Családi ​fészek (Anna, Peti és Gergő 6.) 62 csillagozás

Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Családi fészek

Halász Judit ajánló sorai a könyv hátlapján:
Három éves unokámnak egy hét leforgása alatt ötször kellett elolvasnom Anna, Peti és Gergő történetét. Mikor az ötödszöri olvasással is végeztem, azt kérte, hogy nemsokára születendő testvérét nevezzük Petinek. Vagy Gergőnek. És ha lehet, holnap reggel is kezdjük úgy a napot, hogy még egyszer elolvasom az egész könyvet elölről. Javaslom, próbálják ki Önök is, ha van hasonló korú gyerek a családban. A könyv titka az a nyugalom és biztonságérzet, melyet a világot most felfedező apróságok leginkább igényelnek. Ugye nem csodálkoznak, ha azt mondom, nagyon megszerettem ezt a könyvet?

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs, 2011
258 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633706374 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Alexandra, Pécs, 2009
264 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633706374 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Alexandra, Pécs, 2008
260 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633706374 · Illusztrálta: Bartos Erika

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

SzeRegi>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Családi fészek

Értetlenül állok a sok elégedetlenkedő, ideges vagy nyafogó szülő előtt, akik határozottan állítják, hogy rossz/unalmas/felháborító/primitív ez a könyv. Ugyanakkor a gyerekek (a célközönség, AKIKNEK íródott ugye) hosszú évek után is kérik, szeretik ezeket a történeteket. Ennél pedig nemigen kell több.
Elismerem, hogy egyszerűek a rajzok, a történetek, s a szöveg is. Ahogyan mondjuk Boribon történetei is, s Marék Veronikát mégsem marasztaljuk el érte. Dehát célcsoport kb. a 3 éves korosztály, akkor miért is várunk bonyolult cselekményt? Miért nem elég, ha színes, kedves rajzok nézegetése mellett a poronty egy vidám történetet hall a mindennapokról, ami akár vele is megeshet? Miért kellene minden történetben konfliktusnak, feloldásnak lennie, vagy miért hiányolnánk belőle mindenképp királyfiakat, sárkányokat, boszorkákat?
Tehát hadd védjem meg Bartos Erikát, aki az egyszerű, vagy néha nem is olyan egyszerű hétköznapokat mutatja be a gyermekeknek gyönyörű, színes, egyszerű, s csodálatos rajzokkal, saját életükből vett fotókkal.
A gyerekek nem véletlenül szeretik ezeket a történeteket, hallgassunk rájuk! :)

4 hozzászólás
presh>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Családi fészek

A leggyilkosabb mese a könyvben, Attila papa 66 éves. Leginkább a telefonkönyvre hasonlít…

Paulina_Sándorné P>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Családi fészek

Nagyon aranyos történetek egy család életéből. Tetszenek a rajzok is, a legjobban mégis a történetek végén lévő fényképeket szeretem. :-) Az új lakás rajza fogott meg a legjobban, én is beköltöznék oda.

lilijan>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Családi fészek

ha valaki azt mondja, hogy ezt a sorozatot meg tudom valamennyire szeretni, akkor simán kiröhögöm pár évvel ezelőtt. de: amit halász judit (nem tudni, mennyire őszintén) ír az ajánlóban, tényleg igaz: egy kiszámítható világ kell a gyerekeknek. elalváshoz tökéletes.

Sakura>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Családi fészek

Ami egy gyereknek kell, az benne van. Ők imádják, újra és újra hallani akarják. Sokan magukra ismernek benne és így nekem is sok élményt mesélnek el a gyerkőcök az oviban. Kiszámítható és egyenletes teljesítmény, olvasásélmény. Ez így rendben is van, hiszen kicsi gyerekeknek íródott.
Felnőtt fejjel azonban nagyon gyengécske. A mondatok, a stílus nem az én műfajom. A rajzok azért néha aranyosak.

repe993 P>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Családi fészek

Pont, ahogy @worsi írta: link

"Hogyan írjunk AnnaPetikeGergőke-mesét? Használjuk a következő sablont:
Egy (a) szép (b) esős (c) napsütéses (d) hideg (a megfelelő aláhúzandó) (a) tavaszi (b) őszi (c) téli (d) nyári napon Apa, Anya, Annácska, Petike és Gergőcske (a) elmentek (b) kitaláltak (c) meglátogattak egy (a) tetszőlegesen behelyettesíthető budapesti múzeumba vagy magyarországi városba (b) valami tetszőlegesen behelyettesíthető otthoni mókát és kacagást (c) tetszőlegesen behelyettesíthető rokont, barátot vagy ismerőst. Közben ne feledkezzünk el jó gyakran a következő szavak használatáról: csemege, lakoma, finomság, lelkesen, vidáman, ugrándozott, örömében, boldogan, lelkendezett, izgatottan, sok-sok, … (és még sorolhatnám). Néha tegyünk bele pár soros ismeretterjesztést is, de lehetőleg elmagyarázom-ezt-a-kis-butáknak-stílusban. Kész is volnánk."

Mindezek ellenére, valahogy elviselhetőbbnek éreztem, mint Bogyót és Babócát. Alapvetően nem is mesének mondanám, hanem egy család hétköznapjainak naplójának, amit nyakonöntöttek sok-sok rózsaszín cukormázzal.

Anita_Juhász>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Családi fészek

Egyben értékelem az egész sorozatot. (amíg nem lesz kedvenc része)
Lehet szeretni és utálni Bartos Erikát, de egy biztos, valamit nagyon tud. Legalábbis még nem igazán találkoztam olyan kisgyerekkel akit ne bűvölt volna el meséivel.
Anna, Peti és Gergő: aranyos hétköznapi történetek, egyszerű rajzok, szerethető szereplők szerintem a kicsiknek nem kis kell nagyon ennél több. Az én leánykám még kicsi (8 hónapos), ahhoz hogy igazán értékelje, de mégis mindennap „kéri” (odamászik a könyvekhez és veszi elő), hogy olvassak neki. Majd amikor nagyobb lesz és százmilliómkettedszerre is ezt akarja olvasni, biztos én is unni fogom, de egyelőre még bírom. Mivel a gyerekek apró-cseprő hétköznapi ügyeivel (pl. körömvágás, stb.) foglalkozik, segít elkalauzolni a piciket az élet útvesztőjében.
A mesék végén a családi képeket kifejezetten imádom.
Nehéz volt beszerezni a sorozatot, mert már nem árulják sehol (a neten néhol aranyárban adják), de végül (sok kedves molynak hála) sikerült.

padamak>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Családi fészek

Én nem/sem tudom, mit élveznek benne annyira a három-négyévesek, de Debóránk is nagyon. Feleségem is olvasott már belőle végigolvasta már neki, én egy kis jelet tettem az általam olvasottak címéhez a tartalomjegyzékben, hogy következetesen mindegyikre sort kerítsek a „kiolvasáshoz”. A ma délutáni altatás előtt a random-utolsó történet az Árnyjáték volt, majd este már újra is kezdtem a Kislányunk által random-választottal (Lecke).
Nekem (…) legjobban a cseresznyés és a vadasparkos tetszett.
Az nagyon jó a könyvben, hogy megismertet, bemutat, tehát tanít is. Meg hogy a hasonló korú, viselkedésű, kultúrájú… szereplőkkel azonosítani tud…juk magunkat.

1 hozzászólás
moncsicsi83>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Családi fészek

A kisfiam imádta, szerintem is aranyos, hétköznapi mesék vannak benne. Estimesének tökéletesek!


Népszerű idézetek

Kuszma P>!

Apa, Anya, Anna, Peti és Gergő egy vasárnapi napon bevásárlásból igyekeztek hazafelé.

48. oldal, Én leszek az első!

11 hozzászólás
worsi P>!

Innen a család egy titkos ajtón keresztülhaladva folytatta útját.
– Nézzétek! Egy titkos ajtó! – kiáltott Peti.

178. oldal, Keszthely

6 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Anna, Peti és Gergő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Cvikkedli
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori
Brückner Judit: Hétvége a nagyszülőknél
Paulon Viktória: Kisrigók
Catherine Leblanc: Megérkezett!
Liane Schneider: Bori és a kistestvér
Mymi Doinet: Kistesó? Nem, köszi!
Agnes Lacor – Gwen Le Gac: Lili
Jan Ormerod: Tesómese
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé