Az ​igazság nyomában (Igazság 1.) 590 csillagozás

Baráth Viktória: Az igazság nyomában Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Perzselő ​hangulat a tárgyalóteremben
Hannah Jones, a harmincas évei közepén járó fiatal nő a miami ügyészségen dolgozik. Egy múltbéli botlása miatt a főnöke csak gyakornoki feladatokat bíz rá, ám amikor a férfi lányát megerőszakolják, Hannah kap egy lehetőséget, hogy ügyészként vehessen részt a vád képviseletében. Hajtja a bizonyítási vágy, és vissza akarja szerezni régi pozícióját, ezért vállalja a feladatot. Csak a karrierjével akar foglalkozni, mert tudja, ezúttal nem hibázhat. Az elhatározásnak azonban keresztbe tesz Max, a jóképű szomszédfiú, aki randira hívja Hannah-t. Látszólag minden tökéletesen alakul, az ügy jól halad, a bizonyítékok egyértelműek, és Max-szel is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Azonban a lány lassan rádöbben, hogy semmi és senki sem az, aminek látszik…
Mennyire homályosítják el az ítélőképességünket a személyes érzelmeink? Elfeledtetheti a perzselő szenvedély a hazugságokat? Képesek vagyunk feladni saját elveinket egy magasabb cél… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tartalomjegyzék

>!
Álomgyár, Budapest, 2023
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875069
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875069
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875069

4 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Hannah Jones · Jason M. Wilburn · Elliot


Kedvencelte 77

Most olvassa 19

Várólistára tette 224

Kívánságlistára tette 110

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Smurfettereads>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

❤❤ Imádom, imádom. ❤❤ Csodálatos, pörgős, intenzív, izgalmas, szenvedélyes, érzelmes, tele feszültséggel, és fordulatokkal. Egy kész érzelmi hullámvasút, ami teljesen elvarázsolt. :-) Már az első oldaltól a végéig magával sodort a sztori. Imádtam Jason és Hannah közti kibontakozó kapcsolatot, és a feszültséget. Lélegzetelállító pasi Jason, teljesen beleszerettem, ő is egy álompasi lett számomra. :-) Hannaht is nagyon megszerettem, aranyos csajszi, bátor, és határozott, hogy mit akar az életben elérni. Elliott is jó pofa volt, én őt is megkedveltem. :-) Teljesen más történet, mint az eddigiek, de ez is nagyon jó lett. :-) Baráth Viktória nagyon tud valamit az biztos, mert elérte nálam, hogy imádjam ezt a könyvet is, és már alig várom, hogy meglegyen a második része is, és elolvashassam. Ő az a magyar írónő, akit nagyon, de nagyon csodálok és imádom, ahogy a romantikát a feszültséggel, az érzékiséggel és fordulatokkal olyan jól összekeveri, hogy azt csak imádni, és csak imádni lehet. :-) ❤ Tuti, hogy újraolvasós lesz ez is. :-) ❤ Mindenkinek csak ajánlani tudom, megéri elolvasni. :-)

1 hozzászólás
Gorkie P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Újabb Baráth Viki könyv, újabb 5 csillag. Nem is kérdés. A tánc, a maffia és Róma után, ezúttal az ügyvészek, bírósági ügyek világába kalauzol minket.
Nem tudom, hogy csinálja, de bármit ír Viki, mindet imádom. Azonnal beszippant és addig olvasom, amíg van.
Hannah egy múltbeli hibája miatt íróasztal mögé kényszerül, majd hosszú idő után egy olyan lehetőséget kap, amire nagyon régóta vágyott. A szakterülete sem átlagos, csak bizonyos ügyekben képviselte a vádat. Eleinte egy karrierista, sikerorientált nőt ismerünk meg a személyében, aki senkit sem enged közel magához, a munka az élete, de végül megismerjük a múltját, hogy miért olyan, amilyen és egy remek jellemfejlődésen megy keresztül.
Bevallom, Jasonnel bajban vagyok. Nem mondhatnám, hogy kifejezetten a szívem csücske lenne, de kétségtelen, hogy nagyon érdekes karakter. Nehéz kiigazoni a tettein, olyan jó lenne egy kicsit belelátni a gondolataiba.
A történetet imádtam akár Hannah és Jason kapcsolatáról, akár az ügyről volt szó. Viki szépen felépítette a nyomozást, olyan csavarokkal a végén, hogy csak kamilláztam.
A folytatás már itt van a polcomon, de az az érzésem, hogy nagyon nehéz lesz kivárni a befejező részt. :)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875069
Nikolett0907 P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

„Mert bármit mondhatnak rám, azt az egyet nem, hogy nem vagyok elég kitartó.”

A fenti idézet rám is igaz, főleg ami az olvasásaimat illeti. Most is úgy érzem, hogy csak azért olvastam végig ezt a történetet, mert nem szeretek félbehagyni könyvet. Azt is elismerem, hogy olvasási válságom van @Tarja_Kauppinen regénye után, mivel azt egymás után négyszer olvastam. Azóta szenvedek és keresem azt a kötetet, amelyik kirángat ebből a veremből. Sajnos nem ez a mű volt az.

Mivel a jog számomra nem ismeretlen terep, nagyon megörültem, hogy egy „kényelmes”, ismerős közegről olvashatok és talán még jól is szórakozom. Nos az előbbiről annyi volt igaz, hogy némiképpen „valósághűen” lett megírva az események sora, de nagyon el lett idealizálva. Az utóbbiról pedig annyit, hogy nem izgultam, hanem untam.

Hannah karaktere nem volt szerethető a számomra, egy önző, a végletekig „zárt” gondolkodású ember, aki még ráadásul ösztönlény is. A kezdeti pozíciója nagyon is megfelelő lett volna számára a kötet végéig, mivel nagyjából csak ezeknek a feladatoknak az ellátására alkalmas.

A nagy „lelepleződés” pedig vicces volt, nem pedig döbbenetes.

Egyedül az alaptörténet miatt értékelem három csillagra, mert az összes többi sallang volt a javából. És, azt még el kell, hogy ismerjem, az alkotó nagyon gördülékeny és olvasható stílussal ír. Az biztos, hogy még fogok olvasni az írónő tollából, és nem fogok ítélkezni, mert elsőre nem tetszett, amit kézbe vettem tőle. Kár érte.

A regényt utazókönyvként kaptam, amit szeretnék itt is megköszönni!

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875069
3 hozzászólás
Milli88 P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Valószínűleg én vagyok az egyetlen, akinek ez a könyv most annyira nem jött be. Hiába @Baráth_Viktória, az író szinte garancia a jó könyvre. Most ez nekem kicsit fáradtnak tűnt.

Egy-két kivétellel mindenkinél azt olvastam, hogy Hannah micsoda szuper karakter. Hát szerintem messze nem az. Sokszor legszívesebben meg tudtam volna rázni. Jason karaktere már inkább volt szimpatikus. Nem köntörfalazott, nem árult zsákbamacskát. Azért ő sem lett kedvenc, de egy fokkal jobb volt, mint Hannah.
A könyv elején nem nagyon történt semmi izgalmas. Jó, megismerkedtünk Max karakterével, spoiler. Valamiért ez miatt spoiler.
A könyv utolsó 15%-a tartogatott egy kis izgalmat, a legutolsó mondat pedig Vikihez méltó fejtöréssel zárja a könyvet spoiler. Szerencsére nem kell várnom a folytatásra, mert már fent van a polcomon. Kíváncsian várom, hogy a második rész jobban elnyeri-e a tetszésem.

Összességében sajnálom, hogy ez a rész nem tetszett, de még van hátra két rész a sorozatból, amik még megnyerhetnek maguknak. :)

3 hozzászólás
Cs_N_Kinga P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Ennél a könyvnél is bajban vagyok. Mert nem lenne rossz, de az írónőtől én sokkal, de sokkal jobbat vártam. Olyan hatalmas hibák vannak benne, hogy még én is észrevettem, amit sose figyelek, ezért ha már nekem is feltűnnek baj van! pl. lehet én vagyok talán túl cinikus, de milyen már az hogy megyek kihallgatni egy gyanúsítottat és ha most nem is mond igazat, de majd a tanúk padján fog, mert ott muszáj…. ez most komoly? Ha valaki tényleg bűnös és mondjuk bűnöző, azt nem fogja érdekelni, hogy mire is esküszik, ugyanúgy hazudni fog mint a vízfolyás…. bár jó lenne ha nem lenne igazam. A fő karaktert, Hannah-t sem tudtam megkedvelni, mert egyszerűen nem tudtam ki is Ő? Viszont annyira jól ír az írónő, hogy végig csak vártam, mit hogy old meg, pörögtek a lapok, és fent tudta még ezzel együtt is tartani az érdeklődésem. Folytatni fogom a sorozatot, mert hátha lesz ez még jobb is.Lehet itt még nagy karakterfejlődés, és talán életszerűbb sztori. Jason….. hát ő se kutya, de talán még belőle is lehet valaki, mert a hol tahó, hol szerelmes szívtipró jól áll neki, viszont már törik a jég, szóval….. még egy részt mindenképp kivárok.
https://youtu.be/GxooxlYa_LM

Infierno>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Az Egy év Rómában után késztetést éreztem, hogy az írónő további köteteit is elolvassam. Így erre a könyvre esett a választásom.
A romantika és a krimi is közel áll hozzám, így kellemes kikapcsolódást nyújtott. Minden egyes oldallal egyre jobban szerettem a sztorit.
Nincs fölösleges időhúzás, rögtön belecsap az írónő már a legelején, ami tetszett nekem. A szereplők közül nem sikerült mindenkinek belopnia magát a szívembe, különösképpen Maxnek nem. Túl visszahúzódó, túl aranyos, túl semmilyen. Hannah pedig néhol elég idegesítő, ahogy kiáll az elveiért, aztán mégis az ellenkezőjét teszi. Na de Jason! Ő már más tészta. Ő az a karakter, akit én nagyon is kedvelek. Fellengzős, nagyképű, igazi jó pasi.
De hogy a történetről se feledkezzünk meg, így meg kell említenem, hogy zseniális volt. El se tudom képzelni, mennyi kutatómunkát igényelt. Mindig történik valami, ami teljesen más szemszögbe helyezi az ügyeket. Mikor úgy éreznéd, hogy kiderült az igazság, mindig történik valami, ami felforgatja a dolgok menetét. Meglepetésekből volt bőven.
Hannaht igazából nem mindig értettem. Határozottan akarja kezelni az ügyeit, de a végén mégis pont az ellenkezőjét teszi. Ez mind a munka, mind a pasik terén is jellemző. Néha olyan volt, mint egy hormonzavaros tinilány. És naiv, nagyon naiv.
De az egész történet tetszett, nagyon is. Végig fenntartotta az érdeklődésem. És már csak Jason miatt is megérte.

Regina_Elek>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Az első az igazság. Na de kinek van igaza?

Az igazságszolgáltatás világában, a vádlói oldal perspektívájából vizsgálhatjuk meg a büntetőeljárás eseményeit. Amit sajnálok, hogy nem a Magyarországon működő jogrendszert mutatta be az írónő, bár kétség kívül kevésbé lett volna ilyen szórakoztató. A történet sajátos abban, hogy nem a nyomozás vagy a védelem szemszögén keresztül figyeljük a történéseket, amit már számtalan olvasmányban láthattunk, itt a bűnösség megállapítása a tét. Azonban amikor elhagyjuk a tárgyalótermet, és kilépünk a külvilágba egy drámai körhintába csöppenünk, ami bár forog, de nem halad.

A szereplők túlságosan egyszerűek voltak, kiemelve Hannah-t, aki mindvégig naiv és gyerekes volt, és maga a történet is túl kiszámítható volt. A cselekmény egyes részleteivel pedig egyáltalán nem vagyok kibékülve. Kezdve a szomszéd fiúval, a sorozatos céltalan flörtölgetésekkel csakhogy féltékennyé tegyem a másikat, és persze Greg taktikájával. spoiler.

Sajnálatos módon többet vártam ettől a könyvtől.

kratas P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Történet egyes, megvalósítás ötös, na most ez hogy?
Végig olyan érzésem volt, hogy a szerző leült a tévé elé, megnézett néhány tárgyalóteremben zajló amerikai krimit-thrillert, majd átkapcsolt az Izaura tévére és azt is sokáig nézte, utána meg begépelte az egészet és kaptuk ezt. Az oldalak csak úgy repültek, viszont egy rakás sablon az egész, a legjobb meleg baráttól kezdve az ellenfélből szerelemen át a sérült főhősig.
Nem is tudom már, hogy ez hanyadik könyvem az írótól, de azt hiszem már értem a csíziót: a nem szimpatikus karrierista főhősünket egy kockás hasú szépfiú kíméletlenül szembesíti jellembéli hibáival, közben kufircolnak is néhányszor, majd ennek eredményeként változtat a hozzáállásán és a végén meg jön a boldogan amíg meg nem, ha meg nem, akkor is boldog az olvasó, mert az erkölcsi nemesedés szemmel követése eufóriát okoz és a még sem érett meg az emberiség a pusztulásra érzést.
Viszont olvasni jó ezeket a könyveket, igazi ponyva, de hát ilyen is kell. Rágógumi az agynak, tévé helyett, a szöveg egyben van és felváltva jönnek az izgalmas, a vicces és a nevetséges jelenetek spoiler.

12 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

A könyv vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Az elején Hannah hisztijei, amiket belső monológként olvashattunk, nagyon idegesítettek, sajnáltatta magát, hogy szegénykének milyen rosszul megy a sora, meg hogy mindenki bántja, neki nincs senkije… Aztán végülis jött Max, akit elsőre sikerült megkedvelnem, nagyon aranyos volt Hannah-val spoiler A tárgyalás része tökre tetszett, nagyon izgalmas volt olvasni, ahogy újabb és újabb bizonyíték kerül elő és teljesen megváltoztatja a dolgok menetét, de mind Hannah, mind pedig Jason nagyon jól viselte a nyomást, igazi ügyvédnek való karakterek. spoiler
Összességében tetszett, Hannah hisztijét leszámítva, ha ez nem lett volna, akkor megkapta volna az 5 csillagot is tőlem. A függővége pedig durva lett, pedig már reménykedtem benne, hogy minden szépen rendeződött, aztán az utolsó két oldalon teljesen bizonytalanná váltak a dolgok. Remélem, hogy hamar olvashatom majd a folytatást, kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a történetnek a vége.

gabiica P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Érdekes és kifejezetten jó történetszálba kezdett bele Baráth Viktória. Engem megnyert, nehezen tudtam letenni a könyvet, tudni akartam, hogyan zajlanak majd az események.
Bár már az elején rájöttem az egyik fordulatra spoiler, de ez egyáltalán nem hagyott bennem semmiféle rossz érzést, noha szeretem, ha egy történet úgy van megírva, hogy nem jössz rá, mi zajlik a háttérben.
Nagyon örültem Hannah karakterfejlődésének, ahogy visszatér belé az élet és erőteljes, magabiztos nő válik belőle.
Izgalmas volt, nagyon akartam tudni, mi lesz a vége és most már azt is nagyon akarom tudni, mi történik a folytatásban…


Népszerű idézetek

Smurfettereads>!

Mostantól nem hallgathatok senkire. Csak én leszek, egyedül, és senkinek sem hagyom, hogy az utamba álljon.

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Jones
Smurfettereads>!

Vannak olyan barátságok, amik kiállják a próbákat.

249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Jones
3 hozzászólás
BarbyMalik0112 P>!

Lépésről lépésre haladok a célom felé, és nincs senki és semmi, ami megállíthatna ebben.

Smurfettereads>!

Jól akarom magam érezni, szórakozni akarok.

237. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Jones
4 hozzászólás
Smurfettereads>!

Mostantól csakis a pozitív gondolatokat fogom erősíteni, hátha az élet egyéb területein is ekkora mázlim lesz.

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Jones
Lunemorte P>!

Az élet mindig képes még egy utolsót belénk rúgni, amikor már rég a földön fekszünk.

192. oldal

2 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!

Úgy tűnik, hogy a múltam és a jelenem most újra összecsap, nekem pedig meg kell mindkettővel küzdenem.

Smurfettereads>!

Az összes férfi ugyanolyan: hirtelen haragúak, fafejűek és értetlenek, mint a gyerekek.

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Jones

A sorozat következő kötete

Igazság sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Broken Dolls – Tönkretett babácskák
Ella Steel: Érzéki rabság
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Ludányi Bettina: Kisujjeskü
Marilyn Miller: Bűnös érintés
E. K. Blair: Bang
Farkas Anett: A 33-as ügy
Sienna Cole: Az ígéret szép szó
Anne L. Green: Arcátlan csábító
Melinda Leigh: Egy végső búcsú