Az anatómiai atlasz tudományos alaposságú szakkönyv, képtáblái pedig önálló művészi értékű rajzok. Első ízben negyvenegy esztendeje jelent meg. Azóta idehaza és külföldön egyaránt nélkülözhetetlen kézikönyve lett a művészeti oktatásnak, hasznos segítője a képzőművészeti alkotómunkának, de élvezettel forgatják lapjait a szép rajzok kedvelői is.
Művészeti anatómia 58 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 1953

Jópofa emlékem fūzõdik a könyvhöz. Egyetem elsõ évében kaptam a barátomtól ezt a könyvet, mivel szeretek rajzolni, erre mikor az egészségügyis szobatársam meglátta egybõl megörült és onnantól a könyvem kézrõl kézre járt anatómia vizsgák elõtt, szóval ez nem csupán a mūvészeteknek, hanem az orvostudománynak is óriási segítség.

A képzőművészet számára az emberi test elsősorban látvány, szeme azt vizsgálja, ami ezen a testen felfedezhető.

A kar sokféle szabad mozgást végezhet, ezt ízülete felszínének gömb alakja teszi lehetővé. A kar ennélfogva minden irányban szabadon mozgatható, saját tengelye körül forgatható, mozgási lehetőségei akkorák, hogy képesek vagyunk törzsünk minden pontját, sőt az alsó végtagok hajlítása esetén testünk egész felületét érinteni, kivéve az ugyanazon oldalon levő kar és kéz hátának felszínét.
- Kőnig Frigyes: A művészeti anatómia alapjai ·
Összehasonlítás - Szunyoghy András: A ló művészeti anatómiája ·
Összehasonlítás - Fehér György – Szunyoghy András: Az ember művészeti anatómiája ·
Összehasonlítás - Kőnig Frigyes (szerk.): Arcrekonstrukció / Facial Reconstruction ·
Összehasonlítás - Fehér György – Szunyoghy András: Kis rajziskola ·
Összehasonlítás - Domenico Laurenza: Leonardo da Vinci – Anatómia ·
Összehasonlítás - Fehér György – Szunyoghy András: A madarak művészeti anatómiája ·
Összehasonlítás - Szunyoghy András – Fehér György: Az emberi test ·
Összehasonlítás - Betty Edwards: Jobb agyféltekés rajzolás – Munkafüzet: gyakorlati útmutató a rajzolás öt alapelemének elsajátításához 92% ·
Összehasonlítás - Farkas Judit Antónia (szerk.): Mosó Masa és barátai ·