Vér ​a síneken (Sydney Parnell 1.) 89 csillagozás

Barbara Nickless: Vér a síneken

Egy ​szadista gyilkos miatt a háború kísérteteivel birkózó zsaru egy neonáci banda halálos világába keveredik.

Brutálisan meggyilkolt fiatal nő holttestére bukkannak, és az első számú gyanúsított az áldozat vőlegénye, a csak Megégettként emlegetett, sebhelyes képű, iraki háborús veterán. De Sydney Rose Parnell, a vasúti rendőrség különleges ügynöke, akit a denveri gyilkosságiak kérnek fel, hogy segítse a nyomozást, sehogy sem tudja lerázni magáról az érzést, hogy a látszólag erős felindulásból elkövetett bűncselekmény mögött jelentősebb események húzódnak.

Az Irakban töltött idejük kísérteteivel birkózó Parnell és társa, a K9-es Clyde a jeges tél derekán egy barbár banda titkos világába keverednek, miközben egy összeesküvés messzire nyúló szálaira és egy sor sokkoló bűntényre bukkannak. Ez pedig veszélybe sodor mindent, ami Parnellnek kedves.

Mivel az igazság keresése egyenesen a gyilkos útjába sodorja Parnellt, fel kell tennie magának a kérdést: tud-e úgy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573364 · Fordította: Sziklai István
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
472 oldal · ISBN: 9789635614592 · Fordította: Sziklai István
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
472 oldal · ISBN: 9789635614608 · Fordította: Sziklai István

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Friedrich Nietzsche · Sydney Rose Parnell


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 109

Kívánságlistára tette 82

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Barbcsie P>!
Barbara Nickless: Vér a síneken

Mindig is imádtam a nyomozós történeteket.
Nagyon ki tudnak kapcsolni, elmerengek a történéseken. Az igazat megvallva azért vettem meg a könyvet, mert nagyon tetszett a borítója, másrészt pedig az írónőt is Barbarának hívják. :D
Sidney és Clyde történéte számomra kicsit nehezen indult be, majd utána teljesen magával ragadt. Izgalmas, és sokszor hátborzongató volt.
Alig várom, hogy megjelenjen a következő része! :)

szentesi_katalin P>!
Barbara Nickless: Vér a síneken

Annyira lelkesen kezdtem neki a könyvek, de sajnos nem tudtam szeretni. Nagyon lassan haladtam, nem fogott meg a dolog.
A főszereplő hölgyike sem lett szimpi, a kutyája viszont annál inkább.
Az eleje nagyon vontatott volt, többször gondoltam rá, hogy félbehagyom.
Ahogy haladtam a vége fele, úgy lett izgalmasabb a sztori. off
A gyilkos kiléte meglepett, bár ha jobban odafigyelek lehet rájöttem volna.
spoiler
A folytatást nagy valószínűséggel kihagyom.

Kyrana P>!
Barbara Nickless: Vér a síneken

Őszintén mondom, ilyen mértékű pozitív csalódás ritkán ér. Egyrészt az írónőnek ez az első könyve, és az utóbbi idők ilyen jellegű negatív olvasási élményei után fenntartásaim voltak. Másrészt olvasgattam az értékeléseket, és nem nagyon ájultak el tőle az olvasók. Hát, nekem bizony tetszett. Nem mondom, hogy gyorsan halad a történet, mert elég lassan bogozódnak ki a szálak, de végig érdekes, izgalmas, fenntartotta a figyelmemet. Nekem nem is hiányzott haladósabb cselekmény.

A hangulata kicsit nyomasztó és komor, de igazából már a poszttraumás stresszes címke alapján sem vártam humorizálást, teljesen rendben volt ez így.

Bár mondhatom, hogy szinte végig tudtam, ki a hunyó, de még ez sem vett el az olvasási élményből. Egyszerűen tényleg nem tudok belekötni. A szereplők jól kidolgozottak, megismerhetőek, az írói stílus tetszett, ahogy a borító is és a cím is. Kíváncsian várom a folytatást.

Edina79>!
Barbara Nickless: Vér a síneken

Tetszett a történet,ahhoz képest,hogy egy elsőkönyves írónőről van szó.
Egy brutális gyilkosság türténik és Sydney belekeveredik a nyomozásba, ahol a szálak Irakba vezetnek…
Imádtam K-9-et, azaz Clyde-ot!!!!
Izgalmas volt,csavaros, jól kigondolt történet.
Jöhet a folytatás! :-)

kolika>!
Barbara Nickless: Vér a síneken

Sok krimit olvasok, s így óhatatlanul befutok hasonló helyzetű szituációkba, végkifejletekbe. Ezt a kötetet kicsit másnak érzem. A főszereplő múltja, s ennek lenyomata a jelenre teszi még érdekesebbé, egyedivé a könyvet. A vasúti rendőrként dolgozó iraki veterán sok idő múltán is még a démonjaival küzd Sokszor menekül az ital és a gyógyszer adta kábulatba, feledésbe. Ugyanakkor az olvasó előtt nyitott könyv mindaz, ami Irakban történt, és mindaz, amit ezzel kapcsolatban érez. Már ez a szál is egy külön kötetet kaphatott volna.
A kötet főszálának cselekményét azonban az indítja el, hogy egy brutális gyilkosságra derül fény. S innen elindul a lavina, kiderül, hogy a látszólag békés környék nem is annyira az. A felszín alatt izzik az erőszak és a gyűlölet. s ez rendszeres időközönként szedi áldozatait.
A gyilkos kilétét nem sejtettem, pedig – így utólag visszagondolva – voltak kis árulkodó jelek, de ezek szerint nem figyeltem eléggé.
A könyv azon részeit nagyon szerettem ahol a főszereplő, Sidney Parnell a társával együtt szerepel. Minden szomorú, magányos léleknek kellene egy ilyen társ.

koan12>!
Barbara Nickless: Vér a síneken

A történet elején kegyetlenül meggyilkolnak egy fiatal nőt. Megindul a nyomozás, de az eredeti gyilkosság egy kissé háttérbe szorul (pedig megállás nélkül nyomoznak). Sokkal fontosabbnak, érdekesebbnek tartottam azokat az eseményeket, sztorikat, amelyek a nyomozás során történtek, előkerültek. A végkifejlet sejthető volt, én is gyanakodtam, sejtésem beigazolódott. Nem értem Sydney döntéseit, hiszen rendőr, akinek mindig az igazság oldalán kellene állnia. Várom a folytatást. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul Sydney és Cohen kapcsolata, valamint várom spoiler megjelenését is. Remélem, a következő rész(ek)ben majd választ kapok a felmerült kérdéseimre.

Aniramemm P>!
Barbara Nickless: Vér a síneken

Tetszett ez a könyv, nagyon sok komoly témát feszeget. Az egyik az iraki háború, és hogy mit tesz az emberekkel. Vagy épp mit képesek megtenni a haza szolgálatában. Hogy tudnak visszailleszkedni a társadalomba tele poszttraumás tünetekkel. Főszereplőnk is küzd rendesen a démonaival. Aztán ott vannak a neonácik a mérhetetlen kegyetlenségükkel és rasszizmusukkal. A könyv kiindulópontja egy kegyetlen gyilkosság, és szépen adagolja az infókat, így nem lehet tudni, hogy most akkor egy múltbéli iraki titok az indok, vagy épp a nácik nem bírtak magukkal. spoiler Ami rendkívüli volt számomra az Sydney és Clyde kapcsolata, az a feltétlen bizalom és hűség egymás iránt minden rettenetes múltbéli esemény ellenére. Egyértelműen ez volt nekem a könyv legjobb része. Viszont mivel függővég van, nagyon várom a folytatást, mert nagyon tudni akarom, mi is történt Irakban és mi lesz a végkifejlet. Na meg azt, hogy folytatódik-e Sydney és Mike kapcsolata. Nekem nem volt unalmas, sok volt az izgalom és az akció és rengeteg a hulla. Tetszett.

noni55 P>!
Barbara Nickless: Vér a síneken

Sydney Rose vasúti rendőrként dolgozik, korábban Irakban szolgált. Az ottani évek nem múltak el nyomtalanul, máig nyomasztják a borzalmas emlékek. Egy nagyon jó ismerősét, Elise-t kegyetlen módon meggyilkolják. Az egyik nyomozóval, Mike Cohen-nel dolgozik együtt az ügyön. Sydney Rose Irakban szolgált társait is felkeresi, félve attól, hogy valamelyikük az elkövető. A nő mindennapi munkáját K9-es társa, Clyde segíti. A nő többször is életveszélybe kerül, a kutya nélkül nem élte volna túl. Cohen nyomozóval az ügy felderítése alatt közelebb kerülnek egymához. A történet feszültséggel teli, izgalmas és nem lehet egészen a végéig kitalálni, hogy ki gyilkolt.

aram76>!
Barbara Nickless: Vér a síneken

Érdekes könyv, melyben keveredik a krimi, gyilkosság, nyomozás, és a múltban történt háború visszaemlékezései. Elég vaskos könyv, mely a krimi szálon túlmutatva, teljesen lecsupaszítva mutatja meg a főhősünk magánéletét, gondolatait, érzéseit, emlékeit. Nekem nagyon tetszett a könyv, pontosan az összetettsége, a lélek lecsupaszítása miatt. Persze vannak benne itt-ott üres járatok, de ezt sokszor ellensúlyozza vagy az éppen történtek, vagy a visszaemlékezés. Elgondolkodtató a poszttraumás stressz része, a rémálmok, látomások összetettsége is. Ez a része elég megrázó. Az, hogy a két főszereplő intelligens volt, külön szerettem. Az idézetek is tetszettek. Az, hogy ki a gyilkos, kb. a könyv harmadánál már sejthető volt, végig azt vártam, hogy akkor mégse, benéztem volna. Aztán a végén, na ugye. Elolvasom a következő részt is tuti.

Iustitia >!
Barbara Nickless: Vér a síneken

Sydney Rose Parnell, az Irakot megjárt tengerészgyalogos most vasúti rendőrként dolgozik. Ami erről a munkáról kiderül, azt tükrözi, hogy ez nem egy nagy valami, de a nőnek talán épp erre van szüksége, mert még egyáltalán nem tudott megszabadulni a háborúban történtektől, a személyes veszteségeitől, kísértik őt az átéltek, nem engedi el a halottakat. A borítón lévő „női pszichothrillerek” besorolás szerintem megtévesztő, ez a könyv semmitől nem női. A háborús emlékek nagyon erősen uralják a hangulatot és legalább a regény egyharmadát, ha nem felét teszik ki. A bestiális kegyetlenséggel meggyilkolt lány esete azonban Irakon túlmutat, hajléktalanokhoz, neonáci csoport- és motoros bandatagokhoz vezet minket. A nyomozás minden, csak nem nyugodt: akció hátán akció. Sydney többször is választás elé kényszerül: élet vagy halál, becsület, erkölcs vagy hűség között kell döntenie. Tudja, hogy mindenképp rosszul fog járni, mert már eleve súlyként húzza le a tudat, hogy Irakból hazatérve, a vőlegényét elvesztve bolyong az életben, Xanax-ot szedegetve, mintha ő fájdalomra és bűntudatra lenne predesztinálva, egyedüli örömeként Clyde, a kiképzett kutya társaságát tudná megnevezni. Végül amilyen sokat markolt Barbara Nickless, olyan keveset fog: az elejétől sejthető tettesre osztja a gyilkos szerepét, és több fontos kérdést is megválaszolatlanul hagy.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Általában azok árulnak el, akik azt bizonygatják, hogy ők szeretnek minket a legjobban.

Kapcsolódó szócikkek: árulás
shadowhunter1975 P>!

Nietzsche valami olyasmit mondott, hogy aki szörnyekkel harcol, az jobban teszi, ha vigyáz, nehogy maga is azzá váljon.

443. oldal, 27. fejezet (Könyvmolyképző, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Friedrich Nietzsche
shadowhunter1975 P>!

– Megőrizlek itt belül – suttogtam, és megérintettem szívem feletti részt. Ezt mondtam az összes halottnak.
Talán ezért zsúfolódtak össze ennyien.

35. oldal, 2. fejezet (Könyvmolyképző, 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Rose Parnell
shadowhunter1975 P>!

A háborúban csak a hűségre számíthat az ember. Ez a tengerészgyalogság jelmondata is: semper fidelis. Erről szól az egész: örökké hűséges.

159. oldal, 10. fejezet (Könyvmolyképző, 2020)

shadowhunter1975 P>!

Hisz maga Istenben, Parnell tizedes?
Még szép. Csak nem nagyon csípem. És egyáltalán nem bízom benne.

391. oldal, 23. fejezet (Könyvmolyképző, 2020)

shadowhunter1975 P>!

Pórázra fogott, izmos pitbull-grizzlymedve keverék feszítette meg mellső lábát a nő mellett, aki nagyot rántott a pórázon, és azt mondta: – Ogre, ülj!
Ogre leült. De láthatóan nem örült neki.

206. oldal

Barbcsie P>!

Igaz, hogy az élettől pont azt kapjuk, amitől a leginkább rettegünk.


A sorozat következő kötete

Sydney Parnell sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Yrsa Sigurðardóttir: Gének
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Linda Castillo: Néma eskü
Nora Roberts: Személyazonosság
Nora Roberts: Biztos menedék
Elle Cosimano: Finlay Donovan mindent visz
J. D. Robb: Halálos ünnep
Lucy Foley: Lakás Párizsban
Guillaume Musso: A szajnai ismeretlen
Diana Hunt: Őrület határán