Cavendon ​Hall (Cavendon krónikák 1.) 29 csillagozás

Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall

Cavendon Hall gyönyörű, ősi kastély Yorkshire-ben. Tulajdonosai, az Inghamek komolyan veszik kötelességeiket: gondoskodnak a környékről s lakóiról. Ebben segítenek nekik a Swannok, akik hűségesen szolgálják őket. És mivel olyan szoros kapcsolatban élnek évszázadok óta, érthető, hogy végzetes vonzerőt gyakorolnak egymásra.
Daphne első báljára készül a kastély minden lakója, de a szépséges fiatal Ingham lányt brutális támadás éri. Úgy tetszik, tönkrement az élete, a gyakorlatias Swannok azonban segítségére sietnek, és egy távoli rokon felbukkanása megmenti a lány és a család jó hírét.
Majd elkezdődik az első világháború… Swannok is, Inghamek is vérüket ontják, életüket adják a hazáért. És akik hazatérnek, már sohasem lesznek ugyanazok, mint akik első fellángolásukban bevonultak. A világ megváltozott.
Csak egyvalami örök: egy Ingham és egy Swann szerelme…

>!
Európa, Budapest, 2014
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630799171 · Fordította: Urbán Erika

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

hofeherke11 P>!
Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall

Nagyon kis könnyed, gyorsan olvasható romantikus történet. Peregtek a lapok a kezeim között, igazán üdítő volt olvasni. Kicsit féltem tőle, hogy túl sok lesz benne a háború, a szomorúság, de szerencsére nem így lett. spoiler
Szimpatikusak voltak a szereplők, szerethető karakterek, viszont sokszor elég bugyuták voltak a párbeszédek, a szóhasználat pedig nem odaillő. A történet a 20. század elején játszódik egy arisztokrata családban. A szerző nagyon próbált figyelni a stílusra, viszont erősen kétlem, hogy akkoriban használhattak olyan szavakat, hogy „aham” és „izé”. Ezek felett sokszor nem tudtam szemet hunyni, de ettől függetlenül nagyon élveztem a könyv olvasását.

Light_House>!
Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall

Nagyon tetszett, gyorsan fogytak az oldalak. Ha nem olvastam, akkor is az Inghamek és Swannok körül jártak a gondolataim. Nagyon jól megírt történet két család összefonódásáról, akik gondoskodnak egymásról. Gyönyörű kastély, szerethető karakterek az első világháború idején.

k_beby P>!
Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall

Könnyed, romantikus történet. Nagyon gyorsan lehetett vele haladni. A gyönyörű Cavendon Hall-t mutatja be, ahol az Inghamek és hűséges segítőik, a Swannok laknak. A két család élete örökre összefonódott. A Swannok hűségesküt tettek, hogy mindig megvédik az Inghameket. Ez akkor is így történik, amikor Daphne-t brutális támadás éri. A Swannok lélekjelenlétének köszönhetően nem történik nagyobb baj, megmarad az Ingham család jó híre. Végigkísérhetjük az 1. világháborút, ami rengeteg férfi életét kioltja, aztán az utána következő válságot. A könyv végén az is kiderül, hogy kivel (kikkel) folytatódik a történet. Remélem, gyorsan eljutok majd a második részhez, mert nem szeretném túlzottan elfelejteni az előzményeket.

illusionlight>!
Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall

Az elején kissé megijedtem, hogy az író felsorakoztatta a történetben helyet kapó megannyi szereplőt, olyan volt, mintha túl sok mindent szeretne elmondani, de nem tudná eldönteni miként is kezdjen hozzá. Szerencsére fokozatosan tisztult le a kép. Ahogy belekezdett a történet elmesélésébe folyamatosan jelentek meg a karakterek, külön-külön bemutatva őket, így sokkal egyszerűbb volt a róluk szóló információt megjegyezni és elhelyezni, hogy ki hova is tartozik és milyen szerepet tölt be a családok életében. A nehézkes kezdés után, az az érzésem támadt, hogy folyamatosan jön bele az írónő az elbeszélésbe, és tisztul le számára is, hogy hogyan mozgassa ezt a sok-sok karaktert. Az epizódszerű részekkel szerintem ügyesen lavírozott, illetve mozgatta a sztori szálait. Nem lett követhetetlen és sikerült felkeltenie az érdeklődésemet a további epizódok iránt.
Ami negatívum, hogy sokszor ismétel meg tényeket, ami felesleges és kissé idétlenné teszi az egyébként nem is rossz történetet. A nyelvi furcsaságoktól eltekintve nem bántam meg, hogy az elmúlt napokat az Inghamek és Swannok társaságában töltöttem.

sliyu>!
Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall

Tetszett a könyv. Két okból vettem meg, először is a borítója keltette fel a figyelmemet, annyira gyönyörű. A második ok pedig a fülszöveg. Egyből a Downton Abbey ugrott be róla amit imádok. Nem is tévedtem sokat. Az alapötlet ugyanaz, a korszak egy az egyben az első 2 évaddal megegyező.
Ami annyira nem tetszett a könyvben az a szájbarágóssága az első két részben. Néha nagyon ki tudott zökkenteni, néha úgy éreztem, mintha egy kisgyereknek íródott volna akit emlékeztetni kell mi történt egy fejezettel korábban. Szerencsére a későbbiekben egyre jobban elhagyta ezt az idegesítő stílust és akkor már teljesen a történésekre tudtam koncentrálni.
Egy másik dolog ami még nem tetszett, az a könyv rövidsége ennyi szereplőhöz mérten. Sajnos néha túl nagyokat ugrott az időben és nem volt teljesen egyértelmű hol is járunk pontosan. Ráadásul sajnáltam, hogy egyes karakterekre nem szánt annyi időt.
Ami tetszett az a két család közti kapcsolat. Tetszett, hogy itt is belevonták a háborút, és itt részletebben ki lett fejtve az előszele is.
A személyzetnél pedig remélem nem csak én voltam az aki a DA szereplőket képzelte ide. :D Összességében szerintem elbírna még egy folytatást, szívesen olvasnék még róluk! :)

kzsuzsu>!
Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall

Romantikus családregény (se több, se kevesebb). Bár főként az I. világháború adta a könyv hátterét, én kicsit light-osnak éreztem a történetet, a központi tragédia ellenére is. A fejezetek között időnként nagy ugrások voltak és úgy éreztem, hogy – magyarázat nélkül – kimaradtam néhány dologból. Tetszett, hogy így összefonódott a két család sorsa már évszázadok óta, azonban kicsit furcsa volt, hogy azt az érzetet keltette az írónő, mintha a szolgáló Swann család irányítaná a háttérből az előkelő Ingham család életét.

csilla0923>!
Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall

Számomra nagyon irritáló volt, teljesen úgy tűnt, mintha a családnak semmi esze/sütnivalója nem lenne és csak a cselédek szoktak gondolkodni, mindent csak ők tudnak, stb.

Szemboga P>!
Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall

Az első oldaltól magába szippantott az író világa, ez nagyon szimpatikus mindig egy könyvben. A csodás hangulatot beárnyékolta ami Daphne-val történt és sokáig izgultam, hogy hogyan követik egymást az események. Már mindenre gondoltam, hogy hogy derül ki, mi fog történni, lesz-e további áldozat stb, de arra a fondorlatos megoldásra nem számítottam, amivel végülis a tettes elnyerte méltó büntetését :)
Annak is örülök, hogy kik lesznek a folytatásban a főszereplők és bár ez gyakorlatilag kezdettől fogva egyértelmű volt, egyáltalán nem zavar, sőt kíváncsian várom, hogy hogy alakul az életük :)

Ildiee>!
Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall

Tetszett a könyv, olvastatta magát. Szeretem az ősi családi birtokon játszódó történeteket. Ami furcsa volt számomra, hogy olyan volt mintha csak az „aktuális” Swannok tudnának segíteni az előkelő Inghammak gondjain, illetve mintha azt lenne kötelező csinálniuk amit ők kitalálnak. Ettől függetlenül jó kis történet, várom, hogy olvashassam a folytatást.

Sünike>!
Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall

Számomra ez a könyv ismét hozta az Emma sorozat színvonalát. Nagyon tetszett. Izgalmas, fordulatos, telis tele szimpatikus, sokoldalú szereplőkkel. Kíváncsi vagyok a szereplők további sorsára. Remélem, Cecily is összejön valamikor Miles-szal.


Népszerű idézetek

Light_House>!

Az élet maga szabja meg a játékszabályokat, ő osztja ki a lapokat, és a lapjárás ritkán kedvező.

100. oldal

illusionlight>!

A lápvidéknek ezen a hatalmas, elhagyatott részén nyugalomra talált, békesség költözött a szívébe. Nem volt itt más, csak az égbolt meg az ingovány, és az Északi-tenger felől fújó, metsző szél, ha zordra fordult az időjárás. Áldás volt az óriási üresség, melyet semmi sem zavart meg. Charles itt csak a gondolataival vívódhatott. Elrendezhette őket, hogy megtalálja a megoldást a problémáira. Azért jött fel ide, hogy egyedül legyen. És keseregjen.


A sorozat következő kötete

Cavendon krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!
Sabrina Jeffries: A csábítás tétje
Johanna Lindsey: Csodatévő szerelem
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik
John Galsworthy: Modern komédia
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Lisa Kleypas: A kék szemű ördög