Pirula, ​a patikamanó – Marci elesik 4 csillagozás

Bartos Enikő: Pirula, a patikamanó – Marci elesik

A második kötet két kis főhőse az izgő-mozgó Marci, és nővére Maja. Marci térdhorzsolása után segítségül hívják Pirulát, a patikamanót, aki varázslatos kirándulásra viszi őket. Viszontláthatjuk a Pörgő-forgó Patika bölcs gyógyszerész-tündérét, aki okos tanácsokkal látja el a gyerekeket, és választ ad a minden gyerekben felmerülő kérdésekre. Mi történik, ha lehorzsolom a bőröm? Miért kell kitisztítani a sebet? Csíp-e a fertőtlenítő, stb. Marci sérülése vidám kalanddá válik Pirula és Borsmenta segítségével, és ahogy az első kötetben, így itt is hasznos információkhoz juthatnak a kis olvasók. A mesekönyv különlegessége, hogy a szülők sem maradnak ki a felkészülésből, nekik a mellékelt füzet tartalmazza a szakemberek által összeállított információkat.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Galenus, Budapest, 2012
36 oldal · ISBN: 9789637157325 · Illusztrálta: Pálfi Györgyi

Kiemelt értékelések

Millázs>!
Bartos Enikő: Pirula, a patikamanó – Marci elesik

A didaktikai cél egyértelmű: nem kell parázni a fertőtlenítőtől, az nem csíp, se a sebtapasztól, mert az fontos, megvéd a baktériumoktól. Szuper, mert az enyémek is rá szoktak görcsölni, most legalább kívülről reflektáltunk az egészre. Marci ügyes volt.
A végén aztán néztem egyet, gyerek-sebtapaszokról képek. Ötéveseim persze még nincsenek telepumpálva annyi reklámmal, így a fiam a verdás Hansaplastra mutatva egyből megjegyezte, hogy ugye legközelebb kikölcsönözzük. :DDD
Aztán persze elmagyaráztam nekik, mi a helyzet. Na, rá is cuppantak egyből, hogy vegyek ilyet. Szóval, erre játszik a mesekönyv. Szép… persze lelomboztam őket, hogy egyszer már kipróbáltuk és a kiscsaj bőre begyulladt tőle, ami igaz is, így nem nyaggattak tovább.
Már csak arra leszek kíváncsi, hogy a többi rész végén is lesz-e reklám és ugyanezt el kell-e játszani.

mazsolafa>!
Bartos Enikő: Pirula, a patikamanó – Marci elesik

Tetszett, jól megírt könyv, harsány képi világgal.
A végét szerintem kicsit túlragozták.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rigó Béla: Vuk
Kántor Kata: A szagtalan betörő
Gimesi Dóra: Csomótündér
Simon István: Mirza
Csörgő Anikó – Füzesi Zsuzsa: Csodaország
Szepes Mária: Pöttyös Panni naplója
Gimesi Dóra: A macskaherceg kilencedik élete
Dobos Edit: Tündérmanók meséi
Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából
Lázár Ervin: Öregapó madarai