A ​végzet folyója 17 csillagozás

Barbara Erskine: A végzet folyója

Zoë és Ken – menekülve a nagyváros zajától és forgatagától – a suffolki Deben folyó partján kezd új életet egy kényelmes családi házzá alakított egykori pajtában, melynek alapjait még az angolszász időkben vetették meg. A ház falai közt azonban évszázados titkok kísértenek.
A fiatalok a külvilág szemében tökéletes párnak tűnnek, ám valójában minden nappal távolabb kerülnek egymástól. Ráadásul Zoë furcsa jelenlétet érez otthonában, miközben a folyón gomolygó ködből kísérteties alakok rajzolódnak ki, amelyekről egyre nehezebb nem tudomást venni.
Ha mindez nem lenne elég, a közeli földek mélyéről emberi csontok kerülnek elő, és azonnal találgatás kezdődik: vajon kapcsolódnak ahhoz a viktoriánus kori szerelmi tragédiához, amelyről a helyiek még ma is suttogva beszélnek? Mi lehet a titka annak az ősi sírhalomnak, mely évszázadokon át érintetlenül áll? Milyen pusztító erők szabadulhattak fel, amikor megbolygatták?
A folyó kész felfedni sötét titkát…

Eredeti mű: Barbara Erskine: River of Destiny

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Alexandra, Pécs, 2015
464 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633576137 · Fordította: Babits Péter

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
HoneyBunny
Barbara Erskine: A végzet folyója

Én ilyenre nem emlékszem, hogy azon szorítottam volna valaha, bárcsak az lenne a regény vége, hogy minden szereplő meghal. A borítón az olvasható, hogy ősi átok, tiltott szerelem, egyre erősödő gonosz. Komolyan éreztem az erősödő gonoszt…bennem…jaj haljanak már meg. Nem tudom miért volt ez, de egyetlen szereplő sem tudott hozzám közel kerülni. Valószínűleg csak azzal volt a gond, hogy nem volt akkora tartalma, mint terjedelme a könyvnek, és nem is a megfelelő emberhez került, amikor én vettem a kezembe. Az angolszász kultúra imádóinak biztosan regénycsemege ez, de szerintem…khm…inkább hóttak volna meg!!!

2 hozzászólás
>!
Georginanéven P
Barbara Erskine: A végzet folyója

Címke szerint 'romantikus', ám szerintem ez kevésbé, mint inkább misztikus utazás az idősíkokban. A könyv egész felépítése ezt az ide-oda ugrálást mutatja, mert minden fejezet más korban játszódik. A mai szálon, napjainkban élő házaspár, és szűkebb környezete számára áttűnik egy-egy szellem szereplő, aki az adott épületegyüttes egykori lakója volt. S majd egyszer csak az eddig lebegtetett szálak egybeérnek, keresztezni fogják egymást. Egyelőre nem tudok érdemi csillagozást kitalálni. Nagyon sokáig hihetetlenül unalmasnak tűnt, bár felcsillant a szemem, amikor elkezdtek felsejleni a múlt szereplői, titokzatos árnyak formájában. Az utolsó 150-200 oldaltól indul be számomra. De a címkék akkor sem stimmelnek nekem. Kevésbé romantikus, inkább misztikus. Valahol fantasyt jellemzőt is olvastam, szerintem az sem. De az biztos, hogy a langyos romantikusnál sokkalta erősebb, attól eltérőbb. Kivégeztem végre. Megszenvedtem vele. Két tanulságot lehet levonni utána/belőle: 1. jobb, ha nem kísértjük az istenségeket; 2. jobb, ha nem csapjuk össze a történet végét olyan eredménnyel, mintha mi sem történt volna, illetve jobb, ha nem nyálkásítjuk halálra az utolsó fejezetet, mert szétázik az egész könyv.

>!
Elhaym
Barbara Erskine: A végzet folyója

Szeretem Erskine könyveit. Eddig egy könyvében sem csalódtam. Mind izgalmas volt, tele rejtéllyel, szívszorító jelenettel, több idősíkkal, történelemmel. Amikor elkezdtem olvasni A végzet folyóját, ezt is imádtam. Nagyon érdekes volt az alapsztori, a 3 idősík, a titkok. Izgatottan vettem nap mint nap újra a kezembe a könyvet, hogy megtudjam mi fog történni, vártam, hogy mindenre megkapjam a választ. Még sokkolt is pár fordulattal a történet a közepén. ami miatt biztos voltam benne, ez egy 10 pontos könyv. Aztán egyre jobban kezdtek zavarni a szereplők, a vége meg….
Bővebben:
https://elhaym.wordpress.com/2018/02/28/barbara-erskine…

>!
TiszlaviczMarcsi I
Barbara Erskine: A végzet folyója

Érdekes utazás volt a múltban, tetszett, ahogy az írónő összekötötte az évezredeket, évszázadokat, és néhány motívum fel-felbukkant a jövőben. Eljátszottam a gondolattal, hogy spoiler. Maradtak homályos foltok, amiket az írónő nem oldott fel, csak megemlített, az olvasóra bízva egy-egy szereplő sorsának lezárását.
A történet amúgy nagyon szét volt szabdalva, és hosszú fejezetekre megakadt egy-egy szál, engem zavart, hogy amikor hirtelen újra felvettük a fonalat, nem tudtam, hol is tartottunk pontosan.
De szép vége lett a történetnek.

>!
t_zsuzsi
Barbara Erskine: A végzet folyója

Számomra az írónőnek ez a regénye nagy csalódás volt. Zavaros és csapongó, amolyan se füle se farka történet. Nem igazán működött a különböző időkben játszodó cselekmény sem.

>!
hofburg
Barbara Erskine: A végzet folyója

Hát ezt eléggé bő lére eresztette az írónő.
Szeretem a könyveit, a történelem és a borzongás miatt. De ez nagyon egy kaptafa volt az eddigiekkel, és rendkívül kiszámítható.
Nem igazán tetszett.


Népszerű idézetek

>!
TiszlaviczMarcsi I

Egy kis vidéki birtok, említésre sem méltó múlttal. Az angol történelem kicsiben.

77. oldal, Alexandra


Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: A menyasszony
Julie Garwood: Váltságdíj
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Judith McNaught: Álomkirályság
Belinda Alexandra: Zafír égbolt
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem
Fábián Janka: Koszorúfonat
Margaret Mitchell: Elfújta a szél