Miért ​hazudik a férfi? Miért sír a nő? 148 csillagozás

A nemek harca
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nőt? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Az elsöprő sikerű Testbeszéd írója és társszerzője – egyben felesége – három évtizede keresik a választ, vajon miért van az, hogy a nemek közti szakadék, félreértés, konfliktus a 21. században ugyanúgy hozzátartozik az emberi élethez, mint Ádám és Éva ősviszálya idején. Tapasztalataik, kutatásaik, felméréseik, józan eszük és humoruk segítségével igyekeznek válaszolni az örök kérdésre: Miért is van annyi bajunk egymással?

Ön nem kíváncsi rá?

Eredeti megjelenés éve: 2002

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Hétköznapi pszichológia

>!
Park, Budapest, 2019
360 oldal · ISBN: 9789633556290 · Fordította: Komló Zoltán
>!
Park, Budapest, 2014
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633551622 · Fordította: Komló Zoltàn · Illusztrálta: Barka Ferenc
>!
Park, Budapest, 2012
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635309863 · Fordította: Komló Zoltán

4 további kiadás


Enciklopédia 4


Kedvencelte 10

Most olvassa 20

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

julcseee>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Ez már a második könyvem az író házaspártól, az első a testbeszéd enciklodiája volt, és az be kell valljam számomra hasznosabb könyv volt. De azért ez sem volt épp kidobott idő :)
Elég sok minden olyan volt benne, ami például az én páromra, illetve úgy ránk egyáltalán nem igaz. Mondjuk nem vagyunk egy átlagos pár :D Nálunk például én vagyok a meccs nézős, én szeretek csapat sportokban részt venni, én ülök le inkább sörözni a meccs közben :) És a párom az első hogyha valahol eltévedünk akkor megkérdezi az első embert útbaigazításért (na a könyv szerint a férfiak ilyet sose csinálnak :D ) Szóval vannak benne azért olyanok amik általánosítások és egyáltalán nem lehet mindenkire vonatkoztatni. Viszont voltak tényleg hasznos részek is, például a zsörtölődés (persze nem én zsörtölődőm, neeem, neeem, sose tenném), vagy az érzelmi zsarolás, mit már alkalmaztak rajtam régebben csak nem ismertem fel. Szóval azért hasznos volt, örülök hogy elolvastam.

Lunemorte P>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Férfi: HOgy tetszett a könyv?
Nő: Ááááá!
Férfi: Aha.
Nő: Hagyjál, megyek zsörtölődni és duzzogni valahova máshova.
Férfi: Aha.
Nő: Most mi van?
Férfi: Ja, semmi.
**Idézet a a Három királyokról.**
Nő: Már sokkal jobb.
Férfi: Ihatok egy rekesz sört?
Nő: Aha, csak ne nyomkodd a távkapcsolót!
Férfi: De mért?
Nő: Csak.

Oké, elegem van ebből, nagyon rég nem fáradtam le ennyire könyvtől és már előre félek a kettő darab kötelező olvasmánytól ettől a férfitól….Ez közhelygyűjteménynek is siralmas!

Pandalány P>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Nagy lendülettel kezdtem bele a könyv olvasásába és tetszett is, azonban az utolsó egy harmadánál elveszett a lendület. Átment kicsit olyan stílusba, mintha egy laza, csajos magazint olvasnék és lankadt az érdeklődésem. A könyv első fele nagyon jól megírt, érdekes, az esettanulmányok is abszolút érthetőek és elgondolkodtatóak a magyarázataik. Fontos kérdéseket vetnek fel a szerzők, logikus értelmezésekkel, élvezetes olvasmány volt. A vége felé haladva sajnos azonban nem volt már ennyire jó könyv, mindenesetre a négy csillagot megérdemli a kötet. A testbeszédes könyve lesz a következő a szerzőpárosnak, kíváncsian várom.

2 hozzászólás
ÁrnyékVirág P>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Most vagy nagyot csalódtam a szerzőpárosban, vagy komolyan el kell gondolkoznom a saját női mivoltomon. A párom meg nézzen magába, és mint tisztességes férfi, azonnal kezdje el körbepisilni a wc-t. És szóljon, hogy ne felejtsek el hisztizni, ha nem hajtotta le az ülőkét. Na jó, azt hiszem mégis inkább a könyvben csalódtam.
Általánosítások, közismert sztereotípiák, itt-ott néhány humoros, vagy annak szánt rész, és az egész félelmetesen szájbarágós. John meg kell tanulja, hogy Marynek arra van igénye, hogy meghallgassák. Mary meg kell tanulja, hogy Johnt békén kell hagyni, ha a tévét bámulja.

1 hozzászólás
metahari P>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Coelho-típusú sztereotípia gyűjtemény kellemesen olvashatóra hangolva. Nőimagazin világlátás. Az élet felületén kiváló útikalauz.

Frank_Spielmann I>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Érdekes könyv. Nem bántam meg, hogy elolvastam. Néhol egész vicces volt. És most tudtam meg, hogy a nőknek még a vécén se áll be a szájuk. Hihetetlen. Biztos összenőne, ha nem beszélnének állandóan. Még jó, hogy mi meg tudunk hallgatni meg bólogatni. Ők meg főzni, meg ezer más dolgot.

10 hozzászólás
BakosJuci>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Kellemes olvasmány, de az életed megváltását azért ne várd tőle.
Néhol humoros, néhol túl amerikai, néhol kicsit elrugaszkodott a talajtól. De azért jókat derültem rajta.
Tökéletes női olvasmány, hogy legyen mit a férfiak orra alá dörgölni. :)

maneki_neko>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Nekünk valóban túl amerikai a stílusa (holott a szerzőpáros ausztrál): kicsit szájbarágós, ismételgetős, de szerintem ennek ellenére kellemes olvasmány. Úgy találtam, nagyjából fele-fele arányban van benne a valóban hasznos, mélyebben gyökerező ismeret, és a némileg üres handabanda. Érdemes elolvasni, mert mindenki találhat benne olyan dolgot, ami neki hasznos, és néhol még mosolyogni is lehet rajta.
Néhol viszont nagyon sarkosan, leegyszerűsítve fogalmaz. Főleg, mikor a férfi lélekről van szó. Ha pasi lennék, lehet, hogy megsértődnék azon, hogy szerintük én nem gondolkodom, nem érdekel semmi más a sporthíreken és a szexen kívül, és az egyedüli önkifejezési formám a szellentés.

mazsolafa>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Jól kezdődött, de aztán túl sok lett. Túl sok sztereotípia, túl sok általánosság, bár én ezeket pont nem tudtam ráhúzni magam és a párom életére. ( Hála az égnek! ) Lehet, hogy valakinek segítség ez a könyv, de én nem igazán találtam benne hasznos tanácsokat. (Én igenis szeretem nő létemre céltalanul kapcsolgatni a tévé távkapcsolóját és igenis bevásárlólista nélkül megyek vásárolni, egyenes vonalban, célirányosan haladva.)

csuriburi>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Ez a könyv is nagyon hasznos, szépen ki is dekoráltam post-it-tel. :) Nem tartalmaz annyi újdonságot annak, aki olvasta az első részt, de mindenképpen megéri a rászánt időt. Állítom, hogy most már jobban értem a férfiakat! ;)


Népszerű idézetek

zsofigirl>!

Egy nő aszerint válogatja össze öltözékét, hogy milyen az idő, milyen évszak van, mi a divat, milyen színű a sminkje, hová készül, hogy érzi magát aznap, kivel fog találkozni, és mit fog csinálni. Egy férfi pusztán megszagolja a szék karfájára hajított ruháját.

69. oldal

4 hozzászólás
Ronnie>!

A férfiak sokszor a saját érzelmeikkel sem tudnak mit kezdeni, arról meg végképp nincs fogalmuk, hogyan kezeljenek egy érzelmes nőt.

105. oldal

Nello>!

Ha a nő egyetlen férfit ismer,
már ismeri valamennyit;
a férfi ismerheti bár az összes nőt,
mégsem ért meg egyet sem.

10. oldal

zsofigirl>!

Az emberek azt állítják, hogy szeretik az igazságot, valójában azonban azt akarják igazságnak hinni, amit szeretnek.
Robert Ringer

295. oldal

1 hozzászólás
Pandalány P>!

Az emberek 90%-a az első négy perc alatt alakítja ki rólunk a véleményét, fizikai kívánatosságunkat pedig kevesebb mint tíz másodperc alatt méri fel.

zsofigirl>!

Mózes 40 évig vándorolt a pusztában. Ő sem kért senkitől útbaigazítást.

49. oldal

1 hozzászólás
ÁrnyékVirág P>!

A férfiak nem arra kíváncsiak, hogy mi megy a tévében, hanem arra, hogy mi megy a másik csatornán.

60.

zsofigirl>!

A női nem 105. elvárása a férfinemtől: mindegy, hogy mit mondott a nő hat vagy nyolc hónapja, a mostani vitában úgysem érvényes.

190. oldal

4 hozzászólás
Donka_Noémi>!

„Mindig hagyd, hogy a hím tolja a bevásárlókocsit. A férfiak szeretik kézben tartani a dolgokat, „vezetni” a kocsit és használni térbeli tájékozódási képességeiket- kanyarodás, szögek, sebesség meg ilyesmik. Még azt a kocsit is szeretik, amelynek beragadt a kereke, mivel azt még nagyobb próbatétel elé állítja térbeli tájékozódási és irányítási képességüket. ”

70. oldal

Bede_Mariann>!

28 évi házasság után a feleségemnek sikerült megnevelnie. Többé nem szabad úgy pisilnem, mint egy férfinak – állva. Le kell ülnöm, és úgy kell elintéznem a dolgomat. A feleségem meggyőzött arról, hogy ez nem nagy ár. Máskülönben ha még egyszer úgy megy ki éjjel a vécére, hogy egy összepisilt vécéülőkét talál, vagy beleesik a kagylóba, mert én nem hajtottam le az ülőkét, álmomban meg fog ölni.

66. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pisilés

Hasonló könyvek címkék alapján

Popper Péter: Lélekrágcsálók
Pál Ferenc: A függőségtől az intimitásig
Gelsei Bernadett: A hűtlen, a megcsalt és a szerető
Almási Kitti: Lezárás, elengedés, újrakezdés
Bagdy Emőke – Koltai Mária – Pál Ferenc – Popper Péter: A belénk égett múlt
Megan Kaye – Diane McIntosh – Jonathan Horowitz: Stressz: A feszültségoldás pszichológiája
John Teasdale – Mark Williams – Zindel Segal: Tudatos jelenlét a gyakorlatban
Szondy Máté – Szabó-Bartha Anett: Démonaink
Almási Kitti: Bátran élni
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!