Az ​igazság árnyékában (Igazság 2.) 96 csillagozás

Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

VÁRATLAN ​FORDULATOK A TÁRGYALÓTEREMBEN

Hannah Jones immár San Franciscóban egyengeti karrierjét. Ő az iroda első számú védőügyvédje, így amikor egy fekete férfit gyilkossággal vádolnak, ő kapja a feladatot, hogy képviselje a védelmet. Ám az ügy igencsak kellemetlen, és nagy port kavar, mivel az áldozatok mind jómódú, fehér lányok. Hannah-nak félre kell tennie a saját érzelmeit. Hisz abban, hogy az igazi áldozat a vádlottak padján ül, és mindent megtesz azért, hogy ezt bebizonyítsa.
Hannah töretlen lelkesedéssel végzi munkáját egészen addig, míg a múltja ismét árnyékot nem vet karrierjére és szerelmi életére.

Képes lehet egy nő elfeledni minden fájdalmat, amit a számára legfontosabb ember okozott? Hogyan tudja feldolgozni az árulást és a hazugságokat? Létezhet második esély egy romokban heverő kapcsolatban?

Baráth Viktória, a kétszeresen Aranykönyv-díjra jelölt szerző regénysorozatának második része romantikában és nem várt fordulatokban egyaránt… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929151
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
344 oldal · ISBN: 9786155929168

Enciklopédia 1


Kedvencelte 17

Most olvassa 10

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 53


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Baráth Viktória regényei eddig is belopták magukat a szívembe, ám azt hiszem eddig ez a mű vitte a prímet. Hiszen a történet a borítóval karöltve szinte tökéletes egyveleget alkot. Azonban az írónő ismét egy fontos tényezőre helyezte a hangsúlyt.
A faji megkülönböztetés a mindennapjaink része, s bizony nehéz bevallanunk, de a mi világunkban is ítélkeznek az ember felett a származása, a vallása, a nemi irányultsága és más lényeges tényezők miatt.
Nem vagyunk képesek egyenjogú félként tekinteni a másik emberre, csak mert ő valamilyen szempontból más. Bár számomra a legszomorúbb az, amikor egy-egy embert a népére jellemző negatív tulajdonsággal illetnek anélkül, hogy igazán megismernék.

Maga a történetvezetés és a cselekményszál a tipikus ’Viki’ vonalat képviselte. De pont ezért volt annyira eszméletlenül jó, hogy folyamatosan a gondolataimba férkőztek a szereplők és a történések, míg nem tartottam kezembe a könyvet.

Az elmúlt időszakban Az igazság árnyékában volt az a regény, amit igazán nyugodt szívvel és a lapokat falva olvastam ki. S ez annyira jó érzés volt számomra, hogy lehetetlenség lenne leírni. Izgatottan várom az Igazság-trilógia harmadik részét. Szóval kedves Viki, kösd fel a gatyád és írd meg gyorsan!

A teljes értékelésem itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/06/29/barath_vik…

>!
Pandalány
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Baráth Viki tehetsége vitathatatlan.
Ezt már bizonyította nekünk eddigi regényeiben, most azonban legutóbbi olvasmányom tőle kicsit mást képvisel. Viki az egykötetes regényeket elhagyva egy trilógia megírására vállalkozott.
Szeretem a könyvsorozatokat és nálam akkor lesz kedvenc egy-egy kötetet, ha hozza azt a hangulatot és élményt, amit az első kötet adott. Nos, jelen esetben teljesen mértékig úgy érzem, hogy Az igazság árnyékában olyan volt bizonyos értelemben, mint az első: izgalmas, fordulatos és eredeti történet. A karakterek, Hannah és Jason (és persze nem elfelejtve a mellékszereplőket sem) ugyanolyan erős jellemek, mint az első kötetben.
Hannaht továbbra is nagyon kedvelem, erősnek és bátornak tartom, céltudatos és meglehetősen karrierista nő. Az egyik kedvencem Viki karakterei közül.
Bővebben itt: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2019/07/barath-vikto…

>!
Enikő_Darai_Enii P
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Baráth Viktória nem véletlenül az egyik kedvenc magyar írónőm. Mint ahogy eddig mindig, most is kiderült, hogy mennyire jól bánik a szavakkal és ezáltal milyen különlegesen tudja lefesteni számunkra az embereket, helyszíneket, történéseket.

Féltem belekezdeni az Igazság trilógia 2. részébe, ezért húztam-halasztottam, de a kíváncsiságom felülkerekedett. Amikor ez megtörtént, ismét magába szippantott a világ és tűkön ülve vártam az ügy kimenetelét, valamint Jason és Hannah kapcsolatának alalkulását.

Természetesen az írónő nem hazudtolta meg magát, egy óriási függővéggel zárta le a kötetet, így nincs más hátra, mint epekedve várni a októbert, ezzel együtt pedig a trilógia befejezését.

Mindazok számára ajánlom ezt a művet, akik szeretnének az ügyvédek, tárgylások világába egy kis betekintést nyerni, akik szeretik a fordulatos nyomozásokat, de ezek mellett a romantikát sem vetik meg.

7 hozzászólás
>!
BarbyMalik0112 P
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Baráth Viktória ismét megmutatta, hogy mennyire ért az íráshoz. Rögtön beszippantott az Igazság trilógia folytatása, és megtudhattuk, hogy mi is történik az első kötet függővége után. (Persze írónőnk nem fogyott ki belőlük, és erre a kötetre is tartogatott számunkra egy ütős befejezést!)

Szórakoztatott, kikapcsolt és rögtön a bűvkörébe vont.

Kíváncsian várom, mit tartogat a befejezőkötet számunka!

De addig is, azoknak ajánlom a trilógiát, akik szeretik az izgalmas nyomozásokat, a mélyebb tartalmakat, a romantikus kikapcsolódást.

Bővebben a blogon »https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2019/05/barath-vik…

>!
Dorina_S
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Nos, hát befejeztem a második részét az Igazság trilógiának. Bevallom őszintén az első rész olvasását direkt halasztgattam, hogy a folytatásra ne kelljen sokat várnom. És most hasonlóan cselekedtem, de nem bírtam tovább várni. Messze még a trilógia záró kötete, de muszáj volt előrevennem a második részt.

Jaj, hát mit is mondjak…ha az első rész tökéletes volt, akkor erre nincsenek szavaim. Sablonos dolog azt írni, hogy imádtam, de tényleg imádtam. Az írónő ezt a sorozatát nekem írta. A regény egész témája (főleg az), a szereplők minden jellemvonásukkal olyanok, mint az a világ ahova tartoznak. Tökéletes karakterrajzokat kaptunk egy olyan rétegről, amelyet a társadalom döntő többsége jelzőkkel illet. Én is ebben a „kasztba” tartozom, és sokszor kaptam már meg olyan megfogalmazást, amely nem illik rám, függetlenül hogy a jogi világa határozza meg a mindennapjaimat. Érdekes az biztos, és aki benne él az tökéletesen látja ennek a kis világnak a jellemzőit, sötét és napos oldalát. Baráth Viktóriának tökéletesen sikerül ábrázolnia és az árnyalatokat kiemelnie. Ezért is érzem, hogy ez a trilógia nekem szól, és elég szúrós szemmel olvastam most is, ki voltam élezve minden jogi megfogalmazásra, egyéb fogalmazásmódra….de nem, nem találtam bűnösségre utaló nyomot. Az írónő tökéletesen ugrotta meg ismét a dobogót, mert ha mondhatom ezt jobbat tett le a pulpitusra, mint előtte.

Nekem eddig ez a rész a szívem csücske, igaz a harmadik még várat magára. Érdekes ötlet volt, hogy nem rögtön ott folytatódott a történet, ahol az előző véget ért. Először ezt furcsálltam és nem értettem, de ahogy haladtam oldalról-oldalra megtetszett ez a megoldás. Mert visszatekintésekben kaptuk meg a választ a kiesett időre. Hannah ismét a középpontban van, de már a másik oldalon. Meg kell mondanom, mindkét oldalon szimpatikus volt, mint ügyész és, mint védő. Bár azért nagyban különbözik a kettő. Utóbbihoz azért meg kell keményítenie magát az embernek, nem hallgathat az érzelmeire és nem állhat nála az erkölcs mindenek felett. Hannaht azért erősen az erkölcsei és érzelmei irányítják, bár a brutálisabb ügyekből nem is nagyon kap az irodában ahol került. Tetszett, hogy kivívta magánat az elismerést, és ott van, ahol megérdemli. Szakmailag mindenképpen. Magánélete nem éppen rendezett, csak a munkájának él. De most is imádtam a csípős megjegyzéseit, az éles eszét, a logikáját. Tisztára úgy gondolkodik és cselekszik, ahogy én. Sok szempontból teljesen hasonlóak vagyunk. És ahogy olvastam ez egyre inkább tudatosult bennem. Viszont Hannah rendkívül sérülékeny érzelmileg. Sok csalódás érte, nehezen tud megnyílni és közel engedni magához bárkit is. Ebben a részben már sokkal keményebb, harciasabb és magabiztosabb. Elért egy bizonyos szintet és azt meg is akarja tartani. Céltudatos, igazi vezető lett. Imádtam, ahogy utasításokat osztogat, és megmondja, hogy kinek mi a feladata. De vállalja is a felelősséget a tetteiért.

Hannah karaketrét imádom, de nekem most Jason volt a nyerő. A könyv elején fogalmam sem volt hol van ő éppen, vagy mit csinál. Ugyanakkor egyszer csak felbukkant, és már akkor mosolyogtam, amikor még a neve meg sem jelent, csak sejteni lehetett. Jason egy egoista, nagyképű alfahím, de ebben a részben úgy érzem az érzelmesebb oldalát ismertük meg. Vagyis inkább azt milyen, amikor egy határozott és erős férfi gyenge lesz. Amikor elveszít majdnem mindent amire az egész életét építette. Számtalanszor aggódtam érte, annak ellenére, hogy egy seggfej. mert kiderül, hogyan is került Hannah végül San Francisoba. Mocskos és alja húzás volt ez részéről. A saját hibáinkért, a ballépésért mindig jobb a másikat hibáztatni. És ekkor is teljesen megértettem Hannaht, hogy lépett. Helyrehozta az életét, megpróbált felállni a padlóról, összeszedte magát és újraépítette a karrierjét egy másik helyet. Új helyhez és új emberekhez hatalmas bátorság kell. és persze ki kell vívni az elismerést. Bár amikor Jason újra felbukkan Hannah sebei újra felszakadnak és véreznek. Nem is csodálkozom ezen. Olyan nagy kettejük között a szerelem, a tűz, a szenvedély……de egyformák. Egyformák mert nyerni akarnak, ráadásul a szakmájuk is ugyanaz. Ilyenkor két dudás egy csárdában nem fér meg, sajnos a versenyszellem és az okoskodások miatt ezek a kapcsolatok előbb utóbb zátonyra futnak. Náluk is tipikusan ezek a tünetek jelentkeztek. Bár mindkettő szereti a másikat, mégsem tudják ezt sokáig csinálni, sokáig marni majd szeretni a másikat. De Jason ebben a részben ha mondhatom a lelkét is feltárta. Megmutatta a gyenge oldalát, azt hogy sebezhető. Kiszolgáltatta magát, annak a személynek, akit az életénél is jobban szeret. De számtalanszor fel is pofoztam volna. Mert a hazugságoktól azért nem tudott megszabadulni, ahogy a gennyes húzásoktól sem. Mégis ketten verhetetlen párost alkotnak. És egy kis löket kellett csak, hogy erre rájöjjenek.

A bűncselekmény, amely a könyv középpontjában állt nem is lehetett volna bonyolultabb és egyszerűbb. Első látásra nekem is egyszerűnek tűnt, és ez lett benne furcsa. Aztán elkezdett pörögni az agyam rajta, hogy valami nem áll össze benne. De az írónő olyan zseniálisan bogozta ki a szálakat, hogy csak lestem. Hannah, pedig briliáns volt, imádtam, ahogy összerakta a kirakós darabjait.
Baráth Viki ezzel a könyvvel egy nagyon fontos üzenetet közvetített, mégpedig a rasszizmus elleni fellépést. Sajnálatos, hogy ez még napjainkban is jelen van. Az Egyesült Államoknak ez egy olyan probléma amit teljesen felszámolni soha nem fog. A történetben erre számos bizonyítékot kaptunk.

Sok új mellékszereplő is színre lépett, akik közül senki nem rendelkezett egyszerű múlttal és jelennel sem. Senki nem az, ami első látásra tűnik. A kedvencem Jess volt.

A hab volt a történetben az Oliver és Ana sztorija, így kedves írónő végleg elvarrta a Főnök történetét, lezárt minden szálat. Valahol azt mondom, hogy ez így jó, de valahol azt hogy ne már, én nem ezt akartam, nem így. De Ana is kiépített magának egy karriert, igaz nem éppen olyat mint Hannah, kicsit brutálisabbat. Nőként neki is bizonyítania kell egy olyan világban, ahol jellemzőn férfiak uralkodnak.

A vége sem volt semmi, olyan függővéget kaptam, amitől a falat tudtam volna kaparni. Kedves írónő, azért ezt így abbahagyni csúnya dolog volt. Bűncselekmény kategória az olvasók kétségekbe ejtése, annak is minősített esete a függővég miatt. Vádalku nincs.

>!
nypiro P
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Ez a sorozat nem az enyém és ahogy látom sajnos az írónő sem, pedig szimpatikus ember, de az írás meg más dolog.
Hannah karaktere még mindíg bosszant. Megint ő a királykisasszony, ő a legtökéletesebb, legszebbecske. Okos, jól pofáncsapnám. Hát milyen már az, hogy az előzetes tárgyalás után nem az irodába rohan dolgozni, hanem a bárba, majd haza. spoiler. Nem sok izgalom volt benne, borítékolni lehetett nagyjából a sztorit. Van benne nem kevés romantika, csavarás. Aztán egy újabb arulcsapás a végére.
spoiler

>!
Mariann_ P
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Tűkön ülve vártam, hogy odáig eljussak, hogy az első részben megismert kedvenc párocskánk látótérbe kerüljön.
Pörgős, érdekes ez az ügyvédi munka, egy pillanatig sem unatkoztam.
Bevallom nekem Jason az abszolút kedvencem.
Megnyerő egyéniség, kellőképpen intelligens, vonzó, időnként laza, máskor a végtelenségig húzza az igát , mutatja fel az elképesztő eredményeket.
Megértem, hogy Hannah nehezen tud ellenállni neki.
Pedig a múlt ezt diktálja….
Kevés, nagyon kevés az erotika benne, de más történések némileg kárpótolnak érte.
Aztán, hogy ne legyen semmi olyan egyszerű, persze, hogy függővéges, várhatunk fél évet a tisztázásig.
Imádtam olvasni !

>!
Réka0128
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

A folytatást akarom…MOST!!!

Meglepő volt, hogy a történet nem közvetlenül az első rész vége után folytatódik.
Hannah és Jason is megváltoztak az eltelt pár évben. Hamar feltűnt, hogy Jasonnel nem stimmel valami, de arra nem gondoltam, hogy spoiler. Hannah is elég sok mindenen megy keresztül ebbe a kötetbe.
Maga a gyilkossági ügy is nagyon érdekelt, elég meglepő kimenetele lett végül.
Kíváncsian várom a befejező részt, mert ez a függővég nem hagy nyugodni. :)

>!
Faythe P
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Hát ez valami csúcs volt, még jobb mint az első rész! :)
Be kell vallanom, nem túl sok minden derengett az első részből, nem ártott volna ha újraolvasnom.
Imádtam Jason és Hannah közötti kémiát, ahogy együtt működtek. Hannah nagyon tökös csajként viselkedett, Jason meg végre normálisabb lett az első kötethez képest.
A fő ügy is csúcs volt. Imádtam ahogy kibontakoztak a szálak, ahogy Hannah és Jason közösen bogarászta ki a dolgokat, és a végső csapás… Azta! :D Hannah nem semmi.
De a befejezés… Viki, hogy lehet ilyen befejezés?? Azonnal folytatnom kell! (még jó hogy kéznél van ;))

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
BreeS

A szerelem igenis fontos. Ez a világunk mozgatórugója. De valóban csak egy rugó, mint amilyen például a flippergépekben is van. Elindít egy folyamatot, és utána rajtunk áll vagy bukik, hogy mit hozunk ki belőle. A következő pillanatban már veszíthetünk is, de ha megdolgozunk érte, akkor sok örömöt és boldogságot adhat. De az már nem szerelem. Az már teljesen más, egy sokkal jobb és sokkal szebb szakasza két ember életének.

>!
Harriet P

Fogalmam sincs, hogyan zúghattam bele ebbe a pasiba. A legtöbb épeszű nő messzire elkerülné, engem mégis úgy vonz, mint a mágnes.

188. oldal

>!
Anarchia_Könyvblog P

Az agyam tudja, hogy nem kerülhetek közel hozzá, a szívem mégis mágnesként húz felé.

>!
BreeS

Honnan is tudhatnám, hogy mi a normális, és főképp, hogy mi az a szerelem? Egész életemben egyszer hittem azt, hogy valóban szerelmes vagyok, és mi lett a vége?

>!
Pandalány

Nem szabad hagynom, hogy ilyen hatással legyen rám. Nem foroghat körülötte minden gondolatom, még ha ezt nem is romantikus értelem vesszük.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Nincs szükségem sajnálatra és szánalomra. Mindenki életében előfordul fájdalmas szakítás, én is túl fogom élni.

>!
pufivipi

Milyen érdekes az emberi agy! Olyan dolgokról tudjuk, hogy létezik, amiket a szemünk néha nem is láthat. Sőt, általában ezek vannak ránk a legnagyobb hatással.


A sorozat következő kötete

Igazság sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
W. W. Hallway: Sebző vágyak
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Joss Stirling: Storm és Stone
Karen Rose: Vigyázz rám
Robert Galbraith: Halálos fehér