A ​főnök (A főnök 1.) 683 csillagozás

Baráth Viktória: A főnök

Valóban ​te irányítod a saját életedet?
Ana Moreno békésen él Albuquerque leggazdagabb negyedében. Mindene megvan, amiről egy nő álmodhat: csodás ház, személyzet és egy milliomos vőlegény, akivel boldogan tervezgetik az esküvőjüket. A rózsaszín álomvilágnak azonban vége szakad, amikor egy este ismeretlenek elrabolják Anát. A lány ekkor döbben rá arra, hogy az élete mégsem volt olyan fényes és csillogó, mint ahogy azt gondolta. Fogvatartója válaszút elé állítja: ha életben akar maradni, meg kell tanulnia alkalmazkodni ahhoz a kegyetlen világhoz, amibe került. A titkok és csalódások hálójában őrlődve azonban arra még ő sem számít, hogy a bosszúvágy egy teljesen új emberré fogja átváltoztatni.
Hol a határ jó és rossz között? Mire lehet képes az ember, ha a bosszú hajtja? Vajon létezhetnek valódi érzelmek egy kegyetlen világban, vagy csak az érdek vezérli a tetteinket?
Baráth Viktória, az Első tánc című nagy sikerű könyv szerzője ezúttal egy izgalmakban, érzelmekben… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Álomgyár, Budapest, 2022
Álomgyár, Budapest, 2021
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596834
Álomgyár, Budapest, 2020

Ryan Walsh · Ana Moreno · Rick

Mrs_Curran_Lennart P>!
Baráth Viktória: A főnök

Érdekes történet volt, csak egy kicsit a valóságtól elrugaszkodott. Szerintem Ryanen kívül bárki más fejbelőtte volna a csajt az elején. Viszont elvonatkoztatva a realitásoktól, nem volt rossz. Nevezhetjük akár romantikus kriminek is, bár a vége nem éppen HEA.
spoiler
Mondjuk a főszereplőket nem sikerült igazán megkedvelnem. Ana sokszor hisztizett, Ryan pedig többnyire kiszámíthatatlan. Ricket és Jones ügynököt bírtam.
Az írónő stílusa tetszett, jól megírt, olvasmányos könyv. Még biztosan fogok tőle olvasni.

Csilla‿ P>!
Baráth Viktória: A főnök

Véleményem szerint két szálra fűzhető fel a történet. Az egyik Ana és Ryan kapcsolatának alakulása. A kettejük között kialakult mély szerelem története. Ebben az irányban felvetődtek bennem kétségek. Nehezen tudtam elfogadni kettejük viharos kapcsolatát.
A másik szálon pedig az alvilági életet ismerhettem meg. Végig kísértem Ana fejlődését. Láttam, ahogy a rózsaszín álomvilágból a kegyetlen alvilági élet egyik meghatározó személye lett. Nekem ez a vonal tetszett igazán.
A történet vége eléggé meglepő volt. Ezzel felkeltette az érdeklődésemet annyira, hogy tovább akarjam olvasni a sorozatot.

klara_matravolgyi>!
Baráth Viktória: A főnök

Egy élvezetes stílusban megírt, szórakoztató történet. Főképp azoknak ajánlom, akik szeretik az alvilági románcot, de nem szeretnek az alvilág mocskáról túl sokat olvasni.

FairyDust P>!
Baráth Viktória: A főnök

Csak magadra számíthatsz, senki másra, ha túl akarsz élni.

„Oké, oké, szép a borító, de mi van a tartalommal? Izgalmas, érdekes és bravúros.”
Röviden és velősen összefoglalva, számomra ez a könyv sokkal jobban tetszett, mint az Első tánc, holott az is megragadó sztori volt. Szerettem a történetet, pedig igazán távol áll tőlem az alvilági élet. Lekötött és olyannyira magába szippantott, hogy kevesebb, mint egy nap alatt kivégeztem. Nálam ez hatalmas teljesítmény! :D
A szereplők jól ki voltak dolgozva, ha Ryan nem is, de Ana karakterfejlődése levett a lábamról.
Eddig is úgy véltem, hogy @Baráth_Viktória konyít az íráshoz, ezután azonban még bátrabban ki merem jelenteni. Kifejezetten örülök, hogy a történetben kevesebb alkoholizálás és „csapd szét magad” életmód került, helyette inkább mélyebb és realisztikusabb ábrázolásmód vette át a hatalmat.
Nagyon köszönöm az élményt, felettébb szórakoztató volt!

Spolier-mentes, bővebb értékelés: https://missreaders.com/books/details/20

zuna19>!

Na lássunk végre neki.
Pár órája már szedegetem össze felé a gondolataimat, hogy mit is írjak a könyvről. Egyszerűen nem akarok semmi sértőt írni, hiszen ez nem az én műfajom. Kevés maffiás/ sötét történettel találkoztam, sőt belegondolva ez volt az első. De ettől ha szembejön velem egy jó könyv, azt azért én is felismerem és ez nagyon hatásos volt.

Hogy hogyan váltam azzá, aki most vagyok? Már magam sem tudom pontosan. Minden olyan régen történt, de egyvalami tisztán él az emlékezetemben: a rettegés. A félelem és a kétségbeesés sodort magával, én pedig hiába kutattam kapaszkodó után, minden kicsúszott a kezeim közül.”

Számomra érzelmi hullámvasút érzés volt olvasni Ana gondolatmenetét. Amint egy kicsit sikerült megkedvelnem és sajnálom, nem telt bele sok időbe és kezdődött is a meg nem értés. Ezt a folyamatos váltakozást éreztem vele kapcsolatban. Imádtam, hogy spoiler nem is igazán értettem ezt a szálat igazán. Valahogy ezt egy kicsit durvának éreztem. Ez nem nekem való.
Ryan Walsh mit is írjak rólad? Még a nevedet is jó kimondani: Ryan Walsh! Végig csak reménykedtem, hogy spoiler A sztoriját lezáratlannak érzem, remélem nem csak én vagyok ezzel így. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy lesz e folytatása. Mert elég elképzelhetőnek tartanám.
Sosem tudtam előre mi fog történni. Teljesen jó volt ebből kifolyólag a szerkesztése. A vég kifejlett nekem meglepő volt. De tuti, hogy ez volt a finish?
Sajnos azt kell írnom, hogy nem sok magyar írótól/írónőtől olvasok könyveket. Szerintem a sulis kötelezők és 1-2 rossz próbálkozás pár éve, nagyon rányomhatta a bélyegét a mostani könyvekre. De @Baráth_Viktória most egy kicsit változtatott ezen. Nagyon szépen volt megírva ez a könyv. Annyira olvastatta magát, hogy lehet adok esélyt más íróknak/írónőknek is a továbbiakban.

Baráth Viktória: A főnök

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/06/barath-viktor…

„Hű, hogy én mennyire vártam már ezt a könyvet! Sokatok számára ismerős lehet az írónő neve, hiszen tavaly robbant be az írók világába az Első tánc című könyvével. Ez sokkal másabb, mint A főnök, hisz az inkább a romantikát és önmagunk keresését helyezi előtérbe, míg itt egy olyan világ tárul elénk, amelybe nem szívesen csöppennénk bele.

Ana tökéletes életet él. A vőlegényével az esküvőjüket tervezik, mindenük megvan, Anának nem kell
mással foglalkoznia, minden nap csak ki kell választania, hogy melyik cipőt vegye fel az adott ruhájához. Ám gondtalan élete egyik percről a másikra tűnik el, egy olyan kilátástalan helyzetben találva magát, amiről azt hiszi, csak egy rossz álom. De nem, ez a valóság. Már nem bánnak vele hercegnőként, hanem csak egy hasztalan fogolyként, olyan fickók kezében, akikkel soha nem akart találkozni. Anának választania kell. Vagy meghal, vagy együttműködik egy veszélyes férfival, aki drogot árul. Ahogy egyre többet lát ebből a kegyetlen világból, úgy változik meg ő is. A kis gazdag úri hölgy lassan átalakul kemény csajjá, ám ezért elég keményen meg kell dolgoznia.

Annyira olvastam volna még! Az írói fejlődés is nagyon látványos, kidolgozott a könyv, érezhető, hogy sok munka van a háttérben, és a karakterek nagyon jól felépítettek. Tetszik, hogy Viki elég sokszínű írás terén, hiszen az Első táncban is nagyon jól csavarta a szálakat, itt azonban rendesen megkavarja az álló vizet, és az olvasó konkrétan a haját tépi a végére. Készüljetek fel!

Nem mindennapi olvasmány egy nem mindennapi világról, kapcsolatról és érzelmekről. Úgy gondolom, több ilyen történet kellene, nem csak a tucatkönyvek. ”

MissFortune>!

Imádtam!
Annyira jó volt olvasni, ittam az írónő szavait. Egy este alatt túl voltam a háromnegyedén, mert inkább nem aludtam. Ennyire letehetetlen.:) Tetszett továbbá a kiszámíthatatlansága, ugyanis még csak meg sem sejtettem, mi lesz a következő csavar.
A karakterek közül egyik sem az a szeretnivaló típus. Ryant megkeményítette az élet, leginkább mogorva és ideges a könyv során. Mindig uralkodik az érzelmein, nehezen megfejthető, így eleinte elég titokzatos volt. Alig vártam, hogy kicsit többet kapjak belőle, az életéből.
Ana sokkal nyitottabb, de eleinte roppant mód úri p*csa volt. Nagy karakterfejlődésen megy keresztül, a végére egész kedvelhető. Becsültem benne, hogy bármi történjen, soha nem tört meg. Bennem is felmerült az, ami szerintem mindenkiben, aki olvasta.. Nem-e csak Stockholm-szindrómás a csaj? Nos, én teljesen próbáltam elvonatkoztatni ettől és elhinni, hogy nem az.

Olvastam már más szerelmes-maffiás történetet is, ez eddig a kedvencem közülük. Biztosan fogok még Baráth Viktóriától olvasni, imádom a stílusát.

Regina_Elek>!

Ami nem öl meg…

Az alvilág hierarchikus bűnszervezetében, ahol mindenkinek megvan a részére kiosztott feladata és ahol a kábulatnak igen nagy ára van. Ana tökéletes élete fenekestül felfordult, mikor elrabolták és szabadságától megfosztották, és bár egy illegálisan működő kegyetlen és veszélyes közösségbe került, mégis megtalálta valamilyen furcsa módon a boldogságot. Ana egy különös jellemfejlődésen ment keresztül a történet során, aminek következtében a kertvárosi mennyasszonyból egy kábítószer kereskedelmi hálózatnak a kiemelt tagja lett.

A történetben az írónő nagy hangsúlyt fektetett, a rendszer működéséről, az árusításról és a vertikális emberkapcsolatokról. Jelen körülményekben nem lehetett jó és rossz között különbséget tenni, mert itt pozitív tulajdonságokkal rendelkező rossz emberekről olvashattunk

Egy sötét és kíméletlen világ, ahol szerepet kap az érzelem.

Álomgyár, Budapest, 2020
Bunney>!
Baráth Viktória: A főnök

Nagyon tetszett, nem számítottam rá, hogy ilyen könnyen olvasható lesz :) off
A maffia cimkével nem nagyon tudtam mire számítsak,de elég hamar körvonalazódott :) A főszereplő Ana átalakulása alatt nem lett a szívem csücske. Eléggé elfogadta a semmilyen életét, majd ahogy kapott egy kis figyelmet, már hirtelen teljesen másmilyen képet festett magáról, ami nem mindig volt szimpatikus. Kicsit gyorsnak éreztem ezt, de később megbarátkoztam vele. Ryan pedig a szexi maffiafőnök és üzletember, aki szeret parancsolni és birtokolni minden tekintetben azt ami az övé, jelen esetben Anát… Hát nem tagadom néha eszembe jutott, mintha egy Szürke 50 filmbe csöppentem volna :))) De bejött a pali viselkedése, szerintem sok nőnek bejön ez, mondjuk nem hosszú távra :D
Üzlet, szex, üzlet, szex…. Vártam egy kis akcióra, de a végefele már kicsit több izgalom volt :) Igazából az egész könyv lekötött és érdekelt is. Egyszer majd talán a folytatást is a kezembe veszem, de az még nem most lesz :P

christine I>!
Baráth Viktória: A főnök

Szerettem. Imádtam. Annyiszor fogom újraolvasni, ameddig meg nem unom – bár ez nem fog előfordulni. Kellemes, könnyed hangvételű, mégis kegyetlen, helyzetenként a hideg is végigfutott a hátamon. Ana egy határozott karakterré vált ezalatt a majdnem 400 oldal alatt, és a vége miatt őrülten reménykedek abban, hogy a történetnek lesz folytatása, mert ez így nem buli, hogy életem legújabb értelme egyszerűen csak spoiler

Bővebben: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2017/11/barath-vi…

Pandalány P>!

El kellett veszítenem mindent ahhoz, hogy értékelni tudjam, amim van.

vikcs>!

Különös. A szép dolgok a sötétségben is megmutatják magukat, és fényt hoznak az életünkbe.

vikcs>!

[…] a jók nem mindig jók, és a rosszak nem mindig gonoszak.

Utószó

Pandalány P>!

Ha nagyban akarsz játszani, akkor kockáztatnod kell.

Pandalány P>!

Csak magadra számíthatsz, senki másra, ha túl akarsz élni.

328. oldal (Álomgyár 2021)

BarbyMalik0112 P>!

Nem azt akarom, hogy jófiú legyél, hanem azt, hogy csakis az én rosszfiúm maradj.

Pandalány P>!

Elfogadtam, hogy az életem megváltozik, és sosem leszek többé az, aki voltam. Megnyugodtam.

Pandalány P>!

Saját, önálló személyiséggel rendelkezem, és megérdemlem azt, hogy én irányítsam az életemet, ne mások.

Pandalány P>!

Mindennek oka van, semmi nem történik véletlenül.

378. oldal (Álomgyár 2021)

A főnök sorozat · Összehasonlítás