Az ​igazság nyomában (Igazság 1.) 48 csillagozás

Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Perzselő ​hangulat a tárgyalóteremben
Hannah Jones, a harmincas évei közepén járó fiatal nő a miami ügyészségen dolgozik. Egy múltbéli botlása miatt a főnöke csak gyakornoki feladatokat bíz rá, ám amikor a férfi lányát megerőszakolják, Hannah kap egy lehetőséget, hogy ügyészként vehessen részt a vád képviseletében. Hajtja a bizonyítási vágy, és vissza akarja szerezni régi pozícióját, ezért vállalja a feladatot. Csak a karrierjével akar foglalkozni, mert tudja, ezúttal nem hibázhat. Az elhatározásnak azonban keresztbe tesz Max, a jóképű szomszédfiú, aki randira hívja Hannah-t. Látszólag minden tökéletesen alakul, az ügy jól halad, a bizonyítékok egyértelműek, és Max-szel is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Azonban a lány lassan rádöbben, hogy semmi és senki sem az, aminek látszik…
Mennyire homályosítják el az ítélőképességünket a személyes érzelmeink? Elfeledtetheti a perzselő szenvedély a hazugságokat? Képesek vagyunk feladni saját elveinket egy magasabb cél… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
416 oldal · ISBN: 9786155875076
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875069

Kedvencelte 12

Most olvassa 6

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 84

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Lillsz
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

"Kicsit zötyögősen indult a kapcsolatom a könyvvel, ugyanis az olvasás kezdete körül kapott el az őrült sorozatmániám és valljuk be, ha valami nagyon fantasztikusat nézel (Game of Thrones, YOU, Glee, Chilling Adventures of Sabrina stb.), akkor elég nehéz olvasni, legyen szó bármilyen műről. Hál' Istennek hamar belebolondultam a könyvbe és a kezdeti lajhártempóm átváltott Forma1-be, egy éjszaka alatt daráltam le a maradék 300 oldalt.
Hannah Jones a főszereplőnk ügyészként dolgozik a múltbéli hibájának köszönhetően egy kissé leminősített pozícióban. Főterülete védeni azokat a nőket, akiket valami nemi erőszak ért. Hatalmas botrány tör ki, mikor kiderül, hogy Michelle Benett-et megerőszakolta a rocksztár férje és Hannah hatalmas késztetést érez, hogy segítsen neki, de már régóta nem kap kiemelkedő ügyeket, abban pedig főleg nem reménykedhet, hogy az államügyész lányát védhesse. De egy beszélgetés folytán mégis megtörténik, amit soha nem gondolt volna, ő képviselheti Michelle-t a bíróságon.
Ha tehetném tíz csillagot adnék rá, vagy még annál is többet. Elvarázsolt, magával ragadott és rabul ejtett! Tűkön ülve várom a trilógia folytatását, mondanom sem kell, hogy imádtam! Viki könyveinél mindig a legújabb a legkedvencebb! <3" 5/5*
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2019/01/barath-vi…

>!
Pandalány
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Igazi „baráthvikis” regény :)

Mivel Vikinek ez már a negyedik regénye, számítottam rá, hogy ismét nagy durranás lesz a témaválasztása és a történet. Természetesen nem kellett csalódnom és leesett az állam rögtön az első fejezetek olvasásakor. Legújabb regényében az ügyvédek világába kalauzol el minket, ahol semmi nem az, aminek látszik.
Az írónő olyan erős női karaktert alkotott Hannah személyében, amilyennel ritkán találkozom. Okos, intelligens, jófej és még szép is. Az első pillanattól fogva imádtam Hannaht, és kétséget kizáróan tudtam vele azonosulni.
Sok könyvet olvasok, és idén jó néhány történeten vagyok már túl, de ennyire izgalmas és pörgős történettel régen találkoztam. Egyszerűen folyamatosan hajtott a kíváncsiság olvasás közben, hogy vajon mi fog történni a következő fejezetben, milyen lépés következik a bírósági ügy során.
Az írónő remekül ért ahhoz, hogy addig csűrje-csavarja a szálakat, amíg végképp sejtelme se lesz az olvasónak, hogy mi lesz a befejezés. És pont ez az, amiben Baráth Viki a legjobb. Nagyon jól tudja úgy keverni a lapokat, hogy a történet véletlenül se legyen kiszámítható.
Megjegyzés: végre egy könyv, amiben vannak fejezetcímek!
Bővebben itt:
http://pandalanyolvas.blogspot.com/2018/11/barath-vikto…

>!
BreeS
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

A regény pörgős, visz magával a történet és nem enged el. Nem fogod tudni letenni, azt garantálom! Egy tökéletes kezdés a trilógia felavatásához. Szenvedélyes, indulatokkal teli jelenetek, egy precízen felépített bámulatos történet!

>!
Anarchia_Könyvblog P
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Úgy érzem, hogy Baráth Viktória egy olyan történetet alkotott, ami egyszerre a székhez szögezi az embert, de közben mozgásra is készteti. Lebilincsel, felpezsdíti a véred, ámulatba ejt. Mindezeket saját magamon tapasztaltam, mert lehetetlen volt az oldalak elől szabadulni.

Az ajánló itt folytatódik: http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/09/03/barath-…

>!
BarbyMalik0112 P
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Baráth Viktória legújabb remekműve! Szívhez szóló, szenvedélyes és fordulatos. Imádtam minden sorát! Rabul ejtett és egészen a végéig nem eresztett el. Hihetetlen, hogy így kézben tudja tartani a szálakat, és az utolsó oldalakig mi sem döbbenünk rá az igazságra, amely viszont az orrunk előtt van. Egy igazi érzelmi hullámvasút. Érződik a sorokon a sok kutatómunka, amelynek meglett az eredménye: Egy zseniális műalkotás!

Azoknak ajánlanám, akik szeretik a fordulatos, romantikus regényeket, de vigyázat, ha belekezdesz, onnantól nincs megállás!

A trilógia első kötete elérte a kívánt hatást: Alig várom, hogy minél hamarabb olvashassam a folytatást!

Bővebben a blogomon olvashatsz erről a csodáról: https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2018/08/barath-vik…

1 hozzászólás
>!
Felixa P
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Este alig bírtam letenni, és hajnalban már folytattam, mert annyira foglalkoztatott, hogy hova lyukad ki a végére. Tehát nem az a rétestészta könyv… :) A történet és a cselekményvezetés körvonalazódása, kibontakozása és a karakterek fokozatos kicsomagolása tette letehetetlenné a könyvet. Bár az elején kicsit meginogtam és felütötte a fejét az unalom, szerencsére ez hamar köddé vált és felélénkültek az események. Egyszerre aprólékos és ugyanakkor fordulatos, váratlan csavarokkal tarkítva. Nagyszerű húzás, hogy senki és semmi nem az, aminek látszik. Persze, hogy tűkön ülve várom a folytatást!

>!
Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Kevés könyv van ilyen terjedelemmel, amit alig több, mint 1 nap alatt kivégeztem ;-) Szerintem ez mindent elmond … Kemény történet (tekintve a végkifejletet), fantasztikus, pörgős, izgalmas történetvezetés, mindig egy kis csavar, épphogy csak elbizonytalanítson, s ez kitart 427 oldalon keresztül, nem engedi a figyelmet lankadni egy pillanatra sem. Precíz kutató és háttérmunka történt, mert a perrel kapcsolatos részek nagyon kidolgozottak voltak, jó volt betekintést nyerni az ügyvédek, ügyészek világába (most legalább tudom a lényegi különbséget közöttük). Feldobta az egész történetet Hannah és Jason macska-egér játéka, a küzdelmük egymás ellen, majd egymásért, de ez a befejezés …. ejnye-bejnye kedves Viktória, hol az a folytatás? Én mindenesetre drukkolok nekik. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a krimiszállal átszőtt, egy kis romantikával fűszerezett, cselekményekben, fordulatokban gazdag történeteket.

>!
Renszih
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Imádtam ezt a könyvet, kicsit féltem tőle mivel olvastam már az írónőtől olyan könyvet ami nekem nagy csalódás volt,de mivel az Egy év Rómában nagyon tetszett így ennek is adtam esélyt, amit nem is bántam meg. Szuper volt minden sora az írónőnek, végig érdekelt a könyv, pár nap alatt végeztem vele,alig tudtam letenni, a karaktereket is imádtam, alig várom,hogy kijöjjön a folytatás remélem csupa pozitív dolog fog majd velük történni. Olyan fordulatok voltak a könyvben amire nem is számítottam, szuper.

>!
ari159
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Kikapcsolt, és abszolút szórakoztató volt.
Faltam a sorokat, és minél jobban haladtam a könyvben előre, annál jobban én se láttam a fától az erdőt.
Jól meg voltak csavarva a szálak.
Habár az elején sejteni lehetett az első nagy meglepetést.
A végére meg a fene se gondolta volna hogy így fog alakulni.
Volt egy két zavaró tényező a történetben, ezért a fél csillag levonás.
A karakterek abszolút szerethetőek, de Jason tényleg egy s@ggfej. XD De mellette csak megmutaja néha hogy azért neki is van érzelmes oldala.
Hannah okos és kitartó nő. Igazi jó ügyész.
Izgalmas történet volt annyi szent, és nagyon várom a folytatást. :)
Baráth Viktória egy újabb izgalmas történetben kalauzolt el minket olvasókat.

>!
Mariann_ P
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Hogy én mennyire szerettem ezt a könyvet…
Nem írtam rögtön értékelést, gondolkodtam, mi volt az , ami megfogott .
Hát a bírósági tárgyalások fondorlatosságát mindig is szerettem, ha az ott szereplők magánéletébe is bekukkanthatunk, azt meg még jobban.
Nos , itt mindkettő jelen volt.
Tele váratlan fordulatokkal.
Aztán nem utolsó szempont, hogy annyira elvarázsolt, hogy egy kis ideig újból fiatal voltam, benne éltem a történetben.
Köszönöm az írónőnek, az EGY ÉV RÓMÁBAN után ismét zseniálisat alkotott !!


Népszerű idézetek

>!
BarbyMalik0112 P

Lépésről lépésre haladok a célom felé, és nincs senki és semmi, ami megállíthatna ebben.

>!
Pandalány P

Hogy lehetséges az, hogy egy pillanat alatt képes ilyen érzelmeket kiváltani belőlem?

>!
Anarchia_Könyvblog P

Úgy tűnik, hogy a múltam és a jelenem most újra összecsap, nekem pedig meg kell mindkettővel küzdenem.

>!
Pandalány P

Fogalmam sincs, hogy mi folyik köztünk, de abban biztos vagyok, hogy valami különleges.

>!
Pandalány P

Tudom, hogy nem vagyok normális, sokan mondták már, de ez azt hiszem, nálam szakmai ártalom.

>!
BarbyMalik0112 P

Boldogulni fogok egyedül. Boldogulnom kell egyedül, mert senki másra nem számíthatok.


A sorozat következő kötete

Igazság sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Whitney G.: Alapos kétely
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Jennifer Probst: Keresd az alkalmat
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Guillaume Musso: És azután
Jodi Picoult: Apró csodák
Scott Turow: Ártatlanságra ítélve
John Grisham: Csapdában
John Grisham: Az esőcsináló
John Grisham: Csodatévő