A ​főnök 2. (A főnök 2.) 111 csillagozás

Baráth Viktória: A főnök 2.

Ana ​Moreno élete darabjaira hullott. Miután mindent és mindenkit elvesztett, aki számára fontos volt, az otthonát is kénytelen elhagyni. Az albuquerque-i alvilág királynője immár csak egy kis tijuanai kocsma tulajdonosa. Jóval szerényebben él, de ebben a nehéz helyzetben is megtalálta a boldogságot: új barátokat szerzett, jótékonykodik, és úgy tűnik, a magánéleti gondjai is megoldódni látszanak. Azonban egy nap betoppan hozzá egy rég nem látott ismerős. Ana csak úgy szabadulhat meg a múltja sötét foltjaitól, ha elfogadja a férfi ajánlatát. Ehhez viszont kockára kell tennie a saját életét.

Begyógyulhatnak valaha a fájó sebeink? Jóvátehetjük a múltban elkövetett bűneinket? Képesek vagyunk megbocsátani a megbocsáthatatlant? Hogyan léphetünk ki egy olyan világból, ami egykor a részünké vált?

A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Baráth Viktória A főnök című regényének folytatásában Mexikóba kalauzol minket, ahol a jót és a rosszat csak egy vékony vonal választja el.… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067128
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
368 oldal · ISBN: 9786156067135

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Ana Moreno


Kedvencelte 17

Most olvassa 7

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Törpillaa P
Baráth Viktória: A főnök 2.

Imádom, imádom nekem nagyon tetszett. :-) Már az első Főnök is hatalmas kedvencé vált a számomra, és persze Ryan is, akit már az első pillanattól kezdve imádtam. ❤ Nagyon kíváncsian vártam már a folytatást, hogy mi történt Anával a történtek után, és most megkaptam, köszönöm. :-) ❤ Az elején kicsit lassabban haladtam vele, de még így is nagyon tetszett az elejétől a végéig, bár az utolsó előtti 2 fejezetnél már rettegtem, hogy az írónő milyen fordulattal lepi meg az olvasóit, és nagyon kíváncsi voltam, így folytattam mégis csak, és cseppet sem csalódtam, bár a vége azért meglepett, és pfff… Hogy ezt a döntést hozta Ana, de megértem. Külön örültem, hogy közelebbről is megismerhettem végre Olivert, nagyszerű egy pasi, imádom őt is nagyon. Hihetetlenül jó fej volt egész végig Anával. Solt is bírtam, és persze Ricket is. :-) spoiler Nagyon imádom a pasit. :-) Ana pedig nagyon bátor kemény egy csaj, bár néha tud hiszti királynő is lenni. Egy kicsit néha nagyon önző volt Oliverrel szemben, és mindenkivel, hogy csak az ő fájdalma a legrosszabb. spoiler De azért nagyon megszerettem őt is az első részben. :-D spoiler De mindenesetre imádom az írónő stílusát, és a beszólásokat, a káromkodásokat, sokszor megnevettet, és szórakoztató volt, végig nagyon élveztem. Szerintem ez is ugyanúgy újraolvasós lesz, és csak ajánlani tudom, mindenkinek, aki szereti a hasonló történeteket. :-)

>!
Réka0128 P
Baráth Viktória: A főnök 2.

Nagyon-nagyon tetszett! ♥

Amikor a Főnököt elolvastam, akkor még nem volt szó folytatásról, pedig nagyon reménykedtem benne. Majd az Igazság trilógia részeiben kaptunk pár apró kis morzsát Anával és Oliverrel kapcsolatban. Ekkor már azért sejteni lehetett, hogy bizony lesz folytatás. Izgatottan álltam neki a könyvnek és nem is kellett csalódjak, mert imádtam az elejétől a végéig. Nagyon tetszett, hogy ezúttal Mexikóban játszódik a történet. Kicsit lassan indult be a cselekmény, de aztán az első fordulat után már jobban felpörögtek az események. Ezt a kisebb csavart igazából sejtettem, úgyhogy nem ért nagy meglepetés, viszont a legvégén padlót fogtam… Egy nagy hibája volt a könyvnek, mégpedig az, hogy rövid volt. Annyira olvastam volna még tovább. :)
Ana karakterét már az első részben is kedveltem ez most sem volt másként. Néha egy picit lehet hisztis volt, de melyik nő nem az?! :D Ami legszimpatikusabb benne az az, hogy akármilyen nehéz helyzetben is van, mindig képes erős maradni. Oliverre a Jófiú című novellában figyeltem fel igazán. Nagyon megszerettem a karakterét mire a történet végére értem.
Örülök, hogy Viki megírta ezt a folytatást és kíváncsian várom legközelebb mivel fog minket meglepni. :)

>!
Magdi1017
Baráth Viktória: A főnök 2.

A hétvégém a Főnök társaságában töltöttem. Ilyen gyorsan könyvet nem mostanában végeztem ki, ez azért elég sokatmondó. Nagyon lendületes, eseménydús történet volt. Másokhoz hasonlóan én is tudtam, hogy be fog következni az, amit mindenki sejtett, vagy minimum remélt. Az viszont nem, hogy hogyan. Arra voltam a leginkább kíváncsi, hogy Ana hogy fogja lereagálni ezt az egészet, fel tudja – e dolgozni, és hogyan fog kihatni a kulcs fontosságú szereplőkre. Nem tudtam kikövetkeztetni a következő csavarokat, ezért is volt számomra letehetetlen, és izgatottan vártam a cselekmény alakulását. Kicsit bosszantó volt, hogy nem tudta, mit is akar valójában, de valahol érthető is volt.
Nagyon tetszett!

>!
Pandalány P
Baráth Viktória: A főnök 2.

A történet első részét majdnem három éve olvastam, mégis élénken él a fejemben, hogy kik a főszereplőink, milyen események zajlottak A főnök első kötetében. Nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon hogyan, hol, mikor fog játszódni a folytatás. Csak reményeim voltak, hogy mi fog történni, de erről többet nem mondanék, hogy beigazolódtak-e a sejtéseim, nem szeretnék senkinek spoilerezni.
Baráth Viki könyveit a megjelenés sorrendjében olvastam, és ami nyilvánvalóvá vált számomra – így a hetedik olvasása közben –, hogy mennyire gyorsan változott és fejlődött az írási stílusa. Lehet ez részben annak köszönhető, hogy szerintem elég hamar megtalálta az írói hangját és azt a műfajt, amiben igazán jó. A krimi vonal abszolút jól áll neki és remélem, hogy hasonlóan izgalmas sok könyvet kapunk még tőle, mint amilyen az Igazság-trilógia, vagy épp A főnök-sorozat. Mindegyik, ahogyan ez a regénye is izgalmakban és fordulatokban gazdag, nincsenek benne felesleges körök, felesleges cselekményszálak. Mindamellett, hogy pörgős történet, megcsillan Viki humora benne és egyfajta lazaság. Én ezt csípem, szerintem sokat ad a kötethez.
Bővebben: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2020/04/barath-vikt…

>!
Ferger_Jolcsi P
Baráth Viktória: A főnök 2.

Alig vártam, hogy olvashassam a könyvet, mióta az első rész végére értem, mert olyan függővéges volt, hogy minél előbb olvasni akartam a folytatást. És szerencsére ebben a kötetben sem csalódtam, jobban is tetszett, mint az első kötet, nagyon gyorsan ledaráltam. Azt viszont sajnálom, hogy Ana múltjáról semmi nem derült ki még mindig. spoiler
Az a legrosszabb, hogy ennek a kötetnek is olyan függővége lett, hogy most alig győzöm kivárni megint a folytatást.

>!
pribrgre P
Baráth Viktória: A főnök 2.

Vártam már a folytatást, főleg az első rész függővége után. :) Nagy meglepetésekre nem számítottam, szerintem bolond, aki nem volt tisztában vele, hogy spoiler Az egész könyvben a legjobban a spoiler vártam, rettentő kíváncsi voltam, hogy oldotta meg ezt az írónő. Nem kellett csalódnom szerencsére. :) Innentől kezdve sokkal izgalmasabb is volt a könyv.
Azt gondoltam semmi igazán meglepő vagy váratlan nem lesz a történetben, aztán meg jött a hatalmas csattanó, amire nagyon nem számítottam. spoiler A kezdeti sokk után már gondoltam, hogy spoiler igazam is lett. :)
A történet hozta, amit vártam, abszolút kellemes szórakozást nyújtott. :)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
368 oldal · ISBN: 9786156067135
>!
doriis_and_herbooks
Baráth Viktória: A főnök 2.

Huh.. Hát nem is tudom, hogy mit lehetne most írni.. Szóhoz sem jutok..
Nehéz spoliermentesen írni róla. Nyilván bolond volt az, aki nem gondolta, hogy spoiler. De emellett is még annyi meglepetés és izgalom volt ebben a könyvben, hogy hihetlen. Különösen a végén.. Hát engem az teljesen letaglózott. Az írónő ismét nem hazudtolta meg magát a végkifejlettel kapcsolatban. Bevallom én majdnem spoiler. Fantasztikus történetet tárt élénk ismét Viki. Nem is szaporítom tovább a szót, mert itt már tényleg elfogytak a szavak..
Bámulatos volt!

12 hozzászólás
>!
Niki_Salamon P
Baráth Viktória: A főnök 2.

Nehéz írnom spoiler nélkül. Amit gondoltam az első rész végén félig-meddig bejött: spoiler, bár nem azért hazudott Oli amiért gondoltam. Ezzel mondjuk meglepett az írónő. Na meg azzal is, ahogy alakultak az események ebben a hármasban, főleg Oliverrel – báááár számítani lehetett rá, hogy ki lesz a befutó. Istenem de sajnáltam szegényt, Ana nem igazán volt a kedvencem ezért. Nem is tudom, ha a férfiak az agyukat a lábuk között hordják, akkor Ana is lent kb. Jó jó, szerelem meg minden, meg is értem. De hogy pozitívat is írjak a csajsziról, imádtam, hogy mindig minden helyzetben erős marad, összeszedi magát és jó volt olvasni a parancsolgatását is.
Viszont!! A csavart imádtam benne, nevezetesen spoiler
A könyv terjedelme bőven jó volt, szerettem ezt is olvasni akárcsak az első részt. A vége viszont… szerintem folytatásért kiált. Nem tudom hova lehetne ezt még fokozni és írni hozzá, de bennem felmerült egy kérdés : spoiler Mármint nem volt egyértelmű, tippem van, na de ha azt vesszük spoiler. Már ha akkor fogant, mert ez ugye nem derült ki.

>!
Ella_Steel IP
Baráth Viktória: A főnök 2.

"Szerintem nem kell sokáig magyaráznom senkinek, ha azt mondom, nagyon vártam már a folytatást.
Igen, miatta. És nem akarom azt mondani, hogy én megmondtam, de én megmondtam.
Már az első rész befejeztével, hogy a Jófiú novelláról már ne is beszéljek.
Hogy miért? Mert számomra ő az egyedüli Viki karakterei közül, aki meghódított. "

Bővebb értékelés: https://ellasteel.blogspot.com/2020/02/barath-viktoria-…

>!
Faythe P
Baráth Viktória: A főnök 2.

Úgy érzem, hogy kellő lezárást kapott a történet, főleg az utószóval. Azzal a kis levélkével összeértek a szálak az Igazság trilógiával. :)
A könyv nagyon olvastatta magát, látszódik is, hogy a többi olvasmányomhoz képest ezt 3 nap alatt befaltam. Ugyanakkor nem érzem, hogy annyi pörgés lett volna ebben a kötetben, mint az elsőben (mondjuk azt se most olvastam…). A második felében persze már volt izgalom, sőt a vége kifejezetten olyan pillanatokat tartogatott, hogy „ez most mi a fene is volt?”.
Azonban voltak számomra szürke foltok a történetben, ami jó lett volna, ha jobban el van mesélve. De lehet csak én érzek így. Nem volt például világos számomra, hogy Ana és Oliver hogy gabalyodtak össze ennyire. Az megvan, hogy találkoztak a Főnökben, de hogy is lett ebből szerelem?! Na az jó kérdés… A másik pedig, hogy spoiler
Vikinek megint csak sikerült meglepetéseket tartogatnia számunkra, nem csalódtam az írónőben.
spoiler


Népszerű idézetek

>!
Anna_Tóth_5 P

Az élet hiába kínálja tálcán a boldogságot, ha mi nem nyúlunk érte.

117. oldal

>!
Törpillaa P

– Az érzelmeket nem lehet logikusan megmagyarázni. Azok olyanok, amilyenek. Nem tudsz rajtuk változtatni.

270. oldal

>!
Anna_Tóth_5 P

Csak miattad jöttem vissza. Érted jöttem vissza. És nem fogok üres kézzel távozni.

>!
Törpillaa P

El kell fogadnom, hogy már nem az az ember vagyok, aki voltam. Megváltoztam, pontosabban az élet kényszerített arra, hogy megváltozzam. Ma már nem tudom elképzelni, hogy úgy éljek, ahogy régen, de úgy érzem, valahol mélyen még az az énem is bennem lakik.

5. oldal

>!
Pandalány P

Ki kell élveznem ezeket a napokat, mert nem tudhatjuk, mit hoz a jövő.

>!
Anna_Tóth_5 P

– Az érzelmeket nem lehet logikusan megmagyarázni.

270. oldal

>!
janee P

– Az érzelmeket nem lehet logikusan megmagyarázni. Azok olyanok, amilyenek. Nem tudsz rajtuk változtatni. Hidd el, próbáltam megszabadulni a gondolattól, hogy egyszer majd újra az enyém leszel, de hiába volt minden erőfeszítésem. Csak miattad jöttem vissza. Érted jöttem vissza. És nem fogok üres kézzel távozni.

270. oldal

>!
janee P

Nem tudhatjuk, mit hoz a holnap, de az egészen biztos, hogy utána már semmi sem lesz olyan, mint régen.

285. oldal

>!
janee P

Mert az élet sokszor tesz nekünk keresztbe, de a lényeg az, hogy bármilyen szar helyzetbe kerülünk is, a legjobbat kell kihoznunk belőle, akkor is ha nem feltétlenül így leszünk a legboldogabbak. Még ha a szívünk szakad is bele. Mert mi mind igazi túlélők vagyunk.

311. oldal

>!
janee P

Ebben a pillanatban akarok élni mostantól életem végéig.

230. oldal


A sorozat következő kötete

A főnök sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Helena Silence: Ezüsthíd
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes
Karina Halle: Veszélyes trükkök
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Laurelin Paige: Utolsó csók
Borsa Brown: A maffia szívében
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Lakatos Levente: Bomlás