Illünk ​egymáshoz? 19 csillagozás

Párkapcsolati ki mit tud
Barbara Pease – Allan Pease: Illünk egymáshoz? Barbara Pease – Allan Pease: Illünk egymáshoz? Barbara Pease – Allan Pease: Illünk egymáshoz?

Férfiak és nők között ég és föld a különbség. Nincs egy közös vonásunk. Kész rejtély, hogy úgy-ahogy szót értünk egymással. De még ennél is nehezebb megtalálni, létezik-e a földkerekségen olyan valaki, aki illik hozzánk. Ne csüggedjünk! – biztat a sikeres szerzőpáros legújabb könyv ében, melyben számos hasznos tanáccsal, humoros rajzokkal, szórakoztató és tréfás tesztekkel próbál segíteni abban, hogy ne tévedjünk el reménytelenül a félreértések labirintusában.
Vagy önnel ez sosem fordul elő?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Hétköznapi pszichológia Park

>!
Park, Budapest, 2012
126 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633550137 · Fordította: Sóvágó Katalin · Illusztrálta: Barka Ferenc
>!
Park, Budapest, 2012
126 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635309887 · Fordította: Sóvágó Katalin · Illusztrálta: Barka Ferenc
>!
Park, Budapest, 2006
212 oldal · puhatáblás · Fordította: Sóvágó Katalin · Illusztrálta: Barka Ferenc

2 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Trudiz>!
Barbara Pease – Allan Pease: Illünk egymáshoz?

Tapasztalatokat tükröző-, tájékozódós-, társalgásos-, társkeresős tesztekkel tarkított, tévhiteket tisztázó. Még anyósvicceket is tartalmazó, humoros illusztrációs mű.

ancsee P>!
Barbara Pease – Allan Pease: Illünk egymáshoz?

Szeretem Allan Pease könyveit, jól felépítettek és érthetőek. Ez a kötet tele van tesztekkel, amik szórakoztatóan keresik a nagy kérdésre a választ. :)

mrsp>!
Barbara Pease – Allan Pease: Illünk egymáshoz?

Nekem tetszett ez a kis könyv, biztos el fogom olvasni még egyszer, mert sok mindent meg lehet belőle tudni a párkapcsolatok természetéről, sőt, a saját párkapcsolatunkról is. A legjobban a tesztek tetszettek benne.

Traclon>!
Barbara Pease – Allan Pease: Illünk egymáshoz?

A szerzőpárosnak nem ez az első könyve ebben a témában, amihez szerencsém volt. De most vettem észre először, hogy tulajdonképpen ugyanazt az alapgondolatot -amit amúgy körülbelül 50 velős oldalban össze lehetne foglalni- taglalják mindegyikben (A férfinak szex kell, a nőnek szerelem, Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?, Miért nem képesek többfelé figyelni a férfiak, és miért nem tudnak eligazodni a térképen a nők?), mindig újra és újra fogalmazva: a barlanglakó őseink idején belénk kódolt ösztönökre vezetnek vissza mindent mind a férfiak, mind a nők jellemző tulajdonságait vizsgálva. Ez pedig, annak ellenére, hogy nagyon közvetlen, humoros, jópofa és mindkét fél számára könnyen befogadható nyelvezettel vannak megírva ezek a könyvek, most már egy kicsit sok.
Ráadásul ettől a könyvtől különösképpen többet vártam volna a fülszövege alapján, azt reméltem, valamiféle iránymutatást fog tartalmazni a pártalálásra, illetve a kapcsolatok megerősítésére vonatkozóan, ehelyett egyfelől újraolvashattam negyedszer is azt, amit már csuklóból kirázok, másfelől pedig a könyvnek legalább a felét számomra haszontalan tesztek töltik ki, amikkel nem tudok mihez kezdeni.
Mindezt figyelembe véve semmiképpen nem adhatok rá négy csillagnál többet.

>!
Park, Budapest, 2006
216 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635305567 · Fordította: Sóvágó Katalin · Illusztrálta: Barka Ferenc
4 hozzászólás
bszgabi>!
Barbara Pease – Allan Pease: Illünk egymáshoz?

Főleg az eleje tetszett. Teszteket töltögetni, ill. töltögettetni a párommal már nem az én asztalom. De amúgy nagyon jó könyv.

Aemitta>!
Barbara Pease – Allan Pease: Illünk egymáshoz?

Sok közhely volt a könyvben, amiket az ősemberek szerepköreivel magyaráznak (tömören: a férfi vadászik, a nő gyűjtöget), nagyjából mindent erre vezetnek vissza. Voltak vicces, humoros részek, egy délutánt el lehetett tölteni a könyv elolvasásával, a teszteket átfutottam, de nem fogom kitölteni (magazinokban sem szoktam). Könnyed olvasmánynak elment.

Papusz>!
Barbara Pease – Allan Pease: Illünk egymáshoz?

Na, leküzdöttem.
Nem mondom, hogy nem voltak benne érdekes részek, mert voltak. Nem mondom, hogy nem bírom Pease-ék humorát, mert bírom. A végére mégis meguntam, mert sok benne az ismétlés, és úgy éreztem, komplett hülyének néz, de ez amiatt is lehet, hogy magamtól is jól kezelem a kapcsolataimat (mármint egyszerre nyilván csak egyet :P). A tesztek között is akadnak jópofák, főleg azért vettem ki a könyvtárból, hogy keressek valamit, amivel majd feldobhatom a februárban tartandó előadásomat. Annyira azért nem biztos, hogy jók, de majd még kitalálom.

Valkűr>!
Barbara Pease – Allan Pease: Illünk egymáshoz?

Nem volt olyan hatalmas élmény, mint amilyet a leírás alapján vártam. A tesztek sem voltak olyan nagyon körmönfontak, az a tipikus amikor az ember már a teszt végrehajtása előtt tudja, hogy melyik csoportba tartozik, mi jellemző rá, ezért nincs is értelme végigcsinálni.

konyvolvaso >!
Barbara Pease – Allan Pease: Illünk egymáshoz?

Nagyon sok a teszt, mely kiértékelése ad választ a címben feltett kérdésre.
Abban jó a könyv, hogy megpróbálja a férfiak és nők eltérő tulajdonságait megvilágítani és miért legyünk toleránsabbak párunkkal ha másképp reagál elvárásainkra mint szeretnénk. Férfiak és nők küldetése más valamint a testfelépítése miatt az egyik és másik más területen teljesíthet jobban.

StAngela>!
Barbara Pease – Allan Pease: Illünk egymáshoz?

Őszintén szólva nem ragadott meg kellőképpen a Pease házaspár stílusa.
Nem sok újjal szolgáltak. Viszont a tesztek töltögetése lekötött és a végeredmények is helytállónak bizonyultak az esetemben. Volt a könyvben egy-két érdekes gondolat is, amin sok pár ellamentálhatna egy ideig.
Elolvasás után arra a következtetésre jutottam, hogy eddigi kapcsolataim lehettek volna rosszabbak is, úgyhogy szerencsésnek mondhattam magam párkapcsolati téren.


Népszerű idézetek

Panelmacska>!

A férfiklimax sokkal szórakoztatóbb, mint a nőké. A klimaxos nő meghízik, és hőhullámoktól szenved. A klimaxos férfi fiatal lányokkal randizik, és motorbiciklin száguld.

i. m.: p. 68.

14 hozzászólás
Panelmacska>!

A férfiak stresszhelyzetben isznak, és lerohannak más országokat. A nők stresszhelyzetben csokoládét esznek, és lerohanják a bevásárlóközpontokat. A stresszes nők meggondolatlanul beszélnek, a férfiak meggondolatlanul cselekednek. Ezért van az, hogy a börtönlakók 90 %-a férfi, és a pszichiáterek pácienseinek 90 %-a nő.

157. oldal (Bp. : Park, 2006)

2 hozzászólás
Panelmacska>!

A házasságnak vannak előnyei. Hűségre, megbocsátásra, türelemre és más becses erényekre tanít, azaz csupa olyasmire, amire nem lenne szükséged, ha független maradtál volna.

i. m.: p. 82.

1 hozzászólás
Trudiz>!

A szexben a férfi olyan, mint a gáztűzhely – bármikor begyújtható. A nő viszont villanytűzhely, amelynek idő kell ahhoz, hogy felmelegedjen…

67. oldal

bszgabi>!

Egy nő képes két hetet nyaralni a barátnőjével, majd közvetlenül a hazatérése után felhívni ugyanazt a barátnőt, és további két órán át beszélgetni vele.

31. oldal

bszgabi>!

Miért bolyongott Mózes 40 évig a pusztában?
Mert nem volt hajlandó útbaigazítást kérni.

48. oldal

1 hozzászólás
bszgabi>!

– Pocsék szerető vagy! – mondja a nő.
– Hogy állapítottad meg alig két perc alatt? – kérdezi a férfi.

71. oldal

bszgabi>!

Mi mit jelent – kétféleképp
BÉLGÁZ – A nőnek: az emésztés kínos mellékterméke
A férfinak: a derültség kiapadhatatlan forrása, az önkifejezés és a férfiúi összetartás jele.

64. oldal

Trudiz>!

Évezredek óta tudjuk, hogy a férfiak rossz társalgók, főleg a nőkhöz képest. Agyuk beszédközpontja nem olyan fejlett, mint a nőké.

bszgabi>!

A nő számára a humorérzék nem azt jelenti, hogy az ember vicceket mesél. Hanem azt, hogy nevet a férfi viccein.

37. oldal

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joseph P. Forgas: A párkapcsolatok pszichológiája
Almási Kitti: Hűtlenség… és ami mögötte van
Popper Péter: Lélekrágcsálók
Stefanie Stahl: Igen is, meg nem is
M. Scott Peck: Úttalan utakon
Sákovics Diana: Hol rontom el?
Lukács Liza: Hogyan szeretsz?
Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
Robin Norwood: Nők, akik túlságosan szeretnek
John Gray: Mars és Vénusz mindennapi harcai