A kötet szerzője Baráth Magdolna történész, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának osztályvezetője, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Történeti Intézetének címzetes docense, az 1945 – 1990 közötti magyar történelem kiemelkedő kutatója. Számos dokumentumkötet, vezető történeti folyóiratokban publikált tanulmány, hazai és nemzetközi konferenciákon tartott előadások, televíziós beszélgetések eddigi pályájának mérföldkövei. Szerteágazó kutatói érdeklődésének egyik meghatározó részterülete a magyar-szovjet kapcsolatok történetének kutatása. Hosszú évek óta makacs elszántsággal tér vissza minden esztendőben a moszkvai levéltárakba, ahol a nehéz kutatási feltételek ellenére a kétoldalú kapcsolatok újabb és újabb forrásait tárja fel és elemzi. Munkásságának eredményei a budapesti szovjet nagykövetek 1953–1956 és 1956–1964 közötti jelentéseit közreadó kötetek. Ezekből és számos újonnan feltárt dokumentumból állt össze színes mozaikként az a kép, amely a jelen kötetben… (tovább)
A Kreml árnyékában 0 csillagozás
Tanulmányok Magyarország és a Szovjetunió kapcsolatainak történetéhez, 1944–1990

- Betlen Oszkár: Párizs, Madrid, Bécs ·
Összehasonlítás - Kaldenekker Ferenc: Fogságom naplója ·
Összehasonlítás - Lengyel István: Oroszország – Szovjetunió ·
Összehasonlítás - Rainer M. János (szerk.): „Hatvanas évek” Magyarországon ·
Összehasonlítás - Szabó Miklós: A jó kommunista szilárdan együtt ingadozik a Párttal ·
Összehasonlítás - Kukorelly Endre: Rom ·
Összehasonlítás - Földi Pál: Titkos diplomácia – Német-orosz kapcsolatok a történelem tükrében ·
Összehasonlítás - A. N. Kovaljov: A diplomácia ábécéje ·
Összehasonlítás - Tóth Gergely: Japán-magyar kapcsolattörténet 1869–1913 ·
Összehasonlítás - Ádám Magda – Ormos Mária (szerk.): Francia diplomáciai iratok a Kárpát-medence történetéről ·