Halálka ​és az undok unokaöcs (Halálka 2.) 49 csillagozás

Barbara Cantini: Halálka és az undok unokaöcs

Ezt az újabb történetet olvasva meghalsz a nevetéstől!

Halálka és a legjobb barátja, Bu Song, az albínó agár Néhay nénivel él, és azzal töltik a napjaikat, hogy a Málladosó Villa szellemeivel játszadoznak.

Egy nap azonban váratlan dolog történik: gyerekek – Halálka barátai – érkeznek a faluból, mert egy rejtélyes meghívást kapnak, Néhay néni pedig köddé válik.

Vajon köze van mindehhez Zsírbertnek, Halálka utálatos unokaöccsének, aki nemrég érkezett látogatóba Néhay nénihez?

Az immár huszonhárom nyelvre lefordított Halálka nemzetközi sikere után itt van a zombilányka újabb története. Ha elolvassátok, meg fogtok halni a nevetéstől.

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Olvasni jó!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634577355 · Fordította: Andó Gabriella · Illusztrálta: Barbara Cantini

Kedvencelte 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Barbara Cantini: Halálka és az undok unokaöcs

„Tényleg igaz, hogy mindenki tehetséges valamiben.”

Bár sokkalta jobb volt, mint az első része, még mindig nem tudom megérteni, hogy ez a mese hol humoros!?
Még csak el se mosolyodtam olvasás közben.

Maga a történet sokkal kidolgozottabb, eseménydúsabb és izgalmasabb.
A karakterek az előző kötetből már megismert kis pajtások, Halálka, kedves barátja, családtagjai. Viszont egy új szereplőt is megismerhetünk, aki a kedvencem lett.
A rajzok pedig elképesztően jól sikerültek, imádom ezt a morbid cukiságot.
Mégis hiányérzetem van és nem mondhatom azt, hogy milyen remekül szórakoztam volna.
Nagyon kettős érzettel csuktam be az utolsó oldalakat.
Marad a négy csillag és érdeklődve várom a következő részeket.
Egy olvasásnak megfelelt.

>!
meseanyu MP
Barbara Cantini: Halálka és az undok unokaöcs

Izgalmas rész volt, jó kis rejtéllyel, borzongató jelenetekkel, de persze csak szőrmentén, hogy a kicsik is élvezhessék. A képek még mindig szépek, színesek, és a konklúzió is cuki.

>!
AniTiger MP
Barbara Cantini: Halálka és az undok unokaöcs

Jobban tetszett, mint az első rész, mert izgalmasabb volt a néni eltűnésével, a vendégek váratlan felbukkanásával és a villát átkutató nyomozással. Bár kitaláltam, hogy hova lettek az eltűntek, mégis tetszett a történet lezárása. Mindegyik Halálka-sztori nagyon aranyos, bejönnek az illusztrációk, csak azt sajnálom, hogy ilyen vékonykák.

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/02/halalka2.html

>!
csfannie P
Barbara Cantini: Halálka és az undok unokaöcs

Imádnivaló, vicces történet, amibe kicsik és nagyok is egyaránt beleszerethetnek. Úgy gondolom, hogy ez egy igazi gyöngyszem a gyerekmesék tengerében. Visszatérnek az első kötetből megismert barátok, és Halálka egy újabb rokonával, Zsírberttel is megismerkedhetünk. Rövidke olvasmány lehet számunkra, ámde tartalmas, és igaz, felnőtt fejjel kiszámítható a fordulat, mégis úgy gondolom, hogy élvezetes. A részletgazdag illusztrációk sokat tesznek hozzá a történethez, nem beszélve a szellemes megjegyzésekről. :)

>!
csakegyluca P
Barbara Cantini: Halálka és az undok unokaöcs

Nagyon vicces volt. Érdekes, kicsit hasonlított az Adams Familyre. Tele volt komolyan haláli poénokkal. Az illusztrációk is nagyon jók voltak. A kiírások a falakon mindenkit megnevettettek.

>!
dianna76 P
Barbara Cantini: Halálka és az undok unokaöcs

Ez a rész jobban szórakoztatott, mint az első. A rejtély különösen tetszett. Sajnos értetlenkedésemet kell kifejeznem afölött, hogy egy ilyen aprólékosan kidolgozott illusztrációjú könyv kis alakú kiadást ért meg. Bármennyire szerettem volna, nem tudtam maximálisan kiélvezni a rajzokat. Még szemüvegben sem.
Ezt leszámítva is várom a harmadik részt.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634577355 · Fordította: Andó Gabriella · Illusztrálta: Barbara Cantini
>!
Lobo P
Barbara Cantini: Halálka és az undok unokaöcs

Barbara Cantini: Halálka című könyve nagyon kedves sztori volt egy zombi kislányról, aki ugyanazt akarta, mint bárki más: barátokat. Az első rész végére szerzett is jó pár havert, akikkel végre nem fog unatkozni.
Csakhogy az időjárás nem annyira kedvez a sok bandázásnak, éppen zuhog az eső, Halálka unatkozik, mert Bu Song békákra vadászik, Néhay néni pedig legújabb hobbijával van elfoglalva. Aztán megszólal a csengő és a kislány reméli, hogy valamelyik barátja érkezik, de nem, az unokaöccse, Zsírbert az. Hamar kiderül, hogy az eddig ismeretlen unokaöccs Néhay néni meghívására érkezett, aki azonban épp sehol sincs, úgyhogy Halálka kell hogy háziasszonykodjon, de Zsírbert igényeinek nagyon nehéz megfelelni. Mire feltűnik, hogy valami nincs rendjén (hova lett a néni? pl.) sorra érkeznek a lány barátai is mindenki meghívóval rendelkezik. Azonban mielőtt Halálka megtudná, miféle bulira kapott mindenki meghívót, elkezdenek eltűnni a vendégek is.

Ha a történet úgy folytatódna, hogy meglepetésbuli készülődik, akkor elvesztené a sztori és a szereplők a maguk túlvilági báját. De szerencsére megmarad végig a baljós hangulat és egészen más áll az egész meghívásosdi és eltünedezősdi hátterében. Úgyhogy a mese megint csak gótikusba hajlik, de persze csak annyira, hogy az az életkornak megfelelő legyen. Ám pont ebben van a bája: kicsit borzongató, de mulatságos. Sőt még jobban ki is van dolgozva a végére a meglepetés és megoldás, mint az első részben. Úgy tűnik Barbara Cantini ráérzett arra, hogyan kell kezelni ezt a zombisztorit. Míg az első részben igazából csak egy szokásos mesét kaptunk elfogadásról és barátságról sötétebb tónussal rajzolva, addig itt a tónus megmaradt, viszont nincs semmi tanulság és moralizálás, csak izgalom és baljós események.

Halálka története meg a szereplői akár ismerősek is lehetnek, hiszen hasonló alakokkal találkozhatunk az Addams családban, a Hotel Transylvániában vagy éppen Tim Burton bábfilmjeiben, de azért szerencsére van benne elég egyedi vonás is, a sztorikban és a rajzokban egyaránt. Cantini megint olyan képekkel illusztrál, amiket többször is végig lehet nézni és mindig talál bennük valami újat az ember. A gyerekek és a felnőttek egyaránt meglepetéseket lelhetnek sarkokban vagy éppen jól elhelyezett festményekben, amik nincsenek külön megmagyarázva, de vicces rátalálni klasszikusokra való utalásokra.

Akárcsak az első kötetet, ezt is lehet ajánlani akár esti mesének akár kezdő olvasók első próbálkozásához. Jómagam kíváncsian várom, hogy milyen történeteket lehet még ebbe a világba megrajzolni. Sőt csak a rajzokat is szívesen nézegetném magában
Eredetileg: http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2020/02/13/barbara-c…

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P
Barbara Cantini: Halálka és az undok unokaöcs

Halálka már megint imádnivaló! Teljesen beleszerettem ebbe a mesekönyvsorozatba!

Azért is annyira szerethető, az író egy csomó apró utalást rejtett el a könyvben, amik egy gyereknek nem biztos, hogy leesnek, felnőttként viszont kutattam ezeket az apró easter eggeket és jókat mosolyogtam magamban mindig, amikor ráakadtam egyre.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2020/02/konyvkritika-barbara-can…


Népszerű idézetek

>!
Könyvmolyképző KU

Újabban Néhay nénire se nagyon lehetett társaságként számítani, mert épp a „botanikus korszakát” élte.
Talált egy ősrégi könyvet Félreértett növények címmel, és a Fecsegő Borostyán teljesen elbűvölte. A Fecsegő Borostyán egy különleges növény, ami annál jobban nő, minél többet beszélnek hozzá. Az üvegház néhány napja valóságos borostyándzsungellé változott. A néni ugyanis imád beszélni.

>!
Könyvmolyképző KU

A gyerekek félelemmel vegyes izgalommal követték Halálkát egy hosszú folyosón át, amit csak néhány régi petróleumlámpa világított meg gyéren.
Úgy tűnt, a zongoraszó a zeneteremből jön. Halálka óvatosan kinyitotta az ajtót, mire a muzsika fülsüketítővé vált.
A szobában félhomály volt. Az egyetlen fény a zongorán álló gyertyatartóból áradt. Az ismeretlen művészt részben eltakarta a zongora.

>!
Könyvmolyképző KU

Azért, hogy az aggodalmukat lecsillapítsa, Halálka azt javasolta, tekintsék a rejtélyt nyomozásnak.
Igaz, hogy a Málladosó Villát ellepik a szellemek, de ők valamennyien Halálka rokonai!
Nincs veszély, nincs mitől félni.
Tereza biztosan csak elkóborolt egy kicsit, aztán eltévedt a szobák és a folyosók között. Néhay néni pedig talán csak elfelejtett szólni, hogy elmegy meglátogatni egy távoli zombirokont…
De titokban azért Halálka is aggódott.

>!
AniTiger MP

Hová lett Tereza?
A gyerekek aggódni kezdtek. Halálka csendre intette őket, mert a háttérben újra felhangzott a muzsika.
Mindenki azt hitte, Bu Song az, és Tereza vele van, de ekkor a kutya kikukucskált a kandalló előtti fotelből. Kényelmesen elhelyezkedve, orrán olvasószemüveggel épp Poe-t olvasott.


Hasonló könyvek címkék alapján

Roberto Pavanello: A temető kincse
Roberto Pavanello: Négy barátnő, egy rejtély
Levente Tani: Kifli, a viking
Deme László: Zsófi és a zoknivadász
Sir Steve Stevenson: Vadkan kaland
Roberto Pavanello: Megegyem vagy ne egyem?
Tony Wolf: A kis teherautó
Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye
Tony Wolf: Pettyeskaticáék falujában és más mesék
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik