Csak ​a madarak 3 csillagozás

Barok Eszter – Illés Emese: Csak a madarak

Mara ​- a regény főhőse, egy huszas éveit taposó fiatal lány – különös utat választ, hogy „szabad” legyen: luxusprostituáltként dolgozik Svájcban, majd egy lehetetlennek tűnő szerelmet követ egy idegen, északi országba.

A tipikusan itt-és-most történet nem csupán Mara ellentmondásokkal és intellektuális kalandokkal tarkított életét mutatja be saját naplóbejegyzésein, egy titokzatos narrátor szemszögéből és egy következetesen (csak zárójeles és kurzív mondatokban) beszélő cinikus voyeur megjegyzésein keresztül, hanem egy árnyalt, spirituális útról is számot ad.

A történetben a szingliregényekre jellemező karakterek fejlődéstörténete helyett jóval összetettebb képet kapunk az emberi identitás alapkérdéseiről, az egyén és a közösség kapcsolatáról: talán ilyesmi lenne az Állítsátok meg Terézanyut! némi erotikával, mágikus realizmussal és ţepeneag-i önreflexív valóságkeveréssel nyakon öntve. Közben a csillogó night club-on és a Gucci-öltönyös üzletembereken túl mélyen… (tovább)

>!
PRAE.HU, Budapest, 2008
ISBN: 9638773338

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Txypy>!
Barok Eszter – Illés Emese: Csak a madarak

Nekem hiányzott a katarzis belőle. Oké, elment prostinak, aztán elment megkeresni a svéd fickót, akit nem talált meg, aztán mégis, de akkor már nem érdekelte. Közben mondjuk, hogy felnőtt. De ettől még nem különleges szerintem.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Csillagok szikrái
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Ég veled
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
J. Goldenlane: A jósnő hercege
J. Goldenlane: Pokoli balhé
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon
Gabriel Wolf: A napisten háborúja