Játsszunk ​együtt! (Anna, Peti és Gergő 5.) 73 csillagozás

Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Játsszunk együtt!

Hároméves unokámnak egy hét leforgása alatt ötször kellett elolvasnom Anna Peti és Gergő történetét. Mikor az ötödszöri olvasással is végeztem, azt kérte, hogy nemsokára születendő testvérét nevezzük Petinek. Vagy Gergőnek. És ha lehet, holnap reggel is kezdjük úgy a napot, hogy még egyszer elolvasom a könyvet elölről. Javaslom, próbálják ki Önök is, ha van hasonló korú gyerek a családban. A könyv titka az a nyugalom és biztonságérzet, melyet a világot most felfedező apróságok leginkább igényelnek. Ugye nem csodálkoznak ha azt mondom, nagyon megszerettem ezt a könyvet?
Halász Judit

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs, 2011
226 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633706381 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Alexandra, Pécs, 2009
230 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633706381 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Alexandra, Budapest, 2008
232 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633706381 · Illusztrálta: Bartos Erika

Enciklopédia 3


Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Ottilia P>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Játsszunk együtt!

Ez volt a második Anna, Peti és Gergő könyv, amit olvastam, és ebben sem csalódtam. A 2 éves unokám is imádja, na persze neki már ez a hatodik könyve a sorozatból, és úgy tűnik megunhatatlan számára. A „Mit olvassunk?” kérdésre ötből háromszor biztosan „Petit” a felelet.

Bátor döntés, hogy bepillantást enged a szerző családja hétköznapjaiba. Hosszú távon is remélem, hogy ez nem hat majd negatívan Anna, Peti és Gergő külső kapcsolataira. Több értékelésben olvastam, hogy idealisztikus a család bemutatott élete, de én ezt egyáltalán nem éreztem így. Szeretetteljes a légkör, következetes és kreatív az anyuka, de semmi extra, valóságban elképzelhetetlen vagy ritka szituáció nincs benne.

Változatos a témaválasztás, többek között foglakozik a testvéri civakodással, csínytevésekkel, betegséggel, házi készítésű játékokkal, születésnappal, fagylaltozással, tábortűzrakással, esküvővel, kirándulással. Rövid, jól érhető, hétköznapi életből vett történetek, és ebbe a könyvben a kirándulásokhoz, programokhoz kapcsolódóan ismeretterjesztő részek is bekerültek, ami különösen tetszett.

A rajzok színesek, részletgazdagok, így van lehetőség a fantáziával játszani és improvizálni is, ha kedvünk úgy tartja, és a gyermek élvezi.

Gyurka, az unokám szereti a könyvet (a sorozatot), a szülők és én is jónak tartjuk, tanulni lehet belőle, szórakoztató, ráadásul a történet gyakorta mosolyra fakaszt, vagy épp megmelengeti az ember szívét. Kell ennél több?

Gelso>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Játsszunk együtt!

Nekem ez a rész nagyon tetszett – talán eddig ez a legjobban – még meg is hatott…
Kövezzetek meg érte, de olvasás közben nemcsak a gyerekem élvezi, hanem én is.
Szégyellnem kellene?
Biztosan leírtam már, hogy miközben olvasom, felderülök, mosolygok, mert annyira aranyos, annyira kedves, történeteket rejt a könyv – és milyen kedves ez az anyuka, hogy ezekből ízelítőt is ad nekünk…pici bepillantások az életükbe…
Nagyon kedves emlékeket ébresztettek pl. a Falfirka – kinél ne fordult elő, hogy a gyerekek a frissen festett falat intézték el röpke fél óra csendes pihenő alatt… Telefon vannak még kisgyerekek, akik nem üvöltős-hangosan-zajoskodó játékokkal is tudnak játszani… vagy a Macipark ahonnan a mi gyerekeink is élményekkel teli értek haza… És igen, a Fagyi a családok többségénél már csak ilyen: hangos és bánatos sírást szülhet…De a Fülgyulladás is hasonlóan komolyan megoldandó feladat a családok életében. Nagyon klassz történet a Lakodalom közeli rokon esküvőjén részt venni, az az egyik legnagyobb buli. Hasonlóan kedves történet a Tábortűz amelyben a szülői szeretet annyira érződik…A Sikló Bartos Erikára jellemző írás, eddigi könyveiben mindig elvitt valahová kirándulni, most is – a Budai Várba. És talán ebben a kötetben az Alagút a kedvencem: ebben minden benne van: szeretet, kedvesség, tanítás, okulás, áldozathozatal, és engem meghatott…
Szóval kövezzetek meg, mert Bartos Erika könyve tetszik nekem…

5 hozzászólás
BertaPalikSzilvi P>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Játsszunk együtt!

Kicsit bajban vagyok,mert èn nagyon nem szeretem Bartos Erika Anna Peti sorozatát.
Szó szerint a világból ki lehet kergetni vele,ha nem muszáj nem veszem elő.
De.A gyerekeim imádják.Ha kèrik termèszetesen előveszem,ès olvasom,bár a legtöbb alkalommal egy módosított verziót mondok.
Nem a törtènetek egyszerűsège számomra a baj,egy 1-2 èves kisgyereknek nem is kell túl bonyolított törtènet.
Nem is az a baj, hogy kicsit túl idealizáltak a mesèk, nyilván egy gyermek azt a mesèt szereti amiben,ha van is probléma arra találnak közösen megoldást,ami mindenki számára elfogadható.
A probléma számomra a vègtelenül bugyuta szöveg,a rengeteg szóismètlès , ès az oldalankènti minimum 3 kicsinyítőkèpző.
A rengeteg Annácska Gergőcske csigácska stb kifejezèstől jojózik a szemem.
Megadom az 5 csillagot,mert a gyerekeim szeretik,ès mert látom a pozitív oldalát is a könyveknek,de ha nem családban kèzről kèzre járó könyv lenne egy forintot nem adnèk èrte.

Sakura>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Játsszunk együtt!

Ez a kötet tetszett. Nem is tudom pontosan miért, de valahogy ez nem tűnt annyira gyengének. Ami egy gyereknek kell, az benne van. Idealizált világ, amiben van némi izgalom, de minden jó, ha a vége jó. A picik imádják, újra és újra hallani akarják. Sokan magukra ismernek benne és így nekem is sok élményt mesélnek el a gyerkőcök az oviban. Kiszámítható és egyenletes teljesítmény, olvasásélmény. Ez így rendben is van, hiszen kicsi gyerekeknek íródott.

Coffee I>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Játsszunk együtt!

A lányok szívesen hallgatták. Engem néhol idegesített a szóismétlés, meg hogy egyszer nagyon szájbarágós, máskor meg nem az ovis korosztálynak való. Összességében szórakoztató, aranyos, szerethető.

Kuri_Szilvia P>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Játsszunk együtt!

Ez volt az első könyvem a sorozatból. Kölcsönkértem egy barátnőmtől, akinek 3 éves a kislánya. meglepő módon tetszett. Minden fejezet külön-külön értelmes rész alkot, így ha nem is sorban olvassuk el, teljesen érthető.
Élénk színek, és minden oldalon csak kevés a szöveg, így akár ki is lehet egészíteni, vagy a legkisebbeknek egy teljesen más mesét is lehet költeni. Én azon gondolkodtam el néha, hogy milyen mesét írnék a képekhez.
Nagyon részletgazdag illusztrációval készült, néha el is vonta a figyelmem. Bár a hajuk csak pár száll, de pont ez adja meg azt, hogy tetszik a gyereknek. A gyereke mellett ilyen én is tudok rajzolni! de pont ez volt a jó. Természetes készült rajz is olvasás után.

Anita_Juhász>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Játsszunk együtt!

Egyben értékelem az egész sorozatot. (amíg nem lesz kedvenc része)
Lehet szeretni és utálni Bartos Erikát, de egy biztos, valamit nagyon tud. Legalábbis még nem igazán találkoztam olyan kisgyerekkel akit ne bűvölt volna el meséivel.
Anna, Peti és Gergő: aranyos hétköznapi történetek, egyszerű rajzok, szerethető szereplők szerintem a kicsiknek nem kis kell nagyon ennél több. Az én leánykám még kicsi (8 hónapos), ahhoz hogy igazán értékelje, de mégis mindennap „kéri” (odamászik a könyvekhez és veszi elő), hogy olvassak neki. Majd amikor nagyobb lesz és százmilliómkettedszerre is ezt akarja olvasni, biztos én is unni fogom, de egyelőre még bírom. Mivel a gyerekek apró-cseprő hétköznapi ügyeivel (pl. körömvágás, stb.) foglalkozik, segít elkalauzolni a piciket az élet útvesztőjében.
A mesék végén a családi képeket kifejezetten imádom.
Nehéz volt beszerezni a sorozatot, mert már nem árulják sehol (a neten néhol aranyárban adják), de végül (sok kedves molynak hála) sikerült.

Anett_>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Játsszunk együtt!

Aranyos pici történetek egy háromgyerekes család mindennapjait bemutatva. Nagyon tetszett, hogy tele van szeretettel, ami még így a sorokon keresztül is átjön. Az külön tetszett,hogy minden történet végén volt egy fénykép a családi fotóalbumból a leírtakhoz kapcsolódóan és a könyv végére egy egész „fal” tele lett ezekkel a képekkel.

kolika>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Játsszunk együtt!

Bartos Erika könyveit nagyon szereti a kislányom, így időnként újra és újra előkerülnek a már olvasott könyvek. Ez sem az újdonság erejével hatott, de mégis újra és újra szereti hallani a történeteket. Az egyszerű történeteket könnyen lehet követni, a sok ismétlődő rajz is az ismertség érzetét nyújtja a gyereknek. Talán ez az oka, hogy egy-egy mesét, történetet többször is el kell olvasni, akár egymás után is.

padamak>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Játsszunk együtt!

Megrendeltük, a hazaérkező óvodás Lánykánknak átadtuk. Nagyon-nagyon megörült neki, s rögtön elolvastatott 5 történetet. Aztán esténként kettesével. És a „Telefon”-t sokszor. Bármikor…
A sorozat addig meglévő 4 darabjához csatoltuk a könyvespolcára.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

nodael >!

Gergőke egyszer csak észrevett a fűben egy csigát.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csiga · éti csiga
nodael >!

Anya belépett a szobába, és rögtön felkapta Gergőkét.
– Nahát, milyen aranyos kis boszorkány vagy! – mondta, aztán rászólt Annára és Petire, hogy ne öltöztessék be többet Gergőt boszorkánynak, mert Gergőke nem játék baba.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boszorkány
nodael >!

– Nézzétek csak! Megtaláltam a szekrény mögött a régi villamost!

31. oldal


A sorozat következő kötete

Anna, Peti és Gergő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori
Brückner Judit: Hétvége a nagyszülőknél
Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?
Marék Veronika: Annipanni, mesélj nekem!
Berg Judit: Maszat játszik
Horváth Mónika: Manka
Kiss Ottó: Szusi apó erdőt jár
Babucs Éva: Gondri gazdát keres
Paulon Viktória: Kisrigók
Catherine Leblanc: Megérkezett!