Egyiptomiak (A világ népei) 5 csillagozás

Barbara Watterson: Egyiptomiak

Egyiptom ​történelméről összefoglaló könyvet írni nem könnyű feladat. Ennek az országnak a históriája jóformán egyidős azzal a civilizációval, melyből az európai kultúrkör is származik. Ebből merítettek a görögök és a rómaiak, erre építkeztek a bizánciak és a korai keresztények. Az eltelt hétezer év során a Közel-Kelet szinte összes fontosabb eseményéhez köze volt ennek az országnak – legyen szó akár a keresztes háborúkról, akár a II. világháborúról vagy az arab-izraeli háborúkról. Egyiptom története jóformán végtelen.

Könyvünk ezt a hihetetlenül szerteágazó, formában és mintázatban végtelenül gazdag országot mutatja be úgy, ahogyan még nemigen láttuk. A szerző nem egyetlen alaposan körüljárt korszakot kíván bemutatni, hanem az egész történetet. Bemutatja a nagy összefüggéseket, a leglényegesebb szereplőket és a legfontosabb helyszíneket – az első gyűjtögető törzsektől egészen a modernkori háborúkig. Sikeresen egyensúlyoz a szakkönyv és az ismeretterjesztő kiadvány… (tovább)

>!
Szukits, Szeged, 2005
310 oldal · ISBN: 9634971067 · Fordította: Birkás Barnabás Ábel

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
ppayter
Barbara Watterson: Egyiptomiak

Suli előtti bemelegítésnek jó volt; átfogó mű Egyiptom történelméről, persze aki komolyabban akar foglalkozni a témával, valószínűleg az első olvasás után „kinövi”.


Hasonló könyvek címkék alapján

David Gemmell: Trója – A Villámlás Pajzsa
Thomas Mann: József és testvérei
Robert Graves: Én, Claudius
Spiró György: Fogság
John Keegan: A parancsnoklás álarca
Henryk Sienkiewicz: Quo vadis?
Kertész István: Ókori hősök, ókori csaták
Mika Waltari: Szinuhe
Steven Saylor: Birodalom
Colleen McCullough: Az októberi ló I-II.