A ​legsötétebb óra 16 csillagozás

Barbara Erskine: A legsötétebb óra

Az igazság sokszor nem a történelemkönyvek lapjain olvasható…

1940 nyarán minden szem Nagy-Britannia déli égboltjára szegeződik: az angliai csata vészterhes napjai ezek. Evie Lucas figyelmét mégis egészen másvalami köti le: a vidám és jóvágású fiatal pilóta, Tony Anderson. A lány ígéretes művész, aki előtt fényes jövő áll, és minden másnál szívesebben örökíti meg szerelme arcvonásait az újabb és újabb szenvedélyes portrékon.
Hetven évvel később a nemrég megözvegyült művészettörténész, Lucy Standish próbál újra egyenesbe jönni, ehhez azonban fel kell tárnia a rejtélyt, mely a házában található egyik festményt övezi. Miközben igyekszik kibogozni a szálakat, egy olyan történet körvonalai rajzolódnak ki előtte, melyet okkal tartottak titokban az egész világ előtt. Lucynek hamarosan rá kell döbbennie, hogy élete halálos veszélyben forog, mert a jelenben és a múltban egyaránt akadnak olyanok, akik bármi áron megakadályoznák, hogy az igazság napvilágra kerüljön.

Eredeti mű: Barbara Erskine: The Darkest Hour

>!
Alexandra, Pécs, 2017
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633579114 · Fordította: Babits Péter

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 44


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Barbara Erskine: A legsötétebb óra

Első könyvem az írónőtől, és annak ellenére, hogy meglehetősen váratlanul értek benne bizonyos elemek, sőt, komoly szerepet is kaptak a történetben, ami néha nekem kicsit sok volt, azt gondolom, még fogok olvasni Barbara Erskine-től.

A történet olvasmányos, bár meglehetősen lassan halad előre, helyenként úgy éreztem, hogy a kevesebb több lenne, de még így is fenntartotta az érdeklődésemet, szerettem olvasni.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2018/01/barbara-erskine-le…

3 hozzászólás
>!
klaratakacs +SP
Barbara Erskine: A legsötétebb óra

160 oldalig bírtam, de talán 5 oldal volt, amint történt is valami.

>!
sz_klau93
Barbara Erskine: A legsötétebb óra

Eléggé olvasmányos történet volt, bár voltak olyan elemek, amelyek már számomra kicsit soknak tűntek. Mindenesetre fenntartotta az érdeklődésemet, tetszett, ahogy az időben „ugráltunk” és érdekes volt a 2. világháborút egy szerelmes művésznő szemszögéből nézni.

>!
levendula_92
Barbara Erskine: A legsötétebb óra

Nagyon tetszett, jól megformált helyszínekkel, szereplőkkel, II. világháborús elemekkel. Annyira örültem, amikor beigazolódott a gyanúm spoiler de még ez mellett is voltak meglepetések, a végét egy kicsit sajnálom, spoiler sajnos nem lehet minden happy end, mondjuk felgyúltak az igazság fényei, s minden kérdéses dolog tisztázódott, szóval lehet rá lehet mondani részeben, hogy boldog vége lett! :) örülök, hogy elolvashattam!

>!
Boca_Isabela
Barbara Erskine: A legsötétebb óra

Gyuloltem es egyben imadtam minden egyes sorat, hogy lehetnek az emberek ennyire gonoszak Eddi,Rachel, Dudley,Christopher Charlott.Hogy lehet ennyi gonoszsagot belesuriteni egyetlen egy konyve?Szegeny Evi es persze Tony, egyetlen hibat kovettek,azt hogy szerettek egymast.Istenem hogy utaltam a konyvet egyes reszeit, olvasas kozben sokszor jott hogy falhoz vagjam, felgyutsam, kitepjem az osszes lapjat,de vegul nem tettem meg.Es jol tettem, mert a vegere mindenre feny derult a gonosz ugyszolvan elnyerte a melto bunteteset, csak azt sajnalom hogy Evi es Tony mar csak a tulvilagon lehetnek ujbol egyutt.Mindenkinek ajanlom aki szereti a vilaghaborus torteneteket,a paranormalis torteneseket a sok armanykodas es persze nyomzast.

>!
Renáta_G P
Barbara Erskine: A legsötétebb óra

Egy művészettörténész, akit egy rejtélyes család titkai sodornak életveszélybe. […] Nehéz egy kategóriába besorolni ezt a regényt. Van benne egy kis történelem, veszteség, rejtélyek, szellemek és persze romantikus elemek, szerelmi szálak. Az biztos, hogy Lucyban fel sem merült, hogy ez a kis kutatás olyan titkokat hoz felszínre, melyek az életét is veszélyeztetik…

Bővebben: http://kulturpara.blog.hu/2017/11/28/a_legsotetebb_ora_856


Népszerű idézetek

>!
Boca_Isabela

Nincs senkiben nagyobb szeretet annál,
mintha valaki életét adja a barátaiért

163. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
Cassandra Clare: Üvegváros
Marie Rutkoski: The Winner's Crime – A nyertes bűne
Marina Fiorato: Kit
Amin Maalouf: Taniosz sziklája
Kristin Cashore: Fire – Zsarát
Stendhal: A pármai kolostor
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
Jeffrey Archer: Majd az idő eldönti
Amy Harmon: Arctalan szerelem