A ​testbeszéd enciklopédiája 116 csillagozás

Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Mondanivalónkat a beszéden kívül gesztusaink, arcjátékunk, testtartásunk – összefoglalóan a testbeszédünk – közvetíti, erősíti meg vagy cáfolja. Aki ennek tudatában van, az sokkal hatékonyabban kommunikál. Ha érti és érzékeli ezeket a sokatmondó jeleket, lényegesen többet tudhat meg a másik szándékáról, mint ha csupán a szavaira hagyatkozna. A világhírű szerzőpáros, Allan és Barbara Pease legújabb könyvükben élvezetes, közérthető stílusban – számtalan fotó és rajz kíséretében -foglalják össze a testbeszéd alapvető tudnivalóit. Ne feledjük: miközben elsajátítjuk a testbeszéd tudományát, apránként jobban megértjük saját viselkedésünket is. A testbeszéd enciklopédiája a kereskedők, menedzserek, üzletkötők, állásinterjúra készülők elengedhetetlen kézikönyve, de hasznos lehet az élet bármely területén: otthon, randevún vagy a munkahelyen.

>!
Park, Budapest, 2020
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633557068 · Fordította: Nemes Anna
>!
Park, Budapest, 2019
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633556481 · Fordította: Nemes Anna
>!
Park, Budapest, 2017
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633550601 · Fordította: Nemes Anna · Illusztrálta: Gerhes Gábor

4 további kiadás


Kedvencelte 15

Most olvassa 38

Várólistára tette 121

Kívánságlistára tette 122

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

julcseee P>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Nagyon jó könyv volt. Egyedüli baja, bár az inkább az én bajom, hogy nagyon lassan tudtam csak vele haladni. És nem azért mert nem volt érdekes, csak az ilyen témák valljuk be, nem olyan izgalmasak hogy egyhuzamban sokat lehessen belőle olvasni.
Legszívesebben az egész könyvet kiírtam volna idézetben. Nem is tudtam belőle csak egy-két dolgot kiválasztani, inkább olvassa el mindenki :)
Nagyon sok téma érintve van benne, többek között:
– Az arcmimikák, mosolygások, szem (pupilla) jelentése
– A kéztartások jelentése
– A lábtartások jelentése
– Hogy üljünk a tárgyaló asztalnál
– Hogy rendezzük be az irodánkat
– Miért cigizünk
– Az előadásoknál melyik részen tudunk leginkább figyelni
és még nagyon nagyon sok hasznos dolog, amit szinte az élet minden területén fogok tudni alkalmazni.
Nagyon hasznos könyv. Ajánlom.

Morcant >!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

A tudósok kimutatták, hogyha szexista és rasszista általánosításokban bővelkedő könyvet olvasunk, erősen megnövekedik a vérnyomásszintünk.

Könyv ennyire még nem paprikázott fel. Ráadásul 2004-ben adták ki, tehát nem is lehet ráfogni, hogy hű, de régi. Még súlyosbítja a helyzetet, hogy egy házaspár írta.

Csak, hogy szemléltessem, itt van pár idézet a könyvből:

1. „Azokat a nőket, akik üzleti tárgyaláson a nőiességükkel tüntetnek, sem az üzletemberek, sem az üzletasszonyok nem vesznek komolyan, annak ellenére, hogy a divat és a politikai korrektség jegyében azt illik mondani, hogy mindenki egyenlő.”

Aha, mert szerintük a nemi egyenlőség csak egy divat, meg csak azért csináljuk, hogy nehogy elvigyen a pol.korrekt rendőrség…

2. „Egyszerűbben fogalmazva, minél inkább meg tudja nevettetni a férfi a nőt, annál vonzóbb lesz a szemében. Ennek az az oka, hogy a nevettetés képességét domináns vonásként értékeljük, márpedig a nők inkább a domináns férfiakat kedvelik, a férfiak meg az alárendelt nőket.”

A hímkutya nemi testrészét! Talán az ember azért keresi a humoros társat (aki nem minden esetben ellenkező nemű, de úgy látszik, ez az írók fejében meg se fordult), mert nem szeretne mogorva partnerrel együtt lenni. Mert az nem valami kellemes.

3. „Ha észrevesszük magunkon, hogy rászoktunk a szájbiggyesztésre, gyakoroljuk rendszeresen a mosolygást. Nem csak azért, hogy öreg korunkra ne hasonlítsunk dühös kutyára, de azért is, hogy jobb legyen a hangulatunk. Így nem fognak tőlünk megijedni a kisgyerekek, és nem tartanak majd bennünket morcos, vén trotlinak.”

És ezt kiadták nyomtatásba. Nekem az arcom lesült volna, ha ilyen undorító mondatot kiadok a kezemből. Ami még jobban felháborító, hogy beraktak egy idős nő képét, mellette pedig egy buldogét.

4. „Ugyanez a jel az olaszoknál a felszarvazott férjet jelenti: így tudatják egy férfivel, hogy d*gják a feleségét.”

Ismétlem magam: ez megjelent nyomtatásban.

5. „Csakhogy az elmúlt hatvan év kutatásai mind ugyanarra az eredményre jutottak, mint az utóbbi hatezer év festői, költői és írói: a férfi számára vonzóbb a nő külseje, teste meg amit vele elérni képes, mint az esze és egyéb értékei, s ez még a politikailag korrekt XXI. században is így van.”

Itt már a fülemen jön ki a füst. Konkrétan olyan ideges vagyok, hogy remeg a kezem. Nem tudom már szépen kifejezni magam, így mindenki gondoljon ide pár cizellált, jó ízű magyar káromkodást.

6. „A fejlődés eredményeképp a női test egyetlen hordozható, szünetmentes szexuális jeladó rendszer, amely célirányosan úgy van megkonstruálva, hogy a szaporodás érdekében magára vonja a férfi figyelmét, s ebben a folyamatban kitüntetett szerepet játszik a fenék, a mell és a láb. Lehet, hogy ez politikailag nem korrekt, de biológiailag az.”

Hölgyeim és Uraim, ez a könyv a huszonegyedik században íródott! Csak gratulálni tudok a házaspárnak.

Nos, ennyi szemléltetést szándékoztam megosztani, de szerintem érthető, hogy miért kaptam fel ennyire a vizet. A másfél csillagot csakis azért kapja, mert volt benne pár érdekes tény a testbeszédről. De szívem szerint átnevezném ezt a könyvet, mivel több általánosítás volt benne, mint érdekesség a testbeszédről. Új címe: A testbeszéd szexista és rasszista, írásban megjelent, de könyvnek nem nevezhető papírkötege.

5 hozzászólás
cintiatekla P>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

A testbeszéd enciklopédiája 2017-es kiadása remek olvasmány volt, pontosan emiatt, mert a legalapvetőbb dolgok is szerepelnek benne, és a néhány tizedmásodpercnyi arcrezdülésekről is ír szerzőpáros. Utóbbiaknál egyébként nem csak a rezdüléshez társítható mondandó elsajátítása nehéz, hanem gyakorlás kérdése, hogy az átsuhanó, kontrollálhatatlan érzelmeket egyáltalán felfedezzük beszélgetőpartnerünk arcán.

A könyvet egyébként illusztrációk és fekete-fehér fényképek tarkítják, ezeken keresztül is szemléltetve egy-egy gesztust, kéztartást, továbbá a kedvenc részem a dohányzás bemutatása volt. Itt nem is tudtam, hogy számít, és jelent valamit, hogy ki merre fújja ki a füstöt, vagy hogy tényleg ekkora eltérés van a férfiak és a nők kéztartása, kézmozdulatai között. Erről eddig még sehol nem olvastam, talán ezért is ért meglepetésként, és újdonságként.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2018/09/barbara-pease-allan-…

Lang_Tünde IP>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Szuper, gyakorlatias, mégis humoros könyv, tele illusztrációkkal, képekkel, helyzetelemzésekkel. Politikusoknak, vállalatvezetőknek kötelező olvasmány, és mindenki más is sokat profitálhat abból, ha elolvassa. A tapasztalt szerzőpáros tanácsokat ad, mely gesztusokat kerüljük, hogyan tűnjünk magabiztosabbnak, miként tartsuk fenn a hallgatóság figyelmét, de még arról is szó esik, hogyan célszerű berendezni az irodát. Az egyetlen icipici negatívum, hogy tényként kezeli az NLP-t, amit tudományosan nem bizonyítottak, de épp csak érinti a témát. Biztos, hogy még jó párszor leveszem a könyvespolcról.

Multiplikato>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Első ránézésre megkapó méretű könyv, a kemény-fedeles borító is mutatja, hogy ez több, mint a szerzőpáros Hétköznapi Pszichológia sorozatban megjelent Testbeszéd című könyve. Sajnos a tartalom szinte ugyanaz , mint a másik könyvben. Alig kapunk többet majdnem kétszeres áron. Szomorú.

sebzek>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Igényesen összeállított könyv. Testbeszéd Basic, avagy felzárkóztató kurzus férfiak számára, ahogy azt a sorok sugalmazzák.
Szórakoztató végigmenni a fejezeteken. Akit érdekel a téma, annak mindenképp ajánlott. Egyébként létezik ember, akit hidegen hagy a „gondolatolvasás”?

2 hozzászólás
sünigombóc>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Néha olyan érzésem volt, hogy egy bulvárlap témába vágó rovatát is olvashatnám, olyan a stílusa a szerzőnek, de ezt leszámítva egészen informatív és tanulságos olvasmány a testbeszédről. Miközben olvastam, néha még meg is osztottam egy-egy humorosabb illusztrációt vagy megjegyzést ismerőseimmel, mint például azt, hogy mit is jelentett az ókori Rómában a V alakban feltartott mutató és középső ujj. Spoiler: Iulius Caesar két sört rendel. Az sem volt rossz egyébként, hogy személyes tapasztalatokból is sokat megoszt, néha csak a címet éreztem innen nézve kissé megtévesztőnek.

szeptember99>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Nagyon hasznos könyv lehet mindenkinek, akit kicsit is érdekel a téma. A testbeszéd nagyon széles köréről szó esik, aranyos képekkel vagy híres emberekkel, politikusokkal illusztrálva. A szerzők humora az intelligenciát tükrözi, és mindig passzol a szöveghez, bár sokszor utal a szexualitásra, amit végül is nem könyvelek el rossz pontként, hiszen ez motiválja az embereket sokszor.
Plusz pont, hogy a könyvet bárhol ki lehet nyitni és szemezgetni lehet belőle. Érdemes többször belelapozni.
Leginkább a kulturális különbségeket, a személyes teret és az udvarlási szokásokat tárgyaló részek tetszettek. Tanultam újat is, például hogy a budapesti metrón azért éreztem az utasokat negatívnak, mert a helyszűke miatt az emberek belekerülnek mások intim szférájába, amit pókerarccal igyekeznek palástolni.

mohapapa I>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Nem olvastam ki, csak olvasgattam. S döbbentem. Pedig a „Hazudj, ha tudsz”-sorozat után (Lie to Me) nem kellett volna döbögnöm. De egyáltalán.
Viszont megtudtam, amit eddig csak tudatalatt konstatáltam: miért beszédesek az első benyomások, a hazugságok, elhallgatások, a szimpátiák és egyebek.

Viszont veszéles, mert az ember olyat is megtudhat, amit nem biztos, hogy akar tudni… :-)


Népszerű idézetek

jadett>!

Mosolyogjunk szünet nélkül. Hadd törje a fejét mindenki, miben sántikálunk.

75. oldal

jadett>!

Amikor az ember már avatott testbeszédolvasó, csak elmegy egy vendégségbe, beül a sarokba, s egész este remekül elszórakozik pusztán azzal, hogy figyeli a többiek testnyelvi rítusait.

31. oldal

jadett>!

A mosoly és a nevetés erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a betegségektől, segít a meggyőzésben, a tanulásban, új barátok szerzésében, és meghosszabbítja az életet. A humor gyógyít.

83. oldal

jadett>!

Amikor udvarlási rituálékra kerül sor, a legtöbb férfi körülbelül annyira eredményes, mint aki úgy pecázik, hogy begázol a vízbe, és bunkósbottal fejbe csapkodja a halakat.

276. oldal

Baki P>!

Már gyerekkoromban észrevettem, hogy az emberek nem mindig azt mondják, amit gondolnak vagy éreznek.

(első mondat)

jadett>!

Egy japán szemében az sem valami ízléses, hogy a férfiak zsebkendőt hordanak a zakójuk felső zsebében. Mintha valakinek egy tekercs vécépapír lógna ki a zsebéből, hátha szükség lesz rá.

110. oldal

jadett>!

Ha észrevesszük magunkon, hogy rászoktunk a szájbiggyesztésre, gyakoroljunk rendszeresen mosolyogni. Nemcsak azért, hogy öregségünkre ne hasonlítsunk egy dühös kutyára, de azért is, hogy jobb legyen a hangulatunk. Így nem fognak tőlünk megijedni a gyerekek, és nem tartanak majd bennünket morcos, vén trotlinak.

80. oldal

Lang_Tünde IP>!

Az emberi viselkedés legkülönbözőbb adatait évről évre összegyűjtő könyvben azt olvashatjuk, hogy az emberek a legjobban a nyilvános fellépéstől rettegnek, miközben a halálfélelem csak a hetedik a fóbialistán.

303. oldal

jadett>!

A dohányzás olyan, mintha fejünket a falba vernénk: ha abbahagyjuk, mindjárt jobban érezzük magunkat.

247. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Vera F. Birkenbihl: Testbeszéd
Peter Clayton: Testbeszéd a munkahelyen
Joe Navarro: Beszédes testek
Brian Tracy – Ron Arden: Vonzerő
Joe Navarro: Árulkodó jelek
Monika Matschnig: Testbeszéd
Heather Dunphy: A kutyák titkos nyelve
David Lewis: Hogyan értessük meg magunkat?
Adamikné Jászó Anna (szerk.): A testbeszéd és a szónoklat
Heather Dunphy: A macskák titkos nyelve