Miért ​hazudik a férfi? Miért sír a nő? 177 csillagozás

A nemek harca
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Miért menekül a férfi a szerelem elől? Miért rágódik a nő vacak kis problémákon? Miért ódzkodik a férfi a tartós kapcsolattól? Miért nem tér a nő soha a lényegre? Miért érzi a férfi, hogy minden nő az ő fülét rágja? Miért kíváncsi a nő minden apró részletre? Mit eszik a férfi a tűsarkúban tipegő nőn? Mit eszik a nő a feszes fenekű férfin? Miért vannak a férfinak olyan undorító szokásai? Miért beszél annyit a nőt? Miért szereti a férfi a disznó vicceket? Mire gerjed a nő? Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Az elsöprő sikerű Testbeszéd írója és társszerzője – egyben felesége – három évtizede keresik a választ, vajon miért van az, hogy a nemek közti szakadék, félreértés, konfliktus a 21. században ugyanúgy hozzátartozik az emberi élethez, mint Ádám és Éva ősviszálya idején. Tapasztalataik, kutatásaik, felméréseik, józan eszük és humoruk segítségével igyekeznek válaszolni az örök kérdésre: Miért is van annyi bajunk egymással?

Ön nem kíváncsi rá?

Eredeti megjelenés éve: 2002

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Hétköznapi pszichológia Park

Park, Budapest, 2019
360 oldal · ISBN: 9789633556290 · Fordította: Komló Zoltán
Park, Budapest, 2014
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633551622 · Fordította: Komló Zoltàn · Illusztrálta: Barka Ferenc
Park, Budapest, 2012
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635309863 · Fordította: Komló Zoltán

felícia97>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

A kíváncsiságom hajtott mikor ezt a könyvet kézbe vettem nem is csak kizárólag a cím miatt, hanem a számtalan két nemet érintő kérdés miatt, amit felvet.Miért különbözünk annyira egymástól,miért értékelünk másként dolgokat,miért cselekszünk eltérően és egyáltalán bizonyos szituációkban miért gondolkodunk eltérően.A szerzőpáros sok témát érint egyaránt a férfiak és nők egymás számára értelmezhetetlen és furcsa szokásairól,az érzelmi zsarolásról,hazugságról,zsörtölődésről,a nyugdíjas kori kapcsolatokat is érintő nehézségekről,és az egyes nemek fizikai vonzalmi tényezőiről.Nekem ez utóbbi tetszett kevésbé,mivel a könyv egészét nézve ez olyan érintőleges témakör volt. Összecsapottnak és feleslegesnek éreztem,meg a hozzá kötődő teszteket is,szerintem ez túlságosan is pletykalap szintre vitt minket a tudományosabb vonal helyett.Alapvetően azért jól értelmezhető,és példákon bemutatott tényeket kapunk,amiben sok helyen magára vagy ismerőseire ismerhet az ember,ami jó volt.Meg volt egy érthető szintű tudományosság(az ősidőkből hozott viselkedésmintáink itt is felbukkannak, mint magyarázat sok helyen),és még megoldásokat is próbáltak adni egyes szituációkra a szerzők több-kevesebb sikerrel.Nem mindig találtam ezeket korunkhoz teljesen illeszkedőnek, de ezt betudtam annak, hogy a mű a 2000-es évek elején íródott,meg hát nyilván nincs egyenértékben egy számunkra érthetetlen szokás vagy éppen az érzelmi zsarolás kezelése.Mindenesetre találtam benne értékes gondolatokat és meglehetősen gyorsan el is olvastam a könyvet így nem kizárt hogy az írópáros más könyveinek is utána nézek.

julcseee P>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Ez már a második könyvem az író házaspártól, az első a testbeszéd enciklodiája volt, és az be kell valljam számomra hasznosabb könyv volt. De azért ez sem volt épp kidobott idő :)
Elég sok minden olyan volt benne, ami például az én páromra, illetve úgy ránk egyáltalán nem igaz. Mondjuk nem vagyunk egy átlagos pár :D Nálunk például én vagyok a meccs nézős, én szeretek csapat sportokban részt venni, én ülök le inkább sörözni a meccs közben :) És a párom az első hogyha valahol eltévedünk akkor megkérdezi az első embert útbaigazításért (na a könyv szerint a férfiak ilyet sose csinálnak :D ) Szóval vannak benne azért olyanok amik általánosítások és egyáltalán nem lehet mindenkire vonatkoztatni. Viszont voltak tényleg hasznos részek is, például a zsörtölődés (persze nem én zsörtölődőm, neeem, neeem, sose tenném), vagy az érzelmi zsarolás, mit már alkalmaztak rajtam régebben csak nem ismertem fel. Szóval azért hasznos volt, örülök hogy elolvastam.

Pandalány P>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Nagy lendülettel kezdtem bele a könyv olvasásába és tetszett is, azonban az utolsó egy harmadánál elveszett a lendület. Átment kicsit olyan stílusba, mintha egy laza, csajos magazint olvasnék és lankadt az érdeklődésem. A könyv első fele nagyon jól megírt, érdekes, az esettanulmányok is abszolút érthetőek és elgondolkodtatóak a magyarázataik. Fontos kérdéseket vetnek fel a szerzők, logikus értelmezésekkel, élvezetes olvasmány volt. A vége felé haladva sajnos azonban nem volt már ennyire jó könyv, mindenesetre a négy csillagot megérdemli a kötet. A testbeszédes könyve lesz a következő a szerzőpárosnak, kíváncsian várom.

metahari P>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Coelho-típusú sztereotípia gyűjtemény kellemesen olvashatóra hangolva. Nőimagazin világlátás. Az élet felületén kiváló útikalauz.

Frank_Waters I>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Érdekes könyv. Nem bántam meg, hogy elolvastam. Néhol egész vicces volt. És most tudtam meg, hogy a nőknek még a vécén se áll be a szájuk. Hihetetlen. Biztos összenőne, ha nem beszélnének állandóan. Még jó, hogy mi meg tudunk hallgatni meg bólogatni. Ők meg főzni, meg ezer más dolgot.

BakosJuci>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Kellemes olvasmány, de az életed megváltását azért ne várd tőle.
Néhol humoros, néhol túl amerikai, néhol kicsit elrugaszkodott a talajtól. De azért jókat derültem rajta.
Tökéletes női olvasmány, hogy legyen mit a férfiak orra alá dörgölni. :)

Veronika_Dienes>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Nagyon érdekes, és tanulságos olvasmány volt. Ez a könyv rávilágított arra, hogy a kommunikáció férfiak és nők között mennyivel másabb, és ez nem hibája senkinek sem. Legközelebb ha bizonyos szituációkba kerülök remélem eszembe fog jutni, amit ebben olvastam, és ennek megfelelően tudok majd reagálni, cselekedni.

maneki_neko>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Nekünk valóban túl amerikai a stílusa (holott a szerzőpáros ausztrál): kicsit szájbarágós, ismételgetős, de szerintem ennek ellenére kellemes olvasmány. Úgy találtam, nagyjából fele-fele arányban van benne a valóban hasznos, mélyebben gyökerező ismeret, és a némileg üres handabanda. Érdemes elolvasni, mert mindenki találhat benne olyan dolgot, ami neki hasznos, és néhol még mosolyogni is lehet rajta.
Néhol viszont nagyon sarkosan, leegyszerűsítve fogalmaz. Főleg, mikor a férfi lélekről van szó. Ha pasi lennék, lehet, hogy megsértődnék azon, hogy szerintük én nem gondolkodom, nem érdekel semmi más a sporthíreken és a szexen kívül, és az egyedüli önkifejezési formám a szellentés.

Szabó_Balogh_Alexa>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Engem annyira nem nyűgözött le ez a köny. Túl sok helyen egyáltalán nem értettem vele egyet, és nem tudtam azonosulni. Voltak részek amik kifejezetten idegesítettek benne.

mazsolafa>!
Barbara Pease – Allan Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?

Jól kezdődött, de aztán túl sok lett. Túl sok sztereotípia, túl sok általánosság, bár én ezeket pont nem tudtam ráhúzni magam és a párom életére. ( Hála az égnek! ) Lehet, hogy valakinek segítség ez a könyv, de én nem igazán találtam benne hasznos tanácsokat. (Én igenis szeretem nő létemre céltalanul kapcsolgatni a tévé távkapcsolóját és igenis bevásárlólista nélkül megyek vásárolni, egyenes vonalban, célirányosan haladva.)

zsofigirl>!

Egy nő aszerint válogatja össze öltözékét, hogy milyen az idő, milyen évszak van, mi a divat, milyen színű a sminkje, hová készül, hogy érzi magát aznap, kivel fog találkozni, és mit fog csinálni. Egy férfi pusztán megszagolja a szék karfájára hajított ruháját.

Ronnie>!

A férfiak sokszor a saját érzelmeikkel sem tudnak mit kezdeni, arról meg végképp nincs fogalmuk, hogyan kezeljenek egy érzelmes nőt.

Nello>!

Ha a nő egyetlen férfit ismer,
már ismeri valamennyit;
a férfi ismerheti bár az összes nőt,
mégsem ért meg egyet sem.

zsofigirl>!

Az emberek azt állítják, hogy szeretik az igazságot, valójában azonban azt akarják igazságnak hinni, amit szeretnek.
Robert Ringer

Pandalány P>!

Az emberek 90%-a az első négy perc alatt alakítja ki rólunk a véleményét, fizikai kívánatosságunkat pedig kevesebb mint tíz másodperc alatt méri fel.

zsofigirl>!

Mózes 40 évig vándorolt a pusztában. Ő sem kért senkitől útbaigazítást.

ÁrnyékVirág>!

A férfiak nem arra kíváncsiak, hogy mi megy a tévében, hanem arra, hogy mi megy a másik csatornán.

60.

zsofigirl>!

A női nem 105. elvárása a férfinemtől: mindegy, hogy mit mondott a nő hat vagy nyolc hónapja, a mostani vitában úgysem érvényes.

psn>!

A női agy az érintkezés szóbeli formájára szerveződött, és a beszéd célja maga a beszéd. A nő legtöbbször nem vár választ, és megoldásokra sincs szüksége.

psn>!

A nő kitárgyalja a problémát, és úgy fest, mintha az egésznek nem volna semmi értelme, de ne feledd: a megkönnyebbüléshez túl kell esnie a beszélgetésen. Könyörületesen hallgasd végig, és mondd neki: ha szüksége van rá, te mindig meghallgatod.