Cavendoni ​asszonyok (Cavendon krónikák 2.) 14 csillagozás

Barbara Taylor Bradford: Cavendoni asszonyok

Cavendon Hall ismét kitárja kapuit előttünk.
1926-ot írunk, még érezhető az első világháború hatása, amely alaposan megváltoztatta az angol arisztokrácia világát is. Kevesebb a szolga, nehezebb a kastély fenntartása, csak kívülről látszik ugyanolyan csillogónak az élet.
És újabb nagy változások várnak az Inghamekre: szerelmek, csalódások, születések, halálok. Miles, az örökös, el akar válni arisztokrata feleségétől, hogy szíve szavát kövesse. A gróf is tartogat egy meglepetést
A Swannok továbbra is odaadóan szolgálják uraikat, de a fiatal generáció már többre vágyik. Négy cavendoni asszony fog össze, hogy megmentse a kastélyt és a világukat: Deidre, a dolgozó lány, Daphne, az odaadó feleség, a fiatal, önfejű Dulcie meg Cecily Swann, a divattervező és üzletasszony.
Amikor minden épp jóra fordulna, elérkezik 1929 ősze.

>!
Európa, Budapest, 2015
508 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634052586 · Fordította: Urbán Erika

Kedvencelte 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

illusionlight>!
Barbara Taylor Bradford: Cavendoni asszonyok

Örülök, hogy másodjára is visszatértem Cavendon Hall falai közé és egyáltalán nem bántam meg. Ez a rész már több szereplőt mozgatott, méghozzá nem is rosszul. A két család életének alakulását követhettük tovább az 1920-as évek második felében.
Volt bőven szerelem, dráma, öröm és bánat, akárcsak a való életben. A szerelem és a kapcsolatok ábrázolása viszont túl fekete és fehér, ami alatt azt értem, hogy mindenki varázsütésre szerelmes lesz. Ezentúl vannak meredek elgondolások, illetve helyzetek a könyvben, de ezeken nem érdemes fennakadni, jobb ha csak hagyjuk magunkat sodródni a cselekménnyel. Szórakozásra és kikapcsolódásra kiválóan alkalmas, és egyébként is túlszárnyalja műfajában a hasonló témájú könyveket. Nem találtam vontatottnak és nem voltak felesleges üresjáratok sem a történetben.

Sünike>!
Barbara Taylor Bradford: Cavendoni asszonyok

Ebben a kötetben ugyan jóval több szálon futott a cselekmény, és sokkal több szereplő volt benne, mégsem kötött le annyira, mint az első rész. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a 3. kötet.

Ildiee>!
Barbara Taylor Bradford: Cavendoni asszonyok

Örülök, hogy rávettem magam ennek a könyvnek az elolvasására. Az első kötet tetszett, de ezt sokáig halogattam. Az első kötetben megismert szereplők élete folytatódik a e könyv lapjain és nagyon izgalmasan alakul az életük. Van itt minden: szerelem, boldogság, szomorúság, problémák. Annyira nem volt jó szerintem, mint az 1. rész, de kíváncsian fogom olvasni a 3. kötetet, hogy mi sül ki ebből.


A sorozat következő kötete

Cavendon krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!
Sabrina Jeffries: A csábítás tétje
Johanna Lindsey: Csodatévő szerelem
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik
John Galsworthy: Modern komédia
Ian McEwan: Vágy és vezeklés
Lucinda Riley: Árnyéknővér