64. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Az ​igazság nyomában (Igazság 1.) 341 csillagozás

Baráth Viktória: Az igazság nyomában Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Perzselő ​hangulat a tárgyalóteremben
Hannah Jones, a harmincas évei közepén járó fiatal nő a miami ügyészségen dolgozik. Egy múltbéli botlása miatt a főnöke csak gyakornoki feladatokat bíz rá, ám amikor a férfi lányát megerőszakolják, Hannah kap egy lehetőséget, hogy ügyészként vehessen részt a vád képviseletében. Hajtja a bizonyítási vágy, és vissza akarja szerezni régi pozícióját, ezért vállalja a feladatot. Csak a karrierjével akar foglalkozni, mert tudja, ezúttal nem hibázhat. Az elhatározásnak azonban keresztbe tesz Max, a jóképű szomszédfiú, aki randira hívja Hannah-t. Látszólag minden tökéletesen alakul, az ügy jól halad, a bizonyítékok egyértelműek, és Max-szel is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Azonban a lány lassan rádöbben, hogy semmi és senki sem az, aminek látszik…
Mennyire homályosítják el az ítélőképességünket a személyes érzelmeink? Elfeledtetheti a perzselő szenvedély a hazugságokat? Képesek vagyunk feladni saját elveinket egy magasabb cél… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875069
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875069
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
416 oldal · ISBN: 9786155875076

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Hannah Jones · Jason M. Wilburn · Elliot


Kedvencelte 63

Most olvassa 14

Várólistára tette 171

Kívánságlistára tette 106

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Törpillaa P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

❤❤ Imádom, imádom. ❤❤ Csodálatos, pörgős, intenzív, izgalmas, szenvedélyes, érzelmes, tele feszültséggel, és fordulatokkal. Egy kész érzelmi hullámvasút, ami teljesen elvarázsolt. :-) Már az első oldaltól a végéig magával sodort a sztori. Imádtam Jason és Hannah közti kibontakozó kapcsolatot, és a feszültséget. Lélegzetelállító pasi Jason, teljesen beleszerettem, ő is egy álompasi lett számomra. :-) Hannaht is nagyon megszerettem, aranyos csajszi, bátor, és határozott, hogy mit akar az életben elérni. Elliott is jó pofa volt, én őt is megkedveltem. :-) Teljesen más történet, mint az eddigiek, de ez is nagyon jó lett. :-) Baráth Viktória nagyon tud valamit az biztos, mert elérte nálam, hogy imádjam ezt a könyvet is, és már alig várom, hogy meglegyen a második része is, és elolvashassam. Ő az a magyar írónő, akit nagyon, de nagyon csodálok és imádom, ahogy a romantikát a feszültséggel, az érzékiséggel és fordulatokkal olyan jól összekeveri, hogy azt csak imádni, és csak imádni lehet. :-) ❤ Tuti, hogy újraolvasós lesz ez is. :-) ❤ Mindenkinek csak ajánlani tudom, megéri elolvasni. :-)

1 hozzászólás
Gorkie>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Újabb Baráth Viki könyv, újabb 5 csillag. Nem is kérdés. A tánc, a maffia és Róma után, ezúttal az ügyvészek, bírósági ügyek világába kalauzol minket.
Nem tudom, hogy csinálja, de bármit ír Viki, mindet imádom. Azonnal beszippant és addig olvasom, amíg van.
Hannah egy múltbeli hibája miatt íróasztal mögé kényszerül, majd hosszú idő után egy olyan lehetőséget kap, amire nagyon régóta vágyott. A szakterülete sem átlagos, csak bizonyos ügyekben képviselte a vádat. Eleinte egy karrierista, sikerorientált nőt ismerünk meg a személyében, aki senkit sem enged közel magához, a munka az élete, de végül megismerjük a múltját, hogy miért olyan, amilyen és egy remek jellemfejlődésen megy keresztül.
Bevallom, Jasonnel bajban vagyok. Nem mondhatnám, hogy kifejezetten a szívem csücske lenne, de kétségtelen, hogy nagyon érdekes karakter. Nehéz kiigazoni a tettein, olyan jó lenne egy kicsit belelátni a gondolataiba.
A történetet imádtam akár Hannah és Jason kapcsolatáról, akár az ügyről volt szó. Viki szépen felépítette a nyomozást, olyan csavarokkal a végén, hogy csak kamilláztam.
A folytatás már itt van a polcomon, de az az érzésem, hogy nagyon nehéz lesz kivárni a befejező részt. :)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875069
Infierno>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Az Egy év Rómában után késztetést éreztem, hogy az írónő további köteteit is elolvassam. Így erre a könyvre esett a választásom.
A romantika és a krimi is közel áll hozzám, így kellemes kikapcsolódást nyújtott. Minden egyes oldallal egyre jobban szerettem a sztorit.
Nincs fölösleges időhúzás, rögtön belecsap az írónő már a legelején, ami tetszett nekem. A szereplők közül nem sikerült mindenkinek belopnia magát a szívembe, különösképpen Maxnek nem. Túl visszahúzódó, túl aranyos, túl semmilyen. Hannah pedig néhol elég idegesítő, ahogy kiáll az elveiért, aztán mégis az ellenkezőjét teszi. Na de Jason! Ő már más tészta. Ő az a karakter, akit én nagyon is kedvelek. Fellengzős, nagyképű, igazi jó pasi.
De hogy a történetről se feledkezzünk meg, így meg kell említenem, hogy zseniális volt. El se tudom képzelni, mennyi kutatómunkát igényelt. Mindig történik valami, ami teljesen más szemszögbe helyezi az ügyeket. Mikor úgy éreznéd, hogy kiderült az igazság, mindig történik valami, ami felforgatja a dolgok menetét. Meglepetésekből volt bőven.
Hannaht igazából nem mindig értettem. Határozottan akarja kezelni az ügyeit, de a végén mégis pont az ellenkezőjét teszi. Ez mind a munka, mind a pasik terén is jellemző. Néha olyan volt, mint egy hormonzavaros tinilány. És naiv, nagyon naiv.
De az egész történet tetszett, nagyon is. Végig fenntartotta az érdeklődésem. És már csak Jason miatt is megérte.

Milli88 P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Valószínűleg én vagyok az egyetlen, akinek ez a könyv most annyira nem jött be. Hiába @Baráth_Viktória, az író szinte garancia a jó könyvre. Most ez nekem kicsit fáradtnak tűnt.

Egy-két kivétellel mindenkinél azt olvastam, hogy Hannah micsoda szuper karakter. Hát szerintem messze nem az. Sokszor legszívesebben meg tudtam volna rázni. Jason karaktere már inkább volt szimpatikus. Nem köntörfalazott, nem árult zsákbamacskát. Azért ő sem lett kedvenc, de egy fokkal jobb volt, mint Hannah.
A könyv elején nem nagyon történt semmi izgalmas. Jó, megismerkedtünk Max karakterével, spoiler. Valamiért ez miatt spoiler.
A könyv utolsó 15%-a tartogatott egy kis izgalmat, a legutolsó mondat pedig Vikihez méltó fejtöréssel zárja a könyvet spoiler. Szerencsére nem kell várnom a folytatásra, mert már fent van a polcomon. Kíváncsian várom, hogy a második rész jobban elnyeri-e a tetszésem.

Összességében sajnálom, hogy ez a rész nem tetszett, de még van hátra két rész a sorozatból, amik még megnyerhetnek maguknak. :)

3 hozzászólás
Regina_Elek>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Az első az igazság. Na de kinek van igaza?

Az igazságszolgáltatás világában, a vádlói oldal perspektívájából vizsgálhatjuk meg a büntetőeljárás eseményeit. A tárgyalás menete – bár apró hibákkal – de szépen volt levezetve. Amit sajnálok, hogy nem a Magyarországon működő jogrendszert mutatta be az írónő, bár kétség kívül kevésbé lett volna ilyen szórakoztató. A történet sajátos abban, hogy nem a nyomozás vagy a védelem szemszögén keresztül figyeljük a történéseket, amit már számtalan olvasmányban láthattunk, itt a bűnösség megállapítása a tét. Azonban amikor elhagyjuk a tárgyalótermet, és kilépünk a külvilágba egy drámai körhintába csöppenünk, ami bár forog, de nem halad.

A szereplők túlságosan egyszerűek voltak, kiemelve Hannah-t, aki mindvégig naiv és gyerekes volt, és maga a történet is túl kiszámítható volt. A cselekmény egyes részleteivel pedig egyáltalán nem vagyok kibékülve. Kezdve a szomszéd fiúval, a sorozatos céltalan flörtölgetésekkel csakhogy féltékennyé tegyem a másikat, és persze Greg taktikájával. spoiler.

Sajnálatos módon többet vártam ettől a könyvtől.

Ferger_Jolcsi P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

A könyv vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Az elején Hannah hisztijei, amiket belső monológként olvashattunk, nagyon idegesítettek, sajnáltatta magát, hogy szegénykének milyen rosszul megy a sora, meg hogy mindenki bántja, neki nincs senkije… Aztán végülis jött Max, akit elsőre sikerült megkedvelnem, nagyon aranyos volt Hannah-val spoiler A tárgyalás része tökre tetszett, nagyon izgalmas volt olvasni, ahogy újabb és újabb bizonyíték kerül elő és teljesen megváltoztatja a dolgok menetét, de mind Hannah, mind pedig Jason nagyon jól viselte a nyomást, igazi ügyvédnek való karakterek. spoiler
Összességében tetszett, Hannah hisztijét leszámítva, ha ez nem lett volna, akkor megkapta volna az 5 csillagot is tőlem. A függővége pedig durva lett, pedig már reménykedtem benne, hogy minden szépen rendeződött, aztán az utolsó két oldalon teljesen bizonytalanná váltak a dolgok. Remélem, hogy hamar olvashatom majd a folytatást, kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a történetnek a vége.

gabiica P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Érdekes és kifejezetten jó történetszálba kezdett bele Baráth Viktória. Engem megnyert, nehezen tudtam letenni a könyvet, tudni akartam, hogyan zajlanak majd az események.
Bár már az elején rájöttem az egyik fordulatra spoiler, de ez egyáltalán nem hagyott bennem semmiféle rossz érzést, noha szeretem, ha egy történet úgy van megírva, hogy nem jössz rá, mi zajlik a háttérben.
Nagyon örültem Hannah karakterfejlődésének, ahogy visszatér belé az élet és erőteljes, magabiztos nő válik belőle.
Izgalmas volt, nagyon akartam tudni, mi lesz a vége és most már azt is nagyon akarom tudni, mi történik a folytatásban…

Lillsz P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

"Kicsit zötyögősen indult a kapcsolatom a könyvvel, ugyanis az olvasás kezdete körül kapott el az őrült sorozatmániám és valljuk be, ha valami nagyon fantasztikusat nézel (Game of Thrones, YOU, Glee, Chilling Adventures of Sabrina stb.), akkor elég nehéz olvasni, legyen szó bármilyen műről. Hál' Istennek hamar belebolondultam a könyvbe és a kezdeti lajhártempóm átváltott Forma1-be, egy éjszaka alatt daráltam le a maradék 300 oldalt.
Hannah Jones a főszereplőnk ügyészként dolgozik a múltbéli hibájának köszönhetően egy kissé leminősített pozícióban. Főterülete védeni azokat a nőket, akiket valami nemi erőszak ért. Hatalmas botrány tör ki, mikor kiderül, hogy Michelle Benett-et megerőszakolta a rocksztár férje és Hannah hatalmas késztetést érez, hogy segítsen neki, de már régóta nem kap kiemelkedő ügyeket, abban pedig főleg nem reménykedhet, hogy az államügyész lányát védhesse. De egy beszélgetés folytán mégis megtörténik, amit soha nem gondolt volna, ő képviselheti Michelle-t a bíróságon.
Ha tehetném tíz csillagot adnék rá, vagy még annál is többet. Elvarázsolt, magával ragadott és rabul ejtett! Tűkön ülve várom a trilógia folytatását, mondanom sem kell, hogy imádtam! Viki könyveinél mindig a legújabb a legkedvencebb! <3" 5/5*
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2019/01/barath-vi…

beasechoes P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Végre egy könyv, aminek a 95%-os értékelése, úgy érzem, megállja a helyét. Az első fejezet után tudtam, hogy jó lesz. :) A cselekményszál sem a mindennapi. Izgalommal és feszültségekkel teli. Egy pillanara sem lankad az olvasó figyelme. A bonyodalmak a kezdetektől kezdve fokozódnak, és nem csak a szerelmi szálban, a bírósági ügyben is. Nagyon tetszett!
Hannah túlságosan nagy naivitása miatt levontam fél csillagot.
Biztos, hogy folytatom a sorozatot! ;)

Pandalány P>!
Baráth Viktória: Az igazság nyomában

Igazi „baráthvikis” regény :)

Mivel Vikinek ez már a negyedik regénye, számítottam rá, hogy ismét nagy durranás lesz a témaválasztása és a történet. Természetesen nem kellett csalódnom és leesett az állam rögtön az első fejezetek olvasásakor. Legújabb regényében az ügyvédek világába kalauzol el minket, ahol semmi nem az, aminek látszik.
Az írónő olyan erős női karaktert alkotott Hannah személyében, amilyennel ritkán találkozom. Okos, intelligens, jófej és még szép is. Az első pillanattól fogva imádtam Hannaht, és kétséget kizáróan tudtam vele azonosulni.
Sok könyvet olvasok, és idén jó néhány történeten vagyok már túl, de ennyire izgalmas és pörgős történettel régen találkoztam. Egyszerűen folyamatosan hajtott a kíváncsiság olvasás közben, hogy vajon mi fog történni a következő fejezetben, milyen lépés következik a bírósági ügy során.
Az írónő remekül ért ahhoz, hogy addig csűrje-csavarja a szálakat, amíg végképp sejtelme se lesz az olvasónak, hogy mi lesz a befejezés. És pont ez az, amiben Baráth Viki a legjobb. Nagyon jól tudja úgy keverni a lapokat, hogy a történet véletlenül se legyen kiszámítható.
Megjegyzés: végre egy könyv, amiben vannak fejezetcímek!
Bővebben itt:
http://pandalanyolvas.blogspot.com/2018/11/barath-vikto…


Népszerű idézetek

Törpillaa P>!

Vannak olyan barátságok, amik kiállják a próbákat.

249. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Jones
3 hozzászólás
Törpillaa P>!

Mostantól nem hallgathatok senkire. Csak én leszek, egyedül, és senkinek sem hagyom, hogy az utamba álljon.

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Jones
BarbyMalik0112 P>!

Lépésről lépésre haladok a célom felé, és nincs senki és semmi, ami megállíthatna ebben.

Törpillaa P>!

Jól akarom magam érezni, szórakozni akarok.

237. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Jones
4 hozzászólás
Törpillaa P>!

Mostantól csakis a pozitív gondolatokat fogom erősíteni, hátha az élet egyéb területein is ekkora mázlim lesz.

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hannah Jones
Anarchia_Könyvblog>!

Úgy tűnik, hogy a múltam és a jelenem most újra összecsap, nekem pedig meg kell mindkettővel küzdenem.

BarbyMalik0112 P>!

Boldogulni fogok egyedül. Boldogulnom kell egyedül, mert senki másra nem számíthatok.


A sorozat következő kötete

Igazság sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Beth Flynn: Kilenc perc
Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Ruby Saw: Csak két lépés Észak
Alafair Burke: Egy feleség dolga
Anne L. Green: Heather vonzásában