A ​Tesó Kódex 213 csillagozás

Barney Stinson – Matt Kuhn: A Tesó Kódex

Mindannyian ​valamilyen belső viselkedési szabályzat szerint éljük életünket. Vannak, akik ezt erkölcsnek nevezik. Mások vallásnak. De azok a Tesók, akik nem ötölnek-hatolnak, hanem behatolnak, úgy hívják: a Tesó Kódex.
Ami a történelem folyamán eddig csupán egy szájhagyomány útján terjedő, elnyelvelt elvrendszer volt, most először írott formában is a világ Tesóinak kezébe kerülhet. Sőt, a világtörténelemben először magyarul, hogy a magyarok is megtudhassák, mitől dagad a sok pannon halma, és megismerhessék a Tesó-trikolort: a piros lámpás fehérnép mindig zöld utat ad! E szabatos szabályrendszer betartásával bárkiből igazi Tesóbálvány válhat.

BARNEY-RÓL, BARNEY-TÓL

Az egyedülálló Barney Stinson egyedülálló, de sohasem egyedül álló, jóvágású polihisztor, akinek a legnagyobb húzása (prózai értelemben) az volt, mikor a blogszférát a feje tetejére állítva a www.barneysblog.com-mal. Barney 83 különböző hangszeren játszik, de sohasem lóg a szeren: rekorddöntő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453583 · Fordította: Gyurkovics Máté, Pusztai Péter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632450216 · Fordította: Gyurkovics Máté, Pusztai Péter

Enciklopédia 9


Kedvencelte 19

Most olvassa 7

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Deziréé
Barney Stinson – Matt Kuhn: A Tesó Kódex

Amikor Barney a Tesó Kódex könyvet emlegeti a sorozatban mindig nagyokat nevetek, mert olyanokat tud mondani. Amikor pedig meg tudtam, hogy valóban én is elolvashatom a könyvet, hűű hát mondom el kell olvasnom. Nagyon tetszett, bár lehetne hosszabb is, még tudnám olvasni. :)

1 hozzászólás
>!
Finn_Hudson
Barney Stinson – Matt Kuhn: A Tesó Kódex

Az Így jártam anyátokkal c. sorozathoz mindig kedves emlékek fognak fűzni, így most jó érzés volt kézbe venni ezt a könyvet.
Barney Stinson az egyik legkedvelhetőbb figura a sorozatok világában, annak ellenére, hogy sokszor mennyire szexista megjegyzéseket volt képes tenni. Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy ő mellékszereplőnek volt erős, főszereplőként egyszerűen túl sok lett volna és nem működött volna az egész. Most így olvasva is néha ezt éreztem, hogy már kezd picit sok lenni, főleg a minden oldalon megjelenő tesózás. Viszont a humor rengeteget dobott rajta, és itt a fordítók tényleg kitettek magukért, a szópoénok ferge- MOST FIGYELJ -tegesek lettek.

>!
Vivi_
Barney Stinson – Matt Kuhn: A Tesó Kódex

Ez… érdekes volt. A sorozatnak régen nagy rajongója voltam, mostanában hanyagolom, de Barney volt a legeslegkedvencebb szereplőm.:)) Bár, kinek nem? Ennek hatására úgy gondoltam elolvasom a könyvet, vagy nem is tudom minek mondható ez. A betűtípusok óriások (a kicsiket kivéve), és egy lapot nem is foglal el a szöveg a legtöbb oldalon. Viccesnek, vicces volt, de mégse olyan, mint amit a képernyőn kapunk. Bár való igaz, hogy az egész könyvet a szinkron hangján „olvastam” magamban. Képek is voltak, amik szintén a humorra mentek rá, az egész könyv humoros volt, de nagy értelmét nem láttam a kiadásnak.

4 hozzászólás
>!
Merielle
Barney Stinson – Matt Kuhn: A Tesó Kódex

It was Legen…wait for it…Dary! Tipikus Barneys beszólások, tipikus Barneys viselkedések, avagy hogyan legyünk olyan legendásak és királyok, mint Barney Stinson. Itt mindent megtalál az ember (vagy ember lánya) hozzá, szívesen lennék én is Tesó. Te is? *pacsi*
Általában nem szoktam szeretni a sorozatokból adódó könyvet, de ez nagyon jól sikerült, vicces és hasznos is. :D Sokan nézik ugye az Így jártam anyátokkal, úgyhogy kicsit könnyebb lesz megérteni ezek után a férfiakat, ha ők is aszerint csajoznak.
Most már csak valakinek meg kéne írnia a Bula Regulát is, a Női kódexet, szívesen olvasnék egy olyat is.

Barneysodtál már? Kész vagy Barneysodni? Akkor öltönyt fel!

6 hozzászólás
>!
FFG
Barney Stinson – Matt Kuhn: A Tesó Kódex

Mit mondhatnék? Barney hangjával, és gesztusaival jött át az egész kódex, ami tipikusan barneys megszólalásokat tartalmaz. Aki szerette a karaktert az Így jártam anyátokkal sorozatból, az már tudhatja, milyen, aki meg nem, bátran tegyen egy próbát…

>!
Adrikaaa
Barney Stinson – Matt Kuhn: A Tesó Kódex

~ 122. cikkely ~

Egy Tesó mindig pörög. Mindig.

Ez most azt hiszem jól esett. Kellemes olvasmány volt, mely néhol igencsak megnevettetett. Sok-Sok kettőspontdé és láv Barney. :D

>!
abstractelf
Barney Stinson – Matt Kuhn: A Tesó Kódex

Vicces volt, és hihetetlen vágyat ébresztett bennem, hogy megnézzek pár HIMYM-et.

>!
Knefkati
Barney Stinson – Matt Kuhn: A Tesó Kódex

>.< ….és tényleg ilyen idióták a pasik :D de most komolyan!! Amúgy sokat nevettem rajta! :)

>!
kinyike
Barney Stinson – Matt Kuhn: A Tesó Kódex

Jó volt! Nem mondom, hogy nagyon jó, de tetszett. Azért olvastam el, mert a sorozatot imádom! *-* :D Kíváncsi voltam, hogy milyen „törvények” vannak még Barneytól, amiket eddig még nem hallottam. Az összes törvényt Barney hangján hallottam, és az olvasásközben is az Így jártam anyátokkal járt az fejemben! Vicces, és rövid, kikapcsolódásnak nagyon jó! :)


Népszerű idézetek

>!
mazsa

A tesó olyasvalaki, aki odaadja neked a pólóját, ha ő már nem hordja többet. A tesó olyasvalaki, aki megfekszik azért, hogy te megfektess valakit. Röviden, a tesó egy életre szóló társ, akiben megbízhatsz, hogy mindörökké ott lesz melletted, kivéve ha más dolga van.

Mi is az a tesó?

>!
rlb_32557241

Kezdetben nem vala Tesó Kódex. Ez elég kellemetlenül érintette a világ első Tesóit – Káint és Ábelt. Megegyezéses alapon meghatározott viselkedési szabályok híján Káin megölte Ábelt, és elkövette a történelem első Tesógyilkosságát. Büntetésképpen Káin örök magányra ítéltetett (ő Tesómentes, ó!). Hogy miért? Mert szárnysegéd nélkül az ég egy adta világon semmi esélye nem volt csajokat felhajtani.
Évszázadokkal később, egy spártai Tesó meg egy trójai Tesó összetűzésbe keveredett egy Heléna nevezetű csaj miatt.

17. oldal, A Kódex eredete

13 hozzászólás
>!
Natasha

Tesógédlet: Hogyan dobjunk egy csajt hat, vagy annál kevesebb szóval
„Talán legközelebb próbálkozz körettel.”
„Aranyos! Látom, te is bajuszt növesztesz.”
„A csaj olyan, mint te fiatalon.”
„Szívesen fizetnék neked egy mellplasztikát.”
„Bocsi, de kidobtam a cipőidet.”
„A húgod bezzeg nem ellenkezett.”

21. oldal

1 hozzászólás
>!
Nikoletta_89

A jog, hogy hülyeségeket tehessünk, az első számú ok, hogy legyenek tesóink.

2. törvény

4 hozzászólás
>!
psn

Egy tesónak mindig kötelessége viszonoznia a kört, mikor tesóival italozik.

KIVÉTEL: Egy tesó mentesül a szabály alól, ha tesója olyan italt rendel, amiben ernyő van.

65. törvény

>!
Brigi007

Egy Tesó sosem hordhat pinket. Még Európában sem.

47. cikkely, 78. oldal

1 hozzászólás
>!
Tmea

A kezdet kezdetén nem volt Tesó Kódex…ami nagy pech volt a világ első tesóinak- Káinak és Ábelnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

R. J. Palacio: Az igazi csoda
Rick Riordan: A titán átka
R. J. Palacio: Csodácska
David Wild: Jóbarátok
B. N. Toler: Lélekvesztők
Vi Keeland: Egomániás
Alan Alexander Milne: Micimackó
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya
J. Lynn: Wait for You – Várok rád
Homer Hickam: Vigyük haza Albertet!