Angol ​kisokos – Nyelvtani összefoglaló 13 csillagozás

Baranyay Márta: Angol kisokos – Nyelvtani összefoglaló Baranyay Márta: Angol kisokos – Nyelvtani összefoglaló Baranyay Márta: Angol kisokos – Nyelvtani összefoglaló Baranyay Márta: Angol kisokos – Nyelvtani összefoglaló

Ajánljuk ezt a kiadványt mindazoknak a kezdő vagy haladó szinten tanulóknak, akik az angol nyelvet megfelelő nyelvtani alapokra helyezve kívánják elsajátítani. célunk, hogy segítséget nyújtsunk a gyors eligazodáshoz, az alapvető nyelvtani tudnivalók rendszerezéséhez, rögzítéséhez.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kisokos Animus

>!
Animus, Budapest, 2019
80 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639884540
>!
Animus, Budapest, 2016
80 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639884540
>!
Animus, Budapest, 2009
78 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639884540

10 további kiadás


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

deaxx P>!
Baranyay Márta: Angol kisokos – Nyelvtani összefoglaló

Szeretem ezt a kisokos-sorozatot, egyszer majd rászánom magam egy olyan nyelv végigolvasására is, amit nem beszélek (kíváncsiságból). Ez most a másik véglet.
A francia nyelvtant olvastam korábban, és az szerintem egy jobban sikerült kiadvány, mint ez – de franciául nem is beszélek olyan jól, mint angolul… Ami persze felvet kérdéseket az értékelésemmel kapcsolatban.

Kötözködős rész:
– csak többes számban használt alak a glasses – itt érdemes lett volna megadni mellette a magyar fordítását, mert ez összezavarhat egy kezdőt.
– a könyvecske egyébként több helyen megad magyar fordítást… – gondolom a nehezebb részeknél adja meg, de… kicsit eklektikusnak érzem, hogy hol szerepel, és hol nem.
– az IPA-használat – leírja a könyv elején, használja az 1-2-3. alakos igetáblázatban (kivéve, ahol kifelejtődött? Ez elvileg egy második, javított kiadás), és… itt-ott a kiejtés magyarázatánál. Ez picit kevés nekem, legalább pár példamondat transzkripciója szerepelhetett volna. (Huh, gyorsan átolvasok pár mondatot, hogy biztosan benne legyen a kiejtés a fejemben.)
– Most erre fel lehet hozni a terjedelmi korlátot. Azonban a javaslatom… pont elfért volna a könyvben, ha kiszórjuk az ismétléseket – de most komolyan, ez egy pici zsebfüzet. Alig nyolcvan oldal. Egy ilyen kiadvány ne magyarázza nekem kétszer a few/a few/little/a little különbségét, kikeresem én újra, ha kell.
– Nem tetszett, hogy ennyire sok példamondatban szerepel a shall (a jövőknél, a will helyett). Elég lett volna berakni a Tenses' boxba, és mondjuk egy-két példamondatban szerepeljen, de a will legyen a hangsúlyosabb. Úgyis kitérünk rá (megint! – jó, a will-re is) az Auxiliaries résznél. (Mellesleg végigzongoráztuk vele az olyan, szinte már erotikusnak számító igeidőket, mint a fut.perf.cont., és csak a következő, Aux. fejezetben írja le, hogy a shall csak első személyben használatos…)
– Kicsit morcos vagyok, hogy nem magyarázza meg / mintha el is mosná a that és a which használata közötti különbséget, mert a példamondatokban sokszor felcserélhetőnek tűnnek, amivel… teljesen egyedül hagyja a nyelvtanulót. (Mármint persze, értem, hogy adott példamondatot lehet így is érteni, meg úgy is, de ez egy elég necces pont, beleférne egy nyelvtani összefoglalóba a magyarázata).
– Néha mintha egy leíró grammatikából szedett volna részeket – nem tudom eldönteni, hogy ezt most tényleg diákoknak szánja? Persze lehet, hogy valakinek épp ez a hasznos… De a példamondatokat sokszor kevésnek éreztem ezekben az esetekben. Jó, persze, értem, kezdőknek, haladóknak, mindenkinek! De na… Most jól lehúztam a könyvet a vérbe, pardon. Tetszik a zsebkönyv-formátum, hogy könnyen cipelhető, belepillantható, és hogy picinysége ellenére nagyon sok hasznos információt tartalmaz. Ismétléshez, gyors átnézéshez pont jó, de kezeljük fenntartásokkal.

>!
Animus, Budapest, 2019
80 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639884540
petronella10>!
Baranyay Márta: Angol kisokos – Nyelvtani összefoglaló

Szeretem ezt a könyvet!! Minden fontos nyelvtani szabály megtalálható benne. Röviden, tömören, kicsiben. :)) Már több éve megvan, és nagyon gyakran előveszem. :)

Morn>!
Baranyay Márta: Angol kisokos – Nyelvtani összefoglaló

Tök jó, mert kicsi, meg benne van a lényeg a nyelvtannal kapcsolatban. Szal tudtam magammal vinni mindenhova, mert csak be kellett vágni a táskába és jó szél. Aztán ha eszembe jutott valami, hogy hát ez még is hogyan van, csak elő kellett szedni és voalá! Szerintem normális nyelvtannal foglalkozó könyvem nem is nagyon volt, vagy ha akadt is valahol nyelvtan, inkább átlapoztam, és ebből nézegettem, főleg a (néhány) példák segítségével.


Hasonló könyvek címkék alapján

Németh Katalin: Angol nyelvtan
Báti László – Véges István: Angol nyelvkönyv kezdők számára
B. Lipták Csilla – Csősz Tímea: Színes kérdések és válaszok angol nyelvből B2 szint
Kovács János – Lázár A. Péter – Marion Merrick: A-Z angol nyelvtan lexikon
Budai László – Radványi Tamás: Angol nyelvtan
Csordás Norbert: Angol Nyelvkönyv
Kész Zoltán – Törökné Tenk Dóra: Let's discuss it!
Németh Anikó: Angol nyelvtan középfok
Kónya Sándor – Országh László: Rendszeres angol nyelvtan
Nagy György: Angol elöljárószavas kifejezések szótára / Dictionary of English Prepositional Phrases