Három ​akaratos nő 15 csillagozás

Barbara Taylor Bradford: Három akaratos nő

Három ragyogó nő, három egymásba fonódó sors: Audra, Christina, Kyle. Egy család három nemzedéke. Az ő életüket követjük nyomon az írónő szeretetteljes, érzelemgazdag leírásában, 1926-tól 1978-ig. Sorsuk a nők örök sorsa – szerelem, házasság, gyermek –, mégis különleges. A tehetség teszi azzá, az ambíció és az akarat, amelyről az öregedő Audra így beszél: „Mikor Christina még gyerek volt, végrehajtottam egy tettet, melyet az akaratom diktált, és amely visszafordíthatatlanul megváltoztatta az életünket. Aztán Christina is véghezvitte az akarata diktálta tettet, amely ugyanolyan sorsfordító volt, mint az enyém. Most Kyle következik… közel áll hozzá, hogy ugyanezt tegye.” Szegénységből a gazdagságba, tragédiákon át a boldogságba – ez az akarat győzelme. Egy regény, amely három nőről szól – és sok férfiról, akiket szerettek.

Eredeti cím: Act of Will

Eredeti megjelenés éve: 1986

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1994
522 oldal · ISBN: 9638224193 · Fordította: Somló Ágnes, Boda Mária
>!
Delej, Debrecen, 1992
524 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637696024 · Fordította: Somló Ágnes, Boda Mária

Kedvencelte 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

szpetra>!
Barbara Taylor Bradford: Három akaratos nő

Lélekmelengető olvasmány volt: tele szeretettel, áldozattal, kitartással és még több szeretettel. Külön köszönöm, hogy nem csupán az élet szép oldalát mutatta be (ettől minden romantikus könyv elején tartok kicsit), hanem elénk tárult annak minden nehézsége is. Az élet ugyanis – ahogy a mondás is tartja –, nem fenékig tejfel. Ez a könyv pedig alaposan elgondolkoztat erről. Engem legalábbis elgondolkoztatott.
Az élet törékeny. Az élet tele van szeretettel, szerelemmel, boldogsággal, ugyanakkor szomorúsággal, áldozattal és búcsúval is. És az élet pont ettől szép.

Szédültnapraforgó>!
Barbara Taylor Bradford: Három akaratos nő

Egy kihívásra választottam ki ezt a regényt, a magánkönyvtáramból olvasásra. Nem bántam meg. Gyönyörű történet, mely 3 generáción keresztül meséli el egy család történetét, ahogy a lányok megtalálják életük párját (először a nagymama lánykorát ismerjük meg, majd a lánya és unokája életét követhetjük nyomon) belepillanthatunk a különböző korszakok (1926-1978-ig tart a történet) történelmi, politikai eseményeibe is.
Bradford ahogy végigkíséri a családi életutat, úgy vezet rá minket, hogy minden párkapcsolatban vannak nehéz időszakok, viták, veszekedések, vannak tragédiák (baleset, betegség, halál) a karrier is időnként felfelé ível, s van, hogy sehogy nem működik. Vannak életünkben boldog és boldogtalan időszakok.
Néha elmorzsoltam egy-két könnycseppet olvasás közben, mert a saját életemre emlékeztetett egyes történés.

Light_House>!
Barbara Taylor Bradford: Három akaratos nő

Három nemzedéket átívelő családregény, főleg a nők szemszögéből nézve. Nem egy szirupos lányregény, inkább erősen életszagú, hiteles történet.


Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó>!

Tudod jól, hogy a dühünkben kimondott szavakat később nehéz visszaszívni…

12. oldal

Szédültnapraforgó>!

Ami azt illeti, nincs semmi, amit az ember el ne érhetne, ha elég kitartóan próbálja, ha elég keményen dolgozik érte, és ha küzd a cél eléréséért. És soha, soha ne szorítsd korlátok közé magad.

349. oldal

Szédültnapraforgó>!

– Egyszer, régen, azt mondtam neked, hogy az ember csak kölcsönbe kapja a gyerekét…

19. oldal

Szédültnapraforgó>!

De rá kellett ébrednie, a szerelem nem feltétlenül elég, hogy fenntartson egy kapcsolatot. Egy házasság sikeréhez az kell, hogy a felek harmóniában tudjanak együtt élni.

196. oldal

Szédültnapraforgó>!

Minden elkövetett tettünknek, legyen lényegtelen vagy fontos, megvan a maga elkerülhetetlen következménye.

23. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tracy Chevalier: Hulló angyalok
Sejal Badani: A mesemondó titka
Karen Kingsbury: Nyár
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása
Miranda Cowley Heller: Papírpalota
Tracy Chevalier: A kék szűz
Laura Barnett: Variációk egy párra
Lauren K. Denton: A hurrikán éve
Julie Garwood: A menyasszony
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér