Bátyám ​könnyei (Anyám teremtményei 2.) 5 csillagozás

Barczikay Lilla: Bátyám könnyei

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nita és csapata mindent maguk mögött hagyva útra kelnek halottnak hitt testvérük felé. Aprócska buszukban összezsúfolódva próbálnak megküzdeni az életüket meghatározó kitaszítottsággal és üldözöttséggel. Korábbi győzelmükre fájdalmas homály borul, megmaradt ellenségeik elől pedig nincs hová elbújni. A hárpiák semmit sem kímélnek, hatalmas a bosszúvágyuk, hogy az egész csapatot eltöröljék a föld színéről. Titkok, családok, szerelmek… már semmi nincs biztonságban! Nitáék mégsem adják fel, szemük előtt pedig egyetlen mondat lebeg: „Ő jobbat érdemel!”.

Az Anyám teremtményei folytatása.

>!
Ad Librum, Budapest, 2016
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155110825

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Vicky3 P
Barczikay Lilla: Bátyám könnyei

Meg vagyok róla győződve, hogy ha ez a széria Amerikában egy neves, nagy kiadó által jelenik meg, akkor a bestsellernek titulált, manapság oly közkedvelt YA fantasyk sorát gyarapítaná ez a sorozat. Méghozzá úgy, hogy ez a sorozat egy pofátlanul fiatal, 18 éves magyar lánynak köszönhető. Ha már most ilyen minőségű munkát adott ki a a keze alól, képzeljük mi lesz, ha több tapasztalat is lesz a háta mögött?

http://three-points-of-view.blogspot.hu/2016/11/magyar-…

>!
ladybird P
Barczikay Lilla: Bátyám könnyei

Amint letettem az Anyám teremtményeit, azonnal kézbe is vettem a második részt, mivel képtelen voltam egyetlen percet is várni a folytatásra. És hát, wow! Ez a rész sem maradt el a várakozásaimtól!
A reményvesztettség, ami áthatja az egész regényt, megalapozza a történet hangulatát, és – bár én egy cseppet sem bántam –, ez csaknem egész végig kitart. Talán csak a regény második felében köszön vissza valami abból a vidám önfeledtségből, ami az előző részben jelen volt, de az is csak azért van, hogy előkészítse a szívszaggató véget. És bár a regény vége miatt egy ideig nehezteltem az íróra, azért most, hogy már volt időm egy kicsit lehiggadni és feldolgozni a veszteséget, be kell látnom, hogy Barczikay Lilla fantasztikus munkát végzett a második résszel, már ami a szerkezeti felépítést és a stílust illeti. Még mindig nagyon érzékletesen ír, ennek köszönhetően könnyű átérezni a szereplők érzéseit, az egyre fejlődő különleges képességek pedig újra lenyűgöztek.

És míg az Anyám teremtményeiben nem nagyon volt idő jobban belemenni a szereplők érzelmeibe, már a szerelmi szálat kivéve. Itt viszont a szerelem, már „csak” mint biztos alap van jelen, és jobban beleássuk magunkat a karakterek egyéb dolgaiba. Olyan témák jönnek elő, mint a gyász, a céltalanság, a lelki traumák feldolgozása, a klónozás kérdése, vagy a gyökértelenség és az otthontalanság. Bevallom őszintén, nagyon tetszett, hogy ezeket ilyen fiatalon bevállalta az írónő, még akkor is, ha egyikbe sem megy bele nagyon mélyen. Persze, nem is mehet, mivel a regény még mindig inkább a fiatalabb korosztályhoz szól, és nem ezen van a hangsúly, hanem az eseményeken. De ez számomra sokat tett hozzá a történethez és a karakterekhez.
Aki szerette az Anyám teretményeit, ebben a kötetben sem fog csalódni, bár azért nem árt előkészíteni mellé a papírzsepit (én szóltam)!

Bővebben: http://konyvextrak.blogspot.hu/2016/09/barczikay-lilla-…


Népszerű idézetek

>!
lilsss I

Olyan volt ez a szappanoperaszerű, viharos együttélés, mint egy színültig töltött pohár. Néhány lassan adagolt konfliktus még elfért benne, de nem lehetett tudni, melyik csepp lesz az utolsó, mielőtt az egész pohár felborul, és minden feszültség, ami addig gyűlt benne, kiömlik és eláraszt minket. Én a ház gyűlöletétől tisztes távolságban ücsörögve minden nap ezt az utolsó cseppet vártam. Szomjaztam a pillanatot, amikor a pohár összetörik és szétrobbantja a falakat.

106. oldal, 13. fejezet - Bátyám könnyei (Ad Librum, 2016)

>!
lilsss I

– Fantasztikusak, nem igaz? – kérdezte tőlük Dylan.
– De igen. Jó kis csapatot találtál magadnak!
– Én is úgy gondolom – simította meg a fiú az arcomat. – Fogalmuk sincs, mennyire hihetetlen, amit csinálnak. Hogy így befognak titeket… minket.
– Csak nehogy egyszer bajuk legyen ebből!

65. oldal, 8. fejezet - Bátyám könnyei (Ad Librum, 2016)


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
A. O. Esther: Kristályfény
Helena Silence: Ezüsthíd
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
A. O. Esther: Frigg rokkája I.
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis
A. O. Esther: Gombnyomásra 2.
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Molnár Karina: Álmodó porszemek