A ​főnök 49 csillagozás

Baráth Viktória: A főnök

Valóban ​te irányítod a saját életedet?
Ana Moreno békésen él Albuquerque leggazdagabb negyedében. Mindene megvan, amiről egy nő álmodhat: csodás ház, személyzet és egy milliomos vőlegény, akivel boldogan tervezgetik az esküvőjüket. A rózsaszín álomvilágnak azonban vége szakad, amikor egy este ismeretlenek elrabolják Anát. A lány ekkor döbben rá arra, hogy az élete mégsem volt olyan fényes és csillogó, mint ahogy azt gondolta. Fogvatartója válaszút elé állítja: ha életben akar maradni, meg kell tanulnia alkalmazkodni ahhoz a kegyetlen világhoz, amibe került. A titkok és csalódások hálójában őrlődve azonban arra még ő sem számít, hogy a bosszúvágy egy teljesen új emberré fogja átváltoztatni.
Hol a határ jó és rossz között? Mire lehet képes az ember, ha a bosszú hajtja? Vajon létezhetnek valódi érzelmek egy kegyetlen világban, vagy csak az érdek vezérli a tetteinket?
Baráth Viktória, az Első tánc című nagy sikerű könyv szerzője ezúttal egy izgalmakban, érzelmekben… (tovább)

>!
Álomgyár, 2017
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596834

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Ryan Walsh · Ana Moreno


Kedvencelte 18

Most olvassa 11

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 113

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Baráth Viktória: A főnök

Csak magadra számíthatsz, senki másra, ha túl akarsz élni.

„Oké, oké, szép a borító, de mi van a tartalommal? Izgalmas, érdekes és bravúros.”
Röviden és velősen összefoglalva, számomra ez a könyv sokkal jobban tetszett, mint az Első tánc, holott az is megragadó sztori volt. Szerettem a történetet, pedig igazán távol áll tőlem az alvilági élet. Lekötött és olyannyira magába szippantott, hogy kevesebb, mint egy nap alatt kivégeztem. Nálam ez hatalmas teljesítmény! :D
A szereplők jól ki voltak dolgozva, ha Ryan nem is, de Ana karakterfejlődése levett a lábamról.
Eddig is úgy véltem, hogy @Baráth_Viktória konyít az íráshoz, ezután azonban még bátrabban ki merem jelenteni. Kifejezetten örülök, hogy a történetben kevesebb alkoholizálás és „csapd szét magad” életmód került, helyette inkább mélyebb és realisztikusabb ábrázolásmód vette át a hatalmat.
Nagyon köszönöm az élményt, felettébb szórakoztató volt!

Spolier-mentes, bővebb értékelés: https://missreaders.com/books/details/20

3 hozzászólás
>!
vikcs P
Baráth Viktória: A főnök

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/06/barath-viktor…

"Hű, hogy én mennyire vártam már ezt a könyvet! Sokatok számára ismerős lehet az írónő neve, hiszen tavaly robbant be az írók világába az Első tánc című könyvével. Ez sokkal másabb, mint A főnök, hisz az inkább a romantikát és önmagunk keresését helyezi előtérbe, míg itt egy olyan világ tárul elénk, amelybe nem szívesen csöppennénk bele.

Ana tökéletes életet él. A vőlegényével az esküvőjüket tervezik, mindenük megvan, Anának nem kell
mással foglalkoznia, minden nap csak ki kell választania, hogy melyik cipőt vegye fel az adott ruhájához. Ám gondtalan élete egyik percről a másikra tűnik el, egy olyan kilátástalan helyzetben találva magát, amiről azt hiszi, csak egy rossz álom. De nem, ez a valóság. Már nem bánnak vele hercegnőként, hanem csak egy hasztalan fogolyként, olyan fickók kezében, akikkel soha nem akart találkozni. Anának választania kell. Vagy meghal, vagy együttműködik egy veszélyes férfival, aki drogot árul. Ahogy egyre többet lát ebből a kegyetlen világból, úgy változik meg ő is. A kis gazdag úri hölgy lassan átalakul kemény csajjá, ám ezért elég keményen meg kell dolgoznia.

Annyira olvastam volna még! Az írói fejlődés is nagyon látványos, kidolgozott a könyv, érezhető, hogy sok munka van a háttérben, és a karakterek nagyon jól felépítettek. Tetszik, hogy Viki elég sokszínű írás terén, hiszen az Első táncban is nagyon jól csavarta a szálakat, itt azonban rendesen megkavarja az álló vizet, és az olvasó konkrétan a haját tépi a végére. Készüljetek fel!

Nem mindennapi olvasmány egy nem mindennapi világról, kapcsolatról és érzelmekről. Úgy gondolom, több ilyen történet kellene, nem csak a tucatkönyvek. "

9 hozzászólás
>!
Pandalány P
Baráth Viktória: A főnök

Teljesen levett a lábamról ez a történet: szenvedélyes, izgalmas és igazán eredeti!
Faltam az oldalakat.
Csak kavarognak a gondolataim a könyv elolvasása óta, megpróbálom összeszedni magam. :D Az írónő nagyon meglepett, ugyanis a romantikus Első tánc után most valami annyira más történetet kap az olvasó, amitől eláll a szava. Totál más műfaj, más világ és pont ezért ennyire szembetűnő a fejlődés az első regény óta. A karakterek kidolgozottak, érdekesek, lehet nekik drukkolni, vagy épp utálni őket gonoszságuk miatt. A történet sötét, rejtélyes.
A karakterek mellett számomra a könyv erőssége az események sodrása volt. Az, hogy minden fejezet izgalmakkal teli, és nincs unalmas rész benne. Ez nagyon olvasmányossá és letehetetlenné teszi a regényt.
A borító csodálatos, figyelemfelkeltő és ismerve a történetet teljesen illik hozzá. Amit még kiemelnék a kivitelezéssel kapcsolatban, azok a fejezetcímek. Jó volt végre olyan könyvet olvasni, amiben a fejezeteknek vannak címei és nemcsak számokat látunk, hanem egy-egy címet, ami utal a fejezet tartalmára. Mostanában csupa olyan regényt olvastam, amikben nincsenek címek és kifejezetten hiányoltam őket.
A könyv utolsó harmadában választ kaptam minden kérdésemre, aminek különösen örültem, mert a Frankkel kapcsolatos szálat elvarratlannak éreztem korábban. És akkor jött a bravúros jelenet, amiből minden kiderült. Hiányérzetem lett volna, ha nem kerül előtérbe.
A regény befejezése váratlan fordulatokkal teli. Számomra kellett ez az erős csavar a végére, pont azért, mert teljesen másra számítottam. El tudnék képzelni folytatást, de ha csak egy kötetes történet marad, akkor sem fogok csalódni.
Bővebben: https://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/07/a-fonok.html

2 hozzászólás
>!
K_A_Hikari 
Baráth Viktória: A főnök

„A szép dolgok a sötétségben is megmutatják magukat, és fényt hoznak az életünkbe.”

Nos, le a kalappal az irónő előtt, igy kell ezt csinálni! Három óra alatt 270 oldalt olvastam el a regényből.
(…)
Négy és fél óra alatt olvastam el, ami elég sokat elmond azon kivül, hogy abnormalis sebességgel olvasok de ez van.
Benne ragadt a kezemben, érdekelt mi fog törtenni, a következő oldalon.
Titkok, drogok, vágy és hatalom. Minden szál elágazik, mégis egy kézben futnak össze.
Igy is kerek egŕsz, de nagyon toporzékolok egy folytatásért.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/07/barath-viktor…

9 hozzászólás
>!
Anett_92 P
Baráth Viktória: A főnök

„Különös. A szép dolgok a sötétségben is megmutatják magukat és fényt hoznak az életünkbe. ”

Alig találom a szavakat. Akartam várni ezzel, hogy ülepedjen még kicsit a történet a lelkemben, de nem ment. Alig találom a szavakat, de az kétség kívül biztos, hogy zseniális volt! Nincs rá jobb szó. De mindenek előtt Kedves @Baráth_Viktória ! :) Jössz nekem egy parókával, mert a vége miatt úgy téptem a hajam, hogy alig maradt belőle valami! Nem lehet így vége!
Már rögtön az eleje is annyira lebilincselő volt. Hamar beindult a történet és a végéig fenntartotta az izgalmat, sőt egyre csak izgalmasabb lett. Állandóan pörögtek az események és már pár fejezet után fájt, hogy le kellett tennem. Mindig csak az járt a fejemben, hogy mi történik ezután? És a történet újra és újra megajándékozott egy váratlan érdekfeszítő fordulattal. Mindig jött egy újabb csavar, ami után úgy kapargattam az államat a földről.
Látszott, hogy mennyi háttérmunka van benne, a karakterek teljesen kidolgozottak voltak.
Piszkosul megszerettem egy olyan karaktert, akitől a történet elején még kirázott a hideg. De basszus mennyire a szívemhez nőtt!Az elkényeztetett Ana napra napra válik egy elképesztően kemény csajjá. És hát Ryan.. Hm egy lenyűgöző egyéniség a tettei ellenére is. Sőt hatalmas igazság amit Ana mond, hogy nem az az egy bizonyos szó bizonyítja a szerelmet, hanem a tettek. A főszereplőket iszonyatosan megszerettem és fáj, hogy búcsút kell vennünk. De nem sokáig, mert biztosan újra fogom olvasni. Hamarosan. Nem is egyszer. Nagyon sokáig a hatása alatt leszek még. Imádtam!

5 hozzászólás
>!
Evika82 P
Baráth Viktória: A főnök

Ez a könyv nekem nagyon-nagyon tetszett.Természetesen jár az 5 csillag. :)
Már az írónő előző könyve sem volt rossz, de ezzel a történettel engem teljesen megvett magának.
Sejthető volt, hogy tetszeni fog, hiszen szeretem az ilyen jellegű sztorikat.
És igen… megint rá kellett döbbennem, hogy imádom a rosszfiúkat, hiszen Ryan tényleg rossz spoiler, de engem ez sem érdekelt, annyira imádtam a karakterét.
Viszont Kedves @Baráth_Viktória szörnyen gonosz nőszemély vagy! :D
Igaz, hogy kaptunk egy lezárást, de nem vagyok tőle boldog.
Tessék folytatást írni, és meglepni miket.
El tudnék képzelni pár jó kis csavart, ha folytatnád a történetet. ;)
Köszönöm, hogy olvashattam a könyved, nagyon jól szórakoztam rajta! :)

26 hozzászólás
>!
Könyvmolyok_Világa
Baráth Viktória: A főnök

Baráth Viktória nevével először tavaly találkoztam,amikor megjelent az első könyve,az Álomgyár kiadónál.Mikor megtudtam,hogy érkezik egy újabb könyve,egyből tudtam,hogy el szeretném majd olvasni. És így az elolvasása után mondhatom,hogy egyáltalán nem csalódtam. Sőt!
Szerintem jobban sikerült,mint az Első tánc című könyve. Bár a kettőt nehezen lehet összehasonlítani. Legalábbis szerintem.Igaz,voltak benne előre kiszámítható dolgok,ennek ellenére jól fel volt építve,és az írónő nagyszerűen tudja csavarni a szálakat. A borító pedig igazán passzol a történethez!És akkor bővebben a történetről:

Ana igazi álomvilágban él,az esküvőjét tervezi,csakhogy ez a tökéletes élet,egy pillanat alatt megváltozik, hirtelen döntés elé kényszerül:vagy meghal vagy segít drogot árulni egy rossz embernek.Ana kénytelen eleget tenni a fogvatartóinak,hiszen ha ellenáll semmi jóra nem számíthat. Őszinte leszek,a lány karaktere hihetetlen unszimpatikus volt,utálom az elkényeztetett,hülye,beképzelt libákat,de szerencsére a lány hihetetlen átalakuláson megy keresztül.Sok mindent megtanul például,hogy nem minden a pénz,és a történet során rengeteg izgalommal/élménnyel gazdagodik.Örültem,hogy az Ő szemszögén keresztül olvashattuk a történetet. Vele izgultam végig az eseményeket,és mindvégig szurkoltam neki.
Egy pillanatig sem unatkoztam! Minden sorát imádtam!

Ryan nagyszerű figura volt,igazi rosszfiú,de miután jobban megismertem rájöttem,hogy azért imádnivaló is tud lenni,bár voltak olyan pillanatai is amikor legszívesebben megfojtottam
volna. Maga a rosszfiús ötlet eléggé kiszámítható. Hiszen minden rosszfiú rendelkezik egy rossz múlttal.. Majd a könyv végére megváltoznak. Így vele kapcsolatban olyan sok meglepetés nem ért.
Mondhatom, az összes karakter szépen felvolt építve/ki volt dolgozva,úgy mint ahogy a cselekmények is. Remekül meg volt írva.
Egy dolgot azért nem tudok megbocsájtani Viknek,mégpedig azt,hogy igazán rövidre sikeredett. Bár 368 oldal,ennek ellenére olvastam volna még,annak ellenére,hogy a befejezés remekre sikeredett.Egyszerűen levett a lábamról! Látni lehetett,hogy az írónő hatalmas fejlődésen ment keresztül az első könyve óta.Sokkal jobban lekötött a második regénye
Remélem hamarosan érkezik Viki következő kötete!
Az Álomgyár Kiadónak,pedig köszönöm,hogy ismét ilyen remek könyvet olvashattam! :) ♥

@Álomgyár_Kiadó
@Baráth_Viktória

>!
Coolynee P
Baráth Viktória: A főnök

„El kellett veszítenem mindent ahhoz, hogy értékelni tudjam, amim van.”

Több okból féltem ettől a könyvtől.
~Féltem, nehogy egy olyan történet legyen, hogy jön a jó kislány, szerelmes lesz a fiúba, ezért a rossz fiúból jó lesz.
~Féltem, mert durvábbra(?) számítottam. A rablásból kiindulva, hogy másról fog szólni
~És féltem, hogy ebbe is meglelem e a mondanivalót, csak úgy, mint az Első táncban, vagy sem.

De hatalmasat csalódtam ebben a könyvben pozitív irányban! :)
Egyenesen letaglózott!
Elsőnek is tudni illik róla, hogy borítómániás vagyok. Szörnyen ki tudok akadni, ha a karakterekhez nem illő képet tesznek rá….
Khmm Dublin Street…
Ennek a borítója pedig… Mikor a könyv végére értem, új értelmet nyert!
Egyszerűen fantasztikus!

Rengetek olyan könyvet olvastam már, amiben egymásra talál a pár, eltűnik minden gondjuk, bajuk, happy end. Ami nem baj, mert azok is élvezhető regények.
Viszont Viki könyvei azért állnak hozzám közelebb, mert ő amellett, hogy egy szerelmi szálat vezet, minidig a mondanivalót/tanulságok helyezi előtérben a könyv végén.
De még milyen mondanivalókat!
Ettől lesznek az Ő írásai különlegesek.

Mindeközben a cselekmények izgalmasak, fordulatosak és meglepőek.
Mindig is szerettem az efféle mexikói történeteket.

Heves vággyal felcsigázott való hű történet egy lányról, aki megismerte a világ poklát és mennyét egyaránt, miközben megtanulta értékelni az életét.

Csak ajánlani tudnom mindenkinek, mert ennél jobb történetet nem tudok mondani, ebben minden megtalálható…
Hűség, Fájdalom, Árulás, Szenvedély, Küzdelem, Megértés, Tisztelet

Jó munkát végzett Főnök!
Nem csalódtam, sőt!
Már az Első táncért odavoltam, ez pedig…
Tényleg megfigyelhető a fejlődés, csak így tovább, imádtam olvasni! :)

>!
felícia97
Baráth Viktória: A főnök

Azt hiszem már nem kéne meglepődnöm azon,hogy bizony a magyar írók is vannak olyan jók mint a külföldiek,mégis minden alkalommal sikerül rácsodálkoznom erre a tényre. Akárcsak most.Ezzel a könyvvel azóta szemezek hogy feltűnt a molyon,a sok dicsérő értékelés pedig végleg meggyőzött arról,hogy nekem is el kell olvasnom. Én kifejezetten szeretem a sötét és kemény sztorikat,ráadásul jó pár elképesztő történet került már a kezembe,és ki merem jelenteni,hogy számomra A Főnök semmivel sem marad el ezektől. Szenvedélyes,mocskos és alvilági pontosan ahogy a borítón lévő ajánlás ígéri nekünk,mindezt pedig részletesen kidolgozva kapjuk,szóval egyáltalán nem egy hétköznapi történetről van szó.
Ana szemszögéből ismerjük meg az eseményeket egészen az elrablásától kezdve,végigkövetve hogyan kerül bele ebbe a kegyetlen világba.Látjuk hogyan válik azzá a ki lesz,és azt is hogy milyen irányba változnak meg az érzései azok után amin keresztül megy.Nagyon jól felépített karakter volt végig, az pedig különösen tetszett hogy mindig próbált kiállni magáért és hogy nem hagyta hogy csak úgy átlépjenek rajta.A másik akit ki kell emelni az Ryan,aki szintén rendkívül élethűre sikerült megalkotni.Plusz pont,mint minden ilyen történetnél,hogy Ryan ugyanaz marad mint akinek megismerjük,és nem lesz hirtelen jófiú,hanem ugyanolyan kemény és elszánt mint a kezdetekkor,annak ellenére is hogy a történet folyamán bizony azért ő is változik.Ebből kifolyólag pedig a történetünk se lesz tündérmese,bárhogy is csavarodnak az események.Mert az elejétől kezdve nagyon izgalmas a könyv,olyannyira hogy hosszú időre nehéz letenni.Ráadásul Baráth Viki nem csak a szereplők,hanem az olvasók érzelmeit se kíméli:igazi hullámvasútra ültet bennünket,de a lezárás felér egy jobb horoggal. Erre nagyon nem számítottam,és ugyan továbbra is fenntartom azt,hogy mesébe illő befejezés finoman szólva se lett volna idevaló,de ez a megoldás kiakasztott.Majdnem le is vontam miatta fél csillagot,de összességében annyira jó volt az egész könyv,hogy nem tudtam megtenni.Viszont kedves írónő így nem leszünk jóban! :D Nagyon jó lenne egy folytatás,hogy a végén kialakult helyzetet orvosolni lehessen,de addig is kénytelen vagyok beletörődni ebbe a lezárásba.Mindenesetre azért örülök,hogy olvashattam,mert ez egy remek történet,és most már még kíváncsibb vagyok az írónő másik könyvére is! :)

8 hozzászólás
>!
Bettina_94
Baráth Viktória: A főnök

„A főnök megjelenése egy elsőkönyves írónő felemelkedését is jelképezi. Baráth Viktória a második könyve kiadásával megtörte az elsőkönyves jelzőt, kilépett a komfortzónájából és egy teljesen más téma felé visz el minket, mint a romantikus és kedves Első tánc esetében. A főnök minden szempontból egy mérföldkő az írónő életében, és esélyes arra, hogy mindenki kedvencévé váljon.”

http://irokkozott.blogspot.hu/2017/06/barath-viktoria-f…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Pandalány P

Elfogadtam, hogy az életem megváltozik, és sosem leszek többé az, aki voltam. Megnyugodtam.

>!
Pandalány P

Ha nagyban akarsz játszani, akkor kockáztatnod kell.

>!
Pandalány P

El kellett veszítenem mindent ahhoz, hogy értékelni tudjam, amim van.

>!
Pandalány P

Csak magadra számíthatsz, senki másra, ha túl akarsz élni.

>!
vikcs P

(…) a jók nem mindig jók, és a rosszak nem mindig gonoszak.

Utószó

>!
Pandalány P

Saját, önálló személyiséggel rendelkezem, és megérdemlem azt, hogy én irányítsam az életemet, ne mások.

>!
vikcs P

Bár tudtam, hogy a jövőm bizonytalan, akkor sem adtam fel, hogy egyszer az enyém legyen az, amire vágytam.

135. oldal

>!
vikcs P

Egy csodás vőlegény, egy szép ház, biztos jövő. Mi másra is vágyhatna egy nő?

10. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Sárkánykönny
Frei Tamás: A bankár
Stephenie Meyer: A Vegyész
Tara Monti: Innuendo – Ellenszélben
Peter Grimsdale: Battlefield 4: A háború küszöbén
Steve Berry: A Lincoln-mítosz
Tom Clancy – Mark Greaney: Veszélyzóna
Christopher Golden: Uncharted – A negyedik labirintus
Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú