Nicky 12 csillagozás

Barbara Taylor Bradford: Nicky Barbara Taylor Bradford: Nicky

Nicky Wells, a gyönyörű és világhírű riporter munkájába temetkezve próbál meg elfeledkezni szerelmének, Charlesnak értelmetlen öngyilkosságáról. Élete csupa izgalom: hol Pekingből tudósít a diáklázadásról, hol Bejrútból a polgárháborúról, hol Párizsból egy véres terrorista merényletről.
Amikor éppen feltűnik egy új, boldog kapcsolat ígérete, egyik este egy római tévériportban mintha Charlest pillantaná meg a képernyőn. Kétségek között indul el, hogy kiderítse az igazat: Charles valóban meghalt? Ha csak megjátszotta, miért tette? Hol lehet most?

Eredeti cím: Remember

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2003
262 oldal · ISBN: 9635478925 · Fordította: Vándor Judit
>!
Victoria, Budapest, 1992
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 963766016X · Fordította: Vándor Judit

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Szédültnapraforgó>!
Barbara Taylor Bradford: Nicky

4. olvasásom az írónőtől. Szeretem a könyveit, annak ellenére, hogy mély nyomot nem hagynak bennem. Egy kellemes történet, jelen esetben egy újságíró/tudósító nőről, aki állandóan utazik, szeretkezik. Nagyjából ennyi ragadt meg.
Egy kis balhé, Yojo a kínai diák és persze Nicky egy-két kollégája. Cleeland a fotós.

Anó P>!
Barbara Taylor Bradford: Nicky

Könnyű kis szerelmes, kalandos történet (kivéve a haditudósítós részeket).
Jól elszórakoztatja az embert alapvetően, csak azt nem értem, minek hozzá ez a gyalázatos tigrisfejes borító? Szerintem ízléstelen és Nickyt véletlenül sem ilyennek képzeltem el.

bozs>!
Barbara Taylor Bradford: Nicky

Könyv tartalma a 124. oldalig: Tökéletes emberek, imádott munkájukat végzik, amiből persze piszokul jól megélnek. Közben jókat szeretkeznek.
124. oldaltól kezd egy kicsit izgalmassá válni és belendülni a történet. Főhősünk egy hét alatt utazik Rómába, Athénba, Madridba. De jó lenne, ha ez nekem is így menne. Persze mindenhol a legjobb szállodákban száll meg és minden városban van barátja.
Majd a 178. oldal környékétől végre élvezem a könyvet, pörög és fordulatos. Ezek után a 262. oldallal befejeződik a történet.
Az írótól régebben sok könyvet olvastam, mondhatnám ez eddig a leggyengébb tőle.

3 hozzászólás
dynamail>!
Barbara Taylor Bradford: Nicky

Imádom az írónőt, de azért valjuk be ennél sokkal jobbak az új könyvei. A csavar azért jó volt, Charles nem semmi azért.


Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó>!

Az évek során, különösen az elmúlt három évben rádöbbent: a Föld a világon a legrettenetesebb, legfélelmetesebb hely. Az emberiség egy csöppet sem civilizáltabb, mint a középkorban. Most is durvák és kegyetlenek; anyja szerint ilyenek is maradnak, örökkön-örökké, mert ez az emberi faj jellemzői közé tartozik.

17. oldal 2. fejezet

Szédültnapraforgó>!

Idehallgass szívecském. Az élet nehéz, rövid és fájdalmas; tehát ha esélyt kapsz a sorstól a boldogságra egy remek fickó oldalán, akkor el ne szalaszd. Senkire és semmire nem gondolj, csak magadra.

118. oldal 17. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Karen Chance: A hajnal átka
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Stephanie Garber: Legendary