Anyám ​teremtményei (Anyám teremtményei 1.) 15 csillagozás

Barczikay Lilla: Anyám teremtményei

„Barczikay Lilla 18 éves. Vagyis a mű, amit a kezükben tartanak, egy igen fiatal hölgy írása. De nem kell megijedni, ez egy érett, jól felépített, kerek történet. Műfaját nem könnyű meghatározni, fantasynak mondanám, mert főszereplői nem szokványos emberek. Emberek, és még annál is többek. A történetben szerepelnek még hárpiák, vérszomjas lények, démonok – félelmetesek, mégis szerethetőek. A főszereplő – aki maga mondja el a történetet – paraképességekkel bír. Az árvaházat ügyesen elhagyó fiatalok nem mindennapi társaságot hoznak össze; a mesélő pedig szinte természetes módon „beszélget” bútorokkal, ajtóval, ablakkal, lépcsőkkel. A regényben éppen így fonódik össze a természetes, és ami azon túlmutat. Az olvasó végül részese lesz a történetnek, és ezt egy cseppet sem bánja…

Nemere István"

>!
Szófia, 2015
416 oldal · ISBN: 9789638903266

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Garas · Nick · Nita · Trixi


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

CsakSimánDorka>!
Barczikay Lilla: Anyám teremtményei

Mivel a fülszöveg nem sok dolgot árul el, így valahogy a fejemben teljesen más történet kerekedett ki először, mikor csak a címét láttam meg. Azt hittem, valami nagyon galád és elvetemült nőről fogok olvasni, aki szörnyű mutáns lényeket hoz létre. A történetet pedig ezeknek a lényeknek egy naplószerű beszámolója alapján ismerhetjük. Hát a történet ennek a közelében sem volt. Az viszont, hogy egy nem éppen ép eszű nő kísérleteiről olvashattam beigazolódott, csak nem éppen olyan formában, ahogy én az elképzeltem.A szereplők közül Trixi jött be a legjobban. Bármit folyékony halmazállatúvá tudott varázsolni, csak rá kellett néznie. Ha pedig ez nem lett volna elég, akkor elég szépen kitanulta a harcmodorokat és a fegyverhasználatot. Szóval ő egy igazi badass csaj lett!
Aki pedig ezek után nem kíváncsi a többiekre, vessen magára, mert egy nagyon aranyos kis bandát hagy ki az életéből!

Bővebben:
https://dorkaanyaolvas.blogspot.hu/2017/01/barczikay-li…

Interjú az írónővel:
https://dorkaanyaolvas.blogspot.hu/2017/01/barczikay-li…

Vicky3>!
Barczikay Lilla: Anyám teremtményei

Meg vagyok róla győződve, hogy ha ez a széria Amerikában egy neves, nagy kiadó által jelenik meg, akkor a bestsellernek titulált, manapság oly közkedvelt YA fantasyk sorát gyarapítaná ez a sorozat. Méghozzá úgy, hogy ez a sorozat egy pofátlanul fiatal, 18 éves magyar lánynak köszönhető. Ha már most ilyen minőségű munkát adott ki a a keze alól, képzeljük mi lesz, ha több tapasztalat is lesz a háta mögött?

http://three-points-of-view.blogspot.hu/2016/11/magyar-…

ladybird>!
Barczikay Lilla: Anyám teremtményei

Génmódosított tinik, különös lények, és egy vérre menő csata! Ez vár rád, ha kézbe veszed Barczikay Lilla könyvét. Az Anyám teremtményeiben minden megvan, ami egy jó kis fantasyhez és egy romantikus YA-hez kell.
Az a sok akció és különleges lény, ami Barczikay Lilla fejéből kipattant, egészen elképesztő és lenyűgöző! Van itt minden, démonok, hárpiák, vámpírok, és egy csapat különleges teremtmény, akikkel izgalmasabbnál izgalmasabb dolgok történnek. Kicsit olyan, mintha a Sötét angyal és a Twilight szerelemgyereke lenne, de jó értelemben keverednek benne e két sorozat elemei. Bevallom, először a fülszöveg fogott meg, elvégre nem hétköznapi dolog, hogy maga Nemere István ír egy tizenéves lány könyvéhez ajánlót, és ez azonnal felkeltette a figyelmem. Aztán, amikor a fülszöveg szavai is eljutottak az agyamig, nem csak az írója, akkor elbizonytalanodtam. Ilyen furcsa, sokat és mégis oly keveset mondó ajánlástól az ember nem tudja, mit is várhat. Furcsa, vérszomjas lények, démonok és hárpiák? Plusz egy főhős, aki magától értetődően beszélget a bútorokkal? Te jó ég! Ezt nem nehéz nagyon, de nagyon elszúrni. Nem is beszélve arról, hogy mennyire nehéz ebben a műfajban újat alkotni. Szóval a szkeptikus énem óvatosságra intett.
Aztán elkezdtem olvasni a történetet, és ha az első oldaltól nem is, de hamarosan már sutba vágtam minden félelmemet. Az írónő ugyanis nem csak, hogy hihetetlenül jól ír, de olyan természetességgel vet papírra egészen elképesztő helyzeteket és karaktereket, hogy az ember képes megfeledkezni az egész világról. Remélem, még sok történet lapul a fiókjában, mert én bizony, ezentúl mindet olvasni akarom!

Bővebben: https://konyvextrak.blogspot.hu/2016/09/barczikay-lilla…

Lorie_Pancake>!
Barczikay Lilla: Anyám teremtményei

imádtam..egyszerűen nem tudtam letenni..hajnali 3-ig lvastam minden nap, és kb 3 nap alatt kiolvastam..sajnálom hogy ilyen hamar végeztem vele..remélem lesz 2. része

molymaris>!
Barczikay Lilla: Anyám teremtményei

nagyon szerettem! Remélem a második rész is ilyen jó lett (:


Népszerű idézetek

CsakSimánDorka>!

Megint be akartam hunyni a szemem, de nem tehettem. Ez a valóság volt és itt volt az ideje szembenéznem velem ahogy a következményekkel is.

199. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nita
CsakSimánDorka>!

– Nitáék bőrébe bújtatott erősítés? – visszhangozta hitetlenül Trixi és hátranézett Cassre, hogy a fiú láthassa szemrehányó tekintetét. -Mégis, mit hiszel, hol vagy? A Harry Potterben? Szerinted a hárpiák Százfűlé főzetet ittak és idejöttek, hogy csapdába csaljanak minket? – a hangja egyre fenyegetőbb és élesebb lett.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Trixi
beatrix_0823 P>!

Ha könyvet írnék az életemről, a nővel kezdeném, akit anyámnak neveztek. Mert vele kezdődött minden.

5. oldal

CsakSimánDorka>!

– Valami üzenetet kell hagynunk, nem? – kérdezte.
– És ezzel mit szeretnél üzenni nekik? – tárta szét a karját Nick.
XXX.
Elgondolkodva bámultam a feliratot és valamiért a területfoglalós játék jutott eszembe. Mintha évekkel ezelőtt játszottunk volna vele utoljára.
– Hárommal végeztünk közülük – tippeltem.
– Csók és puszi – vont vállat Trixi, otthagyva a vámpírokat.
– Győzelmet – motyogta Garas. – Amőbában legalábbis – tette hozzá halkan, majd összemosolygott Dylannel.

400. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Garas · Nick · Nita · Trixi
CsakSimánDorka>!

– […] Hú, emlékszem, téged soha senki nem akart megtréfálni vagy magára haragítani, mert mindenki féltette a titkait.
– Nem tudom, miről beszélsz – most rajtam volt a sor, hogy adjam az ártalmatlant.
– Dehogynem! Az volt a legnagyobb, amikor elmesélted, hogy apa a tükör előtt mindig már jó előre begyakorolja, amit majd mondani fog nekünk. Ez csak azért „csúszott” ki a szádon, mert egyel kevesebb palacsintát kaptál!
– Valahogy meg kellett mutatnom, hogy hol a határ – vontam meg a vállam mosolyogva. – És egy hiányzó palacsinta akkor igenis nagy dolognak számított.

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nick · Nita
CsakSimánDorka>!

– Egy rakás sznobbal járunk egy suliba, Nickolas! – emeltem fel a hangom – A saját kis világukban élnek, ami a legújabb trendekből és apuci pénzéből áll.
– És a pletykákból – szólt közbe, de figyelmen kívül hagytam.
– Nem hisznek semmiben, ami nem rózsaszín és érintőképernyős.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nick · Nita

A sorozat következő kötete

Anyám teremtményei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Corinna Ann Jay: A fény ereje
Emy Dust: A felismerés
T. Kovacsics Aranka: Ezüstfelhő
Isabel Healian Rose: Kísértés
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első
Illyana Sanara: Látók Háza
Kidy Onely: 12 mérföld keletre
Gál Alexandra: Csendes léptek
Molnár Karina: Álmodó porszemek
Takács Piroska: Ébredés… Árnyék…