A ​születésnapi meglepetés 12 csillagozás

Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Szex, ​botrány és politika – mindez együtt van ebben a világszerte nagy sikert aratott, Angliában pedig nagy port kavart történetben!

Margaret Thatcher kormányzása idején üstökösként robban be a politikai életbe a konzervatív politikus, Ivor Tasham, akinek szexuális téren szokatlan ízlése van. Vágyainak kiélésére méltó partnerre talál a házasságán kívüli örömöket kereső, vadítóan szép Hebe Furnal személyében.
Ivor egy fergeteges pásztorórát tervez Hebe születésnapja alkalmából. A vakmerő szexuális kalandhoz különleges kíséretet szervez a lánynak. A légyotthoz kölcsönkér egy alkalomnak illő vityillót, behűti a pezsgőt…
Hebe szintén lázasan készül a féktelen éjszakára: combközépig érő lakkcsizmát, szuperszexi, fekete fűzőt és egy vadonatúj bilincset szerez be – merthogy a képviselő úr gyengéje a szado-mazo szex. Azonban a veszélyes játéknak ára és beláthatatlan következményei vannak. Borzasztó haláleset történik, a botrány bármelyik pillanatban kipattanhat…
(tovább)

>!
Kelly, Budapest, 2009
256 oldal · ISBN: 9639943292 · Fordította: Ördögh Bálint

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Bleeding_Bride IMP
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Egy könyv, amiben már a legelején idegesített az apró betű és a majdnem lapszéltől lapszélig érő szöveg. Aztán nem beszélve arról, hogy a legeleje arról szól, hogy miről fog szólni a többi, de majd csak később. Kismillió célzás, aztán meg váltás jelentéktelen infókra. Nem kicsit volt nyögve- nyelős, bár középtől kezd értelme lenni, sőt a végére kijelentem, hogy izgalmas lett és fordulatos. Az alapötlet 10 pontos, kivitelezés sajnos gyengére sikerült.
Politikai szál meg… a fülszövegben ígértek árnyékába se ér.

5 hozzászólás
>!
jaspi
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

A fülszöveg alapján politikai krimi a könyv. Hát mondjuk politikus van benne…
Nekem nagyon nem jött be, a politikai száll alig jelenik meg, a krimi oldal meg harmat gyenge.
Rukkoltam a könyvet.

>!
kzsuzsu P
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Az első, ami eszembe jutott a könyvről, hogy szörnyű. Kapkodó, unalmas, idegesítő volt. Feleslegesek voltak a célozgatások, amikor feldobott egy-egy mondatot, aztán hirtelen közölte, hogy erről majd később fog részletesen beszélni. A krimitől nagyon messze van.

>!
Judyt IP
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Ez egy régi blogomból átvett értékelés. Kelt: 2011.

Azzal kezdeném, hogy mostanában főleg fantasy és hasonló könyveket olvastam, de ez a történet visszarepített a valóságba, és bár lassan jutottam el az utolsó oldalig – az elején főleg döcögős volt – egy igazi gyöngyszem ez az iromány. Barátnőm tanácsolta a 25. születésnapomon, hogy szerinte ezt olvassam el.
spoiler Nem is szeretnék több részletet leírni a könyv tartalmáról, mert akkor még a végén elárulnék valami fontos információt.
Nem helyezett az írónő kifejezett hangsúlyt a környezeti leírásokra, mégis a vidéki helyszíneket csak szép, színpompás, zöld, telis-tele növényekkel tudtam elképzelni, míg a városi eseményeknél tökéletesen láttam magam előtt Londont. (megjegyzés 2016-ban: 2011. elején olvastam és 2011. májusában utaztam Londonba. Nagyon hasonlóan képzeltem el a várost a könyv alapján.) Főbb szerepet játszott viszont az emberek bemutatása, bár inkább a belső értékek, lelki állapotok, kétségek, gyötrődések, gondolatok leírása jellemző.
Úgy gondolom, hogy a borító nagyon sejtet, de nem árulkodik.
Mindenkinek ajánlom, akik szeretik a hiteles, emberi történeteket!!!

>!
Kelly, Budapest, 2009
256 oldal · ISBN: 9639943292 · Fordította: Ördögh Bálint
>!
Adrikaaa
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Azt hiszem többet vártam ettől a könyvtől. Úgy a 60. oldalnál abba akartam hagyni, mert úgy éreztem, hogy a történet lecsengett, de nem hagytam abba. Politika volt benne elég rendesen, botránnyal kiegészítve.Krimi is fellelhető volt benne (talán egy kicsit több véres jelenetet vártam :D). A születésnapi meglepetést nagyon jó ötletnek találtam, az jó szál volt benne. Jane karaktere az anyjával együtt eléggé idegesített.. A több karakter igazán tetszett, főleg Iris és Rob, ők mindig bele láttak a dolgok mélyére és tudtak ésszerűen gondolkozni. A vége végül is az lett aminek lennie kellett.

>!
gyö
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Hát én ezt feladtam…és nem is szeretném folytatni. Ez nem az én könyvem.:(


Népszerű idézetek

>!
Bleeding_Bride IMP

Mami mindig azt mondogatta, és szerintem most is így tartja, hogy az különbözteti meg az őrültet az ép elméjű embertől, hogy az őrültek nem tudnak róla, hogy elment az eszük.

175. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bleeding Bride: A téboly kertje
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Karen Rose: Sikíts értem
Martina Cole: A madám
John Cure: A gonosz új arca
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje