Orosz ​rulett 60 csillagozás

Baráth Viktória: Orosz rulett

„Lehengerlő történet a szív és az ész harcáról.” – A valóságon túl blog

Amikor az életed a tét

Sophia, a fiatal és céltudatos lány úgy nőtt fel, hogy nem ismerte az édesanyját. Csupán egy magyarázkodó levél maradt neki emlékül, és egy nyom, miszerint a nő Las Vegasban él. Sophia így a bűn városába költözik, hogy felkutassa a családi gyökereit, ott azonban falakba ütközik. Unalmas munkát vállal, mellette viszont, amikor leszáll az éj, a lány élete megtelik izgalommal és kalanddal.

Amikor segítségre van szüksége, alkut köt Viktor Makszimovval, az éjszakai klubok és kaszinók urával. Sophia távol akarja tartani magát a zűrös múltjától, ám ekkor még nem is sejti, hogy a férfi mekkora veszélyt jelent a számára.

Mit tehetünk, ha az érzelmeink veszik át az uralmat felettünk? Engedhetünk a csábításnak, ha a gyönyör mellé gondok is társulnak?

Baráth Viktória ismét a sötét oldalra kalauzolja olvasóit egy olyan történetben, amelyben sosem tudhatod, mit rejt a következő oldal.

>!
Athenaeum, Budapest, 2020
378 oldal · ISBN: 9786156145512
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145505

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Rick · Sophia Jones


Kedvencelte 10

Most olvassa 14

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 116

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Regina_Elek>!
Baráth Viktória: Orosz rulett

Nem esik messze az alma…

A csillogás és a fényűzés városában megismerhetjük Sophia életét, aki az átutazóban lévő hedonista életmódot folytató személyeket szolgálja ki. Sophia nagy reményekkel indult a bűn városába, ám a lelkesedés alább hagyott a tömérdek eseménytelen hétköznapokkal, mígnem egy bizonyos személlyel való találkozás után az élete az egyik pillanatról a másikra megváltozik, aminek következtében elkezdődnek az izgalmak és persze a bonyodalmak. Sophia rendkívül szókimondó és öntörvényű személyiség, ugyanakkor néha meggondolatlan. spoiler Keveset tudunk meg a városról, de az ott zajló életről és körülményekről annál többet, amelyben megismerjük a kaszinók működését, és annak vezetését.
Nem mondanám befejezetlennek a történetet, csak nem várt befejezést kapott.

Heves, szenvedélyes és eseménydús.

Niki_Salamon P>!
Baráth Viktória: Orosz rulett

Szeretem, ahogy Baráth Viki ír. Izgalmas, könnyed, olvasmányos regényeket ad nekünk mindig. Nem volt kérdés, hogy elolvassam -e a könyvet, hiszen a Főnök után ki ne lenne kíváncsi arra, hogy folytatódik Sophia vagy akár Ana élete.
Az Orosz rulett egy love story kissé kiszámítható szállal, ennek ellenére az írónőnek sikerül meglepnie az olvasót 1-2 dologgal off. Olvasás közben a fejem leginkább azon törtem, hogy Viktor mennyi idős – de persze ez főleg azért foglalkoztatott, mert egy nagyon jó karaktert kaptunk, nekem szimpatikus volt, minden hibájával együtt. Sophia belsőleg jobban hasonlít az anyjára, mint hinné – és ha ezt nem is jegyezné meg folyton Rick, akkor is egyértelmű lenne.
A vége no comment – Viki nagyon jól ért ahhoz, hogy a könyv befejeztével percekig csak azt hajtogatom, hogy most mi? miért? ne már!

Faythe P>!
Baráth Viktória: Orosz rulett

No, hát őszintén szólva hosszú idő után ez volt az első könyv, ami tényleg megmozgatott és végre kicsit kibillentett ebből a rohadtul egyhangú olvasási válságból. De valahogy mégse érzem annyira 100%-osnak a sztorit.
Az biztos, hogy nagyon olvasmányos volt Sophia története, és Viktor is nagyon szimpatikus volt a maga rejtélyes és sármos stílusával. De a vége felé valahogy teljesen logikátlan lett nekem Sophia viselkedése. Biztos a szerelem miatt van.
A cím pedig jó is lenne, de konkrétan nem lett kifejtve, pedig meg lett volna rá a lehetőség, csak nem lett kihasználva. Szóval nesze semmi fogd meg jól. Orosz rulett, mert az olyan hangzatos. Jobban örültem volna, ha kapunk egy kis izgalmat is cserébe.
A befejezés pedig nekem nem befejezés, csak egy hatalmas függővég, nyitva hagyott ajtó. Ráadásul elvileg folytatás sem lesz, de hát a Főnöknél se tervezte eredetileg Viki. Szóval majd meglátjuk. Mindenesetre továbbra is hűséges Baráth Viki olvasó vagyok.

Evika82 P>!
Baráth Viktória: Orosz rulett

A Főnök 1. része hatalmas nagy kedvencem lett, a 2. rész egy ici-pici csalódást okozott. Így félve vágtam bele ebbe a könyvbe. Szerencsére az írónő hozta a formáját, és megint egy izgalmas történettel rukkolt elő. Könnyen olvasható, lendületes a sztori, a szereplők érdekesek. A maffia szál is izgalmas.
Bár már igazán megszokhattam volna, hogy Viktória szeret minket olvasókat kínozni, de megint pofán vágott egy ilyen befejezéssel…
Kérem szépen mi volt ez már megint!?!?
Nagyon várom, hogy legyen folytatás, mert ha nem, akkor nagyon morcos leszek… :/

1 hozzászólás
Beszterczei_Erika >!
Baráth Viktória: Orosz rulett

A borító nekem szerelem! Gyönyörű szép! Tükrözi a könyv tartalmát.
@Baráth_Viktória ismét fordulatokkal és izgalmakkal teli könyvet alkotott. Az olvasása közben folyamatosan izgultam, mikor mi jön, mi lesz. Nem unatkoztam az olvasása közben, már az első oldalak felkeltették az érdeklődésem. Én személy szerint lezártnak tekintem a történetet, és így lett kerek a befejezés, aki olvassa az írónő könyveit, az tudja. :) Nem szeretnék spojlerezni, így csak az én kedvenc idézetem idézetem írom az értékelésem alá és még annyit, hogy Sophia és Viktor imádlak titeket!!!

„Tudod, a buta emberek mindig ott rontják el, hogy túl okosnak gondolják magukat. Kérkedni akarnak az eszükkel, hiába van nekik olyan kevés. Ilyenkor azt hiszik, fondorlatosak, holott valójában már rég lebuktak.”

1 hozzászólás
Anita_Simon>!
Baráth Viktória: Orosz rulett

Érdekes történet, imádtam olvasni.❤
Megválaszolt bizonyos hézagokat, amiket a Főnök duológia hagyott maga után. Ám ez a történet újabb kérdőjeleket hagyott hátra….
Remélem azokra is választ kapok 1x. :)
Imádtam Sophiát, és Ricket is. ❤❤

Vien P>!
Baráth Viktória: Orosz rulett

Végre a kezembe került a várva várt történet, ami Sophia életét meséli el. Az írónőhöz méltóan abszolút a világba illő, izgalmas és meglepetésekben gazdag, váratlan fordulatokkal teli szenvedélyes történetet kaptunk.

A főnök 2 és Az igazság ára után különösen vártam ezt a történetet.

A fent említett két kötetben már kevésbé szerettem Anát és Ryant, de hát az idő telik, az emberek változnak – és nekem már nem voltak a végére akkora kedvenceim, mint A főnök első kötetében. Az Orosz rulett tökéletesen illik ebbe a világba, valahol a bűn és igazság határán, mégis másnak éreztem kicsit (nem rossz értelemben). Valószínűleg azért, mert szerintem maga Sophia is más sok szempontból, mint például Ana.

Amit először ki kell emelnem: a borító. Egyszerűen szerelmes vagyok, annyira gyönyörű, és nem tudok betelni vele.
A könyv az elejétől a végéig váratlan fordulatokat rejt, jó párszor derült ki olyan dolog, amin csak pislogtam, hogy micsoda, mi történik? Lassan vezet be Sophia életébe, a jelenéből visszatekintve a múltjára, és nyilván nem véletlenül, azért van egy-két titok az írónő tarsolyában.

„A bizalmat nem szavakkal, hanem tettekkel kell kiérdemelni.”

Ez a mondat elég ismert és bármekkora „közhely”, mégis igaz. A történetet nézve pedig számomra elég sok szempontból nyert jelentőséget. Próbálom spoiler mentesen megfogalmazni, amit gondolok: szerintem ez a mondat Anát és Sophiát is nagyon jól jellemzi egy bizonyos szerepben, amit mindketten átéltek; egyiküket inkább negatívan, míg a másikukat pozitívan. Természetesen ez egy olyan szerep, amiben sokszor nem könnyű eldönteni, mi a helyes és mi nem, vagy hogy a jobb, de én minden elfogadásom és megértésem ellenére Sophiával sokkal jobban tudok azonosulni ebben, mint Anával.

Sophiát sokan tartották naivnak, és gyengébbnek, mint amilyen Ana volt, és bár voltak a történetnek bizonyos momentumai, amikor tényleg nem úgy reagált, ahogyan kellett volna (emberek vagyunk, akik hibázhatnak), de azt állítani, hogy nem erős, ezzel már nem igazán értek egyet. Szerintem bizonyos szempontból igenis van tartása, nemes céljai, és a legutolsó döntése is az bizonyítja, hogy bármire képes azért, a saját szívét is feláldozza, csakhogy másokat védjen, helyesen cselekedjen és kiérdemelje azt, akit szeretne maga mellett tudni végre. Emiatt sokkal, de sokkal nagyobbra nőtt a szememben, mint Ana valaha.

A másik főszereplőnk Viktor, akit szintén nagyon megszerettem, és azt is, hogy ő is teljesen máshogyan viszonyul a világhoz, amiben él, mint a többség. Azt nem mondanám, hogy hibátlan, mert ő sem az azért, ahogyan senki sem, de mindenképpen úgy tartom, hogy igenis helyén van a szíve, és ezt be is bizonyította nem egyszer.

Akiről többet megtudunk még amúgy is és szintén főbb szerepe van, az nem más, mint Rick, aki visszatértének én különösen örültem, mert A főnök 2 óta hatalmas kedvencem lett. Megnyugtató, hogy ő minden szempontból önmaga maradt – ez azért nem mindenkiről mondható el ebben a világban. És az Anával való kapcsolata még mindig nagyon megható számomra, akkor is, ha ő már kevésbé volt a szívem csücske.

Ez a történet úgy pezseg, mint a város, amiben játszódik: bűnbe csábítana és izgalmas, döbbenetes eseményekkel és igazán mély érzelmekkel, egyáltalán nem szokványos befejezéssel. Sokaknál olvastam, hogy ez hiányérzetet adott, nekem személy szerint nem, de hát én vagyok az a mazochista, aki a A főnök végét is imádta. Kikapcsolt, nevettem vagy éppen meghatódtam, és azzal a tudattal csuktam be, hogy az agyam többféle szálat alkothatott a folytatásra.♡

Rebbencs>!
Baráth Viktória: Orosz rulett

Nagyon vártam már Baráth Viki új könyvét, több okból kifolyólag is, alig vártam, hogy olvassam. Azonban a megjelenés után sikerült belefutnom néhány negatívabb véleménybe, vagy legalábbis olyan sorokba, amelyek azt sugallták, az Orosz rulett nem volt annyira kiemelkedően jó, mint az írónő többi könyve.
Nos, nekem rá kellett jönnöm, hogy én nem tudok Vikiben csalódni, vagy ha igen, hát azt is csak pozitívan.

Nekem nagyon bejött ez az új, mégis ismerős világ. Tetszett az új alap koncepció, de még inkább az új szereplők.
Sophia egy határozott lány, aki tele volt meglepetésekkel és habár nem a megszokott főszereplő, annál inkább kedvelhető. Teljesen más, mint Hannah vagy Ana, mégis megtalálható benne a vikis-vonal, nagyon jó karaktert alakított neki az írónő.
Viktorra is nagyon kíváncsi voltam és el kell, hogy mondjam ő is csak pozitív meglepetés volt. Nem az a nagy dumás, mint mondjuk Jason és más karakter Ryan-től is, de abszolút kedvelhető. Stílusos, rejtélyes, érdekes. Habár nálam nem lett olyan kedvenc, mint mondjuk a fent említett szereplők, nem igazán álomkategória nekem, de attól még nagyon is szerettem róla olvasni.
Az mondjuk, durva, hogy az írónő milyen olykor beteg dolgokat talált ki. :D Habár eleinte úgy voltam vele, hogy na neee, aztán csak arra tudtam gondolni, hogy mennyire jó már, hogy Viki ezeket bemerte vállalni. spoiler
Ha már a spoileres résznél jártam, akkor arra is kitérnék, hogy mennyire örültem annak, hogy Viki több kérdésemet is megválaszolta. Ráadásul nem csak A főnökkel kapcsolatban, hanem az Igazság trilógia nyitott kérdéseit is elvarrta. Jó, annak jobban örültem volna, ha ezekre a kérdésekre a maguk kötetében találunk választ, de így is elégedett vagyok.
spoiler
És igazából örülök annak, hogy nem tiszta boldogság ez a történet, mert így hiteles és így kapunk megannyi csavart, amik csak színesítik a történetet.
És akkor a vége. Nekem tetszett. Számomra nagyon kerek és nagyon hiteles. Ide sem illett volna semmilyen rózsaszín köd, vagy mit tudom én, viszont számomra egy ilyen befejezés tökéletes. Mert egyszerre lezárt, mégis az olvasó fantáziájára van bízva, hogyan folytatódik. Még örüljünk is inkább, hogy nem Viki folytatja, mert akkor ennyi sem lenne. :DDD
Tetszik ez a módszer és én így egy ügyesen lezárt történetként gondolok rá. Meg úgy is, hogy egy nagyon hiteles hangulatú, elképesztő regénynek voltam részese, amiben nagyon jól mozogtak a szálak és a csavarok.
Alig várom Viki következő könyveit, ennek a világnak a részese lenne egy élmény volt. Nem tudom, hogy ez volt-e az utolsó ilyen kötet, de én már így is elégedett vagyok. Köszönöm az élményt! :)

Detty77 >!
Baráth Viktória: Orosz rulett

Azt a mindenit, már megint egy tipikus Baráth Viktóriás befejezés!!! Nagyon tetszett!! Izgalmas és szórakoztató történet egy lányról, aki egyedül próbál meg érvényesülni és spoiler. Sophia egy vagány, de ugyanakkor sérült lány, akinek off sok titok van az életében. Aztán felbukkan az életében Viktor, akivel megtanulja, milyen is igazán boldognak lenni és biztonságban érezni magát. De aztán a múlt árnyai és a szülei titkai egy csapásra ismét felforgatják az életét…. Imádtam az ultimátumot, amit adott Viktornak, de ugyanakkor spoiler. Csodálatos volt!
Egy dolog viszont nagyon érdekelne!!! Hány éves Viktor? spoiler.


Népszerű idézetek

Beszterczei_Erika>!

– A bizalmat nem szavakkal, hanem tettekkel lehet kiérdemelni.

Bree_olvas>!

Van, hogy az élet keresztbe tesz nekünk, de mindig felajánl egy új lehetőséget.

Faythe P>!

Szeretném azt hinni, hogy létezik a sors. Hogy minden egyes cselekedetünk afelé terel minket, ami meg van nekünk írva. És talán ez a hatalmas pofára esés kellett ahhoz, hogy végre azt az utat járjam, amit nekem szántak.

48. oldal

Beszterczei_Erika>!

Tudod, a buta emberek mindig ott rontják el, hogy túl okosnak gondolják magukat. Kérkedni akarnak az eszükkel, hiába van nekik olyan kevés. Ilyenkor azt hiszik, fondorlatosak, holott valójában már rég lebuktak.

Faythe P>!

Az élet is hasonlóképpen működik. Csak várunk és várunk, hátha nyertesnek hoz ki minket a sors által megpörgetett kerék.

293. oldal

Beszterczei_Erika>!

Senkit nem engedek túl közel magamhoz, mert már megtanultam, hogy annak sosincs jó vége.

2 hozzászólás
Detty77 >!

Tudod, a buta emberek mindig ott rontják el, hogy túl okosnak gondolják magukat. Kérkedni akarnak az eszükkel, hiába van nekik olyan kevés.

Detty77 >!

Ha kérsz tőlem valamit, annak ára van. Ezt jól jegyezd meg.


Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne L. Green: A sötétség fogságában
Mario Puzo: A Keresztapa
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes
Anne L. Green: Végzetes csábító
Ruby Saw: A rezervátum titka
Borsa Brown: Gyalázat és hit
Anne L. Green: Eltitkolt múlt
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Anne L. Green: Ördögi kísértés
Mark Winegardner: A Keresztapa bosszúja