Egy ​gazdag nő (Egy gazdag nő 1.) 33 csillagozás

Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hatalmasan ​ívelő, nagy életút jutott Emma Harte osztályrészéül. Nyomorult, agyondolgozott cselédlányként kezdi pályafutását egy isten háta mögötti angol főúri háznál. Ahogy az már lenni szokott, a fiatalúr, Edwin Fairley elcsábítja, s bár szívből – s mint a későbbiekben kiderül, egy életen át – szereti, vállalni nem meri szerelmét s a születendő gyermeket. A büszke Emma eltűnik a félelmetes, ám lenyűgözően szép angol vidékről, de az alattvalóikat kihasználó, gátlástalanul a becsületükbe gázló senkiházi urakat úgy meggyűlöli, hogy bosszút esküszik ellenük, s ez a bosszú aztán elképesztőnél elképesztőbb tettekre sarkallja. Lassanként, rendkívüli kitartással egyre följebb küzdi magát, mígnem több férj elfogyasztása után egész Anglia – mit Anglia, a fél világ (Amerika és Ausztrália) egyik leggazdagabb asszonya válik belőle. De mit ér a hatalmas vagyon, ha még a gyerekei is összeesküvést szőnek Emma elpusztítására, mert nem képesek kivárni, míg természetes úton-módon jutnak hozzá az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1979

>!
Európa, Budapest, 2005
842 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630777657 · Fordította: Sarlós Zsuzsa
>!
Európa, Budapest, 1996
794 oldal · ISBN: 9630758865 · Fordította: Sarlós Zsuzsa
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1996
794 oldal · ISBN: 9635482752 · Fordította: Sarlós Zsuzsa

2 további kiadás


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
mazsolafa
Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő

A romantikus jelző szerintem egy kicsit túlzás, inkább családregény ez, mint romantikus, de határozottan élvezetes olvasmány volt.

>!
Roszka 
Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő

Egy nő felemelkedése a szegény sorból,és küzdelme. Nagyon jó kis könyv!

>!
Kriszti68
Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő

Elfogult vagyok ezzel a könyvel, a nagymamámnak vettem meg az első kiadását 1991-ben a névnapjára. Nagyon tetszett neki, kiolvasta a folytatásait is. Nekem is tetszett, biztos újra fogom olvasni!
UI.: Mindhárom részt olvastam, az első volt a legjobb!

3 hozzászólás
>!
Sárhelyi_Erika I
Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő

Tömény romantika. Valamikor zabáltam az ilyet. Emlékeim szerint amúgy a maga nemében nagyon jó regény. Amolyan lebilincselő fajta. Nem tudom, ma miként hatna rám.

>!
dreams88
Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő

En mar 2 szer olvastam ezt a konyvet es imadtam.
Barbara Taylor Bradford tobb konyve szol eros jellemu akaratos nokrol,szegeny sorbol felemelkedo kitarto nokrol,erdemes elolvasni,minden korosztalynak ajanlom!
Most eszembe jutott es szeretnem ujra elolvasni.!:)

>!
PKA
Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő

Tv-ben láttam a sorozatot, felkeltette a kíváncsiságomat, és nem csalódtam, könyvben jobb volt, sokkal.

>!
Sünike
Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő

Az egyik kedvenc romantikus könyvem, ami tulajdonképpen nem is romantikus, hiszen az Edwinnel, és Paullal kapcsolatos romantikus cselekmények szinte elvesznek az egyéb események közt.
Először nagyon-nagyon régen olvastam, és most újra nekiálltam, hogy egyhuzamban végigolvassam immáron a teljes sorozatot. Másodszorra talán még jobban tetszett. Kár, hogy csak 5-ig lehet csillagozni!
Imádtam Emmát, ahogy agyafúrtan elbánt mindenkivel, aki keresztbetett neki. Ja, és a másik nagy kedvencem Blackie volt.

>!
pintyő
Barbara Taylor Bradford: Egy gazdag nő

A „nagy kedvenc” talán így tudnám jellemezni és ha lehetne akkor 6 csillagot is adnék! Remek regény, korhű, nem egy mesterkélt kitalációval találkozunk a regényben hanem „Emma életével” átfogó képet kapunk egy emberi életről, a könyv minden oldalán azonosulni tudtam Emmával.


Népszerű idézetek

>!
Szédültnapraforgó

Emma tudta, hogy pénz nélkül mit sem ér az ember. Akkor nem más, mint az uralkodó osztály tehetetlen, elnyomott áldozata, értelmetlen robotra ítélt igavonó barma, bilincsbe vert rabja. Olyan nyomorúság és reménytelenség, annyi félelem és szorongás vár rá, amivel élni sem érdemes, nemhogy tervezgetni. Pénz nélkül állandóan ki van téve a gondtalan és meggondolatlan gazdagok kényének-kedvének. Az élet mindenfajta gonoszságának. Ha nincs pénze, bármit elkövethet ellene a világ.

121. oldal

>!
mazsolafa

Olyan hideg van itt, hogy attól egy bronzmajom töke is lefagyna.

>!
Szédültnapraforgó

Emmában felderengett, hogy a pénz nemcsak a létszükségletek megvásárlására szolgál, hanem sok minden másra is. Rájött, hogy akinek pénze van, hatalma is van, s ez a hatalom még sokkal vonzóbb volt Emma szemében, mert most már tudta, hogy a hatalom sebezhetetlenné tesz. Biztonságot ad. Egyidejűleg arra a keserű igazságra is rá kellett döbbennie, hogy a szegények számára sem igazság, sem szabadság nem létezik. Ugyanakkor gyanította, hogy pénzzel mindkettő könnyen megvásárolható.

122. oldal

>!
Szédültnapraforgó

Éretlen volt ahhoz, hogy felfogja: ha az emberből kivész a remény, nem marad semmije, még életkedve sem.

121. oldal

>!
Szédültnapraforgó

– Bárki állította, hogy a pénz nem boldogít, véleményem szerint tévedett. Igenis sok boldogságot lehet rajta vásárolni. És őszintén szólva szívesebben vagyok boldogtalan pénzzel, mint pénz nélkül.

716. oldal

>!
Szédültnapraforgó

Mindig a múlt jön elő kísérteni, töprengett szomorúan, jóllehet szíve mélyén tudta, hogy soha senki nem szabadul meg a múltjától. Ez terheli a jelent és a jövőt, ez ül mindig az ember vállán.

41. oldal

>!
mazsolafa

– Jó reggelt, Mrs Harte. A kutyafáját, milyen csípős a reggel! Örülök, hogy ebbe a kedves, meleg üzletbe jöhettem. Nem tudom, hogy a többi boltos miért nem követi a maga példáját és miért nem fűti az üzletét.

>!
mazsolafa

– Azt hitted, hogy néhány száz méter eltántorít? – nevetett. – Ausztrál vagyok. A távolság mit sem számít nekem.

>!
Baki P

Emma Harte előrehajolt, és kinézett az ablakon.

(első mondat)

>!
Light_House

A bosszúállás vágya természetes, de megmérgezheti a lelket, és gyakran azt teszi tönkre, aki bosszút áll.


A sorozat következő kötete

Egy gazdag nő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Galsworthy: A Forsyte Saga
Jane Austen: Értelem és érzelem
Emily Brontë: Üvöltő szelek
Ian McEwan: Vágy és vezeklés
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Natasha Solomons: A Tyneford-ház
Rosamunde Pilcher: Otthon I-II.
Jackie Collins: Bosszú
Santa Montefiore: A ház a tengernél
Katherine Webb: Örökség