Alkonybolygó (Star Wars: Callista-trilógia 3.) 30 csillagozás

Barbara Hambly: Alkonybolygó

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A küzdelem a jó és gonosz között még nem ért véget. Leia hercegnőt fogságba ejtette egy rendkívül karizmatikus és kegyetlen hadúr, akinek feltett szándéka, hogy elpusztítja az Új Köztársaságot. Eközben Luke csapdába esik egy különös bolygón, ahol épp az Erő a legerősebb ellensége. És miközben Han, Csubi és Lando a megmentésére indulnak, egy szokatlan létforma kel életre, amelyhez hasonlót még sosem láttak a galaxisban… Egy rendkívül rosszindulatú létforma, amely mindent el akar pusztítani – a Birodalmat és az Új Köztársaságot egyaránt –, hogy ő lehessen a világegyetem legfőbb ura.

>!
Lap-ics, Debrecen, 2000
428 oldal · ISBN: 9636790949 · Fordította: Békési József

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Ebe_Endocott
Barbara Hambly: Alkonybolygó

Hát jó könyvnek semmiképp se nevezném, de mivel A Jedik gyermekei kellőképpen lecsökkentette az elvárásaim, így voltak részek amikor még élvezni is tudtam. Legpozitívabb, hogy itt-ott elég jó poénok voltak elrejtve a könyvben, volt, hogy fel is nevettem, ami azért ritkaság. Ez a belecsapunk egy helyzet közepébe és csak utána meséljük el, hogy hogy is jutottunk oda, volt, hogy egész szépen sikerült, máskor viszont a regény oly sok részéhez hasonlóan zavaros és érthetetlen lett. Mindenesetre a fő mondanivaló és a sztori nagyjából összeállt a végére, de azt hiszem ennél azért többet kéne elérnie egy könyvnek.
Illetve a címet se nevezném a legkevésbé sem találónak, szó nem volt a bolygó alkonyságáról.
Plusz amit szintén fájlaltam, h amikor a Halálcsíra fegyverként való használatát akarta kontextusba helyezni, akkor nem a néhány évvel ezelőtti Krytos vírust említi hasonlatként, hanem hasraütésszerűen, valami random bolygó 2000 évvel ezelőtti random járványát…
https://moly.hu/idezetek/1001078
Igazán tájékozódhatott volna a kedves írónő az akkoriban még annyira nem is hatalmas SW irodalmoból

>!
PAVideoStudio P
Barbara Hambly: Alkonybolygó

Ez mégis mi a franc volt!? Nem-Star Warsnak még oké lenne, de így… Ennyire sok felesleges leírást nem sokszor olvasni.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/a6PzuQ_3FCA

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i

>!
Hippoforaccus
Barbara Hambly: Alkonybolygó

Nem is tudom, mit gondolok erről a könyvről. Igazából két részre osztanám: A fő szálra ami viszi előre a történetet és majdnem izgalmas, és a mellébeszélésről, ami csak térkitöltés (ilyen sok könyvben van, de nem ennyi), na ez teljesen felesleges a könyvben, csak összezavarja az embert. Több oldalon keresztül, csak egy bolygó növénytermesztési szokásait olvashatjuk, aminek aztán a világon semmi érdemi haszna nem lesz. A fő szál viszont egészen érdekes, a fő veszélyforrást igazán jó ötletnek tartom, és a végén Daala kilépőjén meg is lepődtem. spoiler Ellenben a 25 méteres Ho din-t és az egyik városban említett „miriádnyi” (ez egy szám?) hidat túlzásnak tartom, és meg kell jegyeznem, hogy a borítóvel ellentétben Leia fénykardja itt a változatosság kedvéért kék…
Úgyhogy erősen közepesnek mondanám ezt a könyvet.

>!
AgiVega IP
Barbara Hambly: Alkonybolygó

Régen olvastam, de emlékszem, hogy rém depis lettem tőle. Callistától amúgy is a falnak megyek…

3 hozzászólás
>!
HiPPoNaX
Barbara Hambly: Alkonybolygó

Eleg szornyu, de azert meg nem olvashatatlan. Mondjuk ha nem Star Wars plecsni lenne az elejen, lehet jobban tetszett volna.

>!
lustica P
Barbara Hambly: Alkonybolygó

Bár régen olvastam már, nekem nagyon tetszett.

>!
Trillian
Barbara Hambly: Alkonybolygó

Nem egy tipikus Star Wars könyv. A történet elég sok szálon futott, persze az összes találkozott a végére, de voltak olyanok amelyeket feleslegesnek éreztem. A bolygó és életformái sem nyerték el a tetszésemet, akar az őslakosokról, akár a betelepítettekről volt szó. Callistát most se sikerült megszeretnem. A hutt tetszett, a Daala admirálissal történtek pedig megleptek, de sok jobb könyv van a galaxisban.

>!
schalby P
Barbara Hambly: Alkonybolygó

Érdekes történet, volt pár szereplő aki nem szimpi de a történet olvastatja magát.


Népszerű idézetek

>!
Hippoforaccus

… nagyon-nagyon jó hologram-hamisító vagyok.
– Hamisító?
– Természetesen, kedvesem. Ez az én művészetem, a hobbim… ifjúságom kedvenc időtöltése, ezernyi buta vicc alapanyaga. Most pedig létem átka: Beldorion tekintélyes méretű hutt pornókönyvtárát vayok kénytelen szerkeszteni és rendben tartani.

1 hozzászólás
>!
PAVideoStudio P

[Callista:]– Segítettem magamon. A legtöbb hölgy képes rá – válaszolta.

389. oldal, 20. fejezet – Alkonybolygó (Aquila, 2000)

1 hozzászólás
>!
Hippoforaccus

Felállt, hímzett bőrkabátja zsebéből elővett egy ezüstszínű laposüveget, és belekortyolt. Miközben az ajtó felé indultában elhaladt Thripio mellett, a droid a lehelete alapján megállapította, hogy a folyadék gabonaalkohol, szintetikus stimulánsok, és hiperhajtómű-hűtőfolyadék egyenlő arányú keveréke.

1 hozzászólás
>!
Hippoforaccus

– Olyan a hangod, mint eg rozsdás zenegépé. Nekem pedig van már egy rozsdás zenegépem. Ott áll a sarokban.

>!
Hippoforaccus

Elég meleg lett ahhoz, hogy a védőruháik füstölni kezdjenek – a Han csuklóján lévő műszerek szeint a hőmérséklet alig valamivel volt az alkohol olvadáspontja alatt (…)

1 hozzászólás
>!
Ebe_Endocott

Látott már feljegyzéseket más kormányokról, más hadseregekről, más emberekről, akik valamilyen járványt próbáltak fegyverként használni. A Hathrox III jutott először eszébe. Kétezer éve történt a dolog, legalábbis a helyszínen előásott feljegyzések szerint, és a bolygó még mindig a “Kiemelkedően veszélyes” kategóriában szerepelt a Regiszterben.

296. oldal, 15. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Pierce Brown: Hajnalcsillag
Frank Herbert: Dűne
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Dan Simmons: Hyperion
Matthew Stover: A Sith-ek bosszúja
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
John Scalzi: Vének háborúja
Dan Simmons: Ílion
Frederik Pohl: Az átjáró
Michael Reaves – Maya Kaathryn Bohnhoff: Az utolsó lovag