Az ​igazság árnyékában (Igazság 2.) 335 csillagozás

Baráth Viktória: Az igazság árnyékában Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

VÁRATLAN ​FORDULATOK A TÁRGYALÓTEREMBEN

Hannah Jones immár San Franciscóban egyengeti karrierjét. Ő az iroda első számú védőügyvédje, így amikor egy fekete férfit gyilkossággal vádolnak, ő kapja a feladatot, hogy képviselje a védelmet. Ám az ügy igencsak kellemetlen, és nagy port kavar, mivel az áldozatok mind jómódú, fehér lányok. Hannah-nak félre kell tennie a saját érzelmeit. Hisz abban, hogy az igazi áldozat a vádlottak padján ül, és mindent megtesz azért, hogy ezt bebizonyítsa.
Hannah töretlen lelkesedéssel végzi munkáját egészen addig, míg a múltja ismét árnyékot nem vet karrierjére és szerelmi életére.

Képes lehet egy nő elfeledni minden fájdalmat, amit a számára legfontosabb ember okozott? Hogyan tudja feldolgozni az árulást és a hazugságokat? Létezhet második esély egy romokban heverő kapcsolatban?

Baráth Viktória, a kétszeresen Aranykönyv-díjra jelölt szerző regénysorozatának második része romantikában és nem várt fordulatokban egyaránt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tartalomjegyzék

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929151
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929151
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929151

1 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Hannah Jones


Kedvencelte 37

Most olvassa 8

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 84

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Infierno>!
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Nem volt rossz ez a rész sem, viszont az előző sokkal jobban tetszett. Nekem az úgy volt kerek, ahogy volt. Kicsit, mintha egy újabb bőr lett volna róla lehúzva.

Az előző részben a meleg kártya lett kipipálva, itt pedig a fekete. Kicsit hasonlított a mai amerikai filmek elvárásaihoz.

A cselekmény is izgalmasabb volt az első részben, itt most sikerült kitalálnom a csavarok egyikét. Csak a vége felé éreztem azt, hogy rohamtempóban fogynak az oldalak.

Hannah és Jason szerelme számomra nem volt már szép és hiteles. Vannak dolgok, amiket nem lehet megbocsátani, Hannah mégis megtette. Mazochistának kell lenni ahhoz, hogy az ember ilyen helyzetben bízni tudjon a másikban újra és újra, hiszen az a tüske mindig szúrni fog. És szúrt is.

Az különösképpen tetszett, hogy az írónő utalt az előző könyvére, igazán ötletes volt. A vége pedig letaglózó volt ismét. Nagyon csúnya lenne, ha tényleg igaz lenne.

U.i. Valaki tudja esetleg, hogy miért kezdődik majden minden szereplő neve „J” betűvel?

1 hozzászólás
Smurfettereads P>!
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Először is imádom Baráth Viktória könyveit, és ez is tetszett nekem, de egy valami nagyon zavart, és az pedig Hannah viselkedése. Néha indokolatlanul is lekezelő volt, egy bunkó p.csa, és nagyképű. Nem rég újra olvastam az első részét, és ott is feltűnt, bár akkor nem ennyire, mint ebben a részben. Néha jól megrángattam volna, hogy vegyen kicsit visszább, de leginkább akkor ütközött ki rajta, amikor Jason felbukkant. De amúgy izgalmas volt, mint az első része is, és érdekes volt, meg minden, csak sokszor Hannah nagyon zavart. De azért még mindig szimpatikus, csak jó lenne, ha nem sajnáltatná magát annyira, mintha ő lenne az egyetlen, akinek sérült a kis lelke, ezzel szemben Jasonről mindenfélét gondolt, csak jót nem… spoiler Jasont pedig még mindig imádom, egyébként ők ketten nagyon jól kiegészít egymást. :-) Jess is szimpatikus volt, és Mark is. :-) A vége pedig cuki, de egyben meglepett, hogy így ért véget, és nagyon kíváncsivá tett az írónő, hogy mi fog még történni Jasonnel és Hannah-val ezek után. :-) De egyébként szórakoztató volt, gyorsan lehet vele haladni, izgalmas cselekmény, spoiler De azért tetszett, és remélem hamarosan sorra kerül a harmadik rész is. :-) Még mindig szeretem az írónő stílusát, és csak ajánlani tudom. :-)

Milli88 P>!
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Sajnos ez a rész sem nyert meg magának. :(
Előre is elnézést azoktól, akik szerették a könyvet.

Hannah számomra továbbra is egy rinyagép. Folyamatosan mentegeti magát, önbizalma nulla. Amit művelt a kollégáival, főleg Markkal, az kritikán aluli. A Jason szál nagyon lassan bontakozott ki, csak apró információkat csepegtet elénk Viki. Szerintem túlságosan lassan jutottunk el egyáltalán oda, hogy Hannah és Jason spoiler. Ami viszont Jason spoiler illeti. Már a kezdeti pár mondatos említés és a srác külsejének leírása után nekem már azonnal leesett a tantusz, persze a kis álomvilágban élő Hannah, aki saját magán kívül senkivel sem foglalkozik nem esik le.
A könyv vége felé a spoiler már tényleg egy vicc volt. Gyanítom, hogy ez adja majd az alapot a harmadik kötethez.
Ah, egy szó, mint száz. Hannah számomra elképesztően idegesítő nőszemély. Még hátra van a harmadik kötet, de ezek után nem fűzök hozzá túlságosan sok reményt.
Egy dolgot, azonban el kell mondanom pozitívumként. Az idegesítő főszereplő ellenére is gyorsan olvasható könyv.

Anarchia_Könyvblog>!
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Baráth Viktória regényei eddig is belopták magukat a szívembe, ám azt hiszem eddig ez a mű vitte a prímet. Hiszen a történet a borítóval karöltve szinte tökéletes egyveleget alkot. Azonban az írónő ismét egy fontos tényezőre helyezte a hangsúlyt.
A faji megkülönböztetés a mindennapjaink része, s bizony nehéz bevallanunk, de a mi világunkban is ítélkeznek az ember felett a származása, a vallása, a nemi irányultsága és más lényeges tényezők miatt.
Nem vagyunk képesek egyenjogú félként tekinteni a másik emberre, csak mert ő valamilyen szempontból más. Bár számomra a legszomorúbb az, amikor egy-egy embert a népére jellemző negatív tulajdonsággal illetnek anélkül, hogy igazán megismernék.

Maga a történetvezetés és a cselekményszál a tipikus ’Viki’ vonalat képviselte. De pont ezért volt annyira eszméletlenül jó, hogy folyamatosan a gondolataimba férkőztek a szereplők és a történések, míg nem tartottam kezembe a könyvet.

Az elmúlt időszakban Az igazság árnyékában volt az a regény, amit igazán nyugodt szívvel és a lapokat falva olvastam ki. S ez annyira jó érzés volt számomra, hogy lehetetlenség lenne leírni. Izgatottan várom az Igazság-trilógia harmadik részét. Szóval kedves Viki, kösd fel a gatyád és írd meg gyorsan!

A teljes értékelésem itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/06/29/barath_vik…

Ferger_Jolcsi P>!
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Fájó szívvel adok erre a kötetre négy csillagot, ez a kötet az egyedüli eddig Baráth Vikitől, ami nem lett a kedvencem, annyira sok mindenbe tudnék belekötni, a karakterek se voltak hűek önmaguktól, teljesen logikátlan döntéseket hoztak és teljesen indokolatlanul cselekedtek. A cselekmény se volt olyan izgalmas, mint amit az írónő eddigi köteteitől megszoktam, én helyenként untam is a sztorit. Jasont az első részben nagyon megszerettem, de itt valahogy olyan érzésem volt, mintha nem is róla olvasnék, teljesen máshogy viselkedett. spoiler Most csalódott vagyok, megszoktam az írónőtől, hogy 5 csillagos könyveket ír, de azért remélem, hogy a trilógia befejező kötete ismét elnyeri majd a tetszésemet.

Pandalány P>!
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Baráth Viki tehetsége vitathatatlan.
Ezt már bizonyította nekünk eddigi regényeiben, most azonban legutóbbi olvasmányom tőle kicsit mást képvisel. Viki az egykötetes regényeket elhagyva egy trilógia megírására vállalkozott.
Szeretem a könyvsorozatokat és nálam akkor lesz kedvenc egy-egy kötetet, ha hozza azt a hangulatot és élményt, amit az első kötet adott. Nos, jelen esetben teljesen mértékig úgy érzem, hogy Az igazság árnyékában olyan volt bizonyos értelemben, mint az első: izgalmas, fordulatos és eredeti történet. A karakterek, Hannah és Jason (és persze nem elfelejtve a mellékszereplőket sem) ugyanolyan erős jellemek, mint az első kötetben.
Hannaht továbbra is nagyon kedvelem, erősnek és bátornak tartom, céltudatos és meglehetősen karrierista nő. Az egyik kedvencem Viki karakterei közül.
Bővebben itt: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2019/07/barath-vikto…

gabiica P>!
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Engem teljesen megnyert a sorozat. Erős történetet kaptunk, igazán jó cselekményszállal, egyszerre volt kalandos és romantikus, tetszett a nyomozós, bírósági szál is.
Bár Hannah karaktere továbbra sem lopta be magát a szívembe, az első részben kifejtett karakterfejlődés úgy éreztem, teljesen eltűnt, de szerencsére el tudtam vonatkoztatni tőle ahhoz, hogy élvezzem a könyvet.

3 hozzászólás
beasechoes P>!
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az első. Érdekesebb volt a tárgyalás lebonyolitása, és ahogy a főszereplőnőnk folyamatosan harcol önmagával az exével kapcsolatosan. Humoros és izgalmas volt. Ide nekem a következőt! Juhuuu!!! Hát ez a befejezés nagyon ott volt!!! :D

cicus61 P>!
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Az első rész jobban tetszett, izgalmasabb volt és a szereplők is jobban bejöttek. Ebben a részben van sok olyan rész, ahol Hannah valahogy nem normálisan viselkedett, Én biztos fejbe vágtam volna Jasont és tutira nem bocsátok meg neki. Nem igazán tetszett a történet sem. A fekete férfi a gyilkos már az agyamra megy.

Enikő_Darai_Enii>!
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában

Baráth Viktória nem véletlenül az egyik kedvenc magyar írónőm. Mint ahogy eddig mindig, most is kiderült, hogy mennyire jól bánik a szavakkal és ezáltal milyen különlegesen tudja lefesteni számunkra az embereket, helyszíneket, történéseket.

Féltem belekezdeni az Igazság trilógia 2. részébe, ezért húztam-halasztottam, de a kíváncsiságom felülkerekedett. Amikor ez megtörtént, ismét magába szippantott a világ és tűkön ülve vártam az ügy kimenetelét, valamint Jason és Hannah kapcsolatának alalkulását.

Természetesen az írónő nem hazudtolta meg magát, egy óriási függővéggel zárta le a kötetet, így nincs más hátra, mint epekedve várni a októbert, ezzel együtt pedig a trilógia befejezését.

Mindazok számára ajánlom ezt a művet, akik szeretnének az ügyvédek, tárgylások világába egy kis betekintést nyerni, akik szeretik a fordulatos nyomozásokat, de ezek mellett a romantikát sem vetik meg.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

Harriet P>!

A bizalom olyan, mint egy féltve őrzött porcelántányér. Ha nem vigyázol rá eléggé és kicsúszik a kezeid közül, összetörik. Megragaszthatod, majd teleszedheted finomabbnál finomabb ételekkel, mert használatra teljesen alkalmas. De ha elfogy belőle az étel, az alján újra meglátod azt a csúnya repedést, ami emlékeztet arra, mekkora hibát követtél el.

337. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bizalom
Bree_olvas>!

A szerelem igenis fontos. Ez a világunk mozgatórugója. De valóban csak egy rugó, mint amilyen például a flippergépekben is van. Elindít egy folyamatot, és utána rajtunk áll vagy bukik, hogy mit hozunk ki belőle. A következő pillanatban már veszíthetünk is, de ha megdolgozunk érte, akkor sok örömöt és boldogságot adhat. De az már nem szerelem. Az már teljesen más, egy sokkal jobb és sokkal szebb szakasza két ember életének.

pufivipi>!

Milyen érdekes az emberi agy! Olyan dolgokról tudjuk, hogy létezik, amiket a szemünk néha nem is láthat. Sőt, általában ezek vannak ránk a legnagyobb hatással.

pufivipi>!

Az ember általában attól fél a legjobban, amit nem ismer, amit nem ért.

Pandalány P>!

Nem szabad hagynom, hogy ilyen hatással legyen rám. Nem foroghat körülötte minden gondolatom, még ha ezt nem is romantikus értelem vesszük.

Anarchia_Könyvblog>!

Az agyam tudja, hogy nem kerülhetek közel hozzá, a szívem mégis mágnesként húz felé.

Bree_olvas>!

Honnan is tudhatnám, hogy mi a normális, és főképp, hogy mi az a szerelem? Egész életemben egyszer hittem azt, hogy valóban szerelmes vagyok, és mi lett a vége?


A sorozat következő kötete

Igazság sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Marrs: The One – A tökéletes pár
Anne L. Green: Heather vonzásában
Helena Silence: Ezüsthíd
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Anne L. Green: Eltitkolt múlt
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Anita Boza: Édes borzongás
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood
Guillaume Musso: Az angyal hív