Gyilkosokra ​vadászom (Jasper Dent 1.) 11 csillagozás

Barry Lyga: Gyilkosokra vadászom

Egy nap brutális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság híre kavarja fel az álmos kisváros, Lobo's Nod lakosságának mindennapjait. Egyesek úgy vélik, hogy az alma talán nem is esett olyan messze a fájától, és a történtekért a zárkózott, beilleszkedési nehézségekkel küzdő fiú a felelős. Jazz a seriff határozott tiltása ellenére nyomozásba kezd, hogy megakadályozza a további gyilkosságokat, és hogy mindenkinek bebizonyítsa: ő nem olyan, mint az apja.
Mert ha sikerülne meggyőznie az embereket, talán végre ő maga is elhinné…

Eredeti mű: Barry Lyga: I Hunt Killers

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Alexandra, Pécs, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634472001 · Fordította: P. Simon Attila

Most olvassa 6

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
mate55 
Barry Lyga: Gyilkosokra vadászom

Se füle se farka történet, erőltetett menet az egész. Mi van, ha a világ legrosszabb sorozatgyilkosa … az apád volt? Ez az ötlet tényleg adhatna egy kis plusz feszültséget, azonban valódi karakterek híján ez nem sikerül. Képtelen voltam beleélni magam ebbe az életidegen, ostoba környezetbe, ugyanis a legkevésbé sem életszerű. Mert kész helyzetbe lettem hozva, és úgy általánosságban nem értettem az egész motivációját, miértjeit, és a tökéletesen irracionális viselkedést, amit a szereplők hoznak. A bugyuta történet nem párosul izgalommal, feszültséggel, csak fáradt, és néha kérdő szemráncolásra ad okot. Azért „azt jó tapasztalni”, hogy mindig van lejjebb, és a szánalom, mint fogalom szinonimáinak száma állandó bővülésben van ilyen csapongó, mindenféle cél nélkül elkészült, értéktelen fércmunkának köszönhetően. Most már valóban nagy szükség volna egy formabontó, színvonalas és életképes thrillerre, hogy ismét erőre kapjon a műfaj. Ilyenből pedig többet nem kérek, épp elég volt az utóbbi idők „míves” krimi – thrillerei, amik az olvashatatlanság határait feszegették. A könyv minőségében és műfajában így a közelmúltból leginkább a „Dexter” sorozathoz hasonlít, de azon legalább érezhető volt valamiféle szenvedély, akarás, és volt egy koncepció mögötte, ami érdekessé tette, még ha nem is volt mindig jól kivitelezve. Ideje volna ráébredni, hogy nem a zsánerben gondolkodás tradíciója, hanem a tehetség hiányzik sok esetben a bukdácsoló próbálkozásoknál.

>!
Benedek_Eszti
Barry Lyga: Gyilkosokra vadászom

A regényben nagyrészt Jaspert követhetjük nyomon. Az író főként az ő érzelmeit, gondolatait közvetíti felénk, ami segítséget nyújt nekünk abban, hogy egy kicsit mi is sorozatgyilkosként lássuk a világot. Ha pedig nem a tizenhét éves fiút követjük nyomon harmadik szemszögből, akkor az Impresszionistát láthatjuk, aki saját magának adott elnevezést.

Sokmindenre nem kaptunk választ és a könyv egy erős függővéggel zárult, így az olvasó biztos, hogy tűkön fog ülni a folytatásért. Miért lett Impresszionista a sorozatgyilkos, mi késztette erre? Hogyan és miért történhetett az a bizonyos dolog a könyv végén? Rengeteg minden kavarog az ember fejében mikor befejezi az utolsó oldalakat, az egyszer biztos.

Nagyon tetszett a regényben, hogy egyszerre volt hátborzongató, izgalmas és fiatalos. Igazi krimi elemek vegyültek egy ifjúsági regénybe, ami talán elérhetővé teszi, hogy a fiatalok is megkedveljék ezt a műfajt. A felkapott disztópikus és romantikus regények mellé kellenek a fiataloknak a thrillerek és a krimik, ez pedig egy nagyon jó példája annak, hogy milyen jót lehet alkotni ebben az ágazatban is.

Mint bevezető kötet azt kell hogy mondjam, engem megvett magának. Leginkább Dan Wells Nem vagyok sorozatgyilkos című regényéhez tudnám hasonlítani, így aki azt kedvelte, ezt is biztosan fogja. Egy igazi izgalmas és pont kellően hátborzongató young adult könyv, amit csak ajánlani tudok.

Bővebben: http://www.ahmagazin.com/konyvek/barry-lyga-gyilkosokra…

>!
Szimirza P
Barry Lyga: Gyilkosokra vadászom

Jó hangulatban lévén, bőkezűen csillagozok, habár eléggé közepesre sikeredett ez a történet, a vége főleg. Kezdő és nem teljes mértékben krimi rajongóknak ajánlanám inkább.

>!
tizkicsikonyv P
Barry Lyga: Gyilkosokra vadászom

Vannak azok a könyvek, amelyeket a lezárás, a végső „megoldás” miatt érdemes elolvasni, amely kárpótol az esetleges vontatottságáért is, továbbá vannak olyanok, amelyeket végig imádunk olvasni, de a lezárás mégsem üt akkorát. És vannak azok, amelyeket az első oldaltól az utolsóig imádunk – nyilván ez utóbbi a legideálisabb. Nos, a Gyilkosokra vadászom számomra a nagyon élvezem, de a vége sajnos nem üt akkorát kategóriába tartozik. Ezzel együtt tökéletesen elérte, hogy izgatottan várjam a következő részét.

Bővebben itt: https://tizkicsikonyv.blogspot.com/2018/09/gyilkosokra-…

>!
Barbár 
Barry Lyga: Gyilkosokra vadászom

Jazz egy sorozatgyilkos fiaként felcsap amatőr nyomozónak gyilkossági szakágazatban. Ebből csak jó sülhet ki. Némi inspirációt adhatott Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos c. trilógiája, de ezzel a hasonlóságnak vége, legfeljebb annyi, hogy ez is trilógia lesz, és ez is sikerre van ítélve. Az író nagy beleérzéssel ábrázolja egy éles eszű, hátrányos helyzetű 17 éves kamasz helyzetét, akinek a nyomozás mellett jut ideje a barátjára és a szerelmére is, ám a tanulásról kevés szó esik. Izgalmas cselekmény, jól megrajzolt karakterek valószínűsítik, hogy a folytatás sem fog csalódást okozni.

>!
MnBnD
Barry Lyga: Gyilkosokra vadászom

Young Adult könyv. Nem volt rossz, de annyira jó sem, hogy ne tudjam letenni :). Egyszerű, szórakoztató. A Nem vagyok sorozatgyilkoshoz lehet hasonlítani, bár úgy rémlik az kicsit jobban tetszett. El fogom olvasni a következő részt is.


Népszerű idézetek

>!
mate55 

– Minél többet aggódsz valami miatt, annál rosszabb lesz.

155. oldal

>!
mate55 

Amikor Jazz a városon kívül elterülő mezőhöz ért, már sárga rendőrségi szalag volt mindenütt, ami karótól karóig feszülve részeges, dülöngélő vonalú hatszöget rajzolt ki.

(első mondat)

>!
Anita05

– Ki vagyok én? Megmondom neked! Én vagyok a helyi pszichopata, és ha nem mented meg a legjobb barátom életét, mindenkit levadászok, aki csak számított neked életedben, és végignézetem veled, ahogy olyat csinálok velük, hogy a végén azért könyörögsz majd, hogy öljem meg őket. Ez vagyok én.

222. oldal

>!
Near

Az igaz barát pedig onnan ismerszik meg, hogy veled tart, amikor be kell surrannod egy halottasházba.

32. oldal

>!
Near

Azt csinálok, amit akarok (…) És senki sem állíthat meg. Én vagyok az ő Istenük. Én mondom meg, hogy élnek-e vagy meghalnak. A leghatalmasabb érzés a világon.

>!
Near

Öt halott, tizenöt halott, ötven halott… Mindenki meghal. Ez tény. Az időzítés részletkérdés.

>!
ŁeiŁa

– Ez igen! – Howie diadalmasan emelte levegőbe az öklét, majd észbe kapott, hogy egy sorozatgyilkos keze munkáját ünnepli. – Úgy értem, „ez igen", amiért igazad volt, nem pedig „ez igen", amiért.. igazad.. volt..

>!
ŁeiŁa

– Isten töltényét használom! – kiabálta. – Jézus pokoltüzével lyuggatom ki a seggedet!
Jézus pokoltüze. Ez új volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Sikíts értem
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Chris Carter: Vadász
M. J. Arlidge: Bújócska
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Jo Nesbø: Hóember
Harlan Coben: Az erdő
Agatha Christie: Az ABC-gyilkosságok
Nalini Singh: Angyalvér
J. D. Robb: Halálos ítélet