A ​Ravenscar dinasztia (A Ravenscar dinasztia 1.) 8 csillagozás

Barbara Taylor Bradford: A Ravenscar dinasztia

Edward ​Deravenel 1904 januárjában tizenkilenc éves. Gazdag, magabiztos, feltűnően jóképű, a nők bomlanak utána. Legnagyobb gondja, hogyan találkozzon minél gyakrabban legújabb szeretőjével, hiszen a nő özvegyasszony és Londonban él, ő viszont Oxfordban jár egyetemre, a szünidőket pedig a családi birtokon, Yorkshire-ben tölti. Ennek az idillnek egy csapásra vége szakad, mikor anyja elmondja neki, hogy apja és öccse, valamint nagybátyja és unokatestvére mind bennégtek a szállodájukban Carrarában. Mostantól Edward a családfő, neki kell elérnie azt, amit apja mindig tervezett, de sose valósított meg. Hatvan éve tették rá a kezüket a lancashire-i Grant unokatestvérek,és a mostani igazgató, Henry Grant, a csőd felé kormányozza-ami nem meglepő, hisz Henryt a vallás jobban érdekli, mint akár az üzlet, akár fiatal, szép és ambiciózus felesége, Margot. A nagy csatában Edward csak unokafivérére, Neville Watkinsra számithat, aki apjától a viktoriánus-edwardiánus Anglia legnagyobb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Európa, Budapest, 2008
574 oldal · ISBN: 9789630785150 · Fordította: Urbán Erika

Kedvencelte 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

csilla0923>!
Barbara Taylor Bradford: A Ravenscar dinasztia

Sokáig nagyon unalmas volt… vagy csak másra számítottam? Mindegy, a lényeg az, hogy végül megtetszett a történet. Olvasom a második kötetet.

matraimelinda>!
Barbara Taylor Bradford: A Ravenscar dinasztia

Nagyszerűen sikerült családregény, a történet a Ravenscar örökösei c. újabb Barbara Taylor Bradford regényben folytatódik. Azt hiszem, talán nem volt baj, hogy a kezembe akadt a kötet és elolvastam.


Népszerű idézetek

matraimelinda>!

Amos imádta a kínai ételeket, de az előbb megfeledkezett róla – most megint eszébe jutott. Elcsábították az illatfoszlányok, melyek ifjúságának ételeit idézték , és megadta magát. Most már túl későn van, nem eszik kínai ételt. Majd máskor.

198. oldal

matraimelinda>!

Vicky felriadt álmából. Olyan mélyen aludt, hogy teljesen megzavarodott, kába volt, nem tudta, hol van és mennyi az idő. Ahogy körülkémlelt, s lerázta magáról a mély, szinte bódult álmot, rádöbbent, hogy ott fekszik a hálószobában, a kandalló előtt, elterülve a kisebbik pamlagon. A kandallópárkányra állított, hordozható óra szerint nemsokára dél lesz.

143. oldal

matraimelinda>!

Éjfélkor közölték a kapitánnyal, hogy a hajó pár óra múlva el fog süllyedni. A kapitány megparancsolta a rádiósoknak, hogy küldjenek S.O.S. jeleket, és kiadták az utasítást, hogy szedjék le a ponyvákat a mentőcsónakokról, és az utasok valamint a személyzet készülődjön: menjenek ki a fedélzetre. A becslések szerint 2227 ember tartózkodott a hajón, de csak a felének jutott hely a mentőcsónakokban.

540. oldal

matraimelinda>!

Nan Watkins mozdulatlanul állt a könyvtár előtt, hirtelen támadt aggodalommal. Neville, aki ritkán emelte fel a hangját, most ordibált. Tombolt dühében, Nan még sosem hallotta ilyen mérgesen üvölteni, amióta együtt volt vele.

492. oldal

matraimelinda>!

Mark, aki bement Fenella irodájába, két talpas pohárral tért vissza a nagyszobába. Magas, szikár, megnyerő külsejű férfi volt, sötét, hullámos hajjal és meleg, barna szemmel, most harminckilenc évesen is fitt volt, és izmos. Briliáns eszű, fölöttébb intelligens ember volt, aki a munkájának szentelte életét, gyorsan feljebb került hát a ranglétrán a Scotland Yardnál.

318. oldal


A sorozat következő kötete

A Ravenscar dinasztia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marie Louise Fischer: Senta kisasszony
Frances Hodgson Burnett: A padlásszoba kis hercegnője
Sebastian Faulks: Madárdal
Pearl S. Buck: Az édes anyaföld
Jeffrey Archer: Majd az idő eldönti
John Galsworthy: Modern komédia
Jeffrey Archer: A dicsőség ösvényein
M. G. Brown: Csak egy pillantás volt
E. M. Forster: Szoba kilátással
Jean Webster: Kedves Ellenségem!