14,000 ​things to be happy about 12 csillagozás

Barbara Ann Kipfer: 14,000 things to be happy about Barbara Ann Kipfer: 14,000 things to be happy about Barbara Ann Kipfer: 14,000 things to be happy about

Flannel sheets. Strawberry ice cream. Making faces at monkeys in the zoo. Dog dishes that say „Good Dog.” Carolers singing around a Norwegian spruce. Sun burning off the morning fog. Cabanas.
It's the little things that make life worth living, and they can be found by the dozens in this obsessive, quirky, and utterly captivating compendium with over 950,000 copies in print. A pure, unadulterated listing, it offers not a single explanation, aside, or footnote, but reading it is as irresistible as eating popcorn. Randomly selected and catalogued over the course of twenty years-and illustrated with joyous and jewel-like precision by the gifted artist Pierre Le-Tan-14,000 THINGS is Barbara Ann Kipfer's perfect antidote to the all-too-frequently-mentioned things we should be unhappy about.

It's a celebration of almost everything that's ever made us smile. And that itself is reason number 14,001.

>!
Workman, New York, 2014
652 oldal · ASIN: B008479O1M
>!
Workman, New York, 2014
612 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780761181804 · Illusztrálta: Pierre Le-Tan
>!
Workman, New York, 2007
612 oldal · ISBN: 0761147217

2 további kiadás


Enciklopédia 8


Kedvencelte 4

Most olvassa 8

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Rini P>!
Barbara Ann Kipfer: 14,000 things to be happy about

Hosszú, több mint 8 hónapos projektet zártam le.
Az első 80%-ot elképesztően élveztem. Tulajdonképpen ez egy lista ami felsorol 13999 dolgot ami miatt boldog lehetsz. Ezek olykor egészen apróságok, olykor nagy dolgok. de olyan jól esett olvasni.
Elképesztő tömény. Az elején fél oldalnál többet nem is tudtam olvasni belőle. Egyszerűen elfáradt az agyam, hogy felfogjam. De nyelvtanuláshoz is kiváló, mert itt nem érted meg a szövegkörnyezetből, mert nincs szövegkörnyezet. Ismered a szót vagy nem.
Aztán jött a töréspont. Mert felfedeztem egy ismétlődést. Egy tételt hónapokkal korábban olvastam ez pedig megmérgezte az élményt. Oké, ez nyilvánvalóan nem akkora tragédia, de az én kényszerességem nem bírja elviselni. Ha valamire azt mondjuk 14000 az legyen 14000. Utána azon morfondíroztam, hány lehet még amit nem vettem észre. Így az utolsó időszakban úgy olvastam mintha a fogamat húznák. Félve, hogy találok újabb ismétlődést.

De túl vagyok rajta és leküzdöttem. De nevezzük már át 13,999 things to be happy about!

off

7 hozzászólás
lutza>!
Barbara Ann Kipfer: 14,000 things to be happy about

Majdnem két év telt el azóta, hogy elkezdtem a könyvet, persze ez nem egy olyan könyv, amit olvasol, sztorija van, belemerülsz és pár nap/hét/hónap alatt befejezed.
Minden alkalommal, amikor elővettem egy felüdülés volt, még akkor is, ha csak pár oldalra volt időm. Szívecskékkel jelöltem a lapok szélén a számomra is igazán kedves dolgokat.
Természetesen látszik, hogy elsősorban nem az európaiaknak lett ez írva, elsősorban a rengeteg hálaadásra vonatkozó kifejezés miatt. De egyáltalán nem zavart, mert annyi más volt, amit imádtam! Sok elfeledett dolog, szokás, a sok ínycsiklandó étel, a színek…. egyszerűen nem tudok mást mondani, csak azt, hogy ez a könyv egy fantasztikus élmény volt.
Ráébresztett, hogy rengeteg dolgot nem értékelünk az életünkben, ami elég szomorú.

Miss_Poppyfield>!
Barbara Ann Kipfer: 14,000 things to be happy about

Most szereztem meg, de így, három oldal elolvasása után elmondhatom, hogy ODÁIG vagyok érte! :) Ezt eddig nem sok könyvnél tapasztaltam.
Tényleg elég öt-tíz perc olvasás, és máris rájössz, hogy mennyi mindennek örülhetsz magad körül. Az író remekül látja, és láttatja az élet apró örömeit.
Azt hiszem, sok „suli után fáradtan” -estémet fogja megmenteni!

nikolett1124>!
Barbara Ann Kipfer: 14,000 things to be happy about

Fantasztikus könyv, tökéletesen el tudom képzelni, hogy ezt ajándékozom valakinek, akire ráfér, hogy másként tekintsen a világra.
Bővebb értékelés, képek a blogomon:
http://mysparkle.blog.hu/2017/11/19/novemberi_lelekmele…


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Ayn Rand: The Fountainhead
Amanda Palmer: The Art of Asking
Eliezer Yudkowsky: Harry Potter and the Methods of Rationality
Irvin D. Yalom: When Nietzsche Wept
Brian Greene: The Fabric of the Cosmos
Chaim Potok: My Name is Asher Lev
Ryan Holiday: The Obstacle Is the Way
Paul Kalanithi: When Breath Becomes Air
Joseph Campbell: The Hero with a Thousand Faces
David Graeber: Bullshit Jobs