Testbeszéd ​a szerelemben 67 csillagozás

Barbara Pease – Allan Pease: Testbeszéd a szerelemben Barbara Pease – Allan Pease: Testbeszéd a szerelemben

Mindennapi kommunikációnk 60-80%-ban gesztusok révén, testbeszéddel történik. Testbeszédünk segítségével jelezzük, ha valaki tetszik nekünk, s azt is, hogy a másik számára megközelíthetők vagyunk. A boldog szerelmesek tudják, hogy a gesztusok és az arckifejezés fontosabb a szavaknál.
A párkapcsolatban élők többsége fáradságosan törekszik tartós, kiegyensúlyozott kapcsolatra, de sokszor kudarcot vall. Ennek oka többnyire abban keresendő, hogy a férfiak és a nők mára elfelejtették a testbeszéd gesztusait és jeleit, amelyek őseinknek még a vérükben voltak.
Pedig a testbeszédet meg lehet tanulni!

Erről szól ez a könyv, melyből sok mindent megtudhatunk például
– a férfi és a nő szerelmi testbeszédéről,
– a vonzás folyamatáról,
– az első randevúkról, az internetes randikról,
– a sikeres párkapcsolatok titkairól.

>!
Park, Budapest, 2020
152 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633553336 · Fordította: Sóvágó Katalin
>!
Park, Budapest, 2012
150 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635309702 · Fordította: Sóvágó Katalin

Enciklopédia 5


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

julcseee P>!
Barbara Pease – Allan Pease: Testbeszéd a szerelemben

Kicsit oldscool szegény könyvecske, bár szerintem utólag beletettek pár dolgot, mint az internetes párkeresés, de nagyon minimális ez a rész, inkább a bulikról beszél, bár szerintem csak kicserélték a könyvben a bál szót bulira :D
De ettől függetlenül is azért hasznos volt. Utólag visszagondolva volt olyan netes első randim, ahol ha előbb olvasom ezt a könyvet, a gesztusokból hamarabb is rájöhettem volna hogy nincsenek komoly szándékai (például: a testével nem felém fordult a randi alatt, a lábfeje sem felém fordult, hosszan nem nézett a szemembe, nem hajolt közelebb ha én beszéltem.. stb.)
Leginkább párkeresőknek de kapcsolatban lévőknek is ajánlom. Hasznos könyvecske, és rövid, hamar ki lehet olvasni.

gab001>!
Barbara Pease – Allan Pease: Testbeszéd a szerelemben

Meglep a molyszázalék, mert nekem kifejezetten tetszett. Szerintem nagyon érdekes a testbeszéd és jó ötlet egy témát külön körüljárni. Nagyon szemléletes, mert sok esetben magam elé tudtam idézni a helyzetet. Legjobban a nők és a férfiak összehasonlítása fogott meg, kicsit meg is lepett, hogy miért nem gondoltam még így erre. Mondjuk a viccek nem annyira tetszettek, bár valóban nagyon találóak. Rövidke könyv és könnyed stílusú, mégis nagyon hasznos szerintem. Mind ismerkedőknek, mind párkapcsolatban élőknek. Jobban fogok figyelni.

>!
Park, Budapest, 2012
150 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635309702 · Fordította: Sóvágó Katalin
LibrariAnne>!
Barbara Pease – Allan Pease: Testbeszéd a szerelemben

Voltak érdekes infók is a könyvben, tetszett a felépítése, így valamivel jobban megértem már, miért beszélnek el a férfiak és a nők egymás mellett.

cintiatekla P>!
Barbara Pease – Allan Pease: Testbeszéd a szerelemben

A címe kicsit megtévesztő, mert nem arról szól, hogy a szerelemben (párkapcsolatban?) hogyan használjuk a testbeszédet, hanem sokkal inkább arról, hogy hogyan ismerhetjük fel a másik nem (vagy csak szimplán a másik ember) jelzéseit arra, hogy szimpatikusak vagyunk neki, szeretne jobban megismerni, vagy egyáltalán lehet-e többről szó. A könyv gyakorlatilag 3/4-e ezt taglalja, ami azoknak teljesen jó, akik épp randiznak, vagy azért vannak elkeseredve, mert mintha láthatatlanok lennének a másik nemnek.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2017/03/barbara-pease-a…

petrichor>!
Barbara Pease – Allan Pease: Testbeszéd a szerelemben

Érdekes dolgokról számolt be, mégis úgy érzem, sokszor ismételte önmagát. A rajzok és a poénok pocsékak, azokat bele sem kellett volna tenni.

sirszalhasogato P>!
Barbara Pease – Allan Pease: Testbeszéd a szerelemben

Etológiai jellegű készítmény sűrítményből. Összetevők: hasznos információ (40%), újabb kutatások által cáfolt tévhit (30%), vonalrajz (15%), degradáló megjegyzés (10%), ízléstelen vicc (5%), marketingadalékok. Pszichológiát is felhasználó üzemben készült.

Robberator>!
Barbara Pease – Allan Pease: Testbeszéd a szerelemben

Teljesen jól befogadható, hasznos popszichológus/önsegítő könyv. Nem alaptalan, bár hozzájárulna hitelességéhez a forrásmegjelölés. Habár azt is belátom, hogy olvasók nagy részét ez lehet nem foglalkoztatná (azok az adatok, amiknek utánanéztem, helyesnek bizonyultak).
A viccek szintén nem az én stílusom, de jól elkülönítettek, figyelmen kívül hagyhatók (bevallom, egyen viszont iszonyat nagyot röhögtem).
Tanultam belőle, nem éreztem azt, hogy a könyv vesztegeti az időmet, nagyon könnyeden átadta a szükséges információkat. A molyos százalék nekem nagyon meglepő, bár ilyen témájú könyveknél fontos, hogy előzetes elvárásainkat helyén kezeljük, ne valami csoda-útmutatót várjunk.

>!
Park, Budapest, 2012
150 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635309702 · Fordította: Sóvágó Katalin
majdmelinda>!
Barbara Pease – Allan Pease: Testbeszéd a szerelemben

Nagyon érdekes volt, noha elég vázlatosan írta le a dolgokat, sokszor egy oldalon csak 4-5 sor volt, noha a könyv alapból nem valami hosszú. De arra mindenképpen jó, hogy felkeltse az ember érdeklődését a téma iránt. Tetszett, ajánlom mindenkinek, mert hasznos lehet a mindennapokban is, hogy ne kövessünk el hibákat ismerkedéseink során.

2 hozzászólás
Candymandy>!
Barbara Pease – Allan Pease: Testbeszéd a szerelemben

Aki el akar merülni a témában, annak ez a könyv tökéletes, ahhoz hogy elkezdje. Megkapirgálja ennek a kiterjedt témának a felszínét. Egyszerű a nyelvezete, hogy mindenkinek érhető legyen, és a fontosabba dolgokat kiemelték, vagy pedig többször is feltűnik a könyvben, hogy jobban rögzüljön.

PandaSueshi>!
Barbara Pease – Allan Pease: Testbeszéd a szerelemben

A szerzőpáros előző két könyve nagyon tetszett, így gondolkodás nélkül vettem le a polcról ezt a kötetet is. Ismét nagyon hasznos tanácsokat kaptam, humorral fűszerezve.
Ami viszont kiábrándító volt, hogy nagyon szét lett húzva a szöveg. Volt olyan oldal, ahol összesen két sor állt a lap közepén. Kicsit olyan érzés volt olvasni, mint egy gyerekeknek szánt képes könyvet…


Népszerű idézetek

gjudit8>!

Az agyról készült röntgenfelvételek szerint a férfiak ugyanolyan erős érzelmekre képesek, mint a nők, csak óvakodnak nyilvánosan kimutatni őket.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: agy · érzelem · férfiak
gjudit8>!

A férfi teste az állatok üldözésére, elfogására, lebirkózására, a nehéz tárgyak cipelésére és a pókok agyoncsapására fejlődött ki.

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: emberi test · férfiak · nemi szerepek
dwistvan P>!

A férfiak és a nők különböznek. Nem jobbak, nem rosszabbak egymásnál, csak másfélék.

141. oldal

Dottie>!

Ezt a könyvet azoknak ajánljuk,
akiknek jó a szemük, mégse látnak

5. oldal

Pearl>!

Ám a férfiak többsége annyira ért az udvarlási rítusokhoz, mint az egyszeri ember, aki úgy akart horgászni, hogy kiállt a folyó partjára, és egy hosszú bottal próbálta fejbe verni a halakat.

Valkűr>!

A felmérések döntő többsége szerint a nőknek még a 21. században is olyan férfi kell, aki a külseje alapján puszta kézzel lebirkózhatná a vadállatokat vagy elűzné az idegen hordát.

62. oldal

gjudit8>!

Csak az ellenség mondja meg az igazságot. A barátok és a szeretők egyfolytában hazudnak, örökre belegabalyodva a kötelesség hálójába.
STEPHEN KING

139. oldal

gjudit8>!

Két titok a jó házassághoz:
1. Ha tévedtünk, ismerjük be.
2. Ha nekünk van igazunk, fogjuk be a szánkat.

144. oldal

gjudit8>!

Hasonló érzéseknél két ember elkezd együtt mozogni. Ez a tükrözés, amely azt üzeni: „Nézz rám, ugyanazt érzem, amit te!”

82. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lundy Bancroft: Mi jár a bántalmazó fejében?
Robin Norwood: Nők, akik túlságosan szeretnek
Robert Norwood: Nők, akik túlságosan szeretnek
John Gray: Férfi és női kapcsolatok
V. Kulcsár Ildikó: Figyeljetek, feleségek! Figyeljetek, férjek!
Stefanie Stahl: Mindenki képes kapcsolatra
Susan Quilliam: Hogyan válasszunk társat?
Henry Cloud – John Townsend: Játszmák nélkül
Csernus Imre: A férfi
M. Scott Peck: Úttalan utakon