Kutyák ​és sakálok 18 csillagozás

Barbara Wood: Kutyák és sakálok

Lydia Harris műtősnő, nyugodt, békés, rendezett életet él. Többek szerint túlságosan is nyugodt, békés és rendezett ez az élet. Aztán egy nehéz műtét kellős közepén telefonhoz hívják, rég nem látott húga közli vele, hogy azonnal oda kell utaznia hozzá Rómába. Később csomagot kap, amelyben egy rejtélyes, elefántcsontból faragott, sakálfejű tárgy van, s amíg elugrik főnökéhez, hogy tanácsot kérjen, átkutatják a lakását. Évek óta nem történt vele ennyi furcsaság, mint ezen az egy napon. Másnap már a Rómába tartó repülőgépen ül, ám a megadott szállodában állítják, hogy nem is hallottak a húgáról. Lydia elhatározza, hogy kideríti, mi folyik itt, mibe keveredett a húga. Ehhez persze meg kell találnia testvérét, rá kell jönnie, mi az a furcsa tárgy, és miért akarja valaki minden áron megszerezni. Ráadásul azt sem árt tisztáznia, hogy újonnan keletkezett ismerősei közül valójában ki a barát, és ki az ellenség…

Eredeti megjelenés éve: 1978

>!
Móra, Budapest, 2012
262 oldal · ISBN: 9789631185188 · Fordította: Kocsis Mari

Kedvencelte 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
BoneB
Barbara Wood: Kutyák és sakálok

Nem hiába szerettem meg annak idején a B. Woodos könyveket, igaz már nagyon rég olvastam utoljára tőle, de megérte megint a kezembe venni egyet. Szerencsére ebben a könyvben nem voltak unalmas tájleírások (amik a többi könyvében néha előfordult), így folyamatosan lekötötte a figyelmem. A könyv vége felé nekem már mindenki gyanús volt, senkinek se hittem el, amit mond, de aztán kiderült, hogy egyvalaki azért még is csak igazat mondott. Izgalmas, pörgős könyv tele meglepetésekkel, fordulatokkal.

>!
Móra, Budapest, 2012
262 oldal · ISBN: 9789631185188 · Fordította: Kocsis Mari
>!
Anheszenamon
Barbara Wood: Kutyák és sakálok

Izgalmas könyv, bár engem a főszereplő nő néha idegesített. Kíváncsi voltam a végkifejletre, ami kicsit megdöbbentő volt.
Talán azért is tetszett, mert szeretek mindent, ami Egyiptom :-)

>!
Eszter_Tóth_12
Barbara Wood: Kutyák és sakálok

A második könyv, amit az írónőtől olvastam és ennek is a központi témája Egyiptom volt. Ami nem baj. A történet érdekes volt, nemvárt fordulattal. Picit több történelmet még el tudtam volna viselni. A romantikus szál is lehetett volna egy kicsit kidolgozottabb. Összességében egy jó kis olvasmány volt.

>!
kanga021
Barbara Wood: Kutyák és sakálok

Izgalmas volt. Folyamatosan azon agyaltam, most akkor ki kivel van? Szeretem az ilyen könyveket. Azt hiszem Barbara Woodtól is szívesen olvasok a jövőben.

>!
Sántha_Orsolya
Barbara Wood: Kutyák és sakálok

Nagyon élveztem ezt a regényt. 1978-ban íródott, nagyon retro, a független, önálló főhősnő, Róma és Egyiptom, vonalas telefon. Hangulatos volt és fordulatos, semmi nagyon meglepő, de kifejezetten szórakoztató.

>!
Vailem
Barbara Wood: Kutyák és sakálok

Kiszámítható fordulatok, egyszerű cselekményszál. Számomra nem nyújtott semmi pluszt, sőt …, csak azért olvastam végig, mert utálok könyvet félbe hagyni, de többször átfutott a gondolataimom, hogy mennyi sokkal értékesebb műtől veszem el az időt. Sajnálom, mert anno azért vettem meg a könyvet, mert szerettem volna egy jó, egyiptomi témájú regényt olvasni. Szívesen fogadok ez ügyben javaslatokat is ;)

>!
Félix
Barbara Wood: Kutyák és sakálok

Tetszett nagyon a történet, kár hogy rövid volt :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Dan Simmons: Terror
Mario Puzo: A szicíliai
Dan Brown: Angyalok és démonok
Douglas Preston – Lincoln Child: Az ereklyetartó
Steve Berry: Veszedelmes hazafiak
Blake Crouch: Véres arany
Dale Brown: Halálzóna
Michael Crichton: Szörnyek szigete
Arthur Herzog: Hőség