Pirula ​a Patikamanó – Maja lázas 2 csillagozás

Bartos Enikő: Pirula a Patikamanó – Maja lázas

Az ismeretterjesztő mesesorozat első kötete elsősorban az óvodás korú gyerekeknek szól. Kis főhőse Maja, aki megbetegszik, belázasodik, mesei barátjával, Pirulával, a patikamanóval varászlatos útra indul az orvosságok kincseskamrájába, a Pörgő-forgó patikába, amely Borsmenta, a gyógyszerésznő birodalma. A mindent tudó gyógyszerésznéni, és az izgága, vidám, patikamanó magyarázatot ad a gyerekek kérdéseire. Mi történik, ha lázas vagyok? Miért és hogyan kell a lázunkat csillapítani? A láz és a betegség a mesében izgalmas kalanddá válik, ráadásul a mesés utazás alatt hasznos információkat is tanulhatnak a kis kalandorok a minden gyermeket és minden szülőt megrémítő kérdésről, mit tegyenek, ha felüti fejét a láz. A mese célja a gyerekek szórakoztatása, kalandra csábítása, ugyanakkor a pontos és hasznos ismeretek átadása is.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Galenus, Budapest, 2012
36 oldal · ISBN: 9789637157318 · Illusztrálta: Pálfi Györgyi

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
dianna76 P
Bartos Enikő: Pirula a Patikamanó – Maja lázas

Már megint könyvesboltoztam, s ha már ott jártam, mesét is olvastam.
Aranyos ez a könyvecske, csak kicsit túl lányosak a színei. Rendben van, hogy kislány a főszereplő, de azért visszavehettek volna a rózsaszínből.
A történet jó, és okító. Az ilyet szeretem. Megismerteti a gyerekeket a lázzal, kitérve a hőmérő fajtáira, a lázcsillapításra. Felhívja a figyelmet a bő folyadékfogyasztás fontosságára is. Az is kiderül, miért is van valakinek láza, s mi célt szolgál. Mert a láz maga, valamilyen szinten jó dolog. Mindezeket az információkat két mesefigura szolgáltatja, akik talán éppen Maja lázálmában jöttek elő.
Örömmel láttam a könyv hátsó oldalára beragasztott tájékoztatót a lázról, szülők részére. Belelapoztam, s igen bőséges. El nem olvastam, de remélem csupa hasznos, és igaz információ áll benne!


Hasonló könyvek címkék alapján

Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék
Sven Nordqvist: Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Marie-Claude Monchaux: A sehány éves kislány
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm legszebb meséi
T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve
Csukás István: Pom Pom meséi – A lesből támadó ruhaszárító kötél
Roald Dahl: Matilda
Nagy Natália: A Nap születésnapja