A ​prófétanő 45 csillagozás

Barbara Wood: A prófétanő

1999 decemberét írjuk. A közelgő ezredforduló lázában ég a világ. Izgatott, szorongó várakozás tölti be az emberek szívét, felizzanak az ősi félelmek, mert ki tudja, nem a végítélet napja köszönt-e be, amikor az óra elüti az éjfélt az év legutolsó másodpercében. Catherine Alexander régésznő ekkor bukkan rá a Sínai-félsziget homokjában a hat ősi papirusztekercsre, melyek talán megfejtik a múlt és jövő titkát. A nagy értékű lelet, amely feltehetően Mirjam prófétanő kútjából került elő, magyarázatot adhat a világ és a vallás valódi történelmére. A csaknem 2000 éves tekercsek olyasmit rejtenek magukban, amit a politikusok, az egyházi hatalmasságok semmiképp sem akarnak nyilvánosságra hozni. De bennük van a hetedik tekercs titka is, amely hiteles választ adhat az emberi lélek legfontosabb kérdéseire.
Barbara Wood újabb regényének több szálon futó története bepillant a bibliai idők kútjába, jelenünkbe és jövőnkbe, s izgalmas cselekményszövése valódi olvasmányélménnyé avatja.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1998
380 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635486464 · Fordította: Balázs Éva

Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Szédültnapraforgó
Barbara Wood: A prófétanő

Ez a könyv, nem az én könyvem…a címe és borítója alapján egy teljesen más jellegű történetre számítottam. Nem volt rossz a menekülés, a szerelmi szál, de a regény nagyobb részben a vallásról, a Bibliáról, régészetről, és az ősi papírtekercsekről szólt, ami engem untatott.
Catherine és Michael szimpatikusak voltak, de borítékolható volt, hogy a menekülésből/egymásrautaltságból több lesz.

>!
Inpu
Barbara Wood: A prófétanő

Miután A haragos istenek című regényét nagyon kedvelem, tettem egy próbát Barbara Wood ezen könyvével is. Nem volt rossz: minden benne volt, mi benne kell hogy legyen, és semmi nem volt benne, aminek ne lett volna ott helye. Éppen itt kezdődnek a problémák: nevezetesen, hogy a könyvet zsinórmérték után írták. Távol álljon tőlem, hogy valakit is eltántorítsak a választásától, aki A prófétanő mellett kötött ki! A történet ugyanis a maga nemében helyre kis alkotás, élvezetes, lebilincselő, gondol a széplelkű és hamvas leányszívekre is, miközben megbirizgálja kissé az ember kalandreceptorait. Szóval, hajrá!
Mégis, nem állom meg, hogy néhány észrevételt ne tegyek. Enyhén szólva is komikus az a kép, amit az írónő a ’90-es évek végén az ezredforduló informatikai fejlődéséről felvázol. Még a legvadabb írói fantázia sem volt képes vizionálni azt, ami számunka magától értetődő és normális. A romantikus szál kissé gyermeteg, de az is lehet, hogy az én szerelmi igényeim túl csökevényesek. Az ókori kézirat, mely köré a könyvbéli jelen történései is rendeződnek, egy tetszetős alapötletre épül (ennél többet mondani spolier lenne), ám a benne foglaltak a kívánatosnál jobban félrevezetőek. (Ezzel azt akarom sugallni, hogy továbbra sem ebből a könyvből kellene elsajátítani az ókori misztériumvallások és monoteisztikus irányzatok legfőbb ismérveit.) Félreértés ne essék, ez most nem szőrszálhasogatás. Ha én azt írom, hogy a leguán egy borzas bundájú, nagy fülű emlős, pusztán azért, mert így passzol az általam kitalált narratívába, attól még nem volna túl szerencsés, ha valaki ebből az írásból készülne az állatrendszertani szigorlatára. Na, de jobb is itt abbahagyni. Hátha figyelik az internetes forgalmazásomat!

>!
Sylar_Gabriel
Barbara Wood: A prófétanő

Fantasztikus, nekem egyik kedvenc könyvem! Mikor olvastam, pont aktuális volt.

>!
bszgabi
Barbara Wood: A prófétanő

Most fejeztem be. Vicces volt olvasni 10 GB-os óriásteljesítményű számítógépekről.
Amúgy nem értettem a sztorit. Kit temettek el a kútban? Ki és miért? És mi volt a 7. tekercsben?? Nekem zűrzavaros volt, pedig a végét újraolvastam, hátha kihagytam valamit, de nem.

>!
Lilith
Barbara Wood: A prófétanő

Gyerek voltam még mikor a kezembe akadt, akkor eléggé behatott :) emlékszem még a kedvenc könyved év eleji fogalmazásra is erről írtam :)
lehet elolvasom majd újra, mert most már csak az érzések maradtak meg belőle….

>!
Anó P
Barbara Wood: A prófétanő

Sok hasonló jellegű könyvet olvastam/ filmet láttam már, de persze tetszett:) Nem lehetett unatkozni mellette, pörgős volt, Sabina története pedig tutin beleágyazva, lehetett morfondírozni rajta… Persze, biztosan nem derült ki, ki volt a szerelmespár a regény elején, s afelől sem lehetett biztos romantikára szomjazó lelkem, kire talált rá Catherine végleg? Mindkét férfit szerette a maga módján és mindketten szerették őt. Azt hiszem, egyikre sem – inkább a hivatástudat erősödött meg mindhármukban…
S ha igaz lenne Sabina üzenete, az nagy könnyebbséggel és örömmel töltene el…!

>!
lina79
Barbara Wood: A prófétanő

Barbara Wood mindig különleges világot teremt. Élveztem, és végigizgultam Catherine és Michael atya utazását, kutatását a tekercsek után. Nagyon tetszett hogy két történetet kaptam egyszerre. :) Mindenkinek ajánlani tudom aki egy kis rejtélyre, kalandra vágyik :)

>!
galaktika_55
Barbara Wood: A prófétanő

Jobban jártam volna, ha ezt a könyvet kihagyom. Régen olvastam már, de arra jól emlékszem, hogy csalódást okozott.

>!
Reka_Takacs
Barbara Wood: A prófétanő

Nagyon régen olvastam. De nagyon szerettem Barbara Wood könyveit. Különböző sorsú nőkről ír nem csak nőknek :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: Bűvölet
Simone Elkeles: How to Ruin My Teenage Life – Tönkretett tinikor
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
J. L. Armentrout: Origin
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
Cassandra Clare: Üvegváros
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Marissa Meyer: Scarlet