Elizabeth (A Ravenscar dinasztia 3.) 6 csillagozás

Barbara Taylor Bradford: Elizabeth

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Deravenel Vállalat megint bajban van. Harry Turner idősebb lánya, Mary a csőd felé kormányozza, sőt spanyol üzletember férjének kétes ügyleteit finanszírozza a cég pénzéből. Elizabethet, a húgát pedig kirúgja, hogy ne lásson bele a kártyáiba. Amikor Mary meghal, Elizabethnek nemcsak az igazgatótanács ellenséges férfitagjaival, hanem a pénzügyi nehézségekkel is meg kell küzdenie. De Elizabeth külsőleg-belsőleg igazi örököse Edward Deravenelnek és Harry Turnernek: magas, karcsú, aranyvörös hajú – és hidegfejű, ambiciózus üzletasszony. Gyerekkori barátja, Robert Dunley segítségével, Cecil Williams hathatós közreműködésével nekilát a nyolcszáz éves kereskedőház rendbetételének. Marad-e ennyi munka közben ideje a magánéletre is? Ez a kérdés eszébe sem jut, amíg a szerelem be nem robban az életébe.

Barbara Taylor Bradford Ravenscar-trilógiájának befejező kötete.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Európa, Budapest, 2010
404 oldal · ISBN: 9789630789851 · Fordította: Urbán Erika

Várólistára tette 6


Kiemelt értékelések

jmolnar>!
Barbara Taylor Bradford: Elizabeth

Olvasás után is ugyanaz a kettősség jellemzi a könyvhöz fűződő viszonyomat, amit már a karcomban is említettem olvasás előtt. Egyrészt nagyon szeretem ezt a korszakot az angol történelemből, Erzsébet királynő és a nevével fémjelzett évtizedek minden kétes kérdéssel együtt is közel áll a szívemhez, ha csak ezt a könyvet olvasom, nem „szeretek bele” a korszakba, mint tettem Robin Maxwell: Boleyn Anna titkos naplója c. regénye alapján.
Mindennek ellenére jó volt olvasni a könyvet. Nagyon tetszik az a része, ahogy rájött az írónő, hogy az 1500-as években zajló hatalomvágy mennyire ráhúzható 20-21. századi szereplőkre. Viszont vannak olyan történések, események, melyek szerintem csak erőltetetten „illettek” a modern környezetbe. Egyes szóhasználatok is zavartak, legjobban talán az, amikor a férfiak „kuncognak”.
Mikor megvettem és láttam, hogy van két előző kötete is, kezdtem „aggódni”, hogy most majd akkor ezeket is meg 'kell' vennem… :) Bár @Zsuzsi22 szerint ezek sokkal jobban sikerült művek, valahogy mégsem hiszem, hogy nagyon hiányoznának a polcomról :(

csilla0923>!
Barbara Taylor Bradford: Elizabeth

Méltatlan folytatása és lezárása a sorozatnak. A második kötetnél kellett volna befejezni a nagy időugrás előtt.


Népszerű idézetek

jmolnar>!

– Mintha szép tavaszi nap lenne odakint – mormolta Robert, miközben odaállt a lány mellé. – Milyen csalóka.
– Ó, tudom. – Sokatmondó pillantással végigmérte Robertet. – Ahogy oly sok minden az életben…

26-27. oldal

jmolnar>!

Mert nem mered kidobálni a ruháid. nincs szíved hozzá. A legtöbb nő ilyen. Ragaszkodnak a holmijukhoz, hátha fogynak egy kicsit, vagy meghíznak, esetleg jó lesz különleges alkalmakra… és a többi és a többi.

53. oldal

jmolnar>!

A hátsó fal előtt sorakozó mahagóni könyvespolcok szinte roskadoztak a sokféle könyv súly alatt. Thomas elmosolyodott magában. mikor Elisabeth kicsi volt, könyvmolynak titulálta, mire a kislány vidáman nevetett, mulattatta a becenév. Pedig igen találó volt. Tökéletesen illett Elisabethre, aki egyfolytában a könyveket bújta, ahogy ma is.

54. oldal

jmolnar>!

Boldog? Hű de bonyolult szó. Hogy boldog volt-e?Fogas kérdés, nem könnyű megfogalmazni. Inkább úgy fogalmazok, hogy nem volt boldogtalan.

137. oldal

jmolnar>!

Hát igen, ki tudja megmagyarázni az emberi viselkedés titkait?

246. oldal

4 hozzászólás
jmolnar>!

Az ember legyen hű önmagához. ne akarjon más lenni, csak önmaga.

247. oldal

jmolnar>!

Érdekes, mennyire befolyásolja az irigység és a féltékenység az emberek gondolkodását, sőt az egész életét.

256. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Joss Stirling: Summer
Holly Smale: A lány, aki előtt nincs akadály
Jodi Ellen Malpas: A férfi alatt
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka megtagadva
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus