Az ​elveszett fiú 10 csillagozás

Barbara Taylor Bradford: Az elveszett fiú

Sir ​Maxim West, a dúsgazdag angol üzletember, majdnem belehal egy rabló támadásába. A lábadozása alatt van ideje végiggondolni az életét – vajon hol tévedt el, miért lett ő az elveszett fiú?
A harmincas évek Németországában született, a Westheim-bankház igazgatójának egyszem, imádott gyermekeként, de a nácizmus térhódítása tönkretette a szülők életét. Maximot Angliába menekítették, de ők nem élték túl a zsidóüldözést…
Az ötvenes években egyre nagyobb vagyona mellett egyetlen dologra vágyott: hogy feleségül vehesse a gyönyörű Anastasiát, a szőke fehérorosz lányt. De amikor végre létrejön a házasság, a munkamániája gyorsan kikezdi a boldogságukat, és végül el is válnak.
Második felesége, a szép színésznő meghal egy balesetben, a harmadik boldogtalanná teszi, barátnője teherbe ejteti magát, hiába nem akar több gyereket a férfi. Az élete reménytelenül összekuszálódik, és ekkor éri a lövés. A kórházban egyszer arra tér magához, hogy ágya körül áll az első és a… (tovább)

Megjelent Maxim és a nők címmel is.

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Európa, Budapest, 2014
640 oldal · ISBN: 9789630795609 · Fordította: Urbán Erika
>!
Európa, Budapest, 2014
640 oldal · ISBN: 9789630798464 · Fordította: Urbán Erika

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Anna_Sera>!
Barbara Taylor Bradford: Az elveszett fiú

Ez egy elég lagymatag könyv.Mikor megláttam milyen vastag,már sejtettem,hogy nem valami izgalmas.A vastag könyvek általában nem éppen pörgősek,és sok felesleges mondat van bennük.Így volt ez ebben a könyvben is.Elég lassan folydogál a cselekmény,sok szünettel.Minek is azt leírni milyen műtárgyak vannak a szobában,és mikor vették„minek részletezni milyen is a vendéglő,ahova találkozni megy a munkatársával,mikor a történet szempontjából lényegtelen.Vagyis a puska sokszor nem sült el."Ha az író leírja milyen a puska,ami a falon lóg,akkor az a puska a végén süljön el" Csehov Az alaptörténet pedig nagyon jó,lehetett volna belőle írni egy jó könyvet.A végére azért van egy kis izgalom,meg nagy meglepi.

olvasónő>!
Barbara Taylor Bradford: Az elveszett fiú

Ez az első regény, amit az írónőtől olvastam. Tetszett.Sok cselekményleírás volt, de attól még olvasmányos volt. Bár nagyon vastag, de rövid idő alatt végezni lehet vele. Ajánlom bárkinek. Korábbi, talán 2015-ös olvasmányom volt. Egyébként a borítója is tetszetős.


Népszerű idézetek

agica_711k>!

A művészi zsenialitás óriási adomány. Nem lehet elsajátítani, az ember azzal születik, mindig is benne rejlik, már kiskora óta, gyerekkorában kibontja az első rügyeket, majd a felnőttkorban teljes pompájában kivirágzik.

428-429. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Hannah: Fülemüle
Amy Harmon: Homokból és hamuból
Simon Sebag Montefiore: Vöröslő ég a Don felett
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Nicholas Sparks: Hosszú utazás
Colin Falconer: Szabadság, szerelem, Levine
Isabel Allende: A japán szerető
Philip Roth: Nemezis
Szabó Magda: Abigél
Paullina Simons: Tatjána és Alexander