A ​testbeszéd enciklopédiája 101 csillagozás

Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Mondanivalónkat a beszéden kívül gesztusaink, arcjátékunk, testtartásunk – összefoglalóan a testbeszédünk – közvetíti, erősíti meg vagy cáfolja. Aki ennek tudatában van, az sokkal hatékonyabban kommunikál. Ha érti és érzékeli ezeket a sokatmondó jeleket, lényegesen többet tudhat meg a másik szándékáról, mint ha csupán a szavaira hagyatkozna. A világhírű szerzőpáros, Allan és Barbara Pease legújabb könyvükben élvezetes, közérthető stílusban – számtalan fotó és rajz kíséretében -foglalják össze a testbeszéd alapvető tudnivalóit. Ne feledjük: miközben elsajátítjuk a testbeszéd tudományát, apránként jobban megértjük saját viselkedésünket is. A testbeszéd enciklopédiája a kereskedők, menedzserek, üzletkötők, állásinterjúra készülők elengedhetetlen kézikönyve, de hasznos lehet az élet bármely területén: otthon, randevún vagy a munkahelyen.

>!
Park, Budapest, 2017
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633550601 · Fordította: Nemes Anna · Illusztrálta: Gerhes Gábor
>!
Park, Budapest, 2015
358 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633550601 · Fordította: Nemes Anna
>!
Park, Budapest, 2012
358 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635309924 · Fordította: Nemes Anna

2 további kiadás


Kedvencelte 13

Most olvassa 41

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 89

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
julcseee P
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Nagyon jó könyv volt. Egyedüli baja, bár az inkább az én bajom, hogy nagyon lassan tudtam csak vele haladni. És nem azért mert nem volt érdekes, csak az ilyen témák valljuk be, nem olyan izgalmasak hogy egyhuzamban sokat lehessen belőle olvasni.
Legszívesebben az egész könyvet kiírtam volna idézetben. Nem is tudtam belőle csak egy-két dolgot kiválasztani, inkább olvassa el mindenki :)
Nagyon sok téma érintve van benne, többek között:
– Az arcmimikák, mosolygások, szem (pupilla) jelentése
– A kéztartások jelentése
– A lábtartások jelentése
– Hogy üljünk a tárgyaló asztalnál
– Hogy rendezzük be az irodánkat
– Miért cigizünk
– Az előadásoknál melyik részen tudunk leginkább figyelni
és még nagyon nagyon sok hasznos dolog, amit szinte az élet minden területén fogok tudni alkalmazni.
Nagyon hasznos könyv. Ajánlom.

>!
cintiatekla P
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

A testbeszéd enciklopédiája 2017-es kiadása remek olvasmány volt, pontosan emiatt, mert a legalapvetőbb dolgok is szerepelnek benne, és a néhány tizedmásodpercnyi arcrezdülésekről is ír szerzőpáros. Utóbbiaknál egyébként nem csak a rezdüléshez társítható mondandó elsajátítása nehéz, hanem gyakorlás kérdése, hogy az átsuhanó, kontrollálhatatlan érzelmeket egyáltalán felfedezzük beszélgetőpartnerünk arcán.

A könyvet egyébként illusztrációk és fekete-fehér fényképek tarkítják, ezeken keresztül is szemléltetve egy-egy gesztust, kéztartást, továbbá a kedvenc részem a dohányzás bemutatása volt. Itt nem is tudtam, hogy számít, és jelent valamit, hogy ki merre fújja ki a füstöt, vagy hogy tényleg ekkora eltérés van a férfiak és a nők kéztartása, kézmozdulatai között. Erről eddig még sehol nem olvastam, talán ezért is ért meglepetésként, és újdonságként.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2018/09/barbara-pease-allan-…

>!
sebzek
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Igényesen összeállított könyv. Testbeszéd Basic, avagy felzárkóztató kurzus férfiak számára, ahogy azt a sorok sugalmazzák.
Szórakoztató végigmenni a fejezeteken. Akit érdekel a téma, annak mindenképp ajánlott. Egyébként létezik ember, akit hidegen hagy a „gondolatolvasás”?

2 hozzászólás
>!
szeptember99 
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Nagyon hasznos könyv lehet mindenkinek, akit kicsit is érdekel a téma. A testbeszéd nagyon széles köréről szó esik, aranyos képekkel vagy híres emberekkel, politikusokkal illusztrálva. A szerzők humora az intelligenciát tükrözi, és mindig passzol a szöveghez, bár sokszor utal a szexualitásra, amit végül is nem könyvelek el rossz pontként, hiszen ez motiválja az embereket sokszor.
Plusz pont, hogy a könyvet bárhol ki lehet nyitni és szemezgetni lehet belőle. Érdemes többször belelapozni.
Leginkább a kulturális különbségeket, a személyes teret és az udvarlási szokásokat tárgyaló részek tetszettek. Tanultam újat is, például hogy a budapesti metrón azért éreztem az utasokat negatívnak, mert a helyszűke miatt az emberek belekerülnek mások intim szférájába, amit pókerarccal igyekeznek palástolni.

>!
Multiplikato
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Első ránézésre megkapó méretű könyv, a kemény-fedeles borító is mutatja, hogy ez több, mint a szerzőpáros Hétköznapi Pszichológia sorozatban megjelent Testbeszéd című könyve. Sajnos a tartalom szinte ugyanaz , mint a másik könyvben. Alig kapunk többet majdnem kétszeres áron. Szomorú.

>!
Szécsi_M
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

tetszett!!! Mondjuk nem mindenre találtam megoldást de a szakmaisága meglepett.

>!
ede
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Számomra túl bő lére volt eresztve; ezt az információt jóval rövidebb formában is közölhette volna kevesebb ismétléssel.
Görög Ibolya trilógiájával viszont remekül kiegészítik egymást, szerintem a 4 könyvet egymás után kellene olvasni, így a viselkedéskultúráról átfogó képet kaphat az olvasó.

>!
mohapapa I
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Nem olvastam ki, csak olvasgattam. S döbbentem. Pedig a „Hazudj, ha tudsz”-sorozat után (Lie to Me) nem kellett volna döbögnöm. De egyáltalán.
Viszont megtudtam, amit eddig csak tudatalatt konstatáltam: miért beszédesek az első benyomások, a hazugságok, elhallgatások, a szimpátiák és egyebek.

Viszont veszéles, mert az ember olyat is megtudhat, amit nem biztos, hogy akar tudni… :-)


Népszerű idézetek

>!
jadett

Mosolyogjunk szünet nélkül. Hadd törje a fejét mindenki, miben sántikálunk.

75. oldal

>!
jadett

Amikor az ember már avatott testbeszédolvasó, csak elmegy egy vendégségbe, beül a sarokba, s egész este remekül elszórakozik pusztán azzal, hogy figyeli a többiek testnyelvi rítusait.

31. oldal

>!
jadett

A mosoly és a nevetés erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a betegségektől, segít a meggyőzésben, a tanulásban, új barátok szerzésében, és meghosszabbítja az életet. A humor gyógyít.

83. oldal

>!
Baki P

Már gyerekkoromban észrevettem, hogy az emberek nem mindig azt mondják, amit gondolnak vagy éreznek.

(első mondat)

>!
jadett

Egy japán szemében az sem valami ízléses, hogy a férfiak zsebkendőt hordanak a zakójuk felső zsebében. Mintha valakinek egy tekercs vécépapír lógna ki a zsebéből, hátha szükség lesz rá.

110. oldal

>!
jadett

A dohányzás olyan, mintha fejünket a falba vernénk: ha abbahagyjuk, mindjárt jobban érezzük magunkat.

247. oldal

>!
jadett

Amikor udvarlási rituálékra kerül sor, a legtöbb férfi körülbelül annyira eredményes, mint aki úgy pecázik, hogy begázol a vízbe, és bunkósbottal fejbe csapkodja a halakat.

276. oldal

>!
jadett

Ha észrevesszük magunkon, hogy rászoktunk a szájbiggyesztésre, gyakoroljunk rendszeresen mosolyogni. Nemcsak azért, hogy öregségünkre ne hasonlítsunk egy dühös kutyára, de azért is, hogy jobb legyen a hangulatunk. Így nem fognak tőlünk megijedni a gyerekek, és nem tartanak majd bennünket morcos, vén trotlinak.

80. oldal

>!
Áron_Gyalai

A fejlődés eredményeképp a női test egyetlen hordozható, szünetmentes szexuális jeladó rendszer…

271. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Vera F. Birkenbihl: Testbeszéd
Peter Clayton: Testbeszéd a munkahelyen
Joe Navarro: Beszédes testek
Brian Tracy – Ron Arden: Vonzerő
Joe Navarro: Árulkodó jelek
Monika Matschnig: Testbeszéd
Heather Dunphy: A kutyák titkos nyelve
David Lewis: Hogyan értessük meg magunkat?
Adamikné Jászó Anna (szerk.): A testbeszéd és a szónoklat
Heather Dunphy: A macskák titkos nyelve