A ​főnök (A főnök 1.) 431 csillagozás

Baráth Viktória: A főnök

Valóban ​te irányítod a saját életedet?
Ana Moreno békésen él Albuquerque leggazdagabb negyedében. Mindene megvan, amiről egy nő álmodhat: csodás ház, személyzet és egy milliomos vőlegény, akivel boldogan tervezgetik az esküvőjüket. A rózsaszín álomvilágnak azonban vége szakad, amikor egy este ismeretlenek elrabolják Anát. A lány ekkor döbben rá arra, hogy az élete mégsem volt olyan fényes és csillogó, mint ahogy azt gondolta. Fogvatartója válaszút elé állítja: ha életben akar maradni, meg kell tanulnia alkalmazkodni ahhoz a kegyetlen világhoz, amibe került. A titkok és csalódások hálójában őrlődve azonban arra még ő sem számít, hogy a bosszúvágy egy teljesen új emberré fogja átváltoztatni.
Hol a határ jó és rossz között? Mire lehet képes az ember, ha a bosszú hajtja? Vajon létezhetnek valódi érzelmek egy kegyetlen világban, vagy csak az érdek vezérli a tetteinket?
Baráth Viktória, az Első tánc című nagy sikerű könyv szerzője ezúttal egy izgalmakban, érzelmekben… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
378 oldal · ISBN: 9786155596834
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596834
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596834

1 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Ryan Walsh · Ana Moreno · Rick


Kedvencelte 98

Most olvassa 19

Várólistára tette 169

Kívánságlistára tette 132

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Baráth Viktória: A főnök

Érdekes történet volt, csak egy kicsit a valóságtól elrugaszkodott. Szerintem Ryanen kívül bárki más fejbelőtte volna a csajt az elején. Viszont elvonatkoztatva a realitásoktól, nem volt rossz. Nevezhetjük akár romantikus kriminek is, bár a vége nem éppen HEA.
spoiler
Mondjuk a főszereplőket nem sikerült igazán megkedvelnem. Ana sokszor hisztizett, Ryan pedig többnyire kiszámíthatatlan. Ricket és Jones ügynököt bírtam.
Az írónő stílusa tetszett, jól megírt, olvasmányos könyv. Még biztosan fogok tőle olvasni.

4 hozzászólás
FairyDust>!
Baráth Viktória: A főnök

Csak magadra számíthatsz, senki másra, ha túl akarsz élni.

„Oké, oké, szép a borító, de mi van a tartalommal? Izgalmas, érdekes és bravúros.”
Röviden és velősen összefoglalva, számomra ez a könyv sokkal jobban tetszett, mint az Első tánc, holott az is megragadó sztori volt. Szerettem a történetet, pedig igazán távol áll tőlem az alvilági élet. Lekötött és olyannyira magába szippantott, hogy kevesebb, mint egy nap alatt kivégeztem. Nálam ez hatalmas teljesítmény! :D
A szereplők jól ki voltak dolgozva, ha Ryan nem is, de Ana karakterfejlődése levett a lábamról.
Eddig is úgy véltem, hogy @Baráth_Viktória konyít az íráshoz, ezután azonban még bátrabban ki merem jelenteni. Kifejezetten örülök, hogy a történetben kevesebb alkoholizálás és „csapd szét magad” életmód került, helyette inkább mélyebb és realisztikusabb ábrázolásmód vette át a hatalmat.
Nagyon köszönöm az élményt, felettébb szórakoztató volt!

Spolier-mentes, bővebb értékelés: https://missreaders.com/books/details/20

3 hozzászólás
zuna19>!
Baráth Viktória: A főnök

Na lássunk végre neki.
Pár órája már szedegetem össze felé a gondolataimat, hogy mit is írjak a könyvről. Egyszerűen nem akarok semmi sértőt írni, hiszen ez nem az én műfajom. Kevés maffiás/ sötét történettel találkoztam, sőt belegondolva ez volt az első. De ettől ha szembejön velem egy jó könyv, azt azért én is felismerem és ez nagyon hatásos volt.

Hogy hogyan váltam azzá, aki most vagyok? Már magam sem tudom pontosan. Minden olyan régen történt, de egyvalami tisztán él az emlékezetemben: a rettegés. A félelem és a kétségbeesés sodort magával, én pedig hiába kutattam kapaszkodó után, minden kicsúszott a kezeim közül.”

Számomra érzelmi hullámvasút érzés volt olvasni Ana gondolatmenetét. Amint egy kicsit sikerült megkedvelnem és sajnálom, nem telt bele sok időbe és kezdődött is a meg nem értés. Ezt a folyamatos váltakozást éreztem vele kapcsolatban. Imádtam, hogy spoiler nem is igazán értettem ezt a szálat igazán. Valahogy ezt egy kicsit durvának éreztem. Ez nem nekem való.
Ryan Walsh mit is írjak rólad? Még a nevedet is jó kimondani: Ryan Walsh! Végig csak reménykedtem, hogy spoiler A sztoriját lezáratlannak érzem, remélem nem csak én vagyok ezzel így. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy lesz e folytatása. Mert elég elképzelhetőnek tartanám.
Sosem tudtam előre mi fog történni. Teljesen jó volt ebből kifolyólag a szerkesztése. A vég kifejlett nekem meglepő volt. De tuti, hogy ez volt a finish?
Sajnos azt kell írnom, hogy nem sok magyar írótól/írónőtől olvasok könyveket. Szerintem a sulis kötelezők és 1-2 rossz próbálkozás pár éve, nagyon rányomhatta a bélyegét a mostani könyvekre. De @Baráth_Viktória most egy kicsit változtatott ezen. Nagyon szépen volt megírva ez a könyv. Annyira olvastatta magát, hogy lehet adok esélyt más íróknak/írónőknek is a továbbiakban.

2 hozzászólás
vikcs>!
Baráth Viktória: A főnök

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/06/barath-viktor…

"Hű, hogy én mennyire vártam már ezt a könyvet! Sokatok számára ismerős lehet az írónő neve, hiszen tavaly robbant be az írók világába az Első tánc című könyvével. Ez sokkal másabb, mint A főnök, hisz az inkább a romantikát és önmagunk keresését helyezi előtérbe, míg itt egy olyan világ tárul elénk, amelybe nem szívesen csöppennénk bele.

Ana tökéletes életet él. A vőlegényével az esküvőjüket tervezik, mindenük megvan, Anának nem kell
mással foglalkoznia, minden nap csak ki kell választania, hogy melyik cipőt vegye fel az adott ruhájához. Ám gondtalan élete egyik percről a másikra tűnik el, egy olyan kilátástalan helyzetben találva magát, amiről azt hiszi, csak egy rossz álom. De nem, ez a valóság. Már nem bánnak vele hercegnőként, hanem csak egy hasztalan fogolyként, olyan fickók kezében, akikkel soha nem akart találkozni. Anának választania kell. Vagy meghal, vagy együttműködik egy veszélyes férfival, aki drogot árul. Ahogy egyre többet lát ebből a kegyetlen világból, úgy változik meg ő is. A kis gazdag úri hölgy lassan átalakul kemény csajjá, ám ezért elég keményen meg kell dolgoznia.

Annyira olvastam volna még! Az írói fejlődés is nagyon látványos, kidolgozott a könyv, érezhető, hogy sok munka van a háttérben, és a karakterek nagyon jól felépítettek. Tetszik, hogy Viki elég sokszínű írás terén, hiszen az Első táncban is nagyon jól csavarta a szálakat, itt azonban rendesen megkavarja az álló vizet, és az olvasó konkrétan a haját tépi a végére. Készüljetek fel!

Nem mindennapi olvasmány egy nem mindennapi világról, kapcsolatról és érzelmekről. Úgy gondolom, több ilyen történet kellene, nem csak a tucatkönyvek. "

9 hozzászólás
Csakegyolvasólány P>!
Baráth Viktória: A főnök

Baráth Viktória írásmódja már az Első tánc olvasásakor lenyűgözött. Igaz, mikor belekezdtem, legszívesebben becsuktam volna, de ahogy tovább olvastam, elvarázsolt. Bár, sokszor fejen csaptam volna Zoey-t és egy-két karakter, de a történetben mindig volt egy olyan momentum vagy egy utalás, ami segített megérteni a történet szereplőinek a tettét. A kedvencemmé vált és azt hittem, hogy ezen nem változtat semmi. Nos, nem kellett volna kijelentenem ezt az elhamarkodott döntést. Mert igen is, A főnök című könyv mindent vitt. Rögtön felülkerekedett az írónő első könyve fölé és kiütéssel győzött.
De vajon mi volt ennek az oka?
Hogy őszinte legyek, amikor először elolvastam a fülszöveget, kicsit meghátráltam. Nem tudtam, hogy mire számítsak. Egy gazdag menyasszony? Elrablás? Bosszú? Na, nem, köszönöm. Viszont, amikor megnéztem a könyv trailereit egyre jobban felcsigázta az érdeklődésemet. Így miután megjelent a könyv, és mikor esélyem volt megvenni, nem haboztam. És ezt a döntést mai napig nem bántam meg.

Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.hu/2017/10/barath-vikt…

Fangirl033>!
Baráth Viktória: A főnök

„Már amikor az első mondatot elolvastam, tudtam, hogy menthetetlenül elvesztem. Tudom azt is, hogy ez nagyon nyálasan hangzik, de ez az igazság; igazából már a fülszöveg is ilyen hatással volt rám, már abból ki lehetett venni, hogy ez nem egy átlagos történet lesz.”
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.hu/2017/09/barath-v…

Gorkie P>!
Baráth Viktória: A főnök

A téma miatt egy picit nehezen szántam rá magam az olvasásra. A maffia, szervezetbűnözés nem szokott vonzani, de mivel mindent ki kell próbálni és Baráth Viki írta, kellett és kész. :D

Régóta halogatom az értékelés írását. Egyszerűen nem vagyok biztos benne, hogy vissza tudom adni azt, amit szeretnék.

Ana élete tökéletes. Tökéletes vőlegény, gazdagság, csillogás, mindene megvan, amit csak kívánhat. A legnagyobb problémája az, hogy mit vegyen fel, mert nem mehet kétszer ugyanabban a ruhában estélyre. Naiv, tündéri álomvilágban él.
Aztán egy pillanat alatt minden megváltozik, amikor elrabolják. Arcon csapja az élet egy másik oldala. Fogságba kerül, ahol megjárja a hadak útját. Düh, elkeseredettség, rettegés, beletörődés, mindenféle érzelmet megtapasztalt. Nincs biztonság, nincs segítség, egyedül van. Az utolsó reménysugár, amibe kapaszkodik, szintén semmivé foszlik. Eközben pedig próbálják megtörni, hogy kiszedjenek belőle minél több információt. Idővel kiszabadul a fogságból és egy teljesen más életet ismer meg. Ő maga is megváltozik, erősebb lesz, talpraesettebb, megtanul küzdeni magáért és másokért, ravaszabb lesz, mert csak így élheti túl, így lehet sikeres.
Ryan. Ő is egy nagyon érdekes karakter. Ahogy egyre inkább megismerjük, úgy lopózik be az olvasó szívébe. Mindezt anélkül, hogy nyálas papuccsá változna. Bár ő is mutat fejlődést, hű marad önmagához, nem változik meg a stílusa, a személyisége, csupán megismerjük azt az énjét is, amit elrejt a világ elől.

Nagyon szerettem ezt a könyvet, szeretem Baráth Viki stílusát. Hamar beszippantott, egyszerűen tudnom kellett, mi fog történni. Nehezen engedtem el a szereplőket, a történetüket, az olvasás során a szívembe zártam őket.
Igen, akadt benne olyan mozzanat, ami nem valószínű, hogy a valóságban így történt volna, de egy romantikus krimiről beszélünk, így engem nem zavart annyira. Fel sem vettem, amíg nem láttam, hogy mások említik az értékelésükben.
A könyv vége teljesen padlóra vágott. Nem gondoltam volna, hogy ilyen véget ír Viki, bár az Első táncból kiindulva, sejtettem volna valamit. Számomra így lett más és meglepő. Ezzel együtt mondom azt, hogy nagyon tetszett az egész könyv. Vajon, tényleg, ez lesz a vége?

>!
Álomgyár, Budapest, 2017
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596834
5 hozzászólás
christine>!
Baráth Viktória: A főnök

Szerettem. Imádtam. Annyiszor fogom újraolvasni, ameddig meg nem unom – bár ez nem fog előfordulni. Kellemes, könnyed hangvételű, mégis kegyetlen, helyzetenként a hideg is végigfutott a hátamon. Ana egy határozott karakterré vált ezalatt a majdnem 400 oldal alatt, és a vége miatt őrülten reménykedek abban, hogy a történetnek lesz folytatása, mert ez így nem buli, hogy életem legújabb értelme egyszerűen csak spoiler

Bővebben: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2017/11/barath-vi…

7 hozzászólás
K_A_Hikari P>!
Baráth Viktória: A főnök

„A szép dolgok a sötétségben is megmutatják magukat, és fényt hoznak az életünkbe.”

Nos, le a kalappal az irónő előtt, igy kell ezt csinálni! Három óra alatt 270 oldalt olvastam el a regényből.
(…)
Négy és fél óra alatt olvastam el, ami elég sokat elmond azon kivül, hogy abnormalis sebességgel olvasok de ez van.
Benne ragadt a kezemben, érdekelt mi fog törtenni, a következő oldalon.
Titkok, drogok, vágy és hatalom. Minden szál elágazik, mégis egy kézben futnak össze.
Igy is kerek egŕsz, de nagyon toporzékolok egy folytatásért.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/07/barath-viktor…

9 hozzászólás
Pandalány P>!
Baráth Viktória: A főnök

Teljesen levett a lábamról ez a történet: szenvedélyes, izgalmas és igazán eredeti!
Faltam az oldalakat.
Csak kavarognak a gondolataim a könyv elolvasása óta, megpróbálom összeszedni magam. :D Az írónő nagyon meglepett, ugyanis a romantikus Első tánc után most valami annyira más történetet kap az olvasó, amitől eláll a szava. Totál más műfaj, más világ és pont ezért ennyire szembetűnő a fejlődés az első regény óta. A karakterek kidolgozottak, érdekesek, lehet nekik drukkolni, vagy épp utálni őket gonoszságuk miatt. A történet sötét, rejtélyes.
A karakterek mellett számomra a könyv erőssége az események sodrása volt. Az, hogy minden fejezet izgalmakkal teli, és nincs unalmas rész benne. Ez nagyon olvasmányossá és letehetetlenné teszi a regényt.
A borító csodálatos, figyelemfelkeltő és ismerve a történetet teljesen illik hozzá. Amit még kiemelnék a kivitelezéssel kapcsolatban, azok a fejezetcímek. Jó volt végre olyan könyvet olvasni, amiben a fejezeteknek vannak címei és nemcsak számokat látunk, hanem egy-egy címet, ami utal a fejezet tartalmára. Mostanában csupa olyan regényt olvastam, amikben nincsenek címek és kifejezetten hiányoltam őket.
A könyv utolsó harmadában választ kaptam minden kérdésemre, aminek különösen örültem, mert a Frankkel kapcsolatos szálat elvarratlannak éreztem korábban. És akkor jött a bravúros jelenet, amiből minden kiderült. Hiányérzetem lett volna, ha nem kerül előtérbe.
A regény befejezése váratlan fordulatokkal teli. Számomra kellett ez az erős csavar a végére, pont azért, mert teljesen másra számítottam. El tudnék képzelni folytatást, de ha csak egy kötetes történet marad, akkor sem fogok csalódni.
Bővebben: https://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/07/a-fonok.html

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Pandalány P>!

El kellett veszítenem mindent ahhoz, hogy értékelni tudjam, amim van.

vikcs P>!

(…) a jók nem mindig jók, és a rosszak nem mindig gonoszak.

Utószó

vikcs P>!

Különös. A szép dolgok a sötétségben is megmutatják magukat, és fényt hoznak az életünkbe.

101. oldal

Pandalány P>!

Csak magadra számíthatsz, senki másra, ha túl akarsz élni.

Pandalány P>!

Ha nagyban akarsz játszani, akkor kockáztatnod kell.

Pandalány P>!

Elfogadtam, hogy az életem megváltozik, és sosem leszek többé az, aki voltam. Megnyugodtam.

Pandalány P>!

Saját, önálló személyiséggel rendelkezem, és megérdemlem azt, hogy én irányítsam az életemet, ne mások.

Pandalány P>!

Mindennek oka van, semmi nem történik véletlenül

BarbyMalik0112 P>!

Nem azt akarom, hogy jófiú legyél, hanem azt, hogy csakis az én rosszfiúm maradj.

310. oldal


A sorozat következő kötete

A főnök sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Karina Halle: Veszélyes trükkök
Marilyn Miller: A vezér
Borsa Brown: A maffia szívében
Benina: Mindig és Soha
Lakatos Levente: Bomlás
Anne L. Green: A sötétség fogságában
Laurelin Paige: Utolsó csók
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában