Az ​igazság ára (Igazság 3.) 39 csillagozás

Baráth Viktória: Az igazság ára

FÉKEZHETETLEN INDULATOK A TÁRGYALÓTEREMBEN
Hannah élete legnehezebb ügyével néz szembe, amikor egyik pillanatról a másikra a saját jövője lesz a tét. Egy napsütéses reggelen minden összedőlni látszik, és ő az egyetlen, aki ezt megakadályozhatja. Munkája már eggyé vált a magánéletével, nem szabadulhat a döntései súlya alól. Most mindent kockára kell tennie. Nem menekülhet tovább a múltjában elkövetett hibái elől. Vagy mégis?
Te mit tennél, ha az életedről kiderülne, minden csak hazugság volt? Harcolnál a szerelemért még akkor is, amikor már te magad sem vagy biztos az érzéseidben? Meddig mennél el, hogy megvédd a saját családodat?
A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Baráth Viktória nagy sikerű Igazság-trilógiájának befejező része olyan meglepetéseket tartogat, melyekre az olvasó nem is számít.

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929564
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
382 oldal · ISBN: 9786155929571

Kedvencelte 11

Most olvassa 11

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 58


Kiemelt értékelések

>!
Enikő_Darai_Enii P
Baráth Viktória: Az igazság ára

Lenyűgözően megírt zárókötete az Igazság trilógiának. Baráth Viki továbbra is olyan bravúros írásmóddal adja át az olvasónak a tárgyalóterem túlfűtött hangulatát, mint senki más! Rendkívüli kutatómunka áll eme műve mögött, hiszen másképp nem elevenednének meg az események ilyen mertékben előttünk.

Az egész köteten keresztül végigvonul egy bizonyos érzelmi hullámvasút, melyből igazán csak az utolsó oldalakon kászálódhatunk ki. Egészen addig, pont úgy mint Hannah-t, minket is leterít az érzelmek kavalkádja. Düh, csalódottság, elkeseredettség, hitetlenség, szerelem, remény, izgalom, kíváncsiság. Hihetetlen mennyi mindent sorakoztatott fel az írónő, egyikből a másikba csöppentünk, szinte minden egyes lapon.

A nyomozás, az ügy feltárása, az esküdtek kiválasztása, a tanúk meghallgatása és természetesen maga a tárgyalás is rendkívül intenzív volt. Sosem tudhatjuk kinek higgyünk, mi a valódi igazság, spekulálhatunk, de homály fedi. Éppen emiatt lettek még átütőbbek a nyomozási és a bírósági részek is, hiszen minden egyes új információ egyfajta hidegzuhanyként ért minket.

Nem csalódtam, a trilógia megkapta a méltó lezárását. Fájó szívvel, de búcsút veszek Hannah-tól, Jason-től és a kis Ellie-től, ám remélem, hogy a jövőben még sok hasonlóan izgalmas, kiszámíthatatlan kötettel örvendeztet meg minket Viki!

>!
Pandalány
Baráth Viktória: Az igazság ára

Az első oldaltól az utolsóig teli van izgalmakkal, meglepetésekkel és érzelmekkel. Ez a három tényező teszi a könyvet letehetetlenné és egyedivé.

Szóhoz sem jutok. Csak keresem a szavakat arra, amit érzek. Tudtam, hogy fordulatos és izgalmas történet vár rám, azonban erre nem voltam felkészülve. Egyet leszögezhetünk: a trilógia méltó befejezést kapott.
A történet és az események szempontjából úgy gondolom, hogy ez a kötet a legkomplexebb a trilógiából. Az eseményeket Hannah szemén keresztül láthatjuk, aki elszántabb, mint valaha, hogy ha a családja védelméről van szó.
Nehéz szívvel búcsúzom el a könyvsorozattól, mert nagyon megszerettem a szereplőket, a tárgyalótermek izgalmas világát.
Bővebben: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2019/10/barath-vikt…

>!
Dorina_S 
Baráth Viktória: Az igazság ára

Atyaúristen….hát mi volt ez? 345 oldal tömén izgalom, akció, nyomozás…imádtam minden egyes oldalát…és olyan kár, hogy vége. Baráth Viki ezzel a regényével felülmúlta az eddigi alkotásait. Igaz, én még az Első táncot nem olvastam, de az összes többit igen. Fokozatosan lettek egyre kiforrottabbak, szövevényesebbek, sötétebbek, fájdalmasabbak és realisztikusabbak. Érzelmi hullámvasútak az ő írásai, amelyek nem rózsaszín bárányfelhő között vezetnek, hanem az emberi lélek valódi útvesztőiben. Megmutatják, milyen a félelem, a fájdalom, az elviselhetetlen kín, az öröm, a boldogság…és az, hogy akármi történik is nem adjuk fel..mégha szétszakadunk akkor sem.

Az ő neve garancia arra, hogy nem egy romantikától csöpögő cukormázas ponyvát kap az olvasó, hanem igazi lelektani regényt. Nekem eddig a Főnök volt a kedvencem. Az Igazság trilógia azonban különös helyet foglalt el a szívemben és az olvasmányaim között. Egyrészt a témája és a szereplők miatt is. Rengeteg könyvet olvastam már, de egyet sem éreztem ennyire magaménak mint ezt a sorozatot. Nem tudtam ennyire belehelyezkedni egybe se, mint ebben. Talán mivel Hannah és én hasonló területen dolgozunk és ezért a gondolkodásunk is majdnem egyforma. Mindazonáltal a Főnököt letaszították a trónról, mégpedig Hannah és Jason. Az, hogy imádom és kedvencem biztosan elcsépelten hangzik, de ez az igazság. Kiváltképp a befejező kötet, de mindhárom nagyon ütős. Az élet különböző fázisait mutatja be, és a harmadik méltó lezárás volt. Nem is vártam volna mást a kedves írónőtől. Bár igaz rettegtem, kit fog kinyírni, mivel lassan szokásává válik a gyilkolászás…legyen az akármelyik szereplő.

Az igazság ára Baráth Viki legtökéletesebb műve lett. Mind a történet, a karakterek, a számos bonyodalom és csavar szempontjából. Ott veszi fel a fonalat, ahol a második rész abbamaradt. (Megjegyzem, az egy nagyon durva függővég volt…olyan falat kaparós…) Hannah maga sem tudja mit tegyen. Minden olyan idilli körülötte. Tökéletes a házassága, a munkája…és egyszer csak dominóként dől össze minden. Nem tudom én mit tennék ha a férjemet pizsamában rángatná el a TEK reggel..valószínűleg állnék az ajtóban lefagyva. Hannah ebben a részben lelkileg rengeteget szenvedett. Nem tudta mit higgyen..megtette-e a legszörnyűbb dolgot az akit a legjobban szeret? Vagy hazudik? Megint átver? Csodáltam Jonest, akkora akaratereje volt…én lehet összeroppantam volna. Nem értettem honnan meríti az erejét, egészen addig míg ki nem mondta…bármennyi szemétség ellenére sem tudja elengedni élete szerelmét. Számos esetben félretette a megsebzett, női, feleség oldalát és az ügyvéd, a jogász jött elő belőle. Félretette a fájdalmát, és logikusan..lépésről lépésre elemezte a dolgokat. És rá is jött a sok kiskapura, amit ki is nyitott. Nem minden az, ami elsőre annak tűnik. Ha többször megnézzük, elolvassuk előbb utóbb kiderülhet mi is sántít. Hannah pedig mindig rájött mi a baj, mi nem illik a helyére a kirakósban. Úgy harcolt a férjéért akár egy amazon, bevetett mindet- legyen az legáls vagy illegális- csak kihozza onnan, ahová került. Akármit is csinált. Az írónő fokozatosan adagolta a sok buktatót, és kerültek napvilágra a csontok a szekrényből. Ahogy haladtunk előre állt össze a történet. Bevallom a történet utolsó harmadán nem egyszer sírtam. Hannah egy pédaértékű erővel rendelkező nő, aki lélekjelenlétréől és erejéről mindig tanúbizonyságot tesz…de ebben a részben önmagát is felülmúlta. Ahogy harcolt, ahogy cselekedett az elsöprő volt. Hatalmasat fejlődött a karaktere az első rész óta. Igaz, hogy megkapta a boldogságot, amire vágyott és ezért akár az életét is odaadta volna. És ha azokért küzd az ember, akiket a világon a legjobban szeretet, akkor bármire képes.

Bár aki nálam ezt a történetet elvitte az Jason volt, aki pedig tökéletesen kiegészítette ami harcos amazonunkat. Jason is hatalmasat fejlődött az első rész óta, ahol még egy kibírhatatlan, arrogáns nagyképű seggfej volt. Ebben a részben viszont a nagybetűs FÉRFI. Csak egy olyan nő kellett, aki miatt 180 fokos fordulatot vesz, aki a legnagyobb bajában is mellette áll a sok szemétség és szarság ellenére is, amit vele tett. Jason karaktere fejlődött véleményem szerint a megtöbbet. Tökéletesen játszotta most is a szerepét, elhittem minden szavát. Sőt, gyűlöltem és fájt a szívem azért, amit Hannahval tett a történet elején. De aztán, ahogy főhősnőnknek, nekem is folymaatosan nyílt fel a szemem, és rakosgattam a piros fonalakat a képzeletbeli táblámon az elmondott történetei és információi alapján. A nagy beismerésnél potyogtak a könnyeim. Annyira mélyről jövő, tiszta érzelem sugárzott minden egyes tettéből, cselekedetéből. Nem tudom, hogy csináltad kedves Viki de ebből a könyvből csak úgy süt a tiszta, mély, igaz szerelem. És Jason tettei szinte átütötték a lapokat, az indítékáról nem is beszélve.

Imádom Hannah és Jason párosát. Szakmailag és emberileg tökéletesn illenek egymáshoz, az pedig, hogy megharcolnak egymásért, a boldogságukért csodálatos dolog. Maga a könyv mondanivalója is rávilágít arra, hogy manapság hamar feladjuk a csatát…és nem küzdünk a másikért…hát ők küzdöttek, vérben gázoltak de megmentették a másikat. Gondolkodás nélkül hajlandóak lettek volna saját magukat feláldozni, hogy a másik boldog legyen. És ez példaértékű. Ezt lett ez a rész ennyire brutálisan mellbevágó és lelkileg felkavaró.

A témája, az előre kitervelt emberölés, a tárgyalás profin volt megjelenítve…szinte úgy izgultam volna, mintha nekem kellett volna felszólalnom. Minden aprólékos részlet tökéletesen a helyén volt. Minden mindennel összefüggött. És csak csúcsosodott és csúcsosodott a probkéma, míg végül kitört, mint egy vulkán. A szálak, a visszautalások, Oliver története, az ok-okozati összefügések egy tökéletes romantikus krimit teremtettek meg, amit élvezet volt olvasni.
A szervezett bűnözés, a korrupció és a igazságszolgáltatás működésébe való bepillantás tökéletes táptalaja volt a regénynek.

Egyszóval nem tudok mást mondani, minthogy egy roppantul szövevényes, romantikus krimi az Igazság ára. Semmi sem az, aminek elsőre látszik és, hogy a saját boldogságáért mindenkinek meg kell küzdeni….valakinek többször is. Felállni a padlóról és folytatni tovább, mígnem talán tényleg megkapjuk a boldog befejezést…bár ez sem mindig biztos. De ha nem próbáljuk meg esélyünk sem lesz elnyerni azt.

2 hozzászólás
>!
Réka0128
Baráth Viktória: Az igazság ára

Tökéletes zárókötete az Igazság trilógiának. :)

Tűkön ülve vártam a folytatást miután befejeztem a második kötetet, mert az brutális függővéggel zárult. A történet ott veszi fel a fonalat, ahol az előző résznek vége lett. Egy percig sem unatkoztam az olvasása közben, mert az elejétől a végéig rettentően izgalmas és fordulatos. Emellett egy nagyon erős érzelmi kavalkád is végig jelen van a könyvben.
Hannah még a szokásosnál és elszántabb, mert mindenáron meg akarja védeni a családját. Élete legnehezebb ügyét kell megoldania, úgy hogy az addig tökéletes élete romokban hever. Csodáltam a kitartását, mert Jason bizony nem könnyítette meg a dolgát. Voltak helyzetek, amikor Hannah-val együtt én is rettentő dühős voltam rá. Jason körül elég nagy a titokzatosság ebben a részben, legalább a vége fele jó lett volna pár fejezet az ő szemszögéből is.
Végül teljes mértékben elégedetten tettem le a könyvet, de kicsit szomorúan, mert hiányozni fog Hannah és Jason párosa. :)

>!
adrykacska P
Baráth Viktória: Az igazság ára

Katartikusra sikerült az Igazság trilógia zárókötete. A könyv ott veszi fel a fonalat ahol Az igazság árnyéka befejeződött. Hannah és Jason története olyanná válik mint egy labirintus, amiből elsőre nincs kiút, de ahogy haladunk előre a könyvben úgy kerülnek elő a csontvázak a szekrényből. Hannahnak egy teljesen új énjét ismerhettük meg, amiben küzd mint egy anyatigris a családjáért, és közben millió meg egy kétely gyötri a lelkét a múltjával, a jelenével és a jövőjével kapcsolatban. Baráth Viki túlszárnyalta ön magát ezzel a kötettel, erre a csavarra nem számítottam, de izgalmas volt, és végig az orromnál fogva vezetett. Ha pár szóval kellene jellemeznem a kezemben tartott könyvet, akkor azok az a izgalom, a túlfűtött érzelmek, a meglepetések, és az adrenalin lenne.

A teljes értékelés a linkre kattintva elolvasható: http://adrykacska.blogspot.com/2019/10/fekezhetetlen-in…

>!
doriismolnar
Baráth Viktória: Az igazság ára

Atyaég! Azt se tudom, hogy hol kezdjem.. Ez a könyv valami fenomenális volt! *-* Egyszerűen nem tudok mit írni tényleg.. Természeten itt voltak fordulatok, csavarok ahol csak kapkodtam a fejemet. Sokszor még én is kételkedtem a dolgokban Hannah-val együtt. Nála erősebb női karakterről nem igazán olvastam még eddig. Mi mindenen ment keresztül és még ezek után is (látszólag) magabiztos volt. Jason pedig.. Hát azt hiszem szinte beleszerettem! *-* Még egy ilyen pasit.. Mindent megtett volna a családjáért. Ezért nagyon becsültem, holott az elején még nekem is kételyeim voltal vele kapcsolatban. Hannah és Jason párosa egyértelműen belopta magát a szívembe. Mint ahogy mindkei más ők is megérdemelték a boldogságot, bármi történt is. Méltó véget ért a történetük, nagyon fognak hiányozni. De az biztos, hogy sose fejeltem ezt a fantasztikus történetet. :)

>!
Filep_Nikii
Baráth Viktória: Az igazság ára

Teljes értékelés: https://nikiikonyvblog.blogspot.com/2019/09/barath-vikt…

A cím remekül tükrözi, hogy miről is fog szólni ez a kötet. Ugyanis az igazságot nem lehet örökre eltitkolni, ha pedig kiderül, valakinek szörnyű árat kell fizetnie érte. Szívbemarkoló, egyben könyörtelen történet. Hiszen sosem tudhatod, milyen kegyetlen igazságot rejt a következő oldal.
Ám az írónő természetesen nem árulja el a regény elején az olvasók számára, hogy mi is az a titok, melyet féltve őriznek egyesek. Hannah-val együttesen kell utána járnunk a dolgoknak.
Kíméletlenül játszik a regény az érzelmekkel. Ugyanis nem minden apró felfedezés vezet előrébb az igazság leleplezéséhez, valamelyik egyszerűen csak mély sebeket ejt Hannah már így is megtört szívén. De vajon mit titkolnak előle? Ki fogja megfizetni az igazság árát?
Egy újabb lehengerlő és végtelenül izgalmas történet az írónőtől.
(…)
A második rész elolvasása után már tűkön ültem, hogy kiderítsem, hogy Baráth Viktória vajon milyen lezárást szánt a trilógiának. Az írónőtől az olvasók már megszokhattak egy mély, érzelmekkel teli befejezést. Eddig mindegyik történet zárójelenete számos váratlan fordulatot, és izgalmat tartogatott. Olvasás közben sosem tudtam rájönni, hogyan is fogja fonni az írónő a történet szálait. Ám ezúttal kicsit könnyebb dolgom volt. Már a regény háromnegyedétől érezhetővé vált, hogyan fognak majd alakulni a történet eseményei. Számomra ez kissé rontott az olvasási élményen. Azt az impulzust szerettem volna megkapni ettől a trilógiától, mint az írónő egykötetes regényeitől.
(…)
Teljes értékelés: https://nikiikonyvblog.blogspot.com/2019/09/barath-vikt…

>!
Febenecz_Kitti P
Baráth Viktória: Az igazság ára

Ezt az érzelem kavalkádott amit kiváltott belőlem Viki könyve. Mindig megtud lepni a történeteivel. Legtöbbször összefacsarodott a szívem, de mindig jött egy változás egy információ amitől egy kicsit meg enyhült a szívem. Viki könyvei lehetetlenek, hisz nála sose lehet tudni hogy milyen fordulatot kap a történet. Általában úgy érzem hogy a könyvek végén összetörve marad a szívem…. és hogy ezzel a történettel mennyire tör darabokra?! Szerintem aki ismeri a könyveit az tudja mire számíthat. Ne hagyjátok ki egyik könyvét sem, mert tud meglepetéseket okozni. Garantáltan nem fogaz unatkozni a történetein.

>!
pattie23 
Baráth Viktória: Az igazság ára

Bővebben:https://avalosagontul.blogspot.com/2019/09/eloolvasas-b…

Az érzelmi hullámvasút pedig az egész regény alatt fennmaradt. Ezt pedig nagyon szeretem az írónőben. Nem ismer határokat, nem ismer könyörületet. Úgy játszik az érzéseinkkel, hogy csak a végén veszem észre, hogy mennyire megterhelő volt érzelmileg ez a pár óra. Igen pár óra, hisz az ő könyvei annyival magával ragadnak, hogy egyszerűen képtelen vagyok letenni. Muszáj tudnom mi van a következő oldalon.

>!
Faythe P
Baráth Viktória: Az igazság ára

Köszönöm, köszönöm, köszönöm kedves Viki! :) spoiler
Csodálatos volt ez a trilógia, ez a kötet pedig tökéletes befejezés volt.
Az elején azt hittem, hogy ez csak egy rossz vicc, ami történik Hannahékkal, aztán valahogy nem teljesen nyert értelmet, hogy az spoiler, végül minden teljesen kivilágosodott.
A végén nagyobb csattanóra számítottam volna, hogy valahogy spoiler.
De azt hiszem a korábbi Baráth Vikis történetek után már kellett egy ilyen spoiler


Népszerű idézetek

>!
Niki_Salamon

Mert végső soron ez a legfontosabb: értékelni, amink van, és kiélvezni minden pillanatot, amíg még megtehetjük.

>!
Niki_Salamon 

Egyre csak azt látom, hogy manapság a kapcsolatok halálra vannak ítélve. Az emberek képtelenek harcolni vagy kompromisszumot kötni. Nem kitartóak, az első veszekedésnél eldobják a másikat, mondván, majd találnak jobbat. De ez egyáltalán nem biztos. Mindannyian különbözőek vagyunk, ezért természetes, hogy vannak viták és súrlódások. Ahhoz pedig idő kell, hogy a két embert ezek a súrlódások úgy alakítsák, hogy végül egy összefüggő egészt alkossanak.

>!
Niki_Salamon 

Az ego teszi tönkre a párkapcsolatokat, mert nem azt tartjuk szem előtt, hogyan tehetnénk boldogabbá a párunkat, hanem azt, hogyan lehetnénk mi boldogabbak.

>!
Niki_Salamon 

Nem azt mondom, hogy mi nők jobbak vagyunk. Igenis tönkre tudjuk tenni egy férfi életét, de a női lélek törékeny, nehezen gyógyul fel a szívfájdalomból. Az egész életünket végigkíséri, hiába hisszük azt, hogy kihevertük a minket ért gyötrelmeket. Valójában mindvégig ott marad bennünk egy kis tüske, ami egy rossz mozdulatnál mélyebbre fúródik a szívünkben.

>!
Pandalány

Elegem van a titkolózásból, és hogy mindenki mindent a szőnyeg alá akar söpörni. Beszéljünk végre nyíltan!

>!
Pandalány

Egy kis flört igazán belefér, főleg ennyi alkohol után.

>!
Pandalány

Ha nem állunk meg egy percre, hogy élvezzük az élet adta ajándékokat, akkor nem fogjuk tudni őket értékelni. Akkor elvesztik a lényegüket.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Apró csodák
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Karin Slaughter: Apja lánya
Whitney G.: Alapos kétely
Jennifer Probst: Keresd az alkalmat
Anne L. Green: Heather vonzásában
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
J. Goldenlane: Csillagok szikrái