A ​testbeszéd enciklopédiája 146 csillagozás

Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Mondanivalónkat a beszéden kívül gesztusaink, arcjátékunk, testtartásunk – összefoglalóan a testbeszédünk – közvetíti, erősíti meg vagy cáfolja. Aki ennek tudatában van, az sokkal hatékonyabban kommunikál. Ha érti és érzékeli ezeket a sokatmondó jeleket, lényegesen többet tudhat meg a másik szándékáról, mint ha csupán a szavaira hagyatkozna. A világhírű szerzőpáros, Allan és Barbara Pease legújabb könyvükben élvezetes, közérthető stílusban – számtalan fotó és rajz kíséretében -foglalják össze a testbeszéd alapvető tudnivalóit. Ne feledjük: miközben elsajátítjuk a testbeszéd tudományát, apránként jobban megértjük saját viselkedésünket is. A testbeszéd enciklopédiája a kereskedők, menedzserek, üzletkötők, állásinterjúra készülők elengedhetetlen kézikönyve, de hasznos lehet az élet bármely területén: otthon, randevún vagy a munkahelyen.

>!
Park, Budapest, 2020
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633557068 · Fordította: Nemes Anna
>!
Park, Budapest, 2019
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633556481 · Fordította: Nemes Anna
>!
Park, Budapest, 2017
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633550601 · Fordította: Nemes Anna · Illusztrálta: Gerhes Gábor

4 további kiadás


Kedvencelte 14

Most olvassa 43

Várólistára tette 152

Kívánságlistára tette 164

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

julcseee P>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Nagyon jó könyv volt. Egyedüli baja, bár az inkább az én bajom, hogy nagyon lassan tudtam csak vele haladni. És nem azért mert nem volt érdekes, csak az ilyen témák valljuk be, nem olyan izgalmasak hogy egyhuzamban sokat lehessen belőle olvasni.
Legszívesebben az egész könyvet kiírtam volna idézetben. Nem is tudtam belőle csak egy-két dolgot kiválasztani, inkább olvassa el mindenki :)
Nagyon sok téma érintve van benne, többek között:
– Az arcmimikák, mosolygások, szem (pupilla) jelentése
– A kéztartások jelentése
– A lábtartások jelentése
– Hogy üljünk a tárgyaló asztalnál
– Hogy rendezzük be az irodánkat
– Miért cigizünk
– Az előadásoknál melyik részen tudunk leginkább figyelni
és még nagyon nagyon sok hasznos dolog, amit szinte az élet minden területén fogok tudni alkalmazni.
Nagyon hasznos könyv. Ajánlom.

cintiatekla P>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

A testbeszéd enciklopédiája 2017-es kiadása remek olvasmány volt, pontosan emiatt, mert a legalapvetőbb dolgok is szerepelnek benne, és a néhány tizedmásodpercnyi arcrezdülésekről is ír szerzőpáros. Utóbbiaknál egyébként nem csak a rezdüléshez társítható mondandó elsajátítása nehéz, hanem gyakorlás kérdése, hogy az átsuhanó, kontrollálhatatlan érzelmeket egyáltalán felfedezzük beszélgetőpartnerünk arcán.

A könyvet egyébként illusztrációk és fekete-fehér fényképek tarkítják, ezeken keresztül is szemléltetve egy-egy gesztust, kéztartást, továbbá a kedvenc részem a dohányzás bemutatása volt. Itt nem is tudtam, hogy számít, és jelent valamit, hogy ki merre fújja ki a füstöt, vagy hogy tényleg ekkora eltérés van a férfiak és a nők kéztartása, kézmozdulatai között. Erről eddig még sehol nem olvastam, talán ezért is ért meglepetésként, és újdonságként.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2018/09/barbara-pease-allan-…

Kimletti P>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Pár évente kezembe veszem, mert nagyon jól összefoglalja, amit a testbeszédről tudni érdemes. Nagyon jók az illusztrációk, a példának hozott fotók és a kutatási eredmények is, amikről rendszeresen megemlékeznek a szerzők.
Humoros is, informatív is, nagyon sokat lehet belőle tanulni.

Lang_Tünde IP>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Szuper, gyakorlatias, mégis humoros könyv, tele illusztrációkkal, képekkel, helyzetelemzésekkel. Politikusoknak, vállalatvezetőknek kötelező olvasmány, és mindenki más is sokat profitálhat abból, ha elolvassa. A tapasztalt szerzőpáros tanácsokat ad, mely gesztusokat kerüljük, hogyan tűnjünk magabiztosabbnak, miként tartsuk fenn a hallgatóság figyelmét, de még arról is szó esik, hogyan célszerű berendezni az irodát. Az egyetlen icipici negatívum, hogy tényként kezeli az NLP-t, amit tudományosan nem bizonyítottak, de épp csak érinti a témát. Biztos, hogy még jó párszor leveszem a könyvespolcról.

Multiplikato>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Első ránézésre megkapó méretű könyv, a kemény-fedeles borító is mutatja, hogy ez több, mint a szerzőpáros Hétköznapi Pszichológia sorozatban megjelent Testbeszéd című könyve. Sajnos a tartalom szinte ugyanaz , mint a másik könyvben. Alig kapunk többet majdnem kétszeres áron. Szomorú.

sebzek>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Igényesen összeállított könyv. Testbeszéd Basic, avagy felzárkóztató kurzus férfiak számára, ahogy azt a sorok sugalmazzák.
Szórakoztató végigmenni a fejezeteken. Akit érdekel a téma, annak mindenképp ajánlott. Egyébként létezik ember, akit hidegen hagy a „gondolatolvasás”?

2 hozzászólás
szeptember99>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Nagyon hasznos könyv lehet mindenkinek, akit kicsit is érdekel a téma. A testbeszéd nagyon széles köréről szó esik, aranyos képekkel vagy híres emberekkel, politikusokkal illusztrálva. A szerzők humora az intelligenciát tükrözi, és mindig passzol a szöveghez, bár sokszor utal a szexualitásra, amit végül is nem könyvelek el rossz pontként, hiszen ez motiválja az embereket sokszor.
Plusz pont, hogy a könyvet bárhol ki lehet nyitni és szemezgetni lehet belőle. Érdemes többször belelapozni.
Leginkább a kulturális különbségeket, a személyes teret és az udvarlási szokásokat tárgyaló részek tetszettek. Tanultam újat is, például hogy a budapesti metrón azért éreztem az utasokat negatívnak, mert a helyszűke miatt az emberek belekerülnek mások intim szférájába, amit pókerarccal igyekeznek palástolni.

sünigombóc>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Néha olyan érzésem volt, hogy egy bulvárlap témába vágó rovatát is olvashatnám, olyan a stílusa a szerzőnek, de ezt leszámítva egészen informatív és tanulságos olvasmány a testbeszédről. Miközben olvastam, néha még meg is osztottam egy-egy humorosabb illusztrációt vagy megjegyzést ismerőseimmel, mint például azt, hogy mit is jelentett az ókori Rómában a V alakban feltartott mutató és középső ujj. Spoiler: Iulius Caesar két sört rendel. Az sem volt rossz egyébként, hogy személyes tapasztalatokból is sokat megoszt, néha csak a címet éreztem innen nézve kissé megtévesztőnek.

mohapapa I>!
Barbara Pease – Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

Nem olvastam ki, csak olvasgattam. S döbbentem. Pedig a „Hazudj, ha tudsz”-sorozat után (Lie to Me) nem kellett volna döbögnöm. De egyáltalán.
Viszont megtudtam, amit eddig csak tudatalatt konstatáltam: miért beszédesek az első benyomások, a hazugságok, elhallgatások, a szimpátiák és egyebek.

Viszont veszéles, mert az ember olyat is megtudhat, amit nem biztos, hogy akar tudni… :-)


Népszerű idézetek

jadett>!

Mosolyogjunk szünet nélkül. Hadd törje a fejét mindenki, miben sántikálunk.

75. oldal

jadett>!

Amikor az ember már avatott testbeszédolvasó, csak elmegy egy vendégségbe, beül a sarokba, s egész este remekül elszórakozik pusztán azzal, hogy figyeli a többiek testnyelvi rítusait.

31. oldal

jadett>!

A mosoly és a nevetés erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a betegségektől, segít a meggyőzésben, a tanulásban, új barátok szerzésében, és meghosszabbítja az életet. A humor gyógyít.

83. oldal

jadett>!

Amikor udvarlási rituálékra kerül sor, a legtöbb férfi körülbelül annyira eredményes, mint aki úgy pecázik, hogy begázol a vízbe, és bunkósbottal fejbe csapkodja a halakat.

276. oldal

Baki P>!

Már gyerekkoromban észrevettem, hogy az emberek nem mindig azt mondják, amit gondolnak vagy éreznek.

(első mondat)

jadett>!

Ha észrevesszük magunkon, hogy rászoktunk a szájbiggyesztésre, gyakoroljunk rendszeresen mosolyogni. Nemcsak azért, hogy öregségünkre ne hasonlítsunk egy dühös kutyára, de azért is, hogy jobb legyen a hangulatunk. Így nem fognak tőlünk megijedni a gyerekek, és nem tartanak majd bennünket morcos, vén trotlinak.

80. oldal

jadett>!

A dohányzás olyan, mintha fejünket a falba vernénk: ha abbahagyjuk, mindjárt jobban érezzük magunkat.

247. oldal

jadett>!

Egy japán szemében az sem valami ízléses, hogy a férfiak zsebkendőt hordanak a zakójuk felső zsebében. Mintha valakinek egy tekercs vécépapír lógna ki a zsebéből, hátha szükség lesz rá.

110. oldal

Lang_Tünde IP>!

Az emberi viselkedés legkülönbözőbb adatait évről évre összegyűjtő könyvben azt olvashatjuk, hogy az emberek a legjobban a nyilvános fellépéstől rettegnek, miközben a halálfélelem csak a hetedik a fóbialistán.

303. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bánki György: A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról
Susan Forward: Mérgező szülők
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
Almási Kitti: Bátran élni
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Gary Chapman: A szerelem pszichológiája
Teljesebbé válni
Balogh Klára – Bárdos Katalin – Békési Tímea – Hardy Júlia – Koltai Mária – Korbuly Ágnes – Tóth Borbála: Transzgenerációs történetek
Charles Duhigg: A szokás hatalma
Herendi Kata – Szabó Eszter Judit: 20 önismereti kérdés és válasz