Rendeld ​meg az Univerzumtól! 28 csillagozás

avagy Hogyan teljesüljenek vágyaink?
Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól!

„Évek óta tanítom a Silva-féle agykontrollt, melynek üzenete számomra a következő: Vállalj felelősséget az életed alakulásáért, légy etikus, s elméd erejével – a világmindeség néhány alaptörvényét megismerve – teremts magadnak olyan életet, amilyet szeretnél!” Barbel Mohr ehhez a teremtéshez ad praktikus tanácsokat.
Dr. Domján László

Gyakran magunk sem hisszük igazán, hogy vágyaink valóra válhatnak. Talán sosem fogalmaztuk meg pontosan, mi az, ami boldoggá tenne minket. Itt a lehetőség, hogy mostantól mindez másképp legyen! Az Olvasó a kívánságok telejesülésének kézikönyvét tartja kezében. Barbel Mohr megtanít arra, hogyan „rendeljük meg” magunknak álmaink társát, munkahelyét vagy lakását, és mindent, amit csak akarunk. Rávezeti az Olvasót, hogyan hallgasson belső hangjára, hogyan váljék elkötelezettebbé saját magával szemben, és hogyan alakítsa saját életét.

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Bioenergetic, Budapest, 2016
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632912141 · Fordította: Makra Júlia
>!
Bioenergetic, Budapest, 2008
122 oldal · ISBN: 9789639569263 · Fordította: Makra Júlia
>!
Bioenergetic, Budapest, 2004
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639569267 · Fordította: Makra Júlia

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól!

Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! avagy Hogyan teljesüljenek vágyaink?

Az év első könyve, hamar ki is végeztem, bár nem is értem mit csodálkozok a maga 124 oldalával.
Bár terjedelmileg picinyke kötet mondanivalóját tekintve igen érdekes meglátásokkal bír.
Mentorom, Sólya Bea hasonló nézetekkel lát el a hét minden napján, mégis jó volt megerősítésként más író tollából is olvasni.
Nem fogom megtartani, de a benne foglaltakat hiszem és támogatom.
Persze, azért lett négy csillag, mert itt is felüti fejét a kiszámíthatóság és néhol koppintás illatot éreztem, de lehet csak nekem van erről ilyen érzetem, mert túl régóta olvasok önfejlesztő könyveket.
Majd eldönti mindenki, aki veszi a bátorságot és beleolvas. :D

Zanit>!
Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól!

Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! avagy Hogyan teljesüljenek vágyaink?

Egyszerűen imádom ezt a könyvet! Rengeteget segített az elmúlt években, hogy pozitívabban álljak a dolgokhoz.
Rövid, érthető, nincs benne semmi megemészthetetlen halandzsa.
Ajánlom mindenkinek! :)

Purpur>!
Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól!

Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! avagy Hogyan teljesüljenek vágyaink?

Szeretek ilyen témájú könyveket olvasni, komolyan. Ez egy pici, rövid, nagyon pozitív és nagyon humoros olvasmány, ráadásul jó nagy betűkkel írva, hogy ne kelljen túl sokat vesződni vele. Voltak benne nagyon jó gondolatok, és olyanok is, amelyek láttán majdnem eldobtam a könyvet. A stílusát is felemásnak éreztem – egyszer feldobott, máskor bosszantott ez a túlságosan is közvetlen, szinte már „viháncoló” hangvétel. A végén felsorolt idézetekkel pedig nem tudtam mit kezdeni, mintha a nagy részüknek nem is lett volna értelme (vagy akkor a fordítás nem volt százas).

Gondolatébresztőnek egyáltalán nem rossz, de szerintem nem célszerű, és nem is lehet 150 oldalban leegyszerűsíteni több év – vagy akár évtized – belső munkáját, amin a téma iránt érdeklődő olvasók általában keresztül szoktak menni.

És még egy gondolat: a könyv majdnem húszéves (1998-ban jelent meg először Németországban). Lehet, hogy ez akkoriban újdonságnak számított, és Bärbel ezért tudott „kasszát robbantani” vele – de azóta már a csapból is ez folyik; bárhová nézünk, ilyen témájú könyvekbe futunk. És, bizony, jó pár van ezek közül, ami több, jobb, alaposabb, és, igen, a maga nemében komolyabb is.

Kirani>!
Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól!

Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! avagy Hogyan teljesüljenek vágyaink?

Az 1998-ban született írás ma már tényleg csak egy a sok közül, akkoriban viszont a hasonló könyvekhez képest kicsit mást adott, egy olyan technikát, ami azonnal használható, ami megmutat egy kicsit a megszokott érzékeinken túli világról. A nyelvezete könnyed, nincs teletűzdelve szakkifejezéssel, és nem ismétli önmagát. off Mohr ötlete jó, a gondolat mindenképpen érdekes, ki-ki világnézete és földhözragadtsági fokmérője szerint ki is próbálhatja rögtön, amit olvasott.

Emellett a könyvet kissé összecsapottnak érzem, egyrészt a felépítése számomra messze nem volt az igazi, néha túl sok volt a „töltelék” (4., 9. fejezet), plusz nagyon zavart, hogy ha a cím is ezt jelzi, és a bemutatott „rendelési” technikára és a megélt sikerekre van kiélezve a könyv, akkor miért olvasok benne olyasmit, amihez az előbbinek semmi köze? off Vagy legyen egy csak erre a technikára épülő, 50 oldalas írás, vagy egy bővebb, önszeretettel, túlvilággal, életcélkereséssel megspékelt, bővebb másik. off Mert mindezt ebbe a 123 oldalba belesűríteni lehetetlen.

Aki szeretne megismerkedni ezzel a gondolkodásmóddal, mindenképpen olvassa el Mohl gondolatait, meg fogja belőle tanulni, amit szeretne.

Iłđi P>!
Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól!

Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! avagy Hogyan teljesüljenek vágyaink?

Tetszett. Humoros, könnyen érthetően írja le azt, amit sok más könyv is, (Titok, vonzás törvénye és társai), csak ebben röviden van összefoglalva a lényeg.

Pistacchio>!
Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól!

Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! avagy Hogyan teljesüljenek vágyaink?

Fontosnak tartom a könyvben leírtakat, a pozitív gondolkodást, a jövőben alkalmazni is szeretném. Persze, ha valaki nem hisz az ilyen módszerekben, annak nem segít. Különösképp a könyv végén található megerősítések tanácsok tetsztettek.


Népszerű idézetek

Purpur>!

Az éber és az alvó ember között az az egyetlen különbség, hogy az egyik tudatosan alakítja saját valóságát, a másik tudattalanul. NEM alakítani viszont nem tudod.

83. oldal

Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! avagy Hogyan teljesüljenek vágyaink?

Purpur>!

Az ember fejlődéséhez nincs szükség fájdalomra – az a szellemi törvények sérülésének eredménye; ám úgy tűnik, kevés ember képes fájdalom nélkül felébredni „lelki alvásából”. Sokan tudattalanul félnek attól, hogy hatalmukkal visszaélnének, ha „túl jól” megy soruk, esetleg „túl gazdagok” vagy „túl boldogok”. Ez nem igaz. Egy boldog, szeretetben élő ember örömét másokkal is meg akarja osztani. Aki féltékeny gazdagságára és sikereire, az attól való félelmében teszi ezt, hogy mindkettőt elveszítheti. Félelemben él, nem pedig szeretetben. Ha szeretetben élsz, nincs az a hatalom, amellyel visszaélhetnél. Ezért akadálytalanul kívánhatod a Föld minden boldogságát. A valódi boldogság ugyanis csak a szeretetből fakadhat. Ha boldog vagy, az mindenkinek hasznára válik.

121-122. oldal

Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! avagy Hogyan teljesüljenek vágyaink?

Coralie>!

Az Ezer Tükör Terme

Hol volt, hol nem volt egyszer egy templom, abban pedig egy terem, melynek minden falát tükrök borították. Történt egyszer, hogy egy kutya eltévedt ebben a templomban, és addig bolyongott, míg végül ebben a teremben találta magát. Ahogy hirtelen megpillantotta ezer tükörképét, morogni és ugatni kezdett vélt ellenfeleire. Ám ezek ezerszeresen vicsorogtak és ugattak vissza rá. Erre az eltévedt eb még dühödtebben reagált, míg végül belepusztult ádáz őrjöngésébe.
Telt-múlt az idő, s egyszer egy másik kutya keveredett az Ezer Tükör Termébe. Őt is körülvette ezer tükörképe, csakhogy ez a kutya boldogan csóválni kezdte a farkát – mire az ezer tükör-eb szintén örömteli farkcsóválásba kezdett. Ez a kutya végül jókedvűen és megerősödve hagyta el a templomot.

24. oldal

Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! avagy Hogyan teljesüljenek vágyaink?

Purpur>!

A gond az, hogy a tudósok törvényei mindig csak egy zárt térben működnek. Csakhogy a valóságban nem létezik ilyen zárt tér. Folyamatosan a kozmosz energiáihoz vagyunk kötve. Ha a tudománynak ezt sikerül egyszer megértenie, sok „csodára” kapunk majd választ és magyarázatot.

27-28. oldal

Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! avagy Hogyan teljesüljenek vágyaink?

Coralie>!

Nézd csak meg a feleségedet/férjedet vagy apádat, akik minden nap elmennek dolgozni, hiszen gondoskodniuk kell a családról. Szeretik hozzátartozóikat, s szeretnének is gondoskodni róluk, de mivel nem engedik meg maguknak, hogy először magukról gondoskodjanak, egyre kedvetlenebbé válnak. Dolgozni kell menniük, mert szükségük van a pénzre, hogy ki tudják fizetni a számlákat. Mivel dolgozni kell menniük, kénytelenek azt tenni, amit a főnök mond. Még akkor is, ha ez nem a saját igazságuk. Ha a főnök azt mondja: „Tedd ezt!” – akkor azt kell tenniük. Mert ha megmondanák az igazat, lehet, hogy elveszítenék a munkájukat. Ezért ahelyett, hogy a saját igazságukat élnék, inkább azt felelik: „Igen, főnök. Természetesen, főnök.” Ez elrabolja az erejüket. Nem élik az igazságukat, mert félnek, hogy elveszítik a munkahelyüket, és nem lesznek abban a helyzetben, hogy gondoskodni tudjanak a családjukról. Így mennek dolgozni, hogy olyan munkát végezzenek, mely távolról sem okozza azt az örömet, amelyet akkor éreznének, ha a saját igazságukat élnék. Lehangoltnak érzik magukat, haragszanak a főnökükre, mert az olyasmire utasítja őket, amihez semmi kedvük. Vagy nem tetszik nekik az a stílus, ahogyan a főnökük bánik velük. De gondoskodniuk kell a családjukról, ezért tűrniük kell. Energia nélkül, örömtelenül. Nem élik a valóságukat. Hazajönnek fáradtan, frusztráltan és leverten. Mivel munkájuk során nap mint nap el kell rejteniük érzéseiket, lassanként szokásukká válik, hogy érzéseiket elfojtsák.
Zárkózottak maradnak akkor is, amikor hazamennek. Családjuk szeretné megosztani velük örömét, de ők már csak arra képesek, hogy a fotelbe zuhanjanak és tévézzenek vagy elolvassák az újságot. Nincs mit mondaniuk, el vannak vágva érzelmeiktől. Lehangoltságuk pedig nőttön nő. Lehangoltak családjuk miatt, hisz a család tartja őket munkahelyükön. Csinálniuk kell, miattuk. Feleségük/férjük és gyermekeik iránti szeretetük egyre mélyebbre süllyed lehangoltságukban, haragjukban és frusztrációjukban.
Íme, a világunk. A történetek alig különböznek egymástól: ilyen a világunk. Ezért: légy elkötelezettebb magad iránt. Ha elkötelezettebb vagy magad iránt, felcsillan az öröm!

43-45. oldal

Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól! avagy Hogyan teljesüljenek vágyaink?


Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Vitale: Számíts a csodára
Eckhart Tolle: A most hatalma a gyakorlatban
Nick Begich – James Roderick: Földfelkelte
Eckhart Tolle: Új Föld
Eckhart Tolle: „Kísérő” Eckhart Tolle A most hatalma (útmutató a megvilágosodáshoz) című könyvéhez
Domján László: Kincseim
Michael Newton: Lelkünk útja IV.
Eckhart Tolle: A most hatalma
Michael Newton: Lelkünk útja I.
Helene Hadsell: Nyerhetsz!