A ​születésnapi meglepetés 14 csillagozás

Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Szex, ​botrány és politika – mindez együtt van ebben a világszerte nagy sikert aratott, Angliában pedig nagy port kavart történetben!

Margaret Thatcher kormányzása idején üstökösként robban be a politikai életbe a konzervatív politikus, Ivor Tasham, akinek szexuális téren szokatlan ízlése van. Vágyainak kiélésére méltó partnerre talál a házasságán kívüli örömöket kereső, vadítóan szép Hebe Furnal személyében.
Ivor egy fergeteges pásztorórát tervez Hebe születésnapja alkalmából. A vakmerő szexuális kalandhoz különleges kíséretet szervez a lánynak. A légyotthoz kölcsönkér egy alkalomnak illő vityillót, behűti a pezsgőt…
Hebe szintén lázasan készül a féktelen éjszakára: combközépig érő lakkcsizmát, szuperszexi, fekete fűzőt és egy vadonatúj bilincset szerez be – merthogy a képviselő úr gyengéje a szado-mazo szex. Azonban a veszélyes játéknak ára és beláthatatlan következményei vannak. Borzasztó haláleset történik, a botrány bármelyik pillanatban kipattanhat…
(tovább)

>!
Kelly, Budapest, 2009
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639943292 · Fordította: Ördögh Bálint

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Egy könyv, amiben már a legelején idegesített az apró betű és a majdnem lapszéltől lapszélig érő szöveg. Aztán nem beszélve arról, hogy a legeleje arról szól, hogy miről fog szólni a többi, de majd csak később. Kismillió célzás, aztán meg váltás jelentéktelen infókra. Nem kicsit volt nyögve- nyelős, bár középtől kezd értelme lenni, sőt a végére kijelentem, hogy izgalmas lett és fordulatos. Az alapötlet 10 pontos, kivitelezés sajnos gyengére sikerült.
Politikai szál meg… a fülszövegben ígértek árnyékába se ér.

5 hozzászólás
Judyt IP>!
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Amikor 25 évesen ezt a könyvet a kezembe vettem, főleg fantasy műveket olvastam. Nem tudtam mit várhatok egy krimi kötettől, ami a valóságon alapszik. Végül aztán nem volt nagy meglepetés, hogy visszarepített – meglepetés, nos igen – a valóságba, és bár lassan jutottam el az utolsó oldalig – az elején kifejezetten döcögős volt a viszonyunk – mégis egy elgondolkodtató történetet kaptam jutalmul.
Bár így évek távlatából – az emlékek is megkoptak – én sem mondom azt, hogy ez volt életem krimije, mégis úgy gondolom, hogy fontos etikai kérdéseket feszeget, bepillantást enged egy olyan ember lelki vívódásaiba, aki szerencsétlenségére, talán élete egyik legnagyobb hibáját követte el.

Bővebben: https://watchaholics.hu/2018/04/07/barbara-vine-a-szule…

jaspi>!
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

A fülszöveg alapján politikai krimi a könyv. Hát mondjuk politikus van benne…
Nekem nagyon nem jött be, a politikai száll alig jelenik meg, a krimi oldal meg harmat gyenge.
Rukkoltam a könyvet.

kzsuzsu>!
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Az első, ami eszembe jutott a könyvről, hogy szörnyű. Kapkodó, unalmas, idegesítő volt. Feleslegesek voltak a célozgatások, amikor feldobott egy-egy mondatot, aztán hirtelen közölte, hogy erről majd később fog részletesen beszélni. A krimitől nagyon messze van.

Echan>!
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Unalmas, mintha egy végeláthatatlan beszámolót olvasnék. Az egész könyvnek napló jellege van, 2 ember elmesélésében, de az elején nem is értettem, hogy kiről van szó. Ahol van esemény az a könyv közepe, ott még élvezhető is, de a könyv 70%-a silány, tele üres mondanivalóval. A cselekmény végkimenetele is vontatott. Érzelemmentes tényleírás az egész. Igazából a felétől szinte csak átlapoztam az egészet…

Adrikaaa>!
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Azt hiszem többet vártam ettől a könyvtől. Úgy a 60. oldalnál abba akartam hagyni, mert úgy éreztem, hogy a történet lecsengett, de nem hagytam abba. Politika volt benne elég rendesen, botránnyal kiegészítve.Krimi is fellelhető volt benne (talán egy kicsit több véres jelenetet vártam :D). A születésnapi meglepetést nagyon jó ötletnek találtam, az jó szál volt benne. Jane karaktere az anyjával együtt eléggé idegesített.. A több karakter igazán tetszett, főleg Iris és Rob, ők mindig bele láttak a dolgok mélyére és tudtak ésszerűen gondolkozni. A vége végül is az lett aminek lennie kellett.

gyö>!
Barbara Vine: A születésnapi meglepetés

Hát én ezt feladtam…és nem is szeretném folytatni. Ez nem az én könyvem.:(


Népszerű idézetek

Bleeding_Bride IP>!

Mami mindig azt mondogatta, és szerintem most is így tartja, hogy az különbözteti meg az őrültet az ép elméjű embertől, hogy az őrültek nem tudnak róla, hogy elment az eszük.

175. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
Jeffrey Archer: Gondold meg, mit kívánsz!
C. J. Sansom: Sötét tűz
Greg Iles: Lángoló kereszt
Baráth Katalin: A borostyán hárfa
Steve Berry: Az elveszett parancs
Dževad Karahasan: Keleti díván
Umberto Eco: A rózsa neve
Tomori Gábor: Szívcsakra