Az ​élősködő 6 csillagozás

Barnás Ferenc: Az élősködő

Az élősködő története valójában magának az elbeszélőnek a gyötrődéséről és önelvesztéséről szól, és azt a vélekedést cáfolja, hogy a szenvedést s a halállal szembenézést bárki elmulaszthatja. A látomások és jelenések, képzelgések és álmok a regény nem mindennapi nyelvi ereje folytán válnak félelmetesen emlékezetessé" – írja Szegedy-Maszák Mihály a könyvről. "Erotikus kalandok sorozata a regény, amely kitűnő indulással, egy kiskamasznak a kórház iránti olthatatlan szeretetével kezdõdik. Ez a kisfiú, a későbbi felnőtt elbeszélő képes betegségeket szimulálni azért, hogy újra és újra kórházba kerüljön. Ott kezdi kiélni parazita, élősködő természetét, ami ez esetben a mások képzeletvilágába való belépést, a mások életére való rácsimpaszkodást jelenti. Az egyik kórházban elcsábítja egy betegtársa, egy idősebb asszony, és utána lényegében életprogramjává válik, hogy erotikus történeteken át élősködjék.“ (Radnóti Sándor)

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Kalligram, Pozsony, 1997
294 oldal · Illusztrálta: Hodosy Géza

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

pepege P>!
Barnás Ferenc: Az élősködő

Talán a témája miatt volt, hogy annyira nem tudott lekötni – főleg kb. a felétől. Magával persze a művel semmi bajom nincs, Barnáshoz méltó olvasmányt kaptunk újra. A hiba az én készülékemben van :))


Népszerű idézetek

Cicu>!

Ez a szempár elnyelte, magába szívta a világot. Hasonló tekintetű macskák sétálgathattak valaha a fáraók hálótermeiben, amikor az istenemberek egymással szeretkeztek.

95-96. oldal

Cicu>!

Nem mertem ránézni. Féltem, hogy leleplezi a szemeimben a vágyat, hiszen tudtam, úgy fogom szeretni, akár a fák gyökerei a több ezer éves sötétséget.

97. oldal

Cicu>!

Eszébe jutott az a szobor, amelyet nemrégiben figyelt hosszasan egy kiállításon. Akkor csak az ellenszenves arcú teremőr miatt nem kezdte el simogatni a gipsztestet, be kellett érnie a látvánnyal.

124. oldal

1 hozzászólás
Szelén>!

Inkább hallgattam, vállalva a folyamatos hazudozást, amely észrevétlenül épített gyávaságomnak kelepcét, hogy éveken át tartó meneküléseim után aztán végleg foglyul ejtsen.

7. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gárdos Péter: Hajnali láz
Dóka Péter: A kék hajú lány
Bogár Lajos: Intenzív
Jodi Picoult: Apró csodák
Clélie Avit: Itt vagyok
John Green: Csillagainkban a hiba
Scott Stambach: Ivan Iszajenko láthatatlan élete
Polcz Alaine: Asszony a fronton
Pergel Zsolt: Halálgyár
Felszeghy Csaba: Eőke fehér könyve