Titok 34 csillagozás

Barbara Taylor Bradford: Titok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Barbara Taylor Bradfordot korát meghazudtoló módon foglalkoztatják mindennapjaink bajai. Legújabb kisregényében egy bántalmazott asszony a főszereplő. Claire a Madison Avenue luxusáruházában, a Gildá-ban dolgozik. Lánya Londonban, a Királyi Akadémián tanul zongorázni. Férje az amerikai elnök különmegbízottja, a Közel-Kelet szakértője, és mellékesen rendszeresen veri a feleségét. Még szerencse, hogy Claire nincs egyedül: három barátnője biztos hátországot jelent a legsötétebb napokon is. De mit tehetnek, ha ő állandóan mentséget keres férje dührohamaira? Ha azt hiszi, ő hajszolja bele a férfit a bántalmazásba? Mivel Claire nem hajlandó szembenézni gondjaival, a három nő végzetes lépésre szánja el magát…

>!
Európa, Budapest, 2013
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630796873 · Fordította: Dranka Anita

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Paulina_Sándorné P>!
Barbara Taylor Bradford: Titok

Bár van egy kis hiányérzetem, de ettől függetlenül tetszett a történet. Nehéz témát boncolgat. Claire-nek szerencséje volt, hogy ilyen nagyszerű barátnői vannak. Szerencséje volt, hogy viszonylag kisebb külsérelmi nyomokkal úszta meg a házasságát. A lelkit felmérni sem lehet. spoiler A sors nem volt Claire mellett.

ElisabethJane>!
Barbara Taylor Bradford: Titok

Ez a könyv, a maga rövidségével nagyon sokat tud adni. Claire családon belüli erőszak áldozata, a férje pedig elhiteti vele, hogy ez az ő hibája. Mert hogy felidegesíteni. Fejbe tudtam volna vágni egy fejsze morcosabb élével ezt a csávót. Undorító féreg, a kapcsolatai és a megoldásai miatt pedig még visszataszítóbb. Claire pedig már a beletörődés szakaszában van. Szerintem, nem is nagyon cselekedett volna, ha a barátnői nem teszik azt, amit. Végül is a történet elég jól végződött és Mark brutalitását és határait is megismerhettük.

Kiara13>!
Barbara Taylor Bradford: Titok

Amilyen rövid ez a könyv, annyira mély témát dolgoz fel. Hisz a családon belüli erőszak nem egy könnyű és vidám téma. Az írónő remekül bemutatja, hogyan változhat meg valaki egy ilyen élettől.
Két karakterfejlődést követhetünk végig, bár tény, hogy a Claire fejlődése jobban ki van dolgozva.
Mondjuk nem tudtam annyira beleélni magam és nem jött át annyira a fájdalom és szomorúság, mint azt vártam. Nem érintett meg a könyv.
Ugyanakkor egy délutáni olvasásnak jó, mert gyorsan végig lehet olvasni.

Sylvie23 P>!
Barbara Taylor Bradford: Titok

Rövid, olvasmányos kis történet, ami ráadásul komoly témát feszeget. Így, az Ököl/Jog után talán egy kicsit beleláthattam az anya szerepébe, de így se igazán értettem egyet velük… C. barátnőit imádtam, szerintem jópofák voltak, a könyv stílusa kellemes volt, talán egy picit lehetett volna hosszabb is, a vége pl. érdekelt volna egy kicsit bővebben. Kicsit sajnálom, hogy ez a könyv ennyire rövid lett, mert így komolyabb téma ide vagy oda mégse tűnt komolynak az egész, kb. olyan volt, mintha valakinek kiragadták volna az életét 2 napra és papírra vetették volna, de ettől még nem volt rossz. De sokkal jobb lett volna, hogyha elolvashattam volna az idáig vezető utat is, nem csak a végkifejletet. Egyszer olvasósnak, könyvtárból, jó volt :). De semmikép nem venném meg.

Levenzia>!
Barbara Taylor Bradford: Titok

Hát ez egy gyorsan olvasható,rövid kis könyv.A bántalmazó férj, az szörnyű.A barátnők bátrak,tüneményesek.A könyv befejezése pedig sorsszerű :) Nagyon többet nem lehet írni róla.Nem ereszkedik nagy mélységekbe.

pasztornenagyeva>!
Barbara Taylor Bradford: Titok

Még nem olvastam eddig Barbara Taylor Bradfordtól. Ez az első könyvem, de szerintem nem az utolsó Érdekes, hogy mennyi érzelmet bele tud vinni az írónő ebbe a kisregénybe. Van itt minden: féltékenység, féltés, szenvedély, fizikai bántalmazás, anyai szeretet. A legfontosabb szál, a barátok összetartása. Négy különböző nő, de mégis összetartanak, segítenek egymásnak.

yumechan>!
Barbara Taylor Bradford: Titok

Nekem ez a könyv nagyon tetszett. Egyszerű, és valóban gyorsan olvasható, nem igényel teljes odafigyelést. Viszont nekem pont ezért tetszett. Az eleje egyből felkeltette az érdeklődésem, sok kérdés fogalmazódott meg bennem, amire aztán választ is kaptam. Jó volt olvasni, bár lehetett volna még izgalmasabb, és még hosszabb.

Székely_Ági>!
Barbara Taylor Bradford: Titok

Egy délután kiolvasható könyv. A témája miatt nem mondom, hogy könnyed olvasmány, de ezt ellensúlyozza a szerző humora és az igaz barátság ereje. Az elején nagyon dühös voltam Claire-re, mert nincs mentség arra, hogy valakit bántalmazzanak. Aztán hála a barátnők józan eszének és összefogásának, jóra fordul Claire sorsa. Nekem tetszett, bár nagyon hirtelen lett vége. Olvastam volna tovább, pont a főszereplő boldogságáról maradunk le…

Ingryd >!
Barbara Taylor Bradford: Titok

Nagyon tetszett a könyv, bár nem a téma miatt. Könnyen elolvasható, mert rövid és olvasmányos. A történet nagyon élethűen ábrázolta a főszereplő történetét. A történet bárkié lehetne, hisz ezrekkel történik ugyanez nap, mint nap. Csak nem mindenkinek van ennyi jó barátja és segítője. Jó lett volna tovább olvasni, a boldog vég hiányzik, túl rövid lett, de tudom… gondoljon az olvasó azt, amit akar…

Annamária_Seres P>!
Barbara Taylor Bradford: Titok

Nem tudom, hogy hogyan kehet egy ilyen rövid könyvbe ennyi mindent belesűríteni. Komoly témát boncolgat, de közben szórakoztató, nem komor hangulatú történet. Szerettem volna még többet megtudni mi történik főhősnőnkkel, de így is jó volt.


Népszerű idézetek

Amapola P>!

Hát nem csodálatos, hogy egy csésze tea és némi csend hogy meg tudja változtatni az ember hozzáállását?

59. oldal

Ingryd >!

– Jobban tetszik a „bandita”, mint a „tolvaj”, ha nem bánod. Romantikusabb.

94. oldal

Ingryd >!

A tegnapot már nem tudjuk visszakapni, de az csak rajtunk múlik, hogy a holnapot megszerezzük vagy elveszítjük.

118. oldal

Ingryd >!

– Minden rendben lesz.
[…]
– Híres utolsó szavak.

11. oldal

Ingryd >!

A barátok, egészen pontosan a barátnők egész új színt hoznak az életbe, […]

23. oldal

Ingryd >!

– A bántalmazók nem hagynak fel a bántalmazással, amíg valaki nem kényszeríti rá őket.

56. oldal

Ingryd >!

Egyvalamit megtanultam az évek során: a titkok kiszámíthatatlanok. Előbb vagy utóbb, de valahogyan a felszínre kerülnek.

87. oldal

Ingryd >!

Lélegezz. Uddzsáji légzés, így nevezte a jógaoktatója ezt a fajta légzést; óceán-légzés. Megnyugtat, ellazít. Ez az. Lélegezz.

36. oldal

Ingryd >!

– Kétségbeesett helyzetben kétségbeesett tettekre van szükség.

65. oldal

Ingryd >!

a bűnnel teli élettől megbomlik az elme.

95. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A remény rabjai
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Michael Cunningham: Az órák
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Martha Hall Kelly: Orgonalányok
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Karen Swan: Karácsony Tiffanynál