Váratlan ​áldás (Emma Harte-saga 5.) 11 csillagozás

Barbara Taylor Bradford: Váratlan áldás

Evan ​Hughes immár nyolc hónapja dolgozik a Harte-nagyáruházban. Összebarátkozott unokatestvéreivel, beilleszkedett a családba és az áruházban is egyre fontosabb feladatokat kap. Gideon Harte-tal szerelmesek egymásba, minden a legszebben alakul. Ekkor érkeznek meg Evan szülei New Yorkból. Anyja mindennek örül: az új állásnak, a szerelemnek, az önálló lakásnak. Apja, Owen nem ilyen lelkes. Szemmel láthatóan ellenére van, hogy osztoznia kell a lányán. Ilyen helyzetben kéne Evannak két fontos bejelentést tennie: Gideon eljegyezte, Owen pedig Robin Ainsley törvénytelen gyereke.
India szerelmes Szurtos Rhodesba, a festőbe. Szurtos nem kíváncsi az előkelő és gazdag Harte-családra, neki csak India kell. Ekkor bukkan fel a múltjából egy féltékeny exbarátnő. Szurtos titkol valamit szerelme elől…
Tessa válófélben van férjétől, aki bosszúból megkísérli elrabolni kislányukat. A fél nap, amíg Adele-t keresik és megtalálják, Tessa számára a számvetés ideje. Rájön, hogy a… (tovább)

Eredeti cím: Unexpected Blessings

Eredeti megjelenés éve: 2005

Európa, Budapest, 2006
438 oldal · ISBN: 9630777681 · Fordította: Urbán Erika

Barbara Taylor Bradford: Váratlan áldás

Tetszett, az olvasmányos, érdekes család-regény. Várom a négy unokatestvér izgalmas életének folytatását…..a Megérdemelt jutalom lapjain. 5 csillagot érdemel a könyv. Lekötött, kikapcsolt, és elvarázsolt. Számomra a regény tanulsága: lehet egy egész életen át egyet igaz szerelemmel szeretni (legalább ötven éven keresztül)!:)

matraimelinda>!

A szerelem törött kapu, falba ütött rés,
Jöttödet várja, s lassanként felemészt,
S a büszke szívvára immár a végzeté.

RUPERT BROOKE: „SZERELEM”, 1913.

MÁSODIK RÉSZ felütés 371. oldal

matraimelinda>!

Fennkölt csendben hevert a táj,
S hallgatta az angyalok dalát.
AZ ÉJFÉL TISZTÁSÁRA LÉPETT
EDMUND HAMILTON SEARS, 1949.

HARMADIK RÉSZ felütés 415. oldal

matraimelinda>!

„Túl öreg vagyok hozzá?” , tette fel magában a kérdést, s magam elé képzelte Tessa Fairleyt. Nagyot sóhajtott. Már réges-rég rájött, hogy szívügyekben nem számít a kor.

matraimelinda>!

Pedig egy hosszan tartó, egész életre szóló kapcsolatot nem lehet pusztán a testiségre építeni.

matraimelinda>!

– A mama szüntelenül hangoztatta, hogy a férfi és a nő között az összhang a legfontosabb. És ő meg a nagyapám, mármint Richard Hughes, összeillő párost alkottak.

matraimelinda>!

Állítólag a viharfecske angol neve ("Petrel") a péter kicsinyítőképzős alakja: a madár közvetlenül a víz felett röpködve s lebegve táplálkozik. lába gyakorta megérinti a víz felszínét, mintha „ a vízen járna”, akárcsak Szent Péter a bibliai történetben.
ÚTMUTATÓ ANGLIA MADARAIHOZ

ELSŐ RÉSZ felütés 11. oldal