A ​Jedik gyermekei (Callista-trilógia 1.) 24 csillagozás

Barbara Hambly: A Jedik gyermekei

A hajdani Birodalom egyik legördögibb találmánya egy gigantikus, automatizált harcállomás volt, amit egy fejlett mesterséges intelligencia irányított. Azért indították útnak, hogy elpusztítson egy erődöt, ahol számos Jedi családja rejtőzött. A hajó megsérült a Birodalom ellen folyó harcban, és évekig sodródott az űrben. Most azonban lassan újra feléled és folytatja küldetését – mely a fedélzetére vonzza Luke Skywalkert, akinek élete egyik legnagyobb kihívásával kell szembenéznie, miközben Han és Leia az ősi Jedi-tanács rejtélyét próbálja megfejteni.

Eredeti mű: Barbara Hambly: Children of the Jedi

>!
Aquila, Debrecen, 2000
454 oldal · ISBN: 9636790930 · Fordította: Békési József

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

C-3PO

Helyszínek népszerűség szerint

Gamorra


Kedvencelte 3

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Noro MP
Barbara Hambly: A Jedik gyermekei

Barbara Hambly találmánya a „dark star wars” – itt és az Alkonybolygóban egyaránt egy sötét és nyomasztó sarkát mutatta be a galaxisnak, és hőseit is nagyon szerette megfosztani megszokott lehetőségeiktől. A maguk idejében ezek voltak talán a legfurább kanonikus (akkor még kanonikus) regények.
Azt viszont nem értem, hogy fogta közre ez a két gótikus sztori a lövöldözős-szuperfegyveres Sötétkardot? Hogy sikerült ezt a trilógiát így összehozni?

>!
Hippoforaccus P
Barbara Hambly: A Jedik gyermekei

Hát… Nem egy nagy durranás, főleg az első 150 oldal (ezt 10 oldalba is be lehetett volna sűríteni). Utánna viszont eléggé középszerű, néhol már-már jónak mondható. spoiler Ami viszont egyenesen nem tetszett az a 418. oldaltól a 424. oldalig terjed, mégpedig: egy ültetvényes jelenet spoiler. A fordítással is vannak gondok, miszerint az „Eye of Palpatine” nevű hajót hol „szem”-nek, hol „szeme”-nek, hol meg „eye”-nek írják… ugyanígy a „Cloud Mother” nevű hajó ís megjelenik ebben a formájában és „Felhő Anya” néven is. Szóval nem a legjobb könyv, de azért egynek elment.

>!
Ebe_Endocott
Barbara Hambly: A Jedik gyermekei

Hű, hát ez valami nagyon rossz könyv volt… Fárasztó, unalmas, egyhangú, volt benne sokféle lény összezárva, de nagyon nem illettek oda és az egész baromira nehezen érthető és követhető volt végig. Rengetegszer élt, vagyis inkább csak próbált élni azzal az eszközzel az író, h bevezet valami teljesen váratlan és meglepő szituációt egy nagy ugrással, majd visszaemlékező párbeszéddel, vagy csak későbbi infó csepegtetéssel derült volna ki az olvasó számára, hogy hogy is kerültünk oda. Hát ez is nagyon rosszul működött, kimaradtak dolgok, következetlen volt, elfelejtődtek részletek, nagyon zavaró volt. A semmiből felbukkant ez a szerelmi szál is, ami annyira abszurd, hirtelen és megalapozatlan volt, h kényelmetlenül éreztem magam miatta végig… Luke folyamatos szenvedéséről nem is beszélve, a könyv legelejétől a legvégéig nyögött és kínlódott…
A végső katartikus „meglepetés” annyira gagyin és szájbarágósan lett bevezetve, h fizikai képtelenséggé vált meglepődni, mire meg kellett volna. Aztán pedig a húzás, hogy spoiler Borzasztó. Nagy szerencse, hogy az egyik rendkívüli fantáziával megáldott SW író beemelte az egyik Új Jedi Rendes kötetébe Ireket, és kb ez a hagyaték ennek a könyvnek legjobb tulajdonsága… Már előre félek az Alkonybolygótól

>!
Trillian26
Barbara Hambly: A Jedik gyermekei

Olvastam már jobb könyvet is, de azért nem volt olyan rossz. A története tetszett, bár az eleje lehetett volna gyorsabb is. Két fő szálon fut, megismerhetjük Leia és Han kalandjait egy bolygón, illetve Lukét egy hajón, az űrben. Talán az előbbit picit jobban élveztem. Néhol mèg vicces is volt. A szerelmi szál kissé meglepett, kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

>!
rootshaper
Barbara Hambly: A Jedik gyermekei

Kicsit furcsa volt a forditas nehany helyen, es sok volt a nyalas teszetoszasag, de osszessegeben elveztem, jo olvasmany volt.

>!
PAVideoStudio
Barbara Hambly: A Jedik gyermekei

Eddig ez a legrosszabb SW könyv amit olvastam, de nem annyira rossz mint sokan állítják.
Véleményem a könyvről: http://youtu.be/vqT2BoeJWIM

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd


Népszerű idézetek

>!
Hippoforaccus P

– Ó, a takarító SP-k érzékelőrendszere a zsírmolekulákat akár négyzetkilóméterenkénti tízezres tömegmennyiségben, egy negyed négyzetcentiméteres területen, százméteres távolságból is képes felfedezni.
– Ezt Biggs anyja is meg tudta csinálni – jegyezte meg Luke.

1 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P

A köd néhány méterre korlátozta a látótávolságot. Az üveges szürkeségben homályos, egydimenziós papírfigurának tűntek a faágak,…

1 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P

Sajnálom, ezt szerette volna mondani, maga sem tudta igazán miért.
Az életet.
Ezt az egészet.
Mindent.

1 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P

– Rendkívül kellemetlen népség a gamorrai – helyeselt Thripio affektálva. (…) – Jabba, a hutt palotájában is nagyon nehezen boldogultam velük… A Gamorra meglátogatására vonatkozó programrészem mindössze egyetlen sorból áll: NE MENJ A GAMORRÁRA! Komolyan.

Kapcsolódó szócikkek: C-3PO · Gamorra · Gamorrai
>!
Hippoforaccus P

A robosztus, disznószerű, primitív és harcias gamorraiak mindenhol megélnek, ahol van elég föld, amit megművelhetnek, vad, amit levadászhatnak és kő, amit egymáshoz vagdoshatnak.

Kapcsolódó szócikkek: Gamorrai

A sorozat következő kötete

Callista-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Isaac Asimov: Második Alapítvány
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Isaac Asimov: Alapítvány
Isaac Asimov: Alapítvány és Birodalom
John Scalzi: Vének háborúja
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár
John Jackson Miller: Kenobi
John Scalzi: Szellemhadtest
Orson Scott Card: Végjáték 2.