Annakönyv ​– A kezdetek (Anna, Peti és Gergő 9.) 64 csillagozás

Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Annakönyv – A kezdetek

Kiváltságos dolog egy háromgyerekes családban nagylánynak lenni, különösen akkor, ha olyan mesebeli családról van szó, ahol még a nehéz pillanatokban is mosolygósan oldódnak meg a bajok, ahol Apával nem csak kergetőzni, de nassolni is lehet, és ahol a kórházba került kistestvért a nagytestvér szeretete gyógyítja legjobban. És az a legjobb, hogy bár jó együtt lenni is, de vannak pillanatok, amikor a nagylány válik főszereplővé, például az iskolai farsangon, a babaszobában vagy a lánynapon, amit Anna kettesben tölt Anyával, izgalmasabbnál izgalmasabb mulatságokkal.
Berg Judit

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 1 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Alexandra, Pécs, 2011
258 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633709498 · Illusztrálta: Bartos Erika
>!
Alexandra, Pécs, 2009
260 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633709498 · Illusztrálta: Bartos Erika

Most olvassa 3

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Annakönyv – A kezdetek

Gyermekeim kedvenc mesekönyvei a sorozat darabjai. Ahogy nőtt fel Anna, úgy nőttek vele és a meséin a kislányaim is. Kedves, hétköznapi történetek, amelyek bármelyik lurkóról íródhattak volna, talán ezért is lett sokak kedvence. Aranyosak az illusztrációk, melyek betöltik a lapokat, a kedves figurák érdeklődővé teszik a gyerekeket. Tetszett, még ennyi sok év távlatából is :-)

>!
Alexandra, Pécs, 2009
260 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633709498 · Illusztrálta: Bartos Erika
Sakura>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Annakönyv – A kezdetek

Ami egy gyereknek kell, az benne van. Ők imádják, újra és újra hallani akarják. Sokan magukra ismernek benne és így nekem is sok élményt mesélnek el a gyerkőcök az oviban. Ez így rendben is van, ők a célközönség.
Felnőtt fejjel azonban nagyon gyengécske. A mondatok, a stílus nem az én műfajom. A rajzok azért néha aranyosak.

Gelso P>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Annakönyv – A kezdetek

Nálunk ez az AnnaPetiGergő-rajongás a kisebbik fiamnak köszönhető – azt hittem, hogy mivel fiaim vannak, ezek a könyvek nálunk nem jelennek meg… ááá, nem, nem így lett.
Nem gyarapítom a fanyalgók sorát, mert a gyerekeknek tetszik, és őszintén szólva engem is szórakoztat – hiszen velünk is megtörténnek/megtörténhetnek hasonló történetek, jó ötleteket lophatok (pl. a szőlő jelmez következő farsangra) és én még így sem tudok rajzolni – szóval még rajzban is korrepetálhatom magam, mert ezeket a rajzokat még én is utánozhatom.
A fényképfal ötlete sem áll tőlünk távol, szerintem nem csak a mi, és a szerzőnő otthonában van ilyen, hanem akiknek gyerekeik vannak és szép családi életet élnek, azok igénylik is, hogy mindig a gyerekeikkel vegyék körül magukat.
Számomra is érdekes, de a gyerekeim is érdeklődve figyelik azt, ahogyan gyarapodik történetről történetre a falon lévő fotók száma…
Azért is húzódott el a könyv olvasása, mert végtelenül takarékoskodni kell a történetekkel, hogy ne fogyjanak el. És nem azért van ez, mert nem igényelnek más félét – kapnak is a gyerekeim modernet, régebbit, kortársat, magyart és idegent, népmesét, műmesét, verset, találóst stb. mégis kérnek ilyet is és olyat is. Nincs olyan gyerek, szerintem, ill. én ezt tapasztalom, aki csak ezt és csak azt kérné. A mi estéinken megférnek egymással Bartosék történetei, Thomas-, Noddy, Pat, Sam stb. kalandjai, magyar és más népek meséi. Gyerekkorom rajzfilmtörténetei vagy az ő napjaik rajzfilmjeikből megjelent mesekönyvek meséi.
Úgy érzem, a mesék, ha maguk köré gyűjtik a családot, betöltik küldetésüket, mert elvarázsolnak, elgondolkodtatnak, elvisznek a régi emlékeinkhez, fantáziánkat dolgoztatják… stb. stb.
És mindezeknek csak mi és a gyerekek vagyunk a haszonélvezői.
És ha erről még szóbeli beszámoló vagy is rajz is születik – szerencsésnek is nevezhetjük magunkat.

Igazán büszke lehet magára ez a család, mert mindent annyira szépen össze tudnak hangolni.

Szamღca>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Annakönyv – A kezdetek

Nekem ez nagyon nem… Tudom, nem en vagyok a celkozonseg de sem a rajzok…. (az egy dolog hogy gyengecskek es csunyak ezek a palcikaemberek de nem is arányosak! Az utolso tortenetben a 8 eves Peterke kb. 2 evesnek tunik a 6 eves occse meg max. 1-nek…). Sot neha az anyuka is gyerek meretuve zsugorodik….
A tortenetek meg nem szolnak semmirol….
Nem ertem a lanyom lelkesedeset, de teny hogy o nagyon szereti ezeket a torteneteket hallgatni…. ezert az o kedveert elolvasom (neki) a tobbi reszt is….

bbea>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Annakönyv – A kezdetek

Az emberekről készült rajzokat nem szeretem ezekben az Anna, Peti, Gergőkben. De azt igen, hogy éjjel a plüss állatok is alszanak. :)

Millázs>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Annakönyv – A kezdetek

Miért szeretik ennyire ezt a sorozatot?
Járjunk a végére – gondoltam, kiveszek egy könyvet és elolvasom.

És tényleg szerethető, mert hiteles.
Egy nagycsalád mindennapjairól szól. Olyan események (születés, betegség, játékok megosztása, virágültetés stb.) köszönnek vissza a lapokról, amiket mi is átélünk.

Szerencsés lány Anna, hogy egy saját mesekönyvet kaphatott az anyukájától.

Anita_Juhász>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Annakönyv – A kezdetek

Egyben értékelem az egész sorozatot. (amíg nem lesz kedvenc része)
Lehet szeretni és utálni Bartos Erikát, de egy biztos, valamit nagyon tud. Legalábbis még nem igazán találkoztam olyan kisgyerekkel akit ne bűvölt volna el meséivel.
Anna, Peti és Gergő: aranyos hétköznapi történetek, egyszerű rajzok, szerethető szereplők szerintem a kicsiknek nem kis kell nagyon ennél több. Az én leánykám még kicsi (8 hónapos), ahhoz hogy igazán értékelje, de mégis mindennap „kéri” (odamászik a könyvekhez és veszi elő), hogy olvassak neki. Majd amikor nagyobb lesz és százmilliómkettedszerre is ezt akarja olvasni, biztos én is unni fogom, de egyelőre még bírom. Mivel a gyerekek apró-cseprő hétköznapi ügyeivel (pl. körömvágás, stb.) foglalkozik, segít elkalauzolni a piciket az élet útvesztőjében.
A mesék végén a családi képeket kifejezetten imádom.
Nehéz volt beszerezni a sorozatot, mert már nem árulják sehol (a neten néhol aranyárban adják), de végül (sok kedves molynak hála) sikerült.

Ditto91>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Annakönyv – A kezdetek

Nagyon aranyosak ezek a történetek. Mindent leír amit egy újdonsült anyuka érez. És nagyon tetszenek a történetek amiket elmesél és a kicsiknek is tanulságos. Főleg ha egy gyereknek testvére lesz. A gyerekek nagyon élvezték a mese olvasást. Imádják ezeket a történeteket. És én is nagyon szeretem.

K_Maria P>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Annakönyv – A kezdetek

Szerethető történeteket kaptunk, mint ahogy megszoktuk.
Az egyetlen könyv, aminek a végén igencsak egyetértettem Bartos Erikával…
„ – Úgy bizony. kisbabából pillanatok alatt nagylány lett. Önálló nagylány!”
Gyorsan eltelnek az évek! Minden egyes percet, élményt… szeretni és élvezni kell! :))

SzTEtti>!
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Annakönyv – A kezdetek

Kislányom még mindig imádja Bartos Erikát és az ő világát. Gergőt is szerette, Annát is imádta, bár a nagy kedvence Petike volt. Jó kis csajos sztorik is voltak ebben a részben, amit különösen élvezett.
A megszokott illusztrációt kaptuk, a megszokott stílusban. Annából egy kis szeletet a születésétől a 10. életévéig. Voltak benne nagyon szuper, tanulságos, nevelő mesék is. Ha esetleg valamikor kistesója lesz Miminek, akkor újra elővesszük ezt a kötetet. :D


Népszerű idézetek

MFKata>!

Anya sokszor megállapította magában, hogy nem könnyű két gyerekkel közlekedni. Később belátta, hogy hárommal még nehezebb…

117. oldal

K_Maria P>!

Pár nap múlva Anya és Anna hazatértek a kórházból.
– Anya lettem! – gondolta Anya, amikor kilépett a kórház kapuján. Úgy érezte, mintha szárnyai nőttek volna a boldogságtól. Mintha mosolyogtak volna a fák, a felhők, a bokrok, a levelek is.

17. oldal

MFKata>!

Lassanként rájött, hogy nem számít, ha elrontja a pelenkázást, ha ügyetlenül öltöztet vagy rendetlen a lakás. A kisbabának egyetlen dolog fontos csupán: a szüleik biztonságot adó szeretete.

37. oldal

MFKata>!

A nehéz hónapok alatt Anya rájött, hogy a gyereknevelés bizony nagyon fárasztó dolog. Fárasztó, de mégis szebb, mint bármi más a világon!

55. oldal


A sorozat következő kötete

Anna, Peti és Gergő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori
Brückner Judit: Hétvége a nagyszülőknél
Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?
Marék Veronika: Annipanni, mesélj nekem!
Berg Judit: Maszat játszik
Horváth Mónika: Manka
Kiss Ottó: Szusi apó erdőt jár
Babucs Éva: Gondri gazdát keres
Janikovszky Éva: Cvikkedli
Paulon Viktória: Kisrigók