A ​halál árnyékában 6 csillagozás

Barbara Parker: A halál árnyékában

A ​floridai Stuartban, egy csendes tengerparti kisvárosban a saját ágyában huszonhét késszúrással megölnek egy gyönyörű nőt. Hamarosan letartóztatnak egy helyi bajkeverőt, és mivel a tárgyaláson bűnösnek találják, halálra ítélik.
Tizenkét évvel később új bizonyítékok merülnek fel, így a miami ügyvéd, Gail Connor úgy dönt, elvállalja az ügyet annak ellenére, hogy vőlegénye, az elsőrangú bűnügyi ügyvéd, Anthony Quintana figyelmezteti, ne bonyolódjon bele. Ám Gailnek elég belenéznie a tárgyalás jegyzőkönyvébe, hogy tudja: az ítélet téves, s meg kell akadályoznia a kivégzést.
Az idővel folytatott elkeseredett versenyfutás arra készteti Gailt, hogy büszkeségét félretéve Anthony segítségét kérje. Minden erejüket latba vetve próbálják megtalálni az igazi gyilkost. De arra a kapzsiságra, megtévesztésre és kegyetlenségre, amely a több évvel azelőtt elkövetett brutális gyilkosság hátterében áll, ők sincsenek felkészülve. Immár semmi sem védheti meg őket attól, hogy egy szörnyű… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2008
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633709283 · Fordította: Bárdos Péter

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Porsolya>!
Barbara Parker: A halál árnyékában

A könyv olvasása közben végig éreztem a ’80as,’90es évek hangulatát. Az elején kicsit összezavarodtam, mert túlságosan hangsúlyos volt a romantikus szál. Egy krimit szerettem volna elolvasni, ehhez képest, mintha egy Danielle Steel regény lett volna a kezemben. Aztán lassan kibontakoztak a gyilkosság, nyomozás, tárgyalás részletei is, így számomra már élvezhetőbb volt, sőt egészen izgalmassá vált. A végén is volt egy apróbb fordulat, amire bevallom én nem számítottam.

briggg>!
Barbara Parker: A halál árnyékában

Jó volt nagyon. Az írónő könyveiben még nem csalódtam. Minden volt bent, ami egy jó regényhez kell. És persze maradt nyitott kérdés is bőven.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Sikíts értem
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Michael Connelly: Angyaljárat
James Ellroy: Szigorúan bizalmas
Nalini Singh: Angyalárny
Lawrence Block: Sírok között
Dennis Lehane: Viharsziget
Torey Hayden: Szellemlány