Gergőkönyv ​– Legkisebbek könyve (Anna, Peti és Gergő 11.) 59 csillagozás

Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Gergőkönyv – Legkisebbek könyve

Ha ismered Anna, Peti és Gergő történeteit, akkor biztosan kíváncsian várod, miről szól a Gergőkönyv! Ebben a könyvben sok mesét olvashatsz Gergőkéről, a család legkisebb tagjáról. Olvashatsz körömvágásról, szúnyogcsípésről, kiskecskékről, a szerszámosládáról és arról is, milyen jó Apa nyakában ülni!

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs, 2011
250 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633709511 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Alexandra, Pécs, 2009
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633709511 · Illusztrálta: Bartos Erika

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
Juci P
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Gergőkönyv – Legkisebbek könyve

Besokalltam, nem veszek több APG-t. Mi a fene van ezekben a primitív rajzokban és történetekben, amitől ennyire rágyógyulnak a gyerekeim? Ha mesevideó, akkor csak Bogyó és Babócát hajlandók nézni, ajánlgathatom én a Pom Pomot meg a Mazsolát meg a magyar népmeséket, nem kell az a kutyának sem. Könyvben hál'istennek fogyasztanak többfélét, de itt is Bartos a favorit mostanában. Én meg érzem, ahogy kisimulnak tőle a barázdák az agyam felszínén. Na elég volt!

68 hozzászólás
>!
cippo I
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Gergőkönyv – Legkisebbek könyve

Hát, nekem a Bartos egyáltalán nem volt szimpatikus. Lehet, azért, mert olyan pikk-pakk telenyomta magával a könyvespolcokat. Szóval, olyan tolakodóan soknak éreztem. Előítéletes vagyok, na.
Aztán a postás, a házmester, az autószerelő – szóval mind egyre csak mondogatták, hogy a Bartos, az a modern gyerekirodalom non plus ultrája, hogy feszt elolvastam ezt.
Namost azt mondanám, hogy ez nekem – így felnőtt fejjel – kurvakevés. (Mondom, előítéletes vagyok.)
Igenám, csakhogy a Bartos, bár a Szabolcska MIhály egyszerűgével, de a Grätzer József leleményességével ír/rajzol praktikus és kompakt hétköznapokról; semmi lila köd, semmi nyálas barbiromantika – nem, ezek, bazmeg zöldségest játszanak, meg szerelőst, meg kiszámolják, hány körme van összesen a családnak; helyeztfelismerés és konfliktuskezelés van, naszóval: rögvaló. És akkor értem.
Hogy, kérem szépen, azér' jó a Bartos, mert kijózanít abból az elbaszott társadalmi ideálból, hogy legyen_má'_mindenki_értelmiségi. Hát ne. Ne legyen má'. Ebben a cifraszűrű világban legyenek má' eccerű, hétköznapian praktikus életszemléletek is itt, ahol a kurta farkú malac túr, ha kérhetem, jó? Köszönöm szépen.

(A -félpont csak azért, mert énnekem Anya egy kicsit sokat mérgelődik. Ennyi.)

2 hozzászólás
>!
Zizu P
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Gergőkönyv – Legkisebbek könyve

Szuper volt ez a könyv. Kedves meseválogatás, és nagyon tetszettek benne az igazi fényképek. Minden sztorihoz volt egy kép. Gyakorlatilag az életükből készült mesekönyv.
Nagyszerű volt. Nálam kedvenc.

>!
Sakura
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Gergőkönyv – Legkisebbek könyve

Ami egy gyereknek kell, az benne van. Idealizált világ, amiben van némi izgalom, de minden jó, ha a vége jó. A picik imádják, újra és újra hallani akarják. Sokan magukra ismernek benne és így nekem is sok élményt mesélnek el a gyerkőcök az oviban. Kiszámítható és egyenletes teljesítmény, olvasásélmény. Ez így rendben is van, hiszen kicsi gyerekeknek íródott.
Felnőtt fejjel azonban nagyon gyengécske. A mondatok, a stílus nem az én műfajom. A rajzok azért néha aranyosak.

>!
SzabóRegi
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Gergőkönyv – Legkisebbek könyve

Meglepő volt számomra, amikor találkoztam sok negatív véleménnyel Bartos Erika könyvei okán, ugyanis nálunk (is) nagyon nagy sikere volt mind ennek a sorozatnak, mind Bogyó és Babócának.
Szerintem nem kell minden mesének konfliktusokat és feloldásokat tartalmaznia, sokszor jól esik egy olyan átlagos, mindennapi történet is, ami akár a miénk is lehetne.
Szeretem a szerző meséit és verseit is, de ami fontosabb: a gyermekek szeretik!

>!
Anita_Juhász
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Gergőkönyv – Legkisebbek könyve

Egyben értékelem az egész sorozatot. (amíg nem lesz kedvenc része)
Lehet szeretni és utálni Bartos Erikát, de egy biztos, valamit nagyon tud. Legalábbis még nem igazán találkoztam olyan kisgyerekkel akit ne bűvölt volna el meséivel.
Anna, Peti és Gergő: aranyos hétköznapi történetek, egyszerű rajzok, szerethető szereplők szerintem a kicsiknek nem kis kell nagyon ennél több. Az én leánykám még kicsi (8 hónapos), ahhoz hogy igazán értékelje, de mégis mindennap „kéri” (odamászik a könyvekhez és veszi elő), hogy olvassak neki. Majd amikor nagyobb lesz és százmilliómkettedszerre is ezt akarja olvasni, biztos én is unni fogom, de egyelőre még bírom. Mivel a gyerekek apró-cseprő hétköznapi ügyeivel (pl. körömvágás, stb.) foglalkozik, segít elkalauzolni a piciket az élet útvesztőjében.
A mesék végén a családi képeket kifejezetten imádom.
Nehéz volt beszerezni a sorozatot, mert már nem árulják sehol (a neten néhol aranyárban adják), de végül (sok kedves molynak hála) sikerült.

>!
Millázs
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Gergőkönyv – Legkisebbek könyve

Már rég volt a kezünkben egy ilyen rész, és határozottan örültek a kicsik neki. Régi „ismerősök” már.
Lehet szeretni, utálni ezt a sorozatot. A gyerekeknek azonban tetszik. Hisz önmagukról olvashatnak valamilyen módon. Ehhez pedig joguk van.
Azért nem sűrítem be a kölcsönzését, mert amikor már gyors lapozgatásba megy át, kvázi olyan, mintha tévét néznének. Azt azért nem szeretném. Jó lesz ez ritkán is.

>!
Light_House
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Gergőkönyv – Legkisebbek könyve

A fiam szereti, de én nem. Nekem túl idealizált világot fest meg Bartos Erika. Anya, Apa mindig türelmes, mindig kreatív, mindig rengeteg ideje van… álomszerű.


Népszerű idézetek

>!
nodael

Anna hatéves volt, Peti pedig majdnem négy, amikor megszületett a legkisebb családtag, Gergő.

(első mondat)

>!
nodael

Gergő nagyon szeretett a tükör előtt állni, és nézni a másik babát.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tükör
>!
nodael

– Kakaót?! – mennydörgött Anya. – Italt nem szabad a kosárba tenni!

55. oldal

>!
nodael

Amikor Gergőke hároméves lett, minden érdekelte, mindent tudni akart.

78. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Marék Veronika: Annipanni, mesélj nekem!
Berg Judit: Maszat játszik
Brückner Judit: Lili lovagolni tanul
Varró Dániel: Akinek a lába hatos
Horváth Mónika: Manka
Kiss Ottó: Szusi apó erdőt jár
Babucs Éva: Gondri gazdát keres
Janikovszky Éva: Cvikkedli