Cavendon ​szerencséje (Cavendon krónikák 3.) 5 csillagozás

Barbara Taylor Bradford: Cavendon szerencséje

A nagy gazdasági világválság közepén láttuk utoljára Cavendon Hallt, az Inghamek és a Swannok otthonát. Az elszánt Ingham lányok akkor megesküdtek, hogy sógornőjük, Cecily Swann segítségével megmentik a kastélyt a régi ellenségektől és a váratlan, új veszedelmektől. És sikerül is nekik.
A történelem azonban robog tovább. 1938-ban a német fenyegetés egyre messzebb nyúló árnya vetül még Yorkshire idilli világára is. Kérlelhetetlenül közeleg a második világháború, és az apák nemzedéke után a fiúk bátorságát, hazaszeretetét teszi próbára.
Cavendon szerencséje meddig védheti a lakóit? A dunquerke-i mentőakció, amelyben minden vízre bocsátható angol hajó a francia tengerpartra indult, hogy a csapdába került angol és francia hadsereget megpróbálja megmenteni, London bombázása, a kitelepített gyerekek sorsa, a német ellenállás zsidómentő akciói mind megelevenednek a regény lapjain. És Emma Harte, az Egy gazdag nő felejthetetlen főszereplője is újra felbukkan.

>!
Európa, Budapest, 2016
624 oldal · ISBN: 9634055631 · Fordította: Urbán Erika

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
illusionlight
Barbara Taylor Bradford: Cavendon szerencséje

Örülök, hogy szintet lépett a történet, talán sötétebb volt ez az epizód, de mindképp minőségi fejlődést éreztem mögötte. A második világháború eseményeiről – sajnálatos módon – kissé homályos és bizonytalan tudomásom van, de hála a könyvnek sok mindent megtudtam. Természetesen nem egy történelem könyv, de mindképp igényesnek találtam a korszakról szóló információkat és leírásokat, mert pont eltalálta az írónő, hogy milyen mennyiségben adagolja.
A történet természetesen továbbra is a két család tagjainak életeseményei körül forog, de pozitív, hogy végre sikerült túllépni a sekélyes „mindenki szép és tökéletes” típusú leírásokon. Külön említést érdemel, hogy a sztori nem rekedt meg Cavendon Hall és London között, hanem barangolhattam kicsit a második világháború előtti Berlin utcáin, sőt bepillantást lehetett nyerni a „Hollywood-i aranykorba” is. Utóbbit kiváltképp élveztem.
Összességében izgalmas rész volt, jobb is, mint az előző két rész, tehát nem bántam meg, hogy elolvastam. Sőt, nagyon is felkeltette az érdeklődésemet, hogy tovább olvassak a második világháború eseményeiről, akár komolyabb történelmi dokumentumokat is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Katherine Webb: Ha eljő az éj
Charles Morgan: Az üres szoba
Charlotte Brontë: Shirley
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Ethel Lilian Voynich: Vihar Itália felett
Elizabeth Gaskell: Észak és Dél
Kate Quinn: A császár szeretője
Sandra Gulland: A Napkirály szeretője