Bölcsődal 16 csillagozás

Barbara Wood: Bölcsődal

Mary ​McFarland tizenhét éves, okos és gyönyörű, előtte az élet. Tisztelettudó, jóhiszemű, őszinte és romlatlan hittel és bizalommal tekint a jövőbe. Az amerikai kisváros katolikus egyházközösségében ő a mélyen vallásos fiatal lány példaképe, az iskola legnépszerűbb diákja, a nevelés csodája, szülei büszkesége. Rengeteg barátja van, mindenki szereti, meghitt kapcsolat fűzi szüleihez. Úgy tűnik, semmi sem zavarhatja meg a kitörni képszülő szünidőt, a kora nyár felhőtlen kék egét, amikor hihetetlen dolog történik. Kipattan a hír: Mary gyereket vár. Hiába esküszik meg, hogy szűz, ezzel még jobban összezavarja maga körül a világot. Nem hisznek neki a szülei, sem a fiú, aki szerrelmes belé. Csalódást, haragot éreznek iránta. És mérhetetlen fájdalmat. A pap bocsánatosabb bűnnek tekintené a paráznaságot, mint az istenkáromlást, és nem győzi vallomásra kényszeríteni a megtévedt báránykát. Mary makacs és képtelen állítása, majd végső kétségbeesése és magányossága egyedül az orvost készteti… (tovább)

Eredeti cím: Childsong

Eredeti megjelenés éve: 1981

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2000
240 oldal · ISBN: 9635470630 · Fordította: N. Kiss Zsuzsa

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Nanallil>!
Barbara Wood: Bölcsődal

Hm… Egyszerű, nem túl hosszú, érdekes történet. spoiler A szűznemzésről nem igazán hallani a köztudatban, még neten is inkább az állatokkal kapcsolatban hozzák összefüggésbe, az emberi részét nem említik vagy csak igen ritkán. Emiatt a szerző részére egy pirospont, mert utánajárt a témának és szentelt neki egy könyvet.
Egyszer jó volt, de azért többször nem olvasnám el.

Hungarianhobbitgirl >!
Barbara Wood: Bölcsődal

Ötödikes könyvjutalomként kaptam a tanévzárón ezt a könyvet.
Hát nem voltam rá felkészülve…
Ennek ellenére nagyon izgalmas kérdést feszeget. Aki vonzódik a biológiához, és nem fél emellett vallási kérdéseket feszegetni, sőt képes összeegyeztetni a kettőt annak nagyon ajánlom.
Ugyan akkor nagyon fontos észben tartani, hogy ez a könyv nem való mindenkinek.
Nem való az elkötelezett vakon vallásosoknak (őket jeleníti meg a pap), dee ugyan úgy nem való az elkötelezett ateistáknak sem, akik esetleg a vallásosság ellenpórusaként, annak megdöntőjeként hordoznák körbe a könyvet, mely egy kitalált történetben mutat be egyébként létező jelenséget.


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Priscille Sibley: Csillagpor
Gail Carriger: Szívtelen
Catherine Anderson: A lélek dala
Cynthia Hand: Angyalvágy
Lisa Kleypas: Botrány tavasszal
Vanessa Diffenbaugh: A virágok nyelve
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Ira Levin: Rosemary gyermeke
Josh Malerman: Madarak a dobozban